آموزش عکاسی مقدماتی تا حرفه ای (رایگان)

چگونه عکاسی یاد بگیریم؟ (12 ترفند موثر)

آیلتس

یادگیری و کسب مهارت در عکاسی کار آسانی نیست . حتی عکاسان متخصص هم معتقدند که همیشه چیز جدیدی برای یادگیری هست و اکثرا معتقدند که مهارت ها با تمرین تکامل پیدا می کنند. از آن جا که تمرین بی هدف مانع یادگیری مان می شود، بد نیست که در مورد شیوه یادگیری مان تجدید نظر کنیم و از خودمان بپرسیم “آیا این موثرترین راه برای یادگیری عکاسی است ؟

من می خواهم برخی از تجربیاتم در مورد یافتن بهترین شیوه یادگیری را با شما به اشتراک بگذارم . اگر چه ممکن است نکات و ترفند های این مقاله خیلی حرفه ای به نظر نرسند، اما می توانند مفید و موثر باشند .

5 روش برای یادگیری عکاسی وجود دارد

این سه روش بهترین روشهای موجود هستند.

 


لایتروم

توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!


 

  1. می توانید به کلاس آموزشی (هم آنلاین دارند هم حضوری) مراجعه کنید (اینجا کلیک کنید)
  2. می توانید از این دروس رایگان ما (آموزش عکاسی در 20 درس) استفاده کنید (اینجا کلیک کنید)
  3. می توانید از این پک خودآموز عکاسی فوق العاده بهره ببرید (اینجا کلیک کنید)
  4. همچنین باید فتوشاپ عکاسی را بلد باشید تا تصاویرتان را با افکتها و روتوش زیباتر کنید (اینجا کلیک کنید)
  5. می توانید به یک آتلیه عکاسی مراجعه کنید و مدتی به صورت رایگان مشغول شوید تا یاد بگیرید

برای یادگیری حتما باید کار با دوربین را یاد بگیرید، اصول عکاسی را بیاموزید (که در پک خودآموز بالا کامل توضیح داده شده اند) و همچنین فتوشاپ را برای زیباکردن تصاویر یاد بگیرید (این بسته آموزشی). همین! هیچ روش جادویی دیگری وجود ندارد. بعد از این فقط باید خلاقیت به خرج دهید و شروع به عکاسی کنید.

سایر ترفندها در ادامه:

آموزش شیوه تعبیر یک عکس

شما به عنوان یک عکاس باید بفهمیدکه چه چیزی باعث خوب از آب در آمدن یک عکس می شود. می توانید با تعریف و انتقاد سازنده در مورد عکس های دیگران شروع کنید . انتقاد سازنده به این معنی است که در مورد نقاط ضعف و قوت عکس نظر بدهید. با اظهار نظر در مورد عکس های دیگران، یاد می گیرید که چه عواملی یک در خوب یا بد شدن یک عکس نقش دارند.

عکاسی طبیعت

اگر چه قضاوت درباره زیبایی یک عکس موضوعی ذهنی و سلیقه ای است، اما عکس های خوب همیشه ویژگی های مشترک دارند. ترفندهای زیر برگرفته از کتابی به نام “The photographer’s vision” که توسط مایکل فریمن نوشته شده است. خلاصه آن ها به شرح زیر است:

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

1-مهارت داشتن در عکاسی

برای نشان دادن یک ایده در عکس، عکاس باید روی مهارت های مربوط به عکاسی تسلط داشته باشد. او باید بتواند افکارش را در عکس نشان دهد . فوکوس دقیق و استفاده مناسب از نور، عناصر اساسی یک عکس خوب هستند.

مهارت داشتن در عکاسی

با این که که برخی از عکاسان حرفه ای عمدا این عناصر را در شاهکارهای شان در نظر نمی گیرند، اما نادیده گرفتن این عناصر توسط یک عکاس عادی قابل قبول نیست. اولی می داند که چه می کند و می تواند نتیجه مورد انتظار را پیش بینی کند اما دومی خیلی راحت ویژگی های اولیه و مورد نیاز یک عکس خوب را حذف می کند و به همین دلیل عکسش احتمالا معمولی و غیرحرفه ای به نظر می رسد.

2-تداعی گر بودن عکس

یک عکس خوب اغلب برای مخاطبان تداعی گر یک خاطره یا تصویر ذهنی است. بسیار خوب است که عکس باعث تبادل نظر شود و توجه بینندگان را به خودش جلب کند. معمولا وقتی عکس یادآور تجربه مشابه و مشترکی برای مخاطبان باشد، برای شان جذاب تر خواهد بود. بنابراین انتخاب موضوع باید با دقت انجام شود.

عکاسی

10 قانون اصلی ترکیب بندی (کامپوزیشن) عکاسی

3-چند سطحی بودن عکس از نظر تجربی

در یک عکس خوب باید بیش از یک سطح تجربه حس شود. تجربه چند سطحی به این معناست که وقتی مخاطب دقیق تر به عکس نگاه می کند، چیز جدیدی پیدا کند. این مفهوم کمی انتزاعی است، نه ؟ بگذارید با یک مثال توضیح بدهم. تصور کنید یک عکس پرتره وجود دارد. کنتراست قوی پرتره توجه مخاطبان را جلب می کند. این تجربه سطح اول است. سطح دوم تجربه زمانی اتفاق می افتد که مخاطب با نگاه دقیق به محتوای عکس به پیام پشت آن فکر کند. اثری که تجربه چند سطحی در آن وجود دارد به احتمال زیاد مخاطب را جذب می کند .

عکاسی از طبیعت

4-انتقال پیام

اگر پیامی یا موضوعی در پشت عکس وجود داشته باشد، کار شما از دیگران جلو تر خواهد بود زیرا مخاطبین بیشتر تحت تأثیر عکس هایی قرار می گیرند که آن ها را به تفکر عمیق وا می دارند.

عکاسی

5-تقلید از شاهکار های هنری

تقلید یکی از فرایند های مهم یادگیری است. با تقلید از آثار برجسته عکاسان حرفه ای، از تجربیات شان درس می گیریم. تجربیات آن ها به ما کمک می کند تا نگاه آن ها به عکاسی و نحوه استفاده شان از مهارت ها را درک کنیم. خواندن بیوگرافی استادان خبره عکاسی همیشه سودمند است زیرا در مورد سیر تکاملی آن ها و تبدیل شدنشان به یک استاد اطلاعات بیشتری به دست می آورید. مثلا اگر عکاسی خیابانی موضوع مورد علاقه تان است، بهتر است بیوگرافی هنری کارتیه برسون هستم. او بدون شک استاد عکاسی خیابانی است. با خواندن بیوگرافی او خواهید فهمید که او چطور خودش را برای گرفتن اثر هنری “لحظه قطعی” آموزش داده است.

تکنیک و نکات اولیه عکاسی (21 روش برای حرفه ای شدن)

پیشنهاد می شود به جای نگاه گذرا به آثار دیگران، ویژگی های مشترکی آثار مختلف را بررسی کرده و از آن ها درس بگیرید.

زمانی که مفاهیم اولیه را درک و مهارتهای تان را تقویت کردید، وقت آنست که سبک تان را کشف کنید. مثلا شیوه های ترکیب بندی و حتی انتخاب موضوع می تواند نشان دهنده سبک شما باشد .

6-بیشتر گوش کنید و بخوانید

عکاسی یک هنر است. برای پیشرفت در عکاسی، به ایده های جدید نیاز دارید. گاهی اوقات از موسیقی ای که گوش می دهیم یا کتاب هایی می خوانیم ، الهام می گیریم . با تلفیق ایده های حاصل از موسیقی یا کتاب ها در عکس، محتوای کارمان بدون شک پر مایه و غنی می شود.

عکاسی دخترانه حتما این مورد را امتحان کنید. به یک سبک موسیقی کاملا جدید که هرگز نشنیده اید، گوش کنید. اگر قبلا به موسیقی پاپ گوش می دادید، شاید بد نباشد کلاسیک یا متال را امتحان کنید. البته ممکن است طول بکشد تا ایده های جدید به ذهن تان برسند. علاوه بر این، تفسیر شما از محیط اطراف ممکن است نتایج جزئی به دنبال داشته باشد. اما همین جزئیات هم تا حدودی به سبک عکاسی شما شکل می دهد. من نمی گویم که شما باید سبک فعلی تان را تغییر دهید، اما گوش دادن به موسیقی در ژانر دیگر به شما فرصتی می دهد تا به جهان از منظر دیگری نگاه کنید. کتاب ها هم باعث می شوند جهان را از دیدگاه جدیدی ببینید. من ادبیات کلاسیک را به شدت توصیه می کنم زیرا آثار آن ها توسط نویسندگان خبره ای نوشته اند و معمولا حامل پیام هایی هستند .

آموزش 20 نکته مهم عکاسی با موبایل

7-روزانه از همه چیز عکس بگیرید

تنها راه خوب شدن در کار با تمرین است. همیشه دوربینی با خود داشته باشید و از هر چیزی که توجه شما را به خود جلب می کند عکس بگیرید. شما حتی به یک دوربین حرفه ای نیاز ندارید – تلفن هوشمند شما بسیار خوب عمل خواهد کرد. این تمرین به شما کمک می کند چشم عکاسی خود را آموزش دهید و نتایج خود را روز به روز بهتر کنید. به عنوان یک نتیجه و پاداش، شما خواهید آموخت که چگونه زیبایی روزمره را مشاهده کنید و از آن ها لذت ببرید. اگر احساس می کنید انگیزه شما کم است، به دنبال کارهای مختلف با عکاسی آزاد باشید و با انگیزه کسب درآمد در مسیر بهبود کار خود پیش بروید.

8-به جای خرید لوازم، به دنبال کسب دانش باشید

ما در جامعه مصرف گرایی زندگی می کنیم و در بیش تر موارد، به نوعی آن را دوست داریم. هر هفته تقریبا دوربین ها و لنزهای جدید و هر یک از آن ها با ویژگی ها و پیشرفت های کاملا نو به بازار ارائه می شوند. بنابراین هیاهوی زیاد پیرامون آن ها ممکن است شما را مجبور به خرید تجهیزات فراتر از نیاز خود کند.

اگر ندانید چگونه از آن ها استفاده کنید، داشتن این ابزارهای شگفت انگیز چه فایده ای دارد؟ در عوض، پولی را که ممکن است برای خریدن جدیدترین ابزارها خرج کنید، برای شرکت در دوره های آموزشی و خرید کتاب سرمایه گذاری کنید تا کار خود را بهبود ببخشید. یادگیری تکنیک های جدید به شما کمک خواهد کرد تا عکسی شفاف تر به کمک تنظیم لنز بگیرید.

9-منبع الهام بخش خود را پیدا کنید

حداقل یک تصویر کشف کنید که هر روز الهام‌ بخش شما باشد. وقت خود را صرف دیدن کارهای دیگران کنید. زمان زیادی برای استفاده از رسانه های اجتماعی برای دنبال کردن آخرین کارهای عکاسانی که بیش تر از کارهایشان استفاده می کنید و از آن ها الهام می گیرید، صرف کنید. بعلاوه از روش تحقیق مورد استفاده در مدرسه در زمان های قدیم استفاده کنید. به نزدیک ترین کتابخانه بروید و چند کتاب عکاسی کلاسیک را امانت بگیرید. از یک موزه بازدید کنید و ببینید که ارتباط ترکیبات نقاشی با عکس های مورد علاقه شما چگونه است.

