چطور خشم خود را مدیریت کنیم؟ (نکات ساده ولی کاملا موثر)
مهم است که بدانیم که خشم یک احساس طبیعی و اساسی است که در برخی سطوح در تمام فرهنگ های سراسر جهان بیان شده است. آنچه که هر فرد در رویارویی با خشم باید در نظر داشته باشد کنترل بجا و به اندازه خشم است. مدیریت خشم، از بین بردن خشم خود نیست، بلکه کنترل پاسخ های ما است وقتی که خشم شدت می یابد. در مجلات معتبر علمی سراسر دنیا اطلاعات جدیدی وجود دارد که به ما می آموزد چطور خشم خود را مدیریت کنیم؟ در این مقاله ما این اطلاعات را در اختیارتان قرار می دهیم.
مدیریت خشم
احساس خشم نشان دهنده این است که فرد در شرایطی ناخوشایند و ناراحتکننده قرار گرفته است. اگر این احساس خشم را نتوانید مدیریت و کنترل کنید؛ امکان دارد به خود یا دیگران آسیب وارد کنید.
حتما بخوانید: 15 نکته ی بسیار موثر برای داشتن یک زندگی شاد طبق جدیدترین تحقیقات روز دنیا
حقایقی پیرامون خشم:
خشونت باعث کسب احترام نمیشود. با اعمال خشونت شاید افراد از شما بترسند و از دستورات شما پیروی کنند؛ اما هیچوقت احترامی برای شما قائل نخواهند شد. اگر به روشی بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید قطعا به شما احترام خواهند گذاشت. شما گاهی اوقات نمیتوانید شرایطی که در آن قرار گرفتهاید را مدیریت کنید، اما همواره میتوانید خود را کنترل کنید. میتوانید بدون توسل به خشونت احساسات خود را بیان کنید. حتی اگر کسی میخواهد شما را اذیت کند، باز این شما هستید که باید انتخاب کنید چه واکنشی از خود نشان دهید.
عواقب خشم کنترل نشده
- میتواند باعث آسیب جسمی شما بشود. خشم شدید میتواند باعث ایجاد بیماریهایی مثل دیابت، بیماری قلبی، بیخوابی و افزایش فشار خون شود
- میتواند باعث آسیب روحی شما شود. خشم شدید میتواند روی قدرت تفکر شما تاثیر بگذارد و نتوانید بخوبی تمرکز کنید. همچنین میتواند باعث ایجاد استرس و افسردگی در فرد شود.
- میتواند شرایط کاری شما را تحت تاثیر قرار دهد. بروز خشم در مقابل همکاران، مافوقها و یا مشتریها میتواند روحیه کاری شما را تضعیف کند.
- میتواند باعث تخریب روابط شما با دیگران شود. خشم شدید باعث رنجیده خاطر شدن اطرافیان شده و میتواند روابط شما با آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
حتما بخوانید: آموزش 27 نکته بسیار مهم آداب معاشرت در زندگی اجتماعی +دانلود بهترین کتاب
روشهایی برای مدیریت خشم
چه چیزی پشت خشم شما نهفته است؟
برای پی بردن به دلیل خشم باید فکر کنید که هنگام عصبانیت چه احساسی داشتهاید. آیا خشم شما ناشی از احساس شرم، ناامنی، آسیب دیدن یا خجالت کشیدن بوده است؟
گاهی اوقات فرد احساساتش را از طریق خشم راحتتر بیان میکند.
گاهی اوقات فرد خود را صاحب حق میداند و از اینرو هرگاه کسی با او مخالفت میکند، عصبانی میشود
علایم خشم و عصبانیت را بشناسید
در هر فردی علایمی وجود دارد که نشان دهنده ایجاد خشم در فرد است. این علایم را بشناسید و قبل از اینکه از کنترل خارج شود، سعی کنید آنها را مرتفع کنید. از این علایم میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
- تند شدن تنفس
- سردرد
- احساس نیاز پیداکردن به قدم زدن
- چیزها را قرمز میبینید
- عدم توانایی در تمرکز کردن
- احساس سنگینی در قلب
- گرفتگی در شانه
از عواملی که باعث خشم میشوند پرهیز کنید
یک اتفاق استرسزا نمیتواند ایجاد خشم را توجیه کند، آنچه که باعث خشم شما میشود را پیدا کنید و سعی کنید آنها را کنترل کنید. افراد، موقعیتها و مکانهایی که باعث ایجاد خشم در شما میشود را مشخص کنید و از حضور در این مکانها و موقعیتها پرهیز کنید.
حتما بخوانید: 15 نکته ساده برای رسیدن به آرامش در زندگی (تحقیقات جدید)
راههایی برای آرام شدن
- نفس عمیق بکشید. نفس عمیق بکشید و تا میتوانید هوای تازه وارد ششهای خود کنید، اینکار به آرامش شما کمک میکند.
- ورزش کنید. پیاده روی بسیار مفید است. باعث میشود ذهن شما آرام شود.
- از احساسات خود استفاده کنید. به یک موسیقی زیبا گوش دهید، فیلم ببینید و یا اینکه خود را در یک مکان زیبا تصور کنید.
- به آرامی از 1 تا 10 بشمارید. اینکار باعث میشود تا آنچه در ذهن شما باعث ایجاد خشم شده از بین برود.
راههای بهتری برای بیان خشم خود پیدا کنید
- اگر احساس کردید در شرایطی قرار دارید که باید واکنشی از خود نشان دهید، تلاش کنید راهی مسالمتآمیزتر از عصبانیت را امتحان کنید.
- اگر احساس کردید عصبانیت شما دارد از کنترل خارج میشود؛ محیط را ترک کنید و تا هنگامیکه احساس آرامش نکردهاید، به محیط باز نگردید.
- طبیعی است که گاهی اوقات از فردی ناراحت میشوید، اما تلاش کنید بصورت منصفانه ناراحتی خود را بروز دهید؛ در غیر اینصورت هر لحظه احتمال از بین رفتن رابطهتان وجود دارد.
- روابط خود را در اولویت قرار دهید. بجای دعوا کردن، تلاش کنید رابطهتان را حفظ کنید. به افراد دیگر و نظراتشان احترام بگذارید.
- روی زمان حال تمرکز کنید. هنگامیکه با فردی دچار اختلاف میشوید؛ بجای یادآوری گذشته و اشتباهاتی که انجام دادهاست روی زمان حال تمرکز کنید و راهی برای حل مشکل فعلیتان پیدا کنید.
- بخشنده باشید. اگر توانایی بخشیدن نداشته باشید هیچگاه مشکلاتتان با دیگران را نمیتوانید برطرف کنید.
نصب اپلیکیشن ملودی های کاهش خشم (فوق العاده موثر)
یک اپلیکیشن فوق العاده که به داشتن تمرکز و کاهش عصبانیت و پریشانی های فکری روحی کمک شایانی می کند. آن را روی گوشی خود نصب کنید بقیه مراحل بسیار ساده و کار کردن با آن کاملا بی دردسر و رایگان است. شامل یک سری ملودی و راهکارهای فوق العاده موثر (روزانه حداقل 20 دقیقه از این اپلیکیشن استفاده کنید):
زمان درست مراجعه به پزشک را بدانید
اگر روشهای بالا برای کنترل خشم را امتحان کردهاید و به جواب نرسیدهاید، احتمالا نیاز به مراجعه به پزشک دارید. مراجعه به پزشک نشانه ضعیف بودن فرد نیست. دکتر میتواند به درمان و یا کنترل خشم شما کمک کند. اگر دچار علایم زیر شدید بهتر است به پزشک مراجعه کنید:
- هر چه تلاش میکنید باز هم عصبانی میشوید
- چون احساس میکنید نمیتوانید خشم خود را کنترل کنید از ملاقات با افراد جدید یا حضور در موقعیتهای جدید پرهیز میکنید.
- قوانین موجود در جامعه باعث ایجاد خشم در شما میشود.
- خشم شما باعث واکنشهای فیزیکی از طرف شما می شود.
حتما بخوانید: چگونه شاد زندگی کنیم؟ (نظر 3 فوق تخصص روانشناسی)
ویدیوی زیر را حتما تماشا کنید
مهارت زیادی میخواد تا خشم رو کنترل کنیم. مطالبتون مفید بود .ممنون.