روش درس خواندن (25 ترفند علمی برای افزایش کارایی)
گرفتن نمرات بالا در مدرسه/دانشگاه می تواند دشوار باشد. چه در مدرسه و چه در دانشگاه، ایجاد تعادل بین درس و سایر مسئولیت ها می تواند چالش برانگیز باشد. اگر در این زمینه دچار مشکل شده اید، این مقاله را از دست ندهید!
قسمت 1 – چگونه می توان برای موفقیت آماده شد
1-برنامه ریزی کنید
” به زودی این کار را انجام خواهم داد” استراتژی مناسبی برای مطالعه کارآمد نیست. شما باید در مورد برنامه ریزی جلسات مطالعه خود رویکرد جدی تری داشته باشید.
در تقویم خود، زمان هایی را که می توانید به مطالعه اختصاص دهید، مشخص کنید. شما باید برای هر روز خود برنامه ریزی داشته باشید، گاهی ممکن است لازم باشد بعضی از جلسات طولانی تر از سایرین باشند.
توی این پک فوق العاده، مهارت های تست زنی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! ترفندهای فوق العاده موثر که جایی بهت نمی گن. با کسب بهترین رتبه کنکور به آرزوهات برس!
دروس سخت تر به زمان مطالعه بیشتری نیاز دارند. بنابراین، بعضی از دروس نیاز به توجه بیشتری خواهند داشت. در ازای هر واحدی که می گذرانید، یک یا سه ساعت مطالعه در هفته در نظر بگیرید. بهترین روش برنامه ریزی روزانه در اینجا
2- با سرعت دلخواهتان مطالعه کنید
آیا به سرعت مطالب را هضم می کنید، یا برای درک آنها به زمان بیشتری نیاز دارید؟ شما بهتر از هر کس دیگری می دانید که چه سرعتی برای شما مناسب تر است.
سرعت مطالعه درست (یا نادرست) وجود ندارد. بنابراین، سعی نکنید با سرعت مطالعه دیگران مطابقت داشته باشید. بهتر است از طریق آزمایش و خطا، آنچه برای شما مفید است را پیدا کنید. فقط بخاطر داشته باشید که مطالعه آهسته تر به این معنی است که باید وقت بیشتری را به انجام کارهای مدرسه خود اختصاص دهید. برای یادگیری سریع تندخوانی این مطلب ساده را بخوانید
3- استراحت کنید
خستگی عملکرد شما را دچار اختلال می کند. بدن شما به استراحت نیاز دارد. خواب کافی برای بهبود عملکرد حافظه بسیار مهم است. این یکی از دلایلی است که اهمیت برنامه ریزی برای مطالعه را نشان می دهد: و باعث می شود شب قبل از یک امتحان مهم را بیدار نمانید. شما باید شب قبل از امتحان هفت ساعت یا بیشتر بخوابید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
در حین مطالعه چرت های 15 تا 20 دقیقه ای داشته باشید. پس از بیدار شدن، چند تمرین کششی انجام دهید تا بدن و مغزتان را برای کار آماده کنید.
حتما بخوانید: بهترین ورزش ها برای هر فرد با توجه به وضعیت جسمی و روحی
4- تلفن همراه خود را خاموش کنید
تلفن همراه بیشتر از هر چیز دیگری می تواند منجر به حواس پرتی شود. اگر برای بررسی یک پیام به سراغ آن بروید، قبل از برگشتن به مطالعه باید مغز خود را مجدداً متمرکز کنید.
قبل از شروع کار، دستگاه تلفن خود را خاموش کنید یا آن را روی حالت سکوت قرار دهید. همچنین می توانید اپلیکیشن هایی را دانلود کنید که دسترسی شما به رسانه های اجتماعی را به طور موقت مسدود می کنند. با این حال بهترین راه این است که آن را خاموش کنید.
5- ذهن خود را آرام کنید
تحقیقات نشان می دهد که استرس، یادگیری و حفظ اطلاعات را دشوارتر می کند. برای مقابله با استرس موارد زیر را امتحان کنید:
- نفس عمیق بکشید
- لیستی از کارهایی که باید انجام دهید تهیه کنید
- ورزش کنید
- همه ترفندهای پاکسازی و داشتن ذهن آرام در اینجا
قسمت 2- فضای مطالعه ایده آل خود را ایجاد کنید
1- مکان مناسبی برای مطالعه انتخاب کنید
یک نکته ظریف در مورد بهترین مکان مطالعه وجود دارد: شما به مکانی راحت و بدون حواس پرتی نیاز دارید البته نه آنقدر راحت که به خواب بروید. برای برخی افراد، این به معنی یک میز است. برخی هم کاناپه یا میز آشپزخانه را ترجیح می دهند.
یک محیط آرام به شما کمک می کند تا تمرکز کنید. اگر فرزندانتان پر سر و صدا هستند یا در خارج از خانه شما ساخت و سازهایی در حال انجام هستند، ممکن است لازم باشد که به اتاق خواب طبقه بالا، یک کافه بی سر و صدا یا کتابخانه محلی بروید.
2- موسیقی گوش کنید
هدفون های قطع کننده صدا نیز می توانند به محدود کردن عواملی که باعث حواس پرتی می شوند کمک کنند. بهتر است به یک موسیقی آرام گوش دهید. برخی افراد با پخش موسیقی در پس زمینه بهتر کار می کنند.
آهنگ های بی کلام برای مطالعه مناسب تر هستند زیرا کلمات می توانند ذهن شما را منحرف کنند. با این حال، برخی افراد ترجیح می دهند به آهنگ های با کلام گوش کنند، بنابراین بهتر است آزمایش کنید و ببینید چه چیزی برای شما مناسب تر است.
توجه داشته باشید که هیچ فشاری برای گوش دادن به موسیقی وجود ندارد. اگر سکوت را ترجیح می دهید، می توانید پخش کننده موسیقی خود را خاموش کنید. این موسیقی ها که به موسیقی های مغز مشهور هستند را دانلود کنید و به صورت پس زمینه یا گهگاه در اوقات فراغت گوش کنید
3- تلویزیون را خاموش کنید
اگر متن ترانه ها می تواند شما را منحرف کند، تصور کنید تلویزیون چه خواهد کرد! مطالعه جدی مستلزم خاموش کردن تلویزیون است. همین مسئله در مورد رادیو نیز صدق می کند. شنیدن صداهای موجود در پس زمینه، قدرت مغز شما را تحلیل می دهند.
4- از صداهای پس زمینه استفاده کنید
خاموش کردن تلویزیون، رادیو و آهنگ پاپ مورد علاقه شما به این معنی نیست که باید در سکوت کامل مطالعه کنید. صداهای پس زمینه ملایم می توانند به شما کمک کنند. برخی افراد از گوش دادن به صداهای طبیعی مانند امواج اقیانوس یا رعد و برق لذت می برند. برخی دیگر هم صدای پنکه را ترجیح می دهند.
حتما بخوانید: نحوه جلوگیری از تنبلی: ۱۱ مرحله عملی برای اینکه بیشتر فعال باشید
5- یک میان وعده میل کنید.
یک شکم گرسنه می تواند ذهن شما را از مطالعه دور کند، بنابراین بهتر است در هنگام مطالعه میان وعده میل کنید. میان وعده های خود را در دسترس قرار دهید، تا مجبور نباشید برای دسترسی به آنها کتاب های خود را کنار بگذارید. خوراکی های زیر را امتحان کنید:
- گوشت بدون چربی
- آجیل جات
- انگور یا سیب
- شکلات تلخ
به سراغ میان وعده هایی بروید که به مغز شما نیرو می دهند و شما را هوشیارتر می کنند. از مواردی که سرشار از قند، چربی و کربوهیدراتهای فرآوری شده هستند، خودداری کنید. ضمنا بهترین گیاهان دارویی برای تقویت حافظه و هوش در اینجا
قسمت 3- روش مطالعه ای را انتخاب کنید که برای شما مفید باشد
مطالعه یادداشت ها یا کتاب های درسی بدون توجه و تمرکز لازم روش مؤثری برای مطالعه نیست. این روش به شما کمک نمی کند تا اطلاعات را پردازش کنید. شما باید از یک استراتژی مطالعه اثبات شده استفاده کنید که به شما کمک می کند تا از طریق مطالب فکر کنید و اطلاعات را حفظ کنید.
استراتژی شماره 1 – روش SQ3R
با روش مطالعه SQ3R، یاد خواهید گرفت که درباره یک متن به طور جدی فکر کنید. پنج مرحله وجود دارد:
- بررسی کردن:مطالب را بررسی کنید. روی عناوین، کلمات پررنگ و نمودارها تمرکز کنید.
- سؤال پرسیدن: از خودتان سؤالات مربوط به موضوع بپرسید.
- خواندن: متن را با دقت بخوانید. در حالی که پیش می روید، به دنبال پاسخ سوالات خود باشید.
- بازگو کردن: پاسخ سؤالات خود را به خود بگویید. حتی می توانید یادداشت برداری کنید.
- مرور کردن: با خواندن متن و جزوه های خود با صدای بلند مطالب را مرور کنید.
استراتژی شماره 2 – روش PQ4R
PQ4R استراتژی دیگری است که می تواند به شما در هضم اطلاعات خوانده شده کمک کند. این رویکرد شش مرحله دارد:
- بررسی کردن: نگاهی اجمالی به مطالب بیندازید. عناوین و قسمت های بولد شده دیگر را بخوانید.
- سؤال کردن: از طریق سؤالاتی که مربوط به مطالب هستند فکر کنید.
- خواندن: همانطور که روی مطالب کار می کنید، سعی کنید پاسخ سوالات خود را پیدا کنید.
- تفکر کردن: فکر کنید که آیا سؤالهای بی پاسخ یا سؤال جدیدی دارید.
- بازگو کردن: درباره چیزهایی که به تازگی خوانده اید با صدای بلند صحبت کنید.
- مرور کردن: یک بار دیگر به مطالب نگاه کنید.
استراتژی شماره 3 – روش THIEVES
رویکرد THIEVES می تواند به شما در آماده سازی برای مطالعه کمک کند. قبل از مطالعه هفت مرحله زیر را انجام دهید:
- عنوان: عنوان را بخوانید.
- عناوین: به سرفصل ها نگاه کنید.
- مقدمه: مقدمه را بررسی کنید.
- جمله اول هر بخش: نگاهی به نحوه شروع هر بخش بیندازید.
- تصاویر و واژگان: به تصاویر و کلمات نگاه کنید.
- سؤالات پایانی: سؤالاتی که در انتهای فصل هستند را مرور کنید.
- خلاصه: نمای کلی متن را بخوانید.
از طریق انجام این مراحل، از خودتان سؤالاتی بپرسید. پس از تکمیل آنها، متن را بخوانید.
قسمت 4- مهارت های مطالعه مؤثر
1- مفاهیم کلیدی را هایلایت کنید
پیدا کردن مهمترین اطلاعات به شما کمک می کند تا درگیر مطالب باشید. این کار می تواند به شما کمک کند ذهن خود را منحرف شدن دور نگه دارید. همانطور که جزئیات مهم را پیدا می کنید، آنها را علامت بزنید. یادداشت برداری در امتداد لبه های متن نیز می تواند موثر باشد. اگر کتاب متعلق به شما نیست، روی یادداشت های قابل جدا شدن بنویسید.
هنگامی که در حال آماده شدن برای یک آزمون هستید، مطالعات خود را با مرور بخش های هایلایت شده و یادداشت هایی که برداشته اید شروع کنید.
2- جزئیات مهم را خلاصه کنید
یک راه خوب برای تثبیت اطلاعات در مغز این است که آن را یکباره دیگر به زبان خود بازگو کنید. نوشتن خلاصه نیز می تواند موثر باشد. به خاطر داشته باشید که نباید همه اطلاعات را خلاصه کنید. کافی است به نکات کلیدی بسنده کنید.
استفاده از رنگ های مختلف می تواند ایده خوبی باشد. تحقیقات نشان می دهد که اطلاعات ارائه شده به صورت رنگی به یاد ماندنی تر از چیزهایی هستند که با رنگ های ساده نوشته شده اند. می توانید از خودکارها یا ماژیک های رنگی استفاده کنید.
پس از نوشتن خلاصه مطالب، با خواندن آنها، یکبار دیگر اطلاعات را مرور کنید.
3- فلش کارت درست کنید
یک راه آسان برای امتحان کردن خود، تهیه فلش کارتهایی است که در یک سمت آنها یک کلمه کلیدی و در سمت دیگر حقایق یا تعریف های مهم در مورد آن نوشته شده است.
تهیه فلش کارت در یادگیری اطلاعات به شما کمک می کند. وقتی با استفاده از این فلش کارتها خود را امتحان می کنید در واقع پروسه تثبیت اطلاعات را تسهیل می کنید.
حتما بخوانید: برای تقویت مغز خود این 100 کار ساده را انجام دهید
نکته جالب در مورد فلش کارت ها این است که آنها به راحتی قابل حمل هستند. با قرار دادن فلش کارت ها در کیف خود، می توانید در هر زمان که فرصت داشته باشید یکی از آنها را بیرون بکشید. این یک روش خارق العاده برای تمرین بیشتر در خارج از جلسات مطالعه است.
به عنوان یک گزینه جایگزین برای فلش کارت، می توانید از یک اپلیکیشن رایانه ای یا یک برنامه تلفن هوشمند نیز برای ساخت فلش کارت های دیجیتالی استفاده کنید.
4- از طریق ایجاد ارتباط یادآوری مطالب را برای خود آسان تر کنید
بعضی اوقات مغز شما می تواند از روش های دیگری برای کمک به نگه داشتن اطلاعاتی که مطالعه می کنید استفاده کند. ایجاد تصاویر خیالی، ساختن معماهای کلمه ای یا انجام سایر تمرین های ذهنی می تواند در یادآوری مطالب به شما کمک کند. برای یادآوری می توانید از ایده های زیر استفاده کنید:
- اطلاعات را با لحنی دلپذیر بخوانید.
- بدنبال کلماتی باشید که ابتدای آنها با کلمات مورد نظر شما یکسان هستند.
- تصویری بکشید که به شما کمک می کند بین اطلاعات جدید و چیزهایی که از قبل می دانستید ارتباط برقرار کنید.
- تصور کنید که می خواهد موضوع را بصورت حضوری تجربه کنید. مناظر، صداها، بوها و موارد دیگر را تصور کنید.
- برای تثبیت اطلاعات در مغز خود از کلمات هم قافیه یا جملاتی که واج های ابتدایی شبیه هم دارند استفاده کنید.
- جزئیات را به کمک یک نقشه ذهن تجسم کنید که روابط بین مفاهیم را نشان می دهد.
5- اطلاعات را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید
به نحوه حفظ کردن یک شماره تلفن فکر کنید: برای انجام این کار شما این عدد 8 رقمی را به سه گروه کوچک تر تقسیم می کنید. قطعا به خاطر سپردن این سه تکه از به خاطر سپردن یک رشته اطلاعات راحت تر خواهد بود.
شما می توانید هنگام مطالعه با تقسیم اطلاعات به قسمت های کوچکتر، از این استراتژی استفاده کنید. برای حفظ هر قسمت به صورت ویژه روی آن کار کنید.
6- از یادداشت های چسبان استفاده کنید.
چسباندن یادداشت هایی که حاوی اطلاعات مهم هستند- روی یک صفحه- راهی عالی برای الویت بدنی مطالب شما است. هرچه بیشتر به این صفحه نگاه کنید و آن را با صدای بلند بخوانید، مطالب را بهتر یاد خواهید گرفت.
علاوه بر این، عمل تایپ کردن یا نوشتن اطلاعات به شما کمک می کند تا جزئیات را به خاطر بسپارید. استفاده از رنگ ها یا سبک های مختلف می تواند به شما در به خاطر آوردن اطلاعات کمک کند.
روشهای دیگر: بهترین روش یادگیری و افزایش کیفیت مطالعه درسی (5 گام ضروری)
این یادداشت ها نیز دقیقاً مانند فلش کارت ها، قابل حمل هستند. هر وقت وقت اضافی داشتید می توانید آنها را از کیف خود بیرون بکشید و مشغول مطالعه شوید.
7- معلم دیگران باشید
برای آموزش اطلاعات به دیگران، ابتدا باید خودتان آن را درک کنید. بنابراین، وقتی می خواهید چیز جدیدی یاد بگیرید، خود را به چالش بکشید و فرض کنید می خواهید آن را به شخص دیگری آموزش دهید. این چالش به شما کمک می کند درک بهتری از موضوع بدست آورید .
در حقیقت، شما حتی می توانید یک دوست، یک عضو خانواده یا یک عضو گروه مطالعه خود را برای گوش دادن به درس کوچک خود انتخاب کنید. خواندن ارائه خود با صدای بلند به تثبیت اطلاعات در ذهن شما کمک می کند علاوه بر این شخص مقابل می تواند در پیدا کردن ایراد کارتان موثر باشد.
8- روی کارهای دیگر نیز تمرکز کنید
بله، شما می توانید چیزهای خوب زیادی را بدست آورید. اگرچه مطالعه مهم است، اما نباید مهمترین چیز زندگی شما باشد. زندگی اجتماعی، ورزش زیاد و انجام مسئولیت های غیر مدرسه نیز حائز اهمیت هستند.
مطالعات نشان می دهند که اگر وقت زیادی را صرف خواندن کتاب ها کنید سطح استرس تان بالاتر خواهد رفت، این می تواند روی عملکرد شما در مدرسه و روابط شخصیتان تأثیر منفی بگذارد. همچنین مطالعه زیاد ممکن است شما را از انجام ورزش کافی باز دارد و در نتیجه می تواند تراکم استخوان را کاهش یا درصد چربی را افزایش دهد.
قسمت 5 – چگونه می توان مطالعه مؤثرتر داشت
1-استراحت های منظم داشته باشید
اگر به خودتان اجازه دهید استراحت های برنامه ریزی شده داشته باشید جلسات مطالعه تان پربارتر خواهند بود. بعد از هر 50 دقیقه مطالعه 10 دقیقه استراحت در نظر بگیرید.
زمان استراحت فرصت مناسبی برای ایستادن و کشش پاها فراهم می کند. همچنین می توانید از این گزینه به عنوان فرصتی برای بررسی تلفن همراه یا پاسخ دادن به ایمیل ها استفاده کنید. وقتی این 10 دقیقه تمام شد، فورا و بدون معطلی به کار خود بازگردید.
حتما بخوانید: چگونه برای درس خواندن در خود انگیزه ایجاد کنیم؟(روش جدید و موثر)
در پایان یک جلسه مطالعه طولانی، سعی کنید قبل از اینکه به سراغ مسئولیت های دیگر بروید، یک استراحت طولانی تر- نیم ساعته- داشته باشید.
2- در طول کلاس یادداشت برداری کنید
مواردی که معلم شما در کلاس درس عنوان می کند به احتمال زیاد موضوعاتی هستند که احساس می کند نیاز به مطالعه دارند. بنابراین، این ایده خوبی است که از یادداشت برداری غافل نشوید. نکات زیر می توانند به شما در تبدیل شدن به یک یادداشت بردار کارآمد و موثر کمک کنند:
- به نکات اصلی بچسبید.
- در صورت امکان کوتاه نویسی کنید.
- اگر وقت ندارید تمام جزئیات را بنویسید، یک کلمه کلیدی یا یک نام را یادداشت کنید. پس از پایان کلاس، می توانید از کتاب درسی خود برای توضیح این موارد استفاده کنید.
- برای سازگاری یادداشت های خود، از یک روش و سبک مشخص استفاده کنید.
- یادداشت های خود را با دست بنویسید. این کار می تواند به شما در یادآوری بهتر اطلاعات کمک کند. البته تایپ کردن هم به شما کمک می کند تا سریع تر یا سازمان یافته تر شوید.
ثبت نکات مهم ایده خوبی است زیرا شما را مجبور می کند به آنچه در طول سخنرانی (کلاس) گفته می شود توجه کنید.
3- اول ورزش کنید
آیا معتقدید که ورزش می تواند توانایی مغز شما را تقویت کند؟ دانشمندان اثبات کرده اند که این واقعیت دارد! در واقع، وقتی ورزش بلافاصله با یادگیری اطلاعات جدید دنبال می شود به تولید سلول های جدید مغز کمک می کند.
ورزش قبل از مطالعه، مزایای -کوتاه مدت- دیگری نیز دارد. فعالیت بدنی به بیدار شدن از خواب کمک می کند، بنابراین وقتی به سراغ کتاب های خود می روید احساس هوشیاری و آمادگی بیشتری می کنید.
4- یادداشت های (جزوه ها) خود را در خانه مرور و اصلاح کنید
اگر یادداشت های شما ناقص هستند – به عنوان مثال، تاریخ هایی را نوشتید که اطلاعات دیگری ندارند – می توانید بعد از کلاس وقت بگذارید تا جزئیات ثبت نشده را درج کنید. همچنین ممکن است بخواهید یادداشت های خود را با یک همکلاسی تعویض کنید تا بتوانید مواردی که در طول کلاس از دست داده اید را پیدا کنید.
- برای مرتب کردن یادداشت های خود آن ها را دوباره بازنویسی کنید
- بازنویسی به شما کمک می کند تا اطلاعات را حفظ کنید
- نمودارها یا تصاویر مفید را اضافه کنید
- سعی کنید در همان روز مجددا اطلاعات را مرور کنید
اگر مفاهیمی در یادداشت های شما وجود دارند که برایتان قابل درک نیستند، از استاد خود کمک بخواهید. می توانید این کار را به صورت حضوری یا از طریق ایمیل انجام دهید.
حتما بخوانید: بهترین روشهای آمادگی برای هر نوع آزمون درسی
برای تثبیت بهتر اطلاعات در ذهن خود پس از بازنویسی یادداشت ها، مجددا آنها را در 24 ساعت آینده، مطالعه کنید. یادداشت ها یا فلش کارتهای شما می توانند به عنوان مرجع مورد استفاده قرار بگیرند.
5- با سخت ترین تکالیف خود شروع کنید
اگر می خواهید کارها را به روش هوشمندانه ای انجام دهید، کارهای آسانتر را برای پایان جلسه مطالعه خود در نظر بگیرید. ابتدا سخت ترین کارها را انجام دهید.
اگر سخت ترین کارها را برای پایان جلسه برنامه ریزی کنید، در طول جلسه به آنها فکر خواهید کرد. این می تواند انرژی ذهنی شما را به میزان قابل توجهی تحلیل دهد.
سعی کنید تکالیف و دروس مورد علاقه خود را به پایان جلسه موکول کنید، به این ترتیب احساس مثبت تری را تجربه خواهید کرد و احتمالاً نگرش بهتری نسبت به جلسه مطالعه بعدی خواهید داشت.
6- روی واژگان کلیدی متمرکز شوید
برای درک واقعی یک مطلب، باید کلماتی را که مربوط به آن است، بدانید. این واژگان اغلب در کتاب های درسی برجسته تر نوشته می شوند. وقتی متن را اسکن می کنید، این کلمات را در یک لیست بنویسید.
آنها را در یک فرهنگ لغت یا فهرست واژگان پشت کتاب جستجو کنید. برای آشنایی با اصطلاحات، می توانید فلش کارت تهیه کنید.
قسمت 6 – نحوه مطالعه برای آزمون
1- طوری مطالعه کنید که منجر به درک مطالب شود، نه فقط برای گذراندن آزمون
شب قبل از یک امتحان مهم سعی می کنید اطلاعات را طوری به خاطر بسپارید که بتوانید صبح روز بعد آنها را به خاطر بیاورید. اگرچه این روش ممکن است به شما در گرفتن نمره مناسب یا قبول شدن در آزمون کمک کند، اما به یادگیری واقعی مطالب کمکی نخواهد کرد.
طی یک یا دو روز آینده، بیشتر آنچه مطالعه کرده اید را فراموش خواهید کرد و به هدف اصلی خود که یادگیری مطالب است نخواهید رسید. این در حالی است که با مطالعه در طول ترم امکان یادگیری طولانی مدت را برای خود فراهم می کنید.
2- حداقل یک هفته قبل از آزمون شروع به مطالعه کنید
البته ممکن است لازم باشد قبل از یک آزمون بزرگ وقت بیشتری بگذارید. هرگز این کار را به شب قبل از امتحان موکول نکنید. در طول هفته منتهی به امتحان، یک بازه زمانی روزانه را برای آماده سازی آزمون در نظر بگیرید. مطالعه منظم به شما در یادگیری مطالب کمک می کند.
حتما بخوانید: 16 تا از بهترین راه های افزایش تمرکز حواس برای درس خواندن موثر
3- حداقل یک ساعت در روز مطالعه کنید
یک هفته قبل از یک امتحان مهم، حداقل یک ساعت در شب مطالعه کنید. اگر دو آزمون بزرگ پیش رو دارید، زمان مطالعه روزانه خود را افزایش داده و آن را بین دو درس تقسیم کنید. روز قبل از امتحان، هرچه می توانید مطالعه کنید – حتی تمام طول روز.
4- جزوه های خود را دوباره بنویسید
بعد از هر کلاس، باید جزوه های خود را به روشی مرتب و منظم بازنویسی کنید. توصیه می شود قبل از امتحان نیز یک بار دیگر این کار را انجام دهید. اما این بار، هدف شما این است که آنها را تا جای امکان خلاصه کنید. در حالت ایده آل، شما می خواهید جزوه های بازنویسی شده روی یک یا دو ورق کاغذ جای بگیرند.
این برگه ها باید منابع اصلی مطالعه شما در طول آمادگی آزمون باشند.
قسمت 7 – تکنیک های تقویت حافظه
1- درست قبل از خواب مطالعه کنید
اگرچه نباید شب ها دیر بخوابید، اما مطالعه قبل از خواب می تواند ایده خوبی باشد. خواب اطلاعات را در مغز تثبیت می کند. مطالعات نشان می دهد که اگر کمی بعد از یادگیری به رختخواب بروید، احتمالاً اطلاعات را به یاد خواهید آورد.
درست قبل از خواب، جزوه های خود را بخوانید، با فلش کارت ها خود را امتحان کنید و اطلاعات را مرور کنید.
2- اطلاعات را به تکه های کوچکتر تقسیم کنید
اگر می خواهید اطلاعات زیادی را به خاطر بسپارید، سعی کنید همه آن را در طول یک جلسه مطالعه نکنید. از تکنیکی به نام تکرار فاصله دار استفاده کنید:
- اطلاعات را به قسمت های کوچک تقسیم کنید
- هر بار یک قسمت را مطالعه کنید
- قبل از مطالعه، قسمت های قبلی را مرور کنید
مغز اطلاعاتی را که فکر می کند مهم است، ذخیره می کند. بنابراین، هنگامی که مرتباً در طول زمان به مرور اطلاعات می پردازید، به تثبیت آن در حافظه خود کمک می کنید.
3- داستان بگویید
بعضی اوقات، برای اینکه بتوانید چیزی را در مغز خود فرو کنید، باید احمقانه رفتار کنید. برای به یاد آوردن یک فهرست یا ترتیب خاصی از وقایع، داستانی طنزآمیز درست کنید که آن چیزها یا کلمات را به هم پیوند می دهد. لزوماً لازم نیست معنا داشته باشد. کافی است به یاد ماندنی باشد.
حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روشهای مطالعه برای یادگیری سریع و موثر (تحقیقات جدید)
4- مکان مطالعه خود را تغییر دهید
مطالعه اطلاعات در چندین مکان مختلف باعث می شود جزئیات بهتر در ذهن شما تثبیت شوند. مکان های زیر را در نظر بگیرید:
- میز کار
- کافی شاپ
- کتابخانه
- حیاط
- پارک
بهتر است به جای اینکه همیشه در یک مکان مطالعه کنید، بین چندین نقطه مختلف جابجا شوید.
5- از قلم و کاغذ استفاده کنید
عمل نوشتن به شما کمک می کند اطلاعات را به خاطر بسپارید. در اینجا به چند روش برای استفاده از نوشتن در حین مطالعه اشاره می کنیم:
- جزوه های خود را بازنویسی کنید
- جواب های فلش کارت ها را به صورت کتبی بنویسید
- خلاصه تهیه کنید
- نوشتن مقاله را تمرین کنید
نوشتن با دست روش ایده آلی است زیرا نیاز به توجه و تمرکز زیادی دارد.
قسمت 8 – 10 ترفند مطالعه علمی
1-قهوه بنوشید
در هنگام مطالعه، نوشیدن قهوه (یا نوشیدنی های با اکتان بالا) ممکن است به شما کمک کند تا هوشیارتر شوید. حتی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد کافئین می تواند مهارت های حافظه را بهبود ببخشد.
با این حال، بهتر است از نوشیدنی های حاوی قند خودداری کنید زیرا می توانند باعث سقوط سطح انرژی شما در عرض چند ساعت شوند. مزایای قهوه در اینجا نیز توضیح داده شده است
2- به خودتان پاداش بدهید
مطالعات نشان می دهد که دادن پاداش به خودتان به شما کمک می کند تا از تلاش کردن بیشتر لذت ببرید.
فوراً این کار را انجام دهید؛ برای جشن گرفتن معطل نکنید. به عنوان مثال، پس از پایان یک جلسه مطالعه سه ساعته، خود را با یک بستنی قیفی یا یک حمام آرامش بخش درمان کنید.
3- با دیگران مطالعه کنید
کار با یک گروه مطالعه شما را پاسخگو می کند، بنابراین به تعویق انداختن کارها برایتان سخت تر خواهد شد.
هنگامی که به صورت گروهی درس می خوانید، می توانید در درک موضوعات به هم کمک کنید و یکدیگر را امتحان کنید. علاوه بر این، مطالعه گروهی می تواند سرگرم کننده باشد!
4- مراقبه کنید
ممکن است تصور کنید که اضافه کردن فعالیت های جدید به برنامه روزمره تان دشوار است، اما اختصاص دادن وقت به رویه های ذهن آگاهی می تواند واقعاً اثر بخش باشد.
مطالعات نشان می دهد افرادی که مدیتیشن می کنند ممکن است در آزمون ها عملکرد بهتری داشته باشند، و به طور کلی توجه و تمرکز بیشتری دارند. برنامه های ذهن آگاهی می توانند در شروع کار با این روش به شما کمک کنند. روش انجام مراقبه برای مبتدیان در اینجا
5- گردو بخورید
یک رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 به مغز شما کمک می کند تا عملکرد بهتری داشته باشد. منابع امگا 3:
- ماهی: روغن جگر ماهی، ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی
- دانه کتان
- گردو
- سبزیجات: جوانه اسفناج و کلم بروکسل
برای کاهش استرس قبل از امتحان، ترکیبی از غذاهای امگا 3 و امگا 6 را میل کنید.
حتما بخوانید: با این 34 روش حافظه خود را برای درس خواندن تقویت کنید! (کاملا جدید)
واقعا عالی و کاربردی… ممنون از شما
سلام و عرض خسته نباشید من یازدهم هستم و برای کنکور آماده میشم و اقعا تشکر میکنم چون مطالبی که گفتید واقعا خیلی خوب هستند و بدرد بخور بود