مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

هیپنوتیزم چیست؟ آیا واقعی است؟ و 16 سوال فوق العاده مهم دیگر

gold

اینکه هیپنوتیزم چیست و آیا واقعا موثر و واقعی است یا نه سوال بسیاری از کاربران در حوزه فضای مجازی ست. در این مطلب با استفاده از جدیدترین تحقیقات علمی دنیا به این سوالات و پرسشهای رایج دیگر که ممکن است ذهن شما را هم مشغول کرده باشد جواب خواهیم داد.

آیا هیپنوتیزم واقعی است؟

هیپنوتیزم یک فرآیند درمانی روان‌شناختی واقعی است؛ که اغلب مورد سوءتفاهم قرار گرفته و به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. با این حال، تحقیقات پزشکی نشان می دهد که چگونه و چه زمانی هیپنوتیزم می‌تواند به عنوان یک ابزار درمانی مورد استفاده قرار گیرد. در جدیدترین تحقیقات دنیا هیپنوتیزم به عنوان یک موضوع کاملا واقعی شناخته شده است.

هیپنوتیزم دقیقا چیست؟

هیپنوتیزم یک گزینه درمانی است که کمک می کند تا با شرایط بد روحی مقابله کنید و ذهن و جسم آرامتری داشته باشید. برای انجام این کار، یک هیپنوتیزم کننده مجاز و یا هیپنوتراپیسم، شما را به حالت آرامش عمیق هدایت می کند. (گاهی اوقات این روش به عنوان یک حالت ترنس مانند توصیف می‌شود). در حالی که در این حالت هستید، آن‌ها می‌توانند پیشنهادهایی که برای کمک و یا تغییر و بهبود درمان طراحی شده‌اند، ارائه دهند. هیپنوتیزم واقعی به عنوان بخشی از فعالیت و سرگرمی به حساب نمی آید بلکه حالت درمانی دارد.

حتما بخوانید: چطور افراد مختلف را هیپنوتیزم کنیم؟ (آموزش هیپنوتیزم با چشم)

آیا هیپنوتیزم همان هیپنوتراپی است؟

بله و خیر. هیپنوتیزم یک ابزار است که می تواند برای درمان استفاده شود. هیپنوتراپی استفاده از این ابزار است. توضیح واضح تر اینکه هیپنوتیزم کردن مثل این است که بگوییم که سگ ها چه کاری برای درمان حیوانات انجام می دهند.

هیپنوتیزم چگونه کار می کند؟

در طول هیپنوتیزم، یک هیپنوتیست آموزش‌دیده یا هیپنوتراپیسم، یک حالت تمرکز شدید و یا توجه متمرکز را القا می‌کند. که یک فرآیند به صورت راهنمایی با نشانه‌های شفاهی و تکرار شونده است.

این حالت خلسه مانندی که وارد شده اید ممکن است شبیه به خواب باشد، اما کاملا از اتفاقاتی که در حال رخ دادن است آگاه هستید.

در حالی که در این حالت خلسه مانند هستید، درمانگرتان پیشنهادات هدایت شده ای برای کمک و رسیدن به اهداف درمانی تان ارائه می‌کند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

از آنجا که در یک حالت تمرکز بسیار بالا هستید، ممکن است پیشنهادها یا توصیه‌هایی که در حالت ذهنی عادی به آن ها بی‌توجهی کرده و یا آن ها را نادیده گرفته اید، بپذیرید.

زمانی که جلسه کامل شد، درمانگر شما را از حالت خلسه مانند بیدار می‌کند، یا شما خودتان از آن حالت خارج خواهید شد.

2

هیپنوتراپی ممکن است بذر افکار مختلف را در ذهن در طول حالت ترنس مانند بگذارد و به زودی، این تغییرات ریشه دوانده و شکوفا می شوند.

همچنین هیپنوتراپی ممکن است راه را برای پردازش و پذیرش عمیق‌تر هموار کند. اگر حالت ذهنی منظم، به هم ریخته شود، ذهن ممکن است قادر به پذیرش پیشنهادات و راهنمایی ها نباشد.

حتما بخوانید:

در هیپنوتیزم چه اتفاقی برای مغز می افتد؟

محققان دانشگاه هاروارد مغز 57 نفر را در طی یک فرآیند هیپنوتیزمی هدایت کردند. آن ها دریافتند که:
دو قسمت از مغز که مسئول پردازش و کنترل چیزی است که در بدن اتفاق می افتد، فعالیت بیشتری را در طول هیپنوتیزم نشان می‌دهد.

به همین ترتیب، آن ناحیه مغز که مسئول اعمال است و از آن اقدامات آگاه است به نظر می‌رسد که در طول هیپنوتیزم از هم جدا شده‌اند.

یادآوری: بخش‌های متمایز مغز به طور مشهود در طول هیپنوتیزم تغییر می‌کنند. در واقع بخش هایی از مغز بیشتر از همه تحت تاثیر قرار می گیرند که در کنترل عمل و آگاهی نقش دارند.

آیا همه ی این عوامل به خاطر اثرات دارونما است؟

این امکان وجود دارد، اما هیپنوتیزم نشان‌دهنده تفاوت در فعالیت‌های مغزی است. این نشان می‌دهد که مغز به یک روش منحصر به فرد واکنش می‌دهد، مساله‌ای که از اثر پلاسبو قوی‌تر است.

اثر پلاسبو نیز مانند هیپنوتیزم است. مکالمات هدایت‌شده و یا درمان رفتاری هر نوع می‌تواند تاثیر قدرتمندی بر رفتار و احساسات داشته باشد. هیپنوتیزم یکی از این ابزارهای درمانی است.

آیا هیچ عارضه جانبی یا ریسکی وجود دارد؟

هیپنوتیزم به ندرت خطر دارد و یا باعث ایجاد عوارض جانبی می‌شود. تا زمانی که درمان توسط یک هیپنوتیزم کننده آموزش‌دیده یا هیپنوتراپیسم انجام شود، می‌تواند یک گزینه درمانی جایگزین و ایمن باشد. برخی افراد ممکن است تاثیرات جانبی اندکی را تجربه کنند از جمله:

  • سردرد
  • خواب‌آلودگی
  • سرگیجه
  • اضطراب موقعیتی

با این حال، هیپنوتیزم برای بازیابی حافظه یک روش بحث‌برانگیز است. افرادی که از هیپنوتیزم برای این امر استفاده می‌کنند به احتمال زیاد اضطراب، پریشانی و عوارض جانبی دیگر را بیشتر تجربه می‌کنند. همچنین ممکن است باعث یادآوری خاطرات کاذب و دروغین شود، یعنی توهمی از خاطرات که واقعا اتفاق نیفتاده اند.

آیا هیپنوتیزم توسط پزشکان توصیه می شود؟

برخی پزشکان معتقد نیستند که هیپنوتیزم بتواند در سلامت روان یا درمان درد جسمانی مورد استفاده قرار گیرد. تحقیقات برای حمایت از استفاده از هیپنوتیزم بیشتر شده‌است اما همه پزشکان آن را نپذیرفته‌اند.

در بسیاری از دانشکده های پزشکی استفاده از هیپنوتیزم را آموزش نمی‌دهند و روانشناسان در طی سال‌های تحصیلی خود آن را آموزش نمی‌بینند. این مساله سوءتفاهم زیادی در مورد این درمان احتمالی در میان پزشکان بوجود آورده است.

هیپنوتیزم به عنوان یک درمان برای بسیاری از شرایط یا مسائل ترویج می شود. تحقیقات حمایت هایی برای استفاده از هیپنوتیزم برای برخی از شرایط، اما نه همه آن ها، فراهم می کند.

تحقیقات شواهد قوی نشان می دهد برای استفاده از هیپنوتیزم برای درمان:

  • درد
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • اختلال استرس پس از ضربه
  • بیخوابی

بعلاوه مطالعات شواهد محدودی نشان می دهد برای استفاده از هیپنوتیزم برای درمان:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • ترک سیگار
  • بهبود زخم پس از جراحی
  • کاهش وزن

منتها تحقیقات بیشتری برای تأیید تأثیر هیپنوتیزم بر درمان بیماری ها و دیگر موارد مورد نیاز است و تا سال 2019 این موضوعات از نظر علمی ثابت نشده اند!

در طول یک جلسه چه اتفاقی می افتد؟

در طی اولین دیدار با هیپنوتیزم کننده ممکن است هیپنوتیزم نشوید. تجربه ثابت کرده است که حدود 40 درصد مردم اصلا تحت تاثیر هیپنوتیزم قرار نمی گیرند! در عوض ممکن است درباره اهدافی که دارید و فرآیندهایی که می‌تواند برای کمک استفاده شود، صحبت کنید.

حتی ممکن است در یک جلسه هیپنوتیزم، درمانگر کمک ‌کند در یک محیط آرام بمانید. او روند را توضیح خواهد داد و اهداف خود را برای جلسه بررسی خواهد کرد. سپس از نشانه‌های شفاهی تکراری برای راهنمایی شما به حالت خلسه یا ترنس مانند استفاده می‌کند.

زمانی که در یک حالت خلسه و پذیرا هستید، درمانگر پیشنهاد می‌کند که برای رسیدن به اهداف خاص تلاش کنید، کمک می کند آینده خود را تجسم کنید و شما را به سمت تصمیم‌گیری‌های سالم‌تر راهنمایی می کند.

پس از آن به حالت خلسه پایان داده و شما را به آگاهی کامل برمی گرداند.

آیا یک جلسه کافی است؟

با اینکه یک جلسه می‌تواند برای برخی افراد مفید باشد، اما اغلب درمانگران خواهند گفت که برای درمان به چهار تا پنج جلسه نیاز است. بعد از آن مرحله، می‌توانید در مورد جلسات بیشتر صحبت کنید. همچنین می‌توانید در مورد این که آیا جلسات ترمیمی مورد نیاز است یا خیر نیز مشورت کنید.

کلیپی از یک هیپنوتیزم حرفه ای (جرالد کین)

واقعیت در برابر داستان: 6 باور رایج درباره هیپنوتیزم

اگرچه هیپنوتیزم کم کم در شیوه های پزشکی سنتی پذیرفته شده است، اما همچنان بسیاری از افسانه ها درباره هیپنوتیزم ادامه دارد. در اینجا، واقعیت را از دروغ جدا می کنیم.

باور: هر کس می تواند هیپنوتیزم شود.
اما در واقع همه نمی توانند هیپنوتیزم شوند. یک مطالعه نشان می دهد که حدود 10 درصد جمعیت بسیار تحت تاثیر هیپنوتیزم هستند. اگر چه بقیه مردم می توانند هیپنوتیزم شوند، اما این احتمال وجود دارد که 40 درصد آنها خیلی کمتر پذیرای این عمل باشند.

باور: مردم وقتی هیپنوتیزم می شوند، نمی توانند بدن خود را کنترل کنند.
در طول هیپنوتیزم کاملا کنترل بدن خود را در دست دارید. از آنچه که انجام می دهید و آنچه که از شما خواسته می شود آگاه هستید. اگر دوست ندارید کاری که که تحت هیپنوتیزم از شما خواسته شده است انجام دهید، این کار را انجام نخواهید داد.

باور: هیپنوتیزم همان خواب است.
ممکن است به نظر برسد که خواب هستید، اما در طول هیپنوتیزم بیدار می مانید. فقط عمیقا آرام هستید. عضلات شل خواهد شد، میزان تنفس کم شده و ممکن است دچار خواب آلودگی شوید.

باور: مردم وقتی هیپنوتیزم می شوند دروغ نمی گویند.

هیپنوتیزم یک سرم واقعی نیست. اگر چه در طول هیپنوتیزم بازتر فکر می‌کنید اما هنوز آزادی اراده و قضاوت اخلاقی دارید. هیچ‌کس نمی‌تواند شما را وادار به حرف زدن کند.

باور: می توانید به کمک اینترنت خود را هیپنوتیزم کنید.

بسیاری از برنامه‌های کاربردی تلفن هوشمند و ویدیوهای اینترنتی تبلیغات خود را ترویج می‌کنند، اما به احتمال زیاد بی‌اثر هستند.

محققان در یک بررسی در سال ۲۰۱۳ دریافتند که این ابزارها معمولا توسط یک هیپنوتیزم کننده یا سازمان هیپنوتیزم ساخته نمی‌شوند. به همین دلیل، پزشکان و درمانگر ها توصیه می‌کنند که از این ابزارها استفاده نشود.

احتمالا یک افسانه: هیپنوتیزم می تواند کمک کند خاطرات از دست رفته را کشف کنید.
اگرچه هیپنوتیزم ممكن است حافظه را بازیابی كند، اما احتمالا خاطرات نادرستی را در حالی كه در حالت ترنس مانند هستید به یاد آورید. از این رو، بسیاری از هیپنوتیزم کنندگان در مورد استفاده از هیپنوتیزم برای بازیابی حافظه شکایت دارند.

حتما بخوانید: خود هیپنوتیزم چیست؟ چه تاثیراتی دارد و چه استفاده هایی از آن می شود؟

این مطلب نتیجه جدیدترین تحقیقات علمی دنیا راجب هیپنوتیزم است. با این وجود اگر سوالی راجب آن دارید در بخش نظرات با کارشناسان ما مطرح نمایید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا