آموزش عکاسی مقدماتی تا حرفه ای (رایگان)

روش اصولی عکاسی از بناها/ معماری با این چند نکته بسیار کاربردی

چرب زبان

فرقی نمی کند معماری خوانده باشید یا نه؛ مطمئنا دیدن بناها و ساختمان های تاریخی برایتان پر از شگفتی و جذابیت خواهد بود. عکاسی معماری یکی از بهترین و لذت بخش ترین هنرهاست. با اینکه تفاوت زیادی بین عکاسی تفریحی و حرفه ای از بناها و آثار تاریخی وجود دارد اما به طور کلی عکاسی معماری حساسیت و ظرافت خاص خودش را دارد. در این مطلب ما 5 نمونه عکاسی معماری حرفه ای و الهام بخش را مورد بررسی قرار می دهیم تا با این سبک از عکاسی آشنا شوید.

وسایل مورد نیاز برای عکاسی معماری

برای عکاسی کردن از بناها و ساختمان ها مختلف از هر لنزی می توانید استفاده کنید اما لنزهای واید مزایای خاصی دارند که امکانات بیشتری برایتان فراهم می کنند. از جمله ویژگی های مثبت این لنزها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لنزهای واید زاویه دید بیشتری برایتان فراهم می کنند.
  • با استفاده از این لنزها می توانید پرستپکتیوهای جالب و غیر معمول را تجربه کنید.
  • لنزهای واید به شما امکان می دهند به سوژه عکاسی تان نزدیکتر شوید بدون اینکه خودتان جلوتر بروید.

یک لنز واید Sigma 12-24 میلیمتری انتخاب خیلی خوبیست که زاویه دید غیر معمول و جالبی را برایتان به ارمغان می آورد. اگر از یک دوربین کراپ سنسور مثل APS یا micro 4/3 استفاده می کنید باید موقع محاسبه میدان دید لنز، کراپ فکتور دوربین را هم حساب کنید. به عبارت دیگر، دوربین هایی که سنسورهای کوچکتر دارند به لنزهایی با فاصله کانونی کوتاه تر مثل 12 یا 15 میلمیتر نیاز دارند.

 


لایتروم

توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!


 

حتما بخوانید: 10 قانون اصلی ترکیب بندی (کامپوزیشن) عکاسی برای حرفه ای شدن

اگر نمی توانید از لنز واید استفاده کنید چندین شات مختلف بگیرید و بعد آنها را با نرم افزاهای تخصصی به عکس پانوراما تبدیل کنید. یادتان باشد که باید از تمام نماهای بالا، پایین و هر دو طرف ساختمان عکس بگیرید تا موقع کنار هم قرار دادنشان خیلی جدا و از هم گسیخته به نظر نرسند.

نور مناسب

یکی از فاکتورهای مهم در همه انواع عکاسی و به خصوص عکاسی معماری نور مناسب است. این مساله زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که قرار باشد از بناها و ساختمان ها عکاسی کنید. بنابراین حتما باید به بازه زمانی از روز که برای عکاسی تان در نظر می گیرید توجه داشته باشید. اگر بنایی که سوژه عکاسی شماست نور خورشید را بیش از حد منعکس کند، زمانی که آفتاب مستقیما روی آن می تابد کاملا پر نور و روشن می شود بنابراین نما و جلوه شگفت انگیز و خوبی موقع عکاسی به شما می دهد.

بهترین کار این است که بازه های زمانی مختلف در طول روز را امتحان کنید تا ببینید چه موقع از روز نور مناسبتری به شما می دهد. پیشنهاد می کنیم از اپلیکیشن SunCalc (دانلود برای آیفون دانلود برای اندروید) استفاده کنید. این برنامه به شما امکان می دهد وقتی که قرار است عکاسی کنید موقعیت خورشید در آسمان را تشخیص بدهید.

بررسی و تحقیق کنید

شاید از خودتان بپرسید تاریخچه یک بنا و ساختمان چه اثری روی عکاسی از آن دارد؟ باید بگوییم تاریخ نهفته پشت یک اثر تاریخی قطعا الهام بخش شما در عکاسی خواهد بود. بنابراین تحقیق درباره یک بنا شما را از تمام جزئیات مربوط به آن مطلع می کند و حتی می تواند به شما هشدار بدهد که ممکن است در آینده ای نزدیک این بنا تخریب شود. گاهی اوقات بناها و آثار باستانی قدیمی بر اثر مرمت و بازسازی بیش از حد در معرض تخریب قرار می گیرند. بنابراین داشتن یک عکس خوب به عنوان یک سند تاریخی از یک بنا یا ساختمان مهم بسیار ارزشمند خواهد بود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

به بالا نگاه کنید

word image 507

به این تصویر خوب دقت کنید. به خطوط موجود در عکس نگاه کنید. آنها واقعا جالبند. هر ساختمان در واقع ساختمان روبرویی اش را منعکس می کند و شیشه های ساختمان ها نقش خوبی در این عکس ایفا می کنند. محدود بودن رنگ ها هم بسیار جالب توجه است. در این عکس چیزی جز رنگ سفید و آبی نمی بینید. این محدودیت رنگ باعث می شود بر خلاف اینکه نقاط و زوایای سختی در عکستان وجود دارد اما در مجموع تصویری پر انرژی و آرامبخش داشته باشید.

حتما بخوانید: 10 سوال بسیار مهم که موقع عکاسی باید درباره سوژه تان مدنظر داشته باشید!

اگر به بالا نگاه کنید می توانید از زاویه دید جدیدی ساختمان را ببینید و در مورد ساختار آن بحث کنید. در این صورت حتی می توانید شیب مناسب و جالبی از ساختمان به همراه نمای زیبایی از آسمان آفتابی در عکستان داشته باشید.

جزئیات را فراموش نکنید

word image 508

این عکس یکی از نمونه های عالیست که در آن جزئیاتی که ممکن است نادیده گرفته شوند هم گنجانده شده اند. از خودتان بپرسید چقدر زمان صرف این میکنید که به جزئیاتی که روی زمین قرار دارند دقت کنید؟ در این عکس خطوط افقی و عمودی به شکلی مناسب و خوب تکرار شده اند و زاویه عکاسی باعث می شود نگاه بیننده در سراسر تصویر حرکت کند.

حتما بخوانید: آموزش 20 نکته بسیار مهم عکاسی که دنیای من را تغییر دادند!

اگر این عکس را با تصاویر دیگری از کل بنا و ساختمان مونتاژ کنید و جزئیات بیشتری از بنا به نمایش بگذارید به خوبی می توانید تمام ساختمان را به نحوی عالی و مناسب در معرض دید بیننده قرار بدهید.

جرات کنید و متفاوت باشید

word image 509

وقتی پای عکاسی منحصر به فرد از سوژه ای که روزانه هزاران عکس از آن گرفته می شود وسط می آید مساله واقعا سخت می شود! به این عکس که از ساعت بیگ بن گرفته شده دقت کنید. پیش زمینه و پس زمینه تصویر واقعا فوق العاده هستند. زاویه عکاسی از ساعت هم زوایه بسیار متفاوت و منحصر به فردیست.

وقتی عناصر زیادی در تصویر وجود داشته باشند آسمانی که در عکس نشان داده می شود شلوغ به نظر می رسد. ولی در این تصویر هیچ عنصری که دید مخاطب را مختل کند وجود ندارد. یادتان باشد اگر تشخیص دادید که آسمان عکستان بیش از حد با پرندگان و ابرها پر شده است بهتر است بعد از عکاسی کمی آن را ویرایش کنید.

حرکت را چاشنی عکاسی کنید

word image 510

درباره این تصویر هم باید بگوییم وجود پله برقی در این عکس ارتفاع خوبی به تصویر داده است و علاوه بر این حرکت هم به خوبی در آن مشهود است. عکاس این عکس از سرعت شاتر طولانی برای محو کردن حرکت افراد در تصویر استفاده کرده است. این کار باعث می شود افراد درون عکس تصویر را به هم ریخته و شلوغ نشان ندهند. اگر قرار است از یک فضا یا محیط شلوغ عکاسی کنید تا جای ممکن سرعت شاتر را طولانی کنید تا بتوانید عکس دلخواهتان را بگیرید.

حتما بخوانید: هرآنچه درباره نورپردازی در عکاسی باید بدانید تا یک حرفه ای تمام عیار شوید!

