تا 80 درصد تخفیف واقعی!! پکیج های آموزشی (جمعه سیاه)

الان بخر!
آموزش عکاسی مقدماتی تا حرفه ای (رایگان)

20 تا از مهم ترین نکات عکاسی که دنیای من را تغییر دادند

آیلتس

اگر یک دوربین عکاسی خریده اید و برای شروع یادگیری عکاسی آماده هستید، حتما این مطلب را بخوانید! در اینجا بیش از 20 نکته بسیار مهم عکاسی که من را از یک آماتور به یک حرفه ای تبدیل کردند به شما آموزش می دهم.

عکاسی این روزها به یک هنر لذت بخش و جذاب تبدیل شده است. در کنار این لذت، می توانید عکس های حرفه ای و زیبای خود را در اینستاگرام یا شبکه های مختلف اجتماعی عکس به اشتراک بگذارید و حتی آنها را به فروش برسانید. در اینجا در سه بخش، بیش از 20 نکته بسیار کاربردی در این زمینه را برای اینکه به یک حرفه ای تمام عیار تبدیل شوید، آموزش می دهیم.

بخش 1: 10 سوال که موقع عکاسی باید از خود بپرسید

1- چه روایتی را میخواهم به تصویر بکشم؟

داستان عکس

این سؤال بسیار مهمی ست که در تنظیم ترکیب، کادربندی، نوردهی و …کمکتان می‌کند. در اصل سؤالی که باید پرسید این است که”چرا این عکس را می‌گیرم؟ هدف عکس چه چیزیست؟ چه چیزی را می‌خواهم به مخاطب منتقل کنم؟” با این روش می‌توانید از لحظاتی که می‌خواهید شکار کنید عکس بگیرید. احتمالاً عکسی که گرفته‌اید یا یک عکس لحظه ایست و یا برای گرفتنش مراحل طولانی را پشت سر گذاشته اید.

 


لایتروم

توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!


 

۲- نقطه کانونی عکس چه چیزیست؟

نقطه کانونی

در این عکس نگاه اصلی مخاطبان به چه چیزیست؟ وقتی در مورد آن تصمیم گرفتید زمان آن رسیده است که به کادربندی بپردازید. راه‌های مختلفی برای تقویت کانون عکس وجود دارد.

3- نقاط کانونی دیگر کدامند؟

وقتی در مورد کادر و سوژه‌ای که می‌خواهید نگاه مخاطب به آن بیفتد تصمیم گرفتید، نگاه دوباره‌ای به‌عکس بی اندازید تا درباره اضافه کردن و یا حذف نقاط کانونی دیگر تصمیم بگیرید. وجود نقطه کانونی دوم می‌تواند به‌عکس عمق دهد اما ممکن است حواس مخاطب را پرت کنند پس یا موقعیت خود را عوض کنید، فاصله کانونی/عمق کانونی را تنظیم کنید و یا آن را از عکس حذف کنید. همچنین به یاد داشته باشید که برای راحتی کار، اگر در عکس دو نقطه کانونی باشد شاید ارزش آن را داشته باشد تا دو عکس جداگانه از هرکدام بگیرید.

4- چه چیزی در پس‌زمینه و پیش‌زمینه عکس است؟

بک گراند و فورگراند عکس

پس‌زمینه عکس بیشترین جاییست که حواس بیننده را در عکاسی دیجیتال پرت می‌کند. نگاهی به پس‌زمینه سوژه بی اندازید تا ببینید چه چیز دیگری وجود دارد (همین کار را برای پیش‌زمینه هم انجام دهید). ببینید می‌خواهید پس‌زمینه فوکوس شود یا بلوری و تار باشد.

5- به‌اندازه کافی نزدیک شدم؟

اشتباه رایج دیگر در عکاسی دیجیتال این است که سوژه در کادر عکس خیلی کوچک باشد. عکس از نمایه نزدیک، زنده‌تر به نظر می‌آید و جزئیات بیشتری از سوژه را نشان می‌دهد. برای این کار خودتان را به سوژه نزدیک کنید، سوژه را جلوتر بیاورید و یا از یک لنز با فاصله کانونی زیاد استفاده کنید تا حس نزدیکی به سوژه ایجاد شود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

6- منبع اصلی نور چه چیزیست؟

همیشه به نور سوژه توجه کنید. بدون نور مناسب جزئیات و وضوح عکس را از دست می‌دهید. برای جبران می‌توانید میزان حساسیت نور و سرعت شاتر را زیاد کنید (که موجب ایجاد نویز و تار شدن عکس می‌شود). منبع اصلی نور چه چیزی است؟ از کجا می‌آید؟ به منبع مصنوعی نور نیاز دارید؟(فلش و غیره) نیاز هست که دوربین را روی سه‌پایه ثابت کنید تا دوربین نلرزد؟ و…

7- کادربندی درست است؟

کادربندی عکس

خیلی از عکس‌های خوب با کادربندی بیرون از خط خراب‌شده‌اند. همیشه باید شیب افقی، مردم و ساختمان‌ها را چک کنید. یکی از سؤال‌های مربوط به این مطلب این است که”دوربین را درست گرفته‌ام؟” بیشتر مردم درست نمی‌گیرند و دستشان می‌لرزد و کادربندی آن‌ها درست از آب درنمی‌آید.

8- از چه زاویه‌های دیگری می‌توانم عکس بگیرم؟

اگر جلوی ده تا عکاس دیجیتال یک صحنه بگذارید احتمالاً بیشتر آن‌ها عکس مشابهی از همان موقعیت می‌گیرند. عکس‌های استانداردی که همه می‌توانند بگیرند را رها کنید و در عوض سعی کنید از زوایا و پرسپکتیو جدید عکس بگیرید تا عکس‌هایتان خاص‌تر از بقیه شود.

9- نوع گرفتن دوربین با فرمت‌های مختلف چگونه تغییر می‌دهد؟

بیشتر عکاسان عادت دارند با همان روش‌های همیشگی دوربین را بگیرند (افقی، منظره، عمودی و یا پرتره). اگرچه استفاده از یک روش ایرادی ندارد اما به یاد داشته باشید که با تغییر فرمت عکس، اثر و نقش عکس هم عوض می‌شود. همچنین می‌توانید دوربین را برای عکس‌برداری بهتر، با زاویه نگه‌دارید.

10- مسیر حرکت چشم بیننده چگونه است؟

diagonal-2.jpg

این نکته به نقاط کانونی مربوط می‌شود اما به خاطر داشته باشید زمانی که از سوژه ثابتی عکس می‌گیرید، چشم بیننده هنگام دیدن آن ثابت نیست و خطوط عکس را دنبال می‌کند و جذب رنگ و شکل عکس‌ها می‌شود. پس به این عوامل بصری دقت کنید تا عکس‌های بهتری بگیرید.

بخش 2– نکات مهم عکاسی

1- بدنبال نور خوب باشید.

نور، مهم ترین جنبه ی عکاسی است. اولین کاری که موقع عکاسی انجام می دهید، توجه به نور است. هیچ فرقی نمی کند که سوژه شما چیست یا در کجا هستید. نور شما می تواند یک لامپ، نورپنجره، نور مستقیم خورشید یا حتی یک نور بازتاب شده از یک شیشه باشد. بعنوان مثال وقتی می خواهید از دوست خود عکس بگیرید، دقت کنید که نور از بالای سر او نتابد، زیرا باعث تاریک شدن چهره و ایجاد یک حالت وحشتناک می شود. به او بگویید چند قدم عقب تر برود تا نور به چهره اش بتابد. اما اگر واقعا نور ضعیف است باید ازفلش دوربین خود استفاده کنید.

نکته دیگر در این رابطه این هست که اجازه ندهید سوژه شما پشت به نور باشد مگر اینکه بخواهید عکس سیلوئت بگیرید و به آنها بگویید که کمی رو به نور بچرخند. مثلا تصاویر زیر را ببینید. تفاوت پشت به نور بودن، چرخیدن نیمرخ به سمت نور، کم بودن نور و … (روی هر عکس کلیک کنید تا بزرگ شود):

راجب نورپردازی در عکاسی بیشتر بخوانید

2- مثلث نورگیری را بلد باشید.

سه موضوع اصلی در عکاسی را حتما شنیده اید. در واقع سه تا از تنظیمات دوربین های عکاسی، از هر چیزی در عکاسی مهم تر هستند. تصویر زیر را ببینید. این سه موضوع، یعنی همه مبحث نورپردازی در عکاسی! سه فاکتور بسیار مهم در موضوع نورگیری در تصاویر زیر آورده شده اند (روی هر عکس کلیک کنید):

دقت کنید که اگر زمان تنظیم مثلث نورگیری را ندارید، تنظیمات دوربین را روی حالت اتوماتیک قرار دهید. در دوربین های جدید این کار به خوبی انجام می شود.

3- حواستان باشد که چه زمانی فلش بزنید یا چه زمانی نزنید.

تنها و تنها در حالتی از فلش گوشی استفاده کنید که هیچ نور دیگری نباشد! همیشه حالت پیش فرض فلش گوشی خود را بر روی خاموش قرار دهید چون نور فلش باعث غیرطبیعی شدن رنگ ها می شود حتی در گوشی های جدید. به تصاویر زیر دقت کنید:

یا مثلا تصویر زیر که در یک فضای داخلی گرفته شده، بدون استفاده از فلش:

top-ten-photography-tips-7

4- حواستان به ISO باشد.

ایزو یا حساسیت به نور دوربین، از هر نوع تنظیمات دیگری در دوربین مهم تر است. در واقع این آپشن تعیین می کند که حساسیت دوربین به نور چقدر باشد. به طور خلاصه، هر محیطی که تاریک تر است، باید ISO بالاتری به دوربین خود بدهید و برعکس. مثلا در روزهای آفتابی، ایزو مناسب 100 هست. محیط های تاریک باید از 400 به بالا باشد.

top-ten-photography-tips-8

5- حتما از فوکوس دوربین استفاده کنید.

مثلا بالاترین تصویر موجود در همین صفحه را ببینید، عکاس، موقع عکاسی روی دست خود و گوشی خود فوکوس کرده، این کار باعث شده تا محیط اطراف تارتر و محو تر شود و تمرکز عکس روی موضوع اصلی یعنی دست و گوشی باشد. راجب فوکوس بیشتر بخوانید. یا مثلا تصویر زیر:

فوکوس در عکاسی

6- ترکیب بندی عکس را فراموش نکنید.

ترکیب بندی عکس موضوع پیچیده ای است اما بطور خلاصه: اگر از یک فرد عکس می گیرید و محیط پشت سرش هم زیباست، سعی کنید فرد مورد نظر در گوشه عکس قرار گیرد و دو سوم عکس محیط اطراف در گوشه دیگر بیفتد (همان قانون سه تایی). یا اینکه از عکس های متقارن بگیرید. یا رنگ های تصویر متعادل باشند (نه اینکه 90 درصد عکس، رنگ زرد باشد یا …). مثلا وقتی می خواهید از یک زنبور در حال نشستن روی گل عکس بگیرید، باید زنبور هم به اندازه گل یا زمینه در عکس، خود را نشان دهد. 10 قانون اصلی ترکیب بندی عکاسی در اینجا. تصویر زیر را ببینید:

composition در عکاسی

7- حتما از effect یا ویرایش عکس بعد از عکس گرفتن استفاده کنید.

برنامه های زیادی برای ویرایش عکس وجود دارد ولی از برنامه های گوشی موبایل استفاده نکنید! حتما از برنامه های کامپیوتری که قدرت پردازش فوق العاده بالاتری دارند برای ویرایش عکس های خود استفاده کنید. پیشنهاد ما و همه عکاسان حرفه ای، فتوشاپ است.

بسته آموزش فتوشاپ برای عکاسان

با استفاده از بسته اموزشی بالا، عکس هایی که خواهید گرفت را با فتوشاپ زیرو رو خواهید کرد آنهم در کمتر از 3 هفته یادگیری!

در همین ارتباط بخوانید: 10تکنیک فتوشاپ حرفه ای که عکاسی من را تغییر دادند!

7- حتما از Shutter speed استفاده کنید.

از دستکاری کردن سرعت شاتر نترسید. در محیط های کم نور یا عکاسی شبانه، سرعت شاتر را روی 4 ثانیه تنظیم کنید و تفاوت عکس ها را ببینید (مثلا دنباله نورهای اتومبیل ها در شب یا ثبت دنباله یک چرخ و فلک). در این حالت و با همین سرعت شاتر، از گروهی از انسان ها که در حال حرکت هستند یا یک دوچرخه در حال عبور یا اتومبیل های خیابان عکس بگیرید. نکته مهم اینجا این است که وقتی سرعت شاتر را از 3 ثانیه بیشتر می کنید، حتما باید دوربین شما ثابت باشد که عکس تار نشود. به تفاوت دو تصویر زیر دقت کنید:

سرعت شاتر شما باید مطابق تصویر زیر باشد. یعنی هرچه لنزشما بلندتر باشد، سرعت شاتر را باید پایین تر بیاورید تا عکس های تان تار نشود:

8-prevent-blur

8- تا می توانید عکاسی کنید و اشتباه کنید.

تا زمانی که بارها و بارها اشتباه نکنید، نمی توانید عکاس ماهری شوید. از هر اشتباهی درس بگیرید. به عکس هایی که گرفته اید به دقت نگاه کنید و ببینید چه چیزی کم یا زیاد دارند یا اینکه آیا می توانستید از زاویه بهتری عکس بگیرید؟

9- موقعی که از دریچه دوربین نگاه می کنید هر دو چشم خود را باز نگه دارید.

این باعث ایجاد چند مزیت می شود. وقتی عکاسی پرتره انجام می دهید، این موضوع باعث می شود که سوژه شما ارتباط بهتری با دوربین برقرار کند. ضمن اینکه وقتی یک چشم شما بیرون از فریم دوربین باز باشد، می توانید جاهای خارج از فریم را هم ببینید تا چیزی را از دست ندهید.

11-both-eyes-open

 

بخش سوم– نکات مهم دیگر

  • ابتدا همه قوانین عکاسی و مبانی را یاد بگیرید و بعد شروع به عکاسی کنید- این قوانین را در اینترنت و بصورت رایگان استفاده نخواهید کرد. ما بهترین بسته آموزش عکاسی را در فروشگاه مان داریم. یا اینکه این مطلب را بخوانید
  • دست خود را نلرزانید– حتی در جدیدترین دوربین های عکاسی هم موضوع لرزش دست مطرح هست. اینکه می بینید بسیاری از عکاسان حرفه ای از پایه های گران قیمت استفاده می کنند به این خاطر است که خیالشان از بابت این موضوع راحت باشد. با این کار انها مطمئن می شوند که دوربین آنها ثابت است و فقط باید آن را در جهت سوژه بچرخانند.

لرزش عکس در عکاسی

  • همیشه آماده عکس گرفتن باشید– سوژه همیشه در اطراف شماست. سعی نکنید فقط یک عکس بگیرید، از هر موضوع ده ها عکس سریع بگیرید و بعد سر حوصله یکی از آنها را که بهتر شده انتخاب کنید و شروع به ویرایش کنید.
  • سعی کنید بک گراند عکس تان ساده باشد- این کار باعث تمرکز بر سوژه اصلی و زیباتر شدن تصویر می شود:

top-ten-photography-tips-6

  • همیشه بدنبال پیدا کردن زاویه بهتری برای عکاسی باشید– باید مدام جای خود را عوض کنید و عکس بگیرید و بعد خودتان سرحوصله انتخاب کنید ببینید کدام یک بهتر شده است؟

انتخاب زاویه خوب در عکاسی

  • از چیزی که عاشقش هستید عکس بگیرید- طبیعت را دوست دارید یا شهر را؟ به عکاسی پرتره علاقه مندید یا عکاسی حیات وحش و …
  • همیشه یک رفلکتور همراه خود داشته باشید– مثل آینه، که اگر نور مناسبی نداشتید از آن کمک بگیرید.
  • همیشه آماده باشید– سوژه های عکاسی همیشه دور و بر شما هستند پس باید آمادگی عکاسی را همیشه داشته باشید.
  • با دوربین های SLR برای عکاسی حرفه ای، شروع کنید.
  • یک حافظه با حجم بالا برای دوربین خود خریداری کنید.

بخش 4: یک فیلم کاربردی

 

 

باز هم هرگونه سوالی در باره عکاسی حرفه ای دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید تا به آن پاسخ دهیم.

پایین-عکاسی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام وقتتون بخیر و شادی
    میخواستم تشکر کنم بابت مطالب مفیدتون و خیلی واضح و صریح بود مطالب

  2. سلام وقت بخیر یه دوربین نیکون D3200 گرفتم
    آیا برای شروع کار خوبه
    فیلم آموزشی برایش دارید
    هر چقدر گشتم دفترچه راهنمای فارسی برایش پیدا نکردم شما میتونید کمکم کنید
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا