با این 10 ترفند ساده، عکس هایی با وضوح بی نظیر بگیرید!

عکاسی با وضوحبالا کار سختی نیست البته اگر ترفندهای آن را بدانید. این نکات به شما کمک خواهند کرد تا وضوح عکسهایتان بهراحتی و بدون فتوشاپ بیشتر کنید.
10- سرعت شاتر را زیاد کنید
برای داشتن عکسی با وضوحبالا، نباید عکس تار شود. پس حتماً این نکات را رعایت کنید. در یکی از پستها گفتم که حتی یک فرد عادی هم میتواند با تنظیم کردن سرعت شاتر متناسب با نقطه کانونی، عکس واضحی بگیرد.
برای مثال، اگر میخواهید با لنز mm۳۰ عکس بگیرید باید سرعت شاتر را روی ۳۰/۱ آُم ثانیه قرار دهید. اگر سرعت شاتر کمی از این عدد کمتر باشد، عکس میتواند تار و بلوری شود.
توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!
این قانون برای بالا بردن وضوح عکس، فقط در دوربینهای فول فریم صدق میکند. در دوربینهای کراپ سنسور، به دلیل قدرت بزرگنمایی بالای دوربین میتوانید سرعت شاتر را روی ۴۵/۱ اُم ثانیه قرار دهید.
اگر نمیتوانید دوربین را ثابت نگهدارید، توصیه میکنم دوربین را روی حالت عکس گرفتن متوالی (Burst Mode) قرار دهید و از بین آنها عکسی که لرزش کمی دارد را انتخاب کنید.
حتما بخوانید: آموزش قانون یک سوم در عکاسی: ترفندی که تصاویر شما را زیباتر می کند
9- از سهپایه استفاده کنید
درصورتیکه سوژهتان ثابت است و نمیخواهید سرعت شاتر را بالا ببرید، میتوانید از سهپایه استفاده کنید. سهپایه دوربین را ثابت نگه میدارد و حتی در یک زمین ناهموار هم میتوانید عکسهای خوب و واضحی بگیرید.
8- فوکوس کنید
با دو روش میتوانید فوکوس کنید: دوربین را از حالت خودکار خارج کنید و بهطور دستی، نقاطی که میخواهید فوکوس شود را انتخاب کنید. روش دیگر استفاده از تنظیمات خودکار فوکوس است.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
وقتیکه میخواهید از شخصی عکس بگیرید، توصیه میکنم که روی چشمها فوکوس کنید چون نگاه بیننده هم در ابتدا به چشمهای سوژه میافتد، با این کار میتوانید عکس قابل قبولی بگیرید.
بهشخصه هنگام استفاده از سهپایه، دوربین را روی Live Mode قرار میدهم و X۱۰ زوم کنم و بهطور دستی فوکوس را روی نقطهای که میخواهم قرار میدهم. با این روش نتیجه دلخواهم را میگیرم.
7- از لنز خوب استفاده کنید
هرچقدر لنز دوربین خوب باشد، همانقدر عکسها خوب از آب درمیآیند. اگر اولین بارتان است که میخواهید دوربین بگیرید، توصیه میکنم از لنزهای ارزانقیمت پرایمِ پیشرفتهتر استفاده کنید (لنزهایی که قابلیت زوم کردن ندارند).
با این کار خیلی سریعتر ازآنچه که فکرش را بکنید، عکسهایتان باکیفیت میشود. این لنزها تنها یک کار انجام میدهند و آنهم عکاسی کردن از موقعیتهای مختلف و بدون توجه به فواصل کانونی است. توصیه میکنم از لنزهای mm۵۰ یا mm۳۵ که قیمتش کمتر از 3 میلیون تومان است استفاده کنید.
6- لنزتان را تمیز نگهدارید
حتی اگر بهترین لنزها هم کثیف باشند نمیتوانند عکس واضحی بگیرند. هرروز که از آنها استفاده میکنید تمیزش کنید و از یک پوشش محافظ استفاده کنید تا مشکلی پیش نیاید. لنزهای کثیف بهطور کاملاً مشهود عکسها را خراب میکند.
حتما بخوانید: آموزش مفهوم عمق میدان در عکاسی برای افراد مبتدی (از زبان حرفه ای ها)
5- تثبیتکنندههای عکس را فراموش نکنید
اگر لنزتان تثبیتکننده دارد، آن را روشن کنید. با این کار سرعت شاتر کمتر و دریچه دیافراگم بستهتر میشود. اگر از سهپایه استفاده میکنید، خاموشش کنید تا جنبههای منفی آن روی عکس اثر نگذارد چون دیگر نیازی به آن نیست.
4- از حداقل ایزو (ISO) استفاده کنید
تا حد امکان ایزو را کم کنید و بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ قرار دهید تا واضحترین عکسها را بگیرید. همانطور که در مباحث قبلی اشاره کردم، هرچه مقدار ایزو بالا برود، نویز عکس بیشتر میشود. برای داشتن عکسهایی با وضوحبالا، مقدار نویز عکس باید خیلی کم باشد.
3- بهترین نقطه لنز را پیدا کنید
واضحترین عکسها با ۸/f و ۱۱/f گرفته میشوند. هرچقدر دریچه دیافراگم بازتر باشد، عمق میدانی کمتر میشود و عکس تار میشود. وقتی ۸/f باشد، وضوح عکسها زیاد میشود و فوکوس عکس خوب از آب درمیآید.
2- از نورپردازی مناسب استفاده کنید
هرچه نور بیشتر باشد بهتر است. زمانی که میخواهم در نبود روشنایی روز عکس بگیرم، از فلش دوربین استفاده میکنم، به این صورت که روی دیوار یا سقف فلش میزنم تا نور بازتاب شده آن به سوژه نور طبیعی بدهد.
شاهکلید عکسهای واضح، نورپردازی مناسب است. در عکس زیر، خورشید پشت میوهها قرار داشت بنابراین فلش زدم تا فضا روشن شود. اگر این کار را نمیکردم عکس تاریک میشد. نورپردازی در عکاسی را در اینجا توضیح داده ایم!
1- عکس خام (Raw) بگیرید
عکس خام مزایای زیادی دارد: بعد از عکاسی میتوانید تنظیمات لازم را روی عکس اعمال کنید. یکی از این تنظیمات، تنظیمات وضوح عکس است.
اگر تمام نکات بالا بهدرستی بهکارگیرند، میتوانند نتایج فوقالعادهای ایجاد کنند؛ اما مراقب باشید که زیادهروی نکنید. عکسهایی که زیاد از حد واضح و شفاف هستند، کمی خستهکنندهاند.
تکنیک های عمومی عکاسی
- آموزش 20 نکته بسیار مهم عکاسی که دنیای من را تغییر دادند!
- هرآنچه درباره نورپردازی در عکاسی باید بدانید تا یک حرفه ای تمام عیار شوید!
- 7 اشتباه رایج در عکاسی از مناظر طبیعی +روش حل مشکل
- 10 سوال بسیار مهم که موقع عکاسی باید درباره سوژه تان مدنظر داشته باشید!
- آموزش قانون یک سوم در عکاسی: ترفندی که تصاویر شما را زیباتر می کند
- با این 10 ترفند ساده، عکس هایی با وضوح بی نظیر بگیرید!
- عکاسی از شهر و مناظر شهری در شب، همه نکات مهمی که باید بدانید
- فوکوس در عکاسی: همه نکات مهمی که باید بدانید (از زبان حرفه ای ها)
- 10 نکته بسیار ساده نورپردازی در عکاسی که حتما باید بدانید!
تکنیک های پیشرفته تر عکاسی
- عکاسی در شب: 10 نکته ای که حتما باید بدانید! (از زبان حرفه ای ها)
- 10 قانون اصلی ترکیب بندی (کامپوزیشن) عکاسی برای حرفه ای شدن
- اتاق تاریک (Darkroom) عکاسی: چند نکته ساده ولی مهم که باید بدانید!
- آموزش 16 نکته عکاسی تبلیغاتی-صنعتی برای اینکه به یک حرفه ای تبدیل شوید!
- 4 تا از بهترین کلاس های آموزش عکاسی در ایران کدامند؟
- آموزش نمونه ای از عکاسی ماکرو قطره آب فانتزی بصورت گام به گام
- عکاسی بعنوان شغل: اگر می خواهید عکاس با پرستیژ شوید این نکات را بخوانید!
- روش اصولی عکاسی از بناها/ معماری با این چند نکته بسیار کاربردی
ویرایش عکس
- آموزش 10تکنیک فتوشاپ حرفه ای که عکاسی من را تغییر دادند!
- 4 ابزار فتوشاپ که هر عکاسی باید بداند! (آموزش تصویری)
- راهنمای عکاسان: اکشن ویژه خودتان را برای ویرایش تصاویر در فتوشاپ بسازید!