تقویت هوش، حافظه و خلاقیت

تفاوت بین ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه چیست؟

آیلتس

در این مقاله متوجه می شوید که این بخش‌ ها از مغز مسئول چه کار هایی هستند و این تئوری ها از تحقیقات سیگمون فروید، ماریسا پیر و افراد دیگر جمع آوری شده است.

آیا از تفاوت بین ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه خود خبر دارید؟ در این مقاله تئوری هایی هم در مورد ضمیر خودآگاه و هم ناخودآگاه برای شما مطرح می‌ کنیم. علاوه بر آن تفاوت های دیگر را در مورد این دو بیان خواهیم کرد. در نتیجه دیگر بین این دو گیج نمی شوید و می توانید هدفی را که تعیین کرده اید، به کمک این دو برنامه ریزی کنید.

تئوری سیگمون فروید در مورد ذهن

شاید در مورد  کوه یخ در دریا شنیده باشید که توسط سیگمون فروید مطرح شده است. او این گونه نقل می‌ کند که: ” مغز مانند یک کوه یخ می باشد.” یک هفتم از مغز روی آب قرار گرفته است. تئوری او این بود که ذهن و مغز سه بخش دارد: بخش خودآگاه بالای آب، بخش پیش خودآگاه دقیقاً زیر خط آب و بخش ناخودآگاه در عمق آب.

 


تقویت حافظه

توی این پک فوق العاده،تقویت حافظه رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! ترفندهایی که بهت کمک می کنن مغزت رو کامل در اختیار داشته باشی!


 

شاید در مورد  کوه یخ در دریا شنیده باشید که توسط سیگمون فروید مطرح شده است. او این گونه نقل می‌ کند که: ” مغز مانند یک کوه یخ می باشد.” یک هفتم از مغز روی آب قرار گرفته است. تئوری او این بود که ذهن و مغز سه بخش دارد: بخش خودآگاه بالای آب، بخش پیش خودآگاه دقیقاً زیر خط آب و بخش ناخودآگاه در عمق آب.

تئوری سیگمون فروید در مورد ذهن

او باور داشت که رفتار و شخصیت از تعامل مداوم و منحصر به فرد  نیرو های ذهنی ایجاد می‌ شوند که در سه سطح مختلف آگاهی عمل می‌ کنند: پیش خودآگاه، خودآگاه و ناخودآگاه. او باور دارد که هر کدام از این سه بخش از مغز نقش بسیار مهمی در رفتار انسان دارند.

برای این که تماما تئوری فروید را متوجه شویم، اول باید بفهمیم که باور او در مورد هر بخش و تاثیر آن روی شخصیت، میزان عملکرد و چگونگی تعامل با تجربه انسانی چیست. همچنین باید هر کدام از این سطوح مغزی را از لحاظ آگاهی بسنجیم و نقش آن را در شکل دادن افکار و باور های انسان ها بدانیم.

  • ذهن خودآگاه شامل افکار، حافظه، احساسات و آرزو هایی است که از آن در هر لحظه آگاهی داریم. در واقع جنبه‌ای از فرایند ذهنی می باشد که می توانید در مورد آن فکر کنید و صحبت کنید. همچنین شامل حافظه می شود که همیشه جزء ناخودآگاه محسوب نمی‌ شود اما می توانیم به راحتی آگاهی خودمان را از آن داشته باشیم.
  • بخش پیش خوداگاه شامل هر چیزی است که به صورت پنهانی وارد ذهن خودآگاه می‌ شود.
  • بخش ناخودآگاه مخزن احساسات، افکار، اضطراب و حافظه است  که بیرونِ آگاهی ذهن خودآگاه ما قرار دارد. اکثر محتوا های ذهن ناخودآگاه غیر قابل قبول و ناراضی کننده هستند، مانند احساس درد، اضطراب، کشمکش و غیره.

فروید ذهن خودآگاه را شامل فرآیند های ذهنی می داند که از آن ها آگاهی داریم و در نوک این کوه یخی دیده می شود. مثلاً ممکن است از احساسات تشنگی خود آگاهی داشته باشید. بنابراین سریع نوشیدنی میل می کنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

بخش خودآگاه شامل افکار و احساساتی است که یک شخص هم اکنون از آن آگاهی ندارد اما می تواند به راحتی آن را وارد بخش خود آگاه کند.

این قسمت دقیقا زیر سطح خودآگاه قرار گرفته و قبل از این است که به ذهن ناخودآگاه برسد. بخش پیش خودآگاه شبیه به یک اتاق انتظار ذهنی است که در آن افکار باقی می‌ مانند تا بتوانند به قسمت خودآگاه برسند.

در واقع می‌ توان آن را همان حافظه در دسترس هم نامید. مثلاً شما هم اکنون در مورد شماره موبایل تلفن خودتان فکر نمی کنید اما اگر بخواهید، می توانید به راحتی آن را یادآوری کنید. ابراز احساسی خیلی خفیف و ملایمی معمولاً در پیش خود آگاه هستند اما ضربات بسیار قوی و احساسات قوی و منفی معمولاً در قسمت پیش خودآگاه وجود ندارد که به نظر فروید، ذهن ناخودآگاه منبع اولیه رفتار انسان می‌ باشد، مانند کوه یخی که مهم ترین بخش ذهن است و نمی توانید آن را ببینید. احساسات، انگیزه و تصمیمات ما به طرز قدرتمندی توسط تجربه‌ های گذشته و اطلاعات ذخیره شده در ذهن ناخودآگاه تاثیر می‌ گیرند.

توصیح مک لئود در این مورد نشان می‌ دهد که ذهن ناخودآگاه نه‌ تنها افکار منفی را از تجربه گذشته در بر دارند، همچنین ممکن است عمیق ترین آرزو های شما را نیز نشان دهند.

در مورد ذهن نیمه هوشیار یا ناخودآگاه چطور؟

تئوری فروید به صورت مستقل به ذهن نیمه هوشیار نگاه نکرده است. این بخش از ذهن اغلب در تراپی ها مورد استفاده قرار می گیرد.

نویسنده ای به نام برایان تریسی ذهن و ضمیر ناخودآگاه را به صورت زیر خلاصه کرده است:

صبر کنید تا در مورد حقیقت این که ذهن ناخودآگاه شبیه به یک بانک حافظه بزرگ می باشد، صحبت کنیم. ظرفیت آن نامحدود است و به طور مداوم هر چیزی را که در اطراف ما اتفاق می‌ افتد را ذخیره می‌ کند. زمانی که به سن ۲۱ سالگی برسید، احتمالاً اطلاعات ذخیره‌ شده دائمی، بیش از ۱۰۰ برابر کل مطالب و محتوای موجود در  دایره المعارف باشد.

در مورد ذهن نیمه هوشیار یا ناخودآگاه چطور

افراد در سنین بالا تر تحت انجام روش های هیپنوتیزم می توانند با وضوح کامل اتفاقاتی را از ۵۰ سال قبل به یاد بیاورند. ذهن ناخودآگاه شما بسیار عالی عمل می کند. در واقع یک راه یادآوری برای ذهن خود آگاه است.

عملکرد ذهن ناخودآگاه، ذخیره کردن و بازیابی اطلاعات می باشد. وظیفه او این است که  همان گونه که برنامه‌ریزی کرده‌اید، به خوبی پاسخ بدهید. ذهن ناخودآگاه  ما باعث همه چیزهایی هست که می گوییم و الگو هایی است که دنبال می کنیم‌.

9 نکته برای پرورش مهارت ذهن‌خوانی

در واقع می‌ توان گفت که ذهن ناخودآگاه “برنامه استادانه” شما می باشد. به همین دلیل است که تکرار کردن جملات تاکیدی مثبت بسیار اثر گذار هستند. در واقع می توانید افکار و الگو های فکری خود را از طریق صدا ها و نجوا های مثبت و جهت دار به سمت موفقیت دوباره برنامه ریزی کنید.

ذهن ناخودآگاه اغلب با ذهن نیمه هوشیار برابر است. میشل کریک میلر در مقاله خود در مورد سلامت در دانشگاه هاروارد علت آن را توضیح می دهد:

مفهوم ذهن نیمه هوشیار شباهت بسیار زیادی با تئوری فروید دارد. فروید ذهن  نیمه هوشیار را یک عامل کلیدی می داند که می‌ خواهد علل اختلال های ذهنی و چگونگی درمان آن را از طریق این تئوری توضیح دهد. به عبارت خیلی ساده رویداد این تئوری را مطرح کرده است که محتوا های پنهان ذهنی باعث بیماری افراد می‌ شوند. این محتوا های ذهنی  از اینکه فرد آن ها را متوجه می‌ شود، سرکوب می‌ شوند و به صورت ناخودآگاه و نیمه هوشیار اتفاق می‌ افتند.

در مورد مفهوم ناخودآگاه ، فروید آن را با ذهن نیمه هوشیار یکی می داند اما در نهایت توضیح می دهد که  ذهن نیمه هوشیار را استفاده می‌ کند تا از سردرگمی جلوگیری کند. او نمی دانست که هنوز هم بعد از ۱۰۰ سال افراد نتوانستند تفاوت دقیق بین ذهن نیمه هوشیار و ناخودآگاه را مطرح کنند.

برای تقویت مغز خود این 100 کار را انجام دهید

به عنوان یک قانون کلی در بیشتر مقالات تخصصی که عملکرد ذهنی مد نظر بوده است، نویسندگانی مثل فروید تمایل داشتند که از لغت نیمه هوشیار بیشتر از ذهن ناخودآگاه استفاده کنند . اگر چه تعریف ادبی ذهن نیمه هوشیار زمانی است که فرد از حال می‌ رود اما مفهوم ناخودآگاه اغلب به دلیل ترجیح افراد مورد استفاده قرار گرفت.

جنگ بین ذهن و ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه

تقریبا ذهن شما مدام در حال جنگ بین باور و عقاید ذهن