این تصویر هم عکسی است که از ساختمان رایشستاگ (Reichstag building) در برلین گرفته شده است. این تصویر واقعا عکسی زیبا و الهام بخشی محسوب می شود. ممکن است عکاسی کردن از چنین فضاهایی شما را با سوالات متعددی روبر کند. مثلا از خودتان بپرسید ارتفاع مناسب برای عکاسی چقدر است؟ ستون اصلی بنا را باید در مرکز عکس قرار بدهم یا وسط تصویر؟ علاوه بر این خطوط و اشکال زیادی هم در خود بنا وجود دارد و گذشته از آن افراد زیادی هم مدام در اطراف ساختمان در حال رفت و آمدند و این مساله کمی کار را مشکل می کند.

در چنین مواقعی بهتر است به جای اینکه چندین عکس مختلف از زوایای متفاوت کمی فکر کنید و بهترین موقعیت را پیدا کنید و بعد از آن عکس بگیرید. بعضی اوقات عکاسی کردن تبدیل به موقعیتی برای تصمیم گیری می شود و به این ترتیب یاد می گیرید که مهارت های عکاسی تان را لحظه به لحظه ارتقا ببخشید.

تکنیک عکاسی معماری

عکس سیاه و سفید بهتر است یا رنگی؟

این مساله چیزیست که بعد از عکاسی کردن باید درباره اش تصمیم بگیرید نه موقع عکس گرفتن. اما آیا سیاه و سفید بودن یا رنگی بودن عکس روی میزان موفقیت ما در عکاسی اثر گذار است یا نه؟

واقعیت این است که عکس های سیاه و سفید بسیار چشمگیر و جلب توجه کننده هستند مخصوصا اگر با کنتراست بالا همراه باشند. بناها و ساختمان های مختلف در عکس های سفید به خوبی می توانند خودشان را نشان بدهند. اما یادتان باشد گاهی اوقات هم ممکن است سیاه و سفید بودن عکس مرکز توجه اصلی را از ساختمان به قسمت های دیگر تصویر منتقل کند. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا رنگ های استفاده شده در ساختار ساختمان هم بخشی از معماری بنا محسوب می شود؟ این مساله بستگی به تاریخچه بنا دارد. اگر در تحقیقاتتان متوجه شدید که وجود رنگهای خاص در بنا یا ساختمان مفهوم یا معنی خاصی دارد حتما باید موقع عکاسی کردن به آن توجه داشته باشید.

خطوط، حرکات، تقارن و تصاویر احساسی

تمام این عناوین چیزهایی هستند که به وفور در معماری یافت می شوند. بنابراین دنبال جزئیاتی بگردید که توجه را به خود جلب می کنند. از بالا تا پایین بنا را به دقت و کامل نگاه کنید و تمام مواردی که جلب توجه می کنند را دریافت کنید.

تقارن یکی از ابزارهای رایج در معماری است که نه تنها باعث چشمگیر شدن عکس شما می شود بلکه در معماری خود بنا هم نقش مهمی ایفا می کند. اگر هدفتان نمایش تقارن در عکس است باید آن را به شکل بازتاب نشان بدهید. اگر دقیقا در مرکز نباشید احتمالا نشان دان تقارن تاثیر زیادی نخواهد داشت.

علاوه بر این از تجربه شکستن تقارن هم نترسید. حرکات دور از انتظار و کمی متفاوت می تواند عکستان را جذابتر و چشمگیرتر کند. قرار نیست همیشه در چارچوب استانداردهای کلیشه ای عمل کنید. قبل از عکاسی کردن مدتی جلوی ساختمان یا بنای مورد نظرتان بایستید و از خودتان بپرسید اگر به این بنا به چشم مجموعه ای از اشکال و حجم های مختلف نگاه کنم دقیقا چه چیزی توجهم را به خودش جلب می کند؟

حتما بخوانید: 4 ابزار فتوشاپ که هر عکاسی باید بداند! (آموزش تصویری)

به سوژه عکاسی تان از پایین به بالا نگاه کنید و سعی کنید دید متفاوتی به آن داشته باشید. شاید این جمله کلیشه ای به نظر برسد اما نهایت تلاشتان را بکنید که خارج از چارچوب ها و استانداردهای موجود فکر کنید. اگر دقیقا از همان زوایا و به همان شیوه ای که همیشه از سوژه تان عکس گرفته شده عکاسی کنید چیز زیادی برای گفتن و جلب توجه ندارید بنابراین تمام سعی تان را بکنید که کاری جدید و متفاوت ارائه کنید.

ویدیوی بسیار کاربردی

برای دانلود آموزش 4 دقیقه ای که تقریبا اکثر نکات را به شما آموزش می دهد روی این لینک کلیک کنید!

پایین-عکاسی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا