مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

تورم به زبان ساده، علت آن و چرا بر اقتصاد تاثیر می گذارد؟

آیلتس

فرض کنید یک روز به سوپرمارکت می روید و محصولاتی را می خرید که همیشه در خانه به آن نیاز داشته و دارید. دو هفته بعد، همین کار را دوباره انجام می ‌دهید، اما متوجه می ‌شوید قیمت چیزی که می‌ خرید کمی بیشتر شده است. چرا این اتفاق می افتد؟ مقصر این وضعیت، فقط و فقط تورم است که در ادامه درباره آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

در واقع از زمانی که بشر شروع به مبادله و معامله کرده است، اقتصاد دائما در حال تغییر بوده است. از آن زمان تاکنون، تولید مداوم محصولات و خدمات جدید، با قیمت هایی که از دوره ای به دوره دیگر متغیر هستند، بوده و هست. کالا ها را می توان با استفاده از یکی از ارز های رسمی کشور های مختلف یا سازمان های فراملی مثل یورو در اتحادیه اروپا خریداری کرد.

هر کشوری از پارامتر های خاص خودش برای تجزیه و تحلیل عملکرد اقتصادی و رویداد هایی که در آن جا رخ می دهد، استفاده می کند. یکی از معروف ترینِ این پارامتر ها، تورم است. تورم یعنی افزایش عمومی قیمت ها که قدرت خرید مردم را کاهش می دهد و توانایی خرید یا پس انداز آن ها را از بین می برد و تا حد زیادی کم خواهد کرد.

GDP چیست؟ همه نکاتی که باید بدانید

برای اندازه گیری این شاخص، هر کشور از معیار های خودش استفاده می کند. به طور مثال تورم در اسپانیا با استفاده از شاخص قیمت مصرف ‌کننده (CPI) محاسبه می ‌شود که نشان‌ دهنده روند قیمتی معروف ترین محصولات و خدمات مصرف‌ شده توسط خانوار ها در این کشور است. این محصولات شامل کالا هایی مثل مواد غذایی که روزانه خریداری می شوند، سایر محصولات مثل لوازم خانگی و لباس که در مدت زمان طولانی تری مصرف می شوند و خدماتی مثل بیمه خانه که در شرایط خاص خریداری می شوند ، هستند. بعد از آن شاخص هماهنگ قیمت مصرف کننده (HICP) است که برای مقایسه قیمت ها با سایر کشور های اتحادیه اروپا با استفاده از روش استاندارد بر اساس معیار های بانک مرکزی اروپا به وجود آمده است.

تورم

اگر این شاخص به طور مداوم افزایش یابد، مردم پس انداز کم تری خواهند داشت و می توانند با همان پول، کالا ها و خدمات کم تری را نسبت به قبل بخرند. ارزی که ما استفاده می کنیم ارزشش را از دست می دهد و بی ثباتی اقتصادی حاکم می شود و آنچه شاهدش خواهیم بود، افزایش تورم است.

دقیقا چه چیزی باعث تورم می شود؟

در بین دلایل نوسانات قیمت، می ‌توان برخی از علل شایع ‌تر تورم را پیدا کرد. یکی از دلایل اصلی عدم تعادل بین عرضه و تقاضا است و زمانی اتفاق می افتد که تعداد زیادی از مصرف کنندگان سعی در خرید کالا های کمیاب دارند. با این حال، وضعیت مخالف هم به همان اندازه مهم است ، عرضه بیش از حد هم به همان اندازه برای یک کشور عامل منفی به حساب می آید. هنگامی که تقاضای کافی برای تامین عرضه وجود ندارد، برعکس تورم رخ می دهد، یعنی شاهد تورم منفی یا کاهش تورم خواهیم بود.

 

تورم ممکن است در نتیجه افزایش هزینه ‌های شرکت ‌ها مثل قیمت برق یا خدمات لجستیکی هم رخ بدهد. این موارد بر قیمت ارائه خدمات شرکت ها تأثیر منفی دارد. علت دیگر، افزایش حجم پول در گردش در یک کشور خاص است . این عامل هم باید کنترل شود زیرا در صورت عدم افزایش تقاضا علی رغم عرضه کافی پول، ممکن است عدم تعادل در سیستم ایجاد شود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

حتما بخوانید: 44 مهارت که هر مرد و زنی باید بلد باشند

حالا که با علل تورم آشنا شدیم ، باید سطوح مختلف آن را هم بررسی کنیم:

  • تورم متوسط: افزایش خفیف سالانه قیمت ها (زیر 10 درصد)
  • تورم افسارگسیخته : تورم سالانه دو یا سه رقمی با تاثیر بسیار منفی بر اقتصاد یک کشور. با کاهش ارزش پول، مردم قدرت خریدو هزینه های شان را بر روی کالا های ضروری متمرکز می کنند.
  • ابر تورم: اگر ملتی تحت تاثیر این نوع تورم قرار گیرد، به این معنا است که دچار بحران شدید اقتصادی شده است. به گفته استیو هانکه، استاد دانشگاه جانز هاپکینز در مصاحبه با بی ‌بی ‌سی، تعریف عمومی پذیرفته شده ابرتورم در میان اقتصاد دانان تورم ماهانه بیش از 50 درصد است که در نتیجه آن ارزش پول به شدت کاهش می یابد .

تورم چشم گیر همراه با اقتصاد راکد را ” رکود تورمی ” می نامند. این اصطلاح در خلال بحران نفتی دهه 1970یعنی زمانی که تورم تأثیر مخربی بر اقتصاد چندین کشور داشت ، ابداع شد.

تورم

چرا تورم بر اقتصاد یک کشور تأثیر می گذارد؟

با این که تورم اصطلاحی است که معمولا با اثرات منفی همراه است، اما برخی از کشور ها با تحریک فعالیت و مصرف از آن برای ایجاد تعادل در اقتصاد شان استفاده بهینه و مثبت می کنند. با این حال تورم باید در حد متوسط باشد ​​و گهگاهی مدیریت شود، در غیر این صورت، می تواند عواقب جدی را برای سلامت مالی مصرف کنندگان و دولت به همراه داشته باشد.

پاپاراتزی چیست؟ نکاتی که باید بدانید

همان طور که در بالا هم گفته شد، مهم ترین اثرات آن کاهش ارزش پول، کاهش قدرت خرید خانوار ها و ظرفیت پس انداز و بی ثباتی اقتصادی است که باید کنترل شود.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا