آموزش عکاسی مقدماتی تا حرفه ای (رایگان)

5 اصل کلی برای عکاسی حرفه ای از مردم در شرایط مختلف

چرب زبان

تا به حال به این فکر افتاده اید که از دیگران عکاسی کنید؟ باورتان بشود یا نه؛ حقیقت این است که عکاسی کردن از دیگران واقعا کار ساده ایست. می پرسید چرا؟ خب، به این فکر کنید که باید از مناظر و طبیعت عکاسی کنید. اکثر ما جایی زندگی می کنیم که اطرافمان طبیعت بکر و مناظر طبیعی وجود ندارد. بنابراین برای عکاسی کردن از این فضاها احتمالا مجبورید از شهر خارج شوید. از طرف دیگر اگر شرایط آب و هوا مساعد نباشد و نور خوبی هم وجود نداشته باشد نمی توانید عکس خوبی بگیرید.

اما عکاسی از مردم این دردسرها را ندارد و تمام المان هایی که برای یک عکاسی خوب لازم دارید در اختیارتان هستند. به اطرافتان نگاه کنید. دور برتان پر از سوژه عکاسی است. دوستان، آشنایان، غریبه ها و هر کس دیگری می تواند سوژه عکاسی شما باشد. اگر نور کافی نباشد تنها کاری که باید بکنید استفاده از فلش یا رفتن به یک منطقه پر نورتر است. علاوه بر این می توانید از سوژه تان بخواهید لباسی که شما می خواهید را بپوشید یا ژستی که مد نظر خودتان است را بگیرد.

همه این موارد کلید موفقیت شما در عکاسی از مردم است. اگر هنوز درباره تنظیمات مربوط به دوربینتان اطلاعات کافی ندارید آن را روی حالت خودکار قرار بدهید. اکثر دوربین ها automatic Portrait دارند که می توانید از آن استفاده کنید. همه تمرکزتان را به گرفتن یک عکس زیبا و بی نقص معطوف کنید. مطمئن باشید کم کم همه جزئیات فنی لازم برای عکاسی را یاد میگیرید.

 


لایتروم

توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!


 

یکی از بهترین راهها برای ارتقای سطح مهارت هایتان این است که از افراد حرفه ای یاد بگیرید. ما هم در این مطلب هر چیزی که لازم است برای یک عکاسی حرفه ای بدانید را در اختیارتان می گذارید. بسیار خب! بیایید دست به کار شویم!

1-برقراری ارتباط دوستانه با سوژه عکاسی

این کار مهمترین مهارت عکاسی است! هر چه بیشتر بتوانید با موضوع عکاسی تان ارتباط برقرار کنید عکس ها بهتری هم می توانید بگیرید و بعد از چند وقت تبدیل به یک عکاس حرفه ای می شوید. تنها کاری که باید بکنید این است که کاری کنید تا سوژه عکاسی تان جلوی دوربین کاملا راحت و ریلکس باشد.

word image 898

شما به عنوان یک عکاس باید بتوانید با فرد مورد نظرتان ارتباط برقرار کنید تا حسی که قرار است در عکس منتقل شود را به دست بیاورید. اگر دنبال مدل مناسب برای عکاسی تان هستید دوستان و آشنایانتان گزینه های خوبی برای این کار هستند.

2- از لنز مناسبی استفاده کنید

فاصله کانونی لنز شما نقش مهمی در کیفیت عکستان ایفا می کند. شما باید با همه لنزها و کاربردشان آشنایی داشته باشید و بدانید چطور از آنها برای رسیدن به هدفتان استفاده کنید. اگر دوربینتان دیجیتال است و کیت زوم استانداردی هم دارد ( با فاصله کانونی 18 تا 55 میلیمتر)، باید بگوییم همه چیز برای گرفتن یک عکس عالی را در اختیار دارید! فقط کافیست فاصله کانونی دوربین را روی 55 میلیمتر تنظیم و کارتان را شروع کنید. به جای استفاده از بزرگ نمایی (Zoom In) یا کوچک نمایی (Zoom out) موقعیتتان را تغییر بدهید و جابجا شوید. کم کم ویژگی های فاصله کانونی هایی که استفاده می کنید را هم یاد می گیرید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

اگر از دوربین های Canon یا Nikon استفاده می کنید باید بدانید بهترین دوربین برای عکاسی پرتره را در اختیار دارید. هر چه دیافراگم دوربین بازتر باشد تاری پس زمینه عکس هم بیشتر می شود.

از لنزهای زاویه باز یا wide-angle lens هم غافل نشوید. عکاسان مستندها و همینطور عکاسانی خبری از این لنزها استفاده می کنند چون به آنها اجازه می دهد تا حد ممکن به سوژه شان نزدیک شوند. معمولا این نوع عکس ها جزو عکس های محبوب به حساب می آیند چون عکاس به موضوع عکاسی بسیار نزدیک است.

علاوه بر این لنزهای زاویه باز برای برجسته کردن و نمایش سوژه شما در محیط اطرافش بسیار مناسبند. با استفاده از این لنزها می توانید سبک متفاوتی در عکاسی پرتره را تجربه کنید. اما حواستان باشد که خیلی هم نباید به صورت و چهره سوژه تان نزدیک شوید چون این کار باعث غیر طبیعی شدن ویژگی های چهره او می شود و تصویرتان خیلی خوب از آب در نمی آید.

3- نورهای مختلف را امتحان کنید

بهترین موقع برای عکاسی پرتره همان موقعی نیست که همیشه فکرش را می کنید. در واقع بهترین زمان برای این نوع عکاسی اواخر بعد از ظهر و وقتیست که آسمان ابری باشد. نور مستقیم خورشید برای عکاسی پرتره مناسب نیست چون باعث می شود سوژه تان نسبت به نور واکنش نشان بدهد و چهره اش کمی در هم برود.

درباره نور پس زمینه هم باید بدانید که احتمالا به فلاش یا رفلکتور نیاز دارید تا صورت فرد را کاملا روشن کند. اگر محل عکاسی تان داخل خانه است نوری که از پنجره می تابد برای این کار مناسب است اما باز هم باید از ابزاری که بتواند نور را متسقیما به چهره سوژه منعکس کند نیاز دارید.

word image 899

شاید بپرسید رفلکتور چیست؟ رفلکتورهای نور پردازی ابزارهایی هستند که نور را طوری روی سوژه بازتاب می دهند که سایه ها خیلی شدید نباشند. انواع مختلفی از رفلکتورها با مارک های مختلف وجود دارند که می توانید آنها را تهیه کنید. همه عکاسان به یک رفلکتور نیاز دارند چون به ندرت پیش می آید که نور مناسب و کافی برای عکاسی وجود داشته باشد. این ابزار به شما کمک می کند تا نور را تحت کنترل خودتان در بیاورید.

4- یاد بگیرید چطور از تنظیمات دوربینتان استفاده کنید

برای گرفتن یک عکس فوق العاده باید کاملا روی دوربینتان مسلط باشید. نباید فقط از حالت اتوماتیک یا خودکار دوربین استفاده کنید. یاد بگیرید که چطور سرعت شاتر، دیافراگم و ISO را تنظیم کنید.

word image 900

در عکاسی پرتره، اولویت با حداکثر میزان دیافراگم است که پس زمینه تان را کاملا تار می کند. اگر در یک روز آفتابی عکاسی می کنید ISO را روی 100 تنظیم کنید. برای روزهای ابری هم ISO 400 مناسب است. در این حالت سرعت شاتر هم خودش تنظیم می شود. یادتان باشد همیشه با فرمت RAW عکاسی کنید تا دستتان برای پردازش های بعدی بازتر باشد.

5- لزومی ندارد سوژه تان ژست بگیرد

می توانید هر از گاهی به مجلات مد و زیبایی نگاهی بیندازید و به ژست مدل های عکاسی دقت کنید. اما لزومی هم ندارد از سوژه تان بخواهید حتما ژست به خصوصی بگیرد. اجازه بدهید همه چیز طبیعی پیش برود. در این صورت عکستان کاملا طبیعی و پر از احساس زندگی خواهد بود.

word image 901

6- از حرکت و جنبش استفاده کنید

خلاقیت به خرج بدهید! از سوژه تان بخواهید وقتی افراد دیگر در حال حرکتند یکجا بایستد تا از او عکس بگیرید. در این حالت هم حرکت و هم سکون را به نماش خواهید گذاشت. دوربینتان را روی سه پایه بگذارید و عکاسی کنید.

word image 902

7- برای انتشار عکس ها از مدلتان اجازه بگیرید

اگر بعد از عکاسی کردن قصد دارد عکس ها را منتشر کنید باید مدل عکاسی تان فرمی را امضا کند که طی آن به شما اجازه می دهد عکس ها را به فروش برسانید یا انتشار دهید.

به عنوان یک اصل کلی برای انتشار عکس ها در وب سایت ها یا مجلات نیازی به امضای فرم خاصی نیست اما اگر انتشار عکس ها جنبه تبلیغاتی دارند قبل از این کار باید حتما از سوژه عکاسی تان به شکل کتبی اجازه بگیرید.

در ارتباط با انتشار تصاویر قوانینی وجود دارد که باید از آنها اطلاع پیدا کنید. بنابراین قبل از اینکه عکس فردی را در جایی به معرض نمایش بگذارید مطمئن شوید که تمام قوانین مرتبط با این کار را رعایت کرده اید.

تکنیک های عمومی عکاسی

تکنیک های پیشرفته تر عکاسی

ویرایش عکس

عکاسی با گوشی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا