21 نکته کاربردی عکاسی مراسم عروسی ویژه افراد مبتدی
من بهعنوان کسی که عکسهای زیادی از دوستان و عروسیهای خانوادگی گرفتهام، تکنیکهای اصولی برای عکاسی حرفهای مراسم عروسی را با شما در میان میگذارم. این 21 نکته از چندین عکاس حرفه ای نقل می شوند.
نکات عکاسی مراسم عروسی
۱- یک فهرست کوتاه تهیه کنید
یکی از مهمترین توصیهها برای عکاسی مراسم عروسی این است که از زوجها بخواهید عکسهایی را که میخواهند در روز عروسی از آنها گرفته شود را لیست کنند. این نکته مخصوصاً در عکسهای خانوادگی کاربرد دارد. یکی از بدترین اتفاقها میتواند این باشد که موقع ورق زدن عکسها متوجه شوید که عکسی از زوج با مادربزرگ نگرفتهاید.
۲- یک فرد را در عروسی مسئول هماهنگی عکس گرفتن فامیلها کنید
من متوجه شدهام که عکس گرفتن از فامیلها در روز عروسی میتواند استرسزا باشد. مردم از اینور به آن ور میروند و شما نسبت فامیلها با زوج را نمیدانید و مردم غرق در شادی و جشن هستند و این میتواند موجب شلوغی در عروسی شود. از عروس و داماد بخواهید شخصی را برای صدازدن افراد برای عکاسی انتخاب کنند. این فرد میتواند همه فامیل را برای عکاسی دورهم جمع کند و از آنها بخواهد با زوج عکس بگیرند. بهاینترتیب عروس و داماد هم میتوانند بعد از مدتی دوباره به جشن و شادی برگردند.
توی این پکهای فوق العاده، عکاسی و ویرایش عکس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! یه عکس عالی بگیر، با ویرایش زیباترش کن، همه رو انگشت به دهن کن یا اصلا ازش پول در بیار!
۳- از مکان عروسی بازدید کنید
قبل از روز عروسی از مکانهایی که میخواهید از زوج عکس بگیرید بازدید کنید. بااینکه میدانم اکثر عکاسان حرفهای این کار را نمیکنند اما برای اینکه بدانیم چهکارهایی قرار است انجام دهیم، از چه موقعیتهایی عکاسی کنیم و نور را چگونه تنظیم کنیم، این نکته قابلتوجهی است. حتی در یکی دو مورد با عروس و داماد از مکان عروسی بازدید کردم و چند عکس تمرینی از آنها گرفتم. این کار باعث میشود عکسهای جذابی بگیرید.
حتما بخوانید: هرآنچه درباره نورپردازی در عکاسی باید بدانید تا یک حرفه ای تمام عیار شوید!
4- شاه کلید موفقیت عکاسی عروسی آمادگی قبلی است
ممکن است در روز عروسی بد بیاری بیاورید پس خودتان را خوب آماده کنید. یک برنامه دومی هم داشته باشید (برای مواردی که هوا بد است). باطری دوربین را شارژ و کارت حافظه را خالی کنید. وضیعت جاده را برای بهموقع رسیدن به مکان چک کنید و یک برنامه از کل روز تهیه کنید تا بهراحتی از برنامه بعدی آگاه شوید. اگر میتوانید به سالن مراسم بروید تا اطلاعات بیشتری در مورد مکانهای قابل عکاسی، نور سالن و ترتیب مراسم و غیره به دست آورید.
۵- انتظارات زوجها را برآورده کنید
کار و سبک عکاسی خود را به آنها نشان دهید. بپرسید چه چیزی میخواهند، چند تا عکس میخواهند، از چه صحنههایی میخواهند عکاسی شود و عکسها را به چه صورت میخواهند (چاپ و غیره). اگر شما مسئول عکاسی آنها هستید، از قبل روی قیمت توافق کنید.
۶- صدای دوربین را قطع کنید
صدای حرف زدنها، بوسیدنها و مراسم سوگند چیزی بهعکس اضافه نمیکند پس صدای دوربین را از قبل قطع کنید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
۷- از جزئیات عکس بگیرید
از حلقهها، پشت لباس، کفشها، گلها، جایگاه عروس و داماد، منو و غیره عکس بگیرید. این عکسها به آلبوم نهایی زیبایی میبخشد. چند مجله عروسی برای الهام گرفتن عکاسی ورق بزنید.
حتما بخوانید: 7نکته بسیار مهم درباره تنظیمات دوربین شما برای عکاسی پرتره (عکاسی چهره) +فیلم
۸- از دو دوربین استفاده کنید
هر طوری شده برای روز عروسی یک دوربین دیگر تهیه کنید و با لنزهای مختلف تنظیمش کنید. من سعی میکنم از یک لنز زاویه باز (مناسب عکسهای یهویی و فضاهای تنگ) و یک لنز بلندتر استفاده کنم.
۹- عکاس دومی برای عروسی داشته باشید
داشتن عکاس دوم بسیار مهم است و موجب فعالیت کمتر در مراسم میشود و یک عکاس عکسهای رسمی را میگیرد و دیگری عکسهای یهویی. همچنین این عمل، فشار کار را نسبت به عکاسی که همه مسئولیتها بر دوش اوست کمتر میکند.
۱۰- در مراسم دیده شوید اما زیر دست و پا نباشید
خجالتی بودن از شما عکاس نمیسازد. گاهی وقتها باید دیده شوید تا از لحظهای خاص عکاسی کنید. اگرچه زمانبندی و در لحظات خاص ظاهر شدن خیلی مهم است تا موجب اختلال در جشن نشوید. من در مراسم سعی میکنم چهار پنج باری درصحنه باشم اما جوری تنظیم میکنم که با آوازخوانی، مراسم و خواندن سوگندنامهها همزمان شود. در مراسم عکاسی رسمی حضورتان پررنگ باشد و درخواستهایتان را از زوج و مهمانها بهطور صریح بخواهید. در این لحظات شما مسئول هستید و باید بگویید کار چگونه پیش برود.
۱۱- استفاده از نور را یاد بگیرید
توانایی استفاده از فلش زدن مستقیم و غیرمستقیم برای عکاسی بسیار کلیدی است. شما متوجه خواهید شد در بعضی از سالن ها نور بسیار کم است. اگر به شما اجازه استفاده از فلش بدهند (در بعضی از سالن ها مجاز نیست)، فکر کنید و ببینید فلش مستقیم به دردتان میخورد یا غیرمستقیم. اگر به شما اجازه استفاده از فلش ندادند، یا از لنز پهن با سرعتبالا استفاده کنید و یا ISO (میزان حساسیت به نور) دوربین را تنظیم کنید. همچنین استفاده از لنزهای تثبیتکننده عکس هم میتوانند کمککننده باشند.
۱۲- با فرمت Raw(خام) عکس بگیرید
میدانم اکثر عکاسان پیش خود میگویند که وقت ندارند تا با فرمت Raw عکاسی کنند (به دلیل طولانی شدن فرایند عکس گرفتن) اما مراسم عروسی تنها موردی است که میتوانید در آن بهراحتی عکسها را بعد از گرفتن آن تنظیم و ویرایش کنید. عکاسان مراسم عروسی میتوانند از ترفندهای تنظیم نور برای تنظیم نوردهی و متعادل کردن رنگ سفید استفاده کنند که برای این کار فرمت خام عکس نیاز است.
۱۳- عکسهای گرفتهشده در مراسم را نمایش دهید
از مزایای خوب عکاسی دیجیتالی، سریع بودن آن است. یکی از کارهای جالبی که اخیراً عکاسان از آن خیلی استفاده میکنند این است که یک کامپیوتر به مراسم میآورند و عکسهایی که در طول مهمانی گرفتهشده است را به نمایش میگذارند و اوقات خوشی را در طول شب فراهم میکنند.
حتما بخوانید: آموزش قانون یک سوم در عکاسی: ترفندی که تصاویر شما را زیباتر می کند
۱۴- حواستان به جایگاه عکاسی باشد
یکی از چالشهای عروسی این است که افراد معمولاً از اینور به آن ور میروند و ممکن است به جایگاه عکاسی شما هم بیایند. مخصوصاً در عکاسیهای رسمی به دنبال پس زمینههای خوب عکاسی باشید و آنجا را برای خود خالی کنید. دقت کنید کسی آنجا نباشد و سایهای در آنجا نیفتد.
۱۵- اشتباهات خودتان را دستکم نگیرید
یکی از وسوسههایی که با دوربین دیجیتال ایجاد میشود این است که شما فوراً عکسها را چک میکنید و بهدردنخورها را حذف میکنید. مشکل اینجاست که ممکن است شما عکسهای جالب و قابلاستفاده را هم پاککنید. به یاد داشته باشید که بعدها میتوانید عکس را ببرید و تنظیم کنید و عکسهای جذابی را به آلبوم پایانی اضافه کنید.
۱۶- زاویه دید خود را عوض کنید
در عکاسی خلاق باشید. اگرچه در آلبوم پایانی بیشتر عکسها، عکسهایی نرمال با پزهایی عادی هستند، چند عکس مختلف که از پایین، بالا، زاویه باز و غیره گرفتهشدهاند را هم به آلبوم اضافه کنید.
۱۷- عکس دستهجمعی بگیرید
کاری که در اکثر مراسم عروسی میکنم این است که در یک عکس از همهکسانی که در مراسم شرکت کردهاند عکس میگیرم. به اینگونه که بهجای مرتفعی میروم و بالاتر از همه قرار میگیرم. شاید مجبور شوید از نردبان استفاده کنید و یا حتی بالای سقف و بالکن بروید. خوبی این کار این است که چهره همه افراد در عکس میافتد و افراد در کادر جا میشوند. نکته اینجاست که باید بهسرعت همه را در جای موردنظر جمع کنید مثلاً میتوانید عروس و داماد را به جایگاه هدایت کنید و از شخصی بخواهید تا افراد را کنار زوج جمع کند.
۱۸- فلش کامل بزنید
وقتی در محیط باز عکاسی میکنید، احتمالاً باید از فلش کامل موقع عکاسی استفاده کنید. من معمولاً نور فلش را کم میکنم مگر در مواقعی که هوا تاریک شده است و سایههای فراوانی وجود دارد و استفاده از نور زیاد فلش ضروری است.
حتما بخوانید: 4 ابزار فتوشاپ که هر عکاسی باید بداند! (آموزش تصویری)
۱۹- از حالت عکسبرداری پیوسته استفاده کنید
در عروسیهای امروزی، عکاسی سریع بسیار اهمیت دارد پس دوربین خود را در حالت عکسبرداری پیوسته قرار دهید. گاهی وقتها عکسی که بلافاصله بعد از پز زوج میگیرید و زوجها در حالت استراحت هستند، بهترین عکسهای لحظهای میشوند.
۲۰- منتظر اتفاقهای غیرمنتظره باشید
یک توصیهای که شخصی روز عروسیم به من داد این بود که اتفاقهای بدی ممکن است رخ دهد اما این اتفاقها میتوانند خاطره روز عروسی شوند. در هر مراسم عروسیای که رفتهام، یک اتفاق غیرمنتظره در طول مراسم اتفاق افتاده است. ساقدوش نمیتواند انگشترها را پیدا کند، بعد از پایان مراسم باران میبارد، یکی از دخترها وسط راهرو مینشیند، عروس سوگند عروسی را فراموش میکند و …
حتما بخوانید: 10 سوال بسیار مهم که موقع عکاسی باید درباره سوژه تان مدنظر داشته باشید!
این اتفاقات ممکن است در لحظه استرسزا باشند اما اینها چیزهایی هستند که خاطرات عروس و داماد را میسازند. سعی کنید از این سوتیهای بامزه عکس بگیرید. هنوز هم اولین مراسمی که از آن عکس گرفتم را به یاد دارم. ماشین عروس و داماد در مسیری که به محل عکاسی در پارک میرفتیم با یک واگن تصادف کرد. عروس گریه میکرد و داماد مضطرب بود اما یکم که آرامتر شدیم متوجه شدیم آدمها به جنبه بامزه این اتفاق نگاه میکنند و حتی چند عکس هم قبل از رفتن به پارک گرفتیم و آن عکسها موردپسند همه واقع شد.
21- خوش بگذرانید
عروسی یعنی جشن گرفتن پس باید خوش باشید. هر چقد شما بهعنوان عکاس شادباشید همانقدر افرادی که از آنها عکس میگیرید راحتتر خواهند بود. شاید بهترین راه برای شل کردن افراد، لبخند زدن به آنها باشد (هشدار: همیشه بعد از مراسم عروسی فک و گونههایم درد میگیرد ازبسکه از راهکار لبخند زدن استفاده میکنم).
تکنیک های عمومی عکاسی
- آموزش 20 نکته بسیار مهم عکاسی که دنیای من را تغییر دادند!
- هرآنچه درباره نورپردازی در عکاسی باید بدانید تا یک حرفه ای تمام عیار شوید!
- 7 اشتباه رایج در عکاسی از مناظر طبیعی +روش حل مشکل
- 10 سوال بسیار مهم که موقع عکاسی باید درباره سوژه تان مدنظر داشته باشید!
- آموزش قانون یک سوم در عکاسی: ترفندی که تصاویر شما را زیباتر می کند
- با این 10 ترفند ساده، عکس هایی با وضوح بی نظیر بگیرید!
- عکاسی از شهر و مناظر شهری در شب، همه نکات مهمی که باید بدانید
- فوکوس در عکاسی: همه نکات مهمی که باید بدانید (از زبان حرفه ای ها)
- 10 نکته بسیار ساده نورپردازی در عکاسی که حتما باید بدانید!
تکنیک های پیشرفته تر عکاسی
- عکاسی در شب: 10 نکته ای که حتما باید بدانید! (از زبان حرفه ای ها)
- 10 قانون اصلی ترکیب بندی (کامپوزیشن) عکاسی برای حرفه ای شدن
- اتاق تاریک (Darkroom) عکاسی: چند نکته ساده ولی مهم که باید بدانید!
- آموزش 16 نکته عکاسی تبلیغاتی-صنعتی برای اینکه به یک حرفه ای تبدیل شوید!
- 4 تا از بهترین کلاس های آموزش عکاسی در ایران کدامند؟
- آموزش نمونه ای از عکاسی ماکرو قطره آب فانتزی بصورت گام به گام
- عکاسی بعنوان شغل: اگر می خواهید عکاس با پرستیژ شوید این نکات را بخوانید!
- روش اصولی عکاسی از بناها/ معماری با این چند نکته بسیار کاربردی
ویرایش عکس
- آموزش 10تکنیک فتوشاپ حرفه ای که عکاسی من را تغییر دادند!
- 4 ابزار فتوشاپ که هر عکاسی باید بداند! (آموزش تصویری)
- راهنمای عکاسان: اکشن ویژه خودتان را برای ویرایش تصاویر در فتوشاپ بسازید!