برای عکاسی چه چیزهایی لازم است؟ (12 وسیله ضروری)

10- تکان بخورید

یک پوزیشن عالی، راهی برای ثبت عکس های عالی می باشد‌ یعنی زمانی که قرار است دکمه نهایی عکاسی را بزنید، حتما باید پوزیشن کاملاً ثابتی داشته باشید و سر جای خود بمانید. استفاده صحیح از پشت صحنه، تنظیم کردن دوربین و قرار دادن آن روی یک مکان ثابت بسیار مهم است. قبل از این که دکمه شاتر نهایی را بزنید، حتماً چند بار آن را تست کنید که نور را بسنجید و مطمئن شوید که نور راضی‌کننده است.

عکس ها را در زوایای مختلف و در نور های مختلف بیندازید و سپس آن ها را نگاه کنید. کمی خودتان را عقب و جلو بدهید، نزدیک و دورتر از سوژه کنید. اگر هر گونه تنظیمی مورد نیاز است، انجام دهید و زاویه و نور را تغییر دهید تا عکس های جدید تری بگیرید. این تغییرات باعث می‌ شود که بهترین عکس ها را ثبت کنید و‌ اصلاً هم نیاز به داشتن ابزارهای گران قیمت و تجهیزات خاص برای گرفتن عکس‌های عالی نیست. در واقع یک عکاس عالی فقط باید جوانب را بررسی کند.

11- نور را بشناسید

نور یک جزء مهم از هر نوع عکاسی می باشد .‌ بدون نور مناسب، عکاسی یک نوع اتلاف وقت کامل است. پس نور پس زمینه را افزایش دهید و سعی کنید کمی با نور بازی کنید که نقش بسیار مهمی در انداختن عکس های جذاب دارد. اگر تمایل دارید که بهترین عکس ها را ثبت کنید، باید علم نور ها را بدانید و بدانید که دقیقا کدام نور بهترین استایل برای شماست.

نور طبیعی بهترین گزینه است اما همیشه هم خوب کار نمی کند، مخصوصاً در زمانی که شب یا عصر عکاسی می کنید. یک عکاس باید کنترل خوبی روی عکس‌ها داشته باشد و شکل، سایز، قدرت، پوزیشن، نور، موقعیت، نور و غیره را در نظر بگیرد. نور های خیلی دور یا خیلی نزدیک یا زیاد، بازتاب دهنده یا پخش شده، هر کدام نتیجه کار را متفاوت می‌ کند و باید تأثیر آن ها را  به عنوان یک عکاس متخصص بدانید.

هرآنچه درباره نورپردازی در عکاسی باید بدانید تا یک حرفه ای تمام عیار شوید!

12- دوربین را صحیح در دستتان بگیرید

طرز صحیح دست گرفتن دوربین

همیشه طرز گرفتن دوربین DSLR می تواند صحیح و غلط باشد. بهترین راه برای بهتر کردن وضعیت لنز ها این است که دستانتان را از زیر دوربین رد کنید. این کار باعث می‌ شود که تسلط خوبی به دست چپ و دست راست داشته باشید و به بدنتان مسلط باشید . همچنین از لرزش دوربین جلوگیری می کند‌. اگر با دستانتان دو طرف دوربین را بگیرید، دیگر چیزی نیست که بخواهید دستان شما را ثابت نگه دارد. در نتیجه نمی توانید لنز را مدیریت کنید و حالت ثابتی ندارید. شانه‌ هایتان هم  تکان می خورد و در نتیجه بهترین حالت ایجاد نخواهد شد.

کلام آخر

زمان آن رسیده است که در شیوه یادگیری عکاسی و مسیری که در آن قدم گذاشته اید، تجدید نظر کنید. یادگیری با کمک ترفندهای موثر می تواند به ما کمک کند پیشرفت بیشتری داشته باشیم. مهم تر از همه این که یادگیری درست به ما کمک می کند انگیزه مان را تقویت کنیم.

پایین-عکاسی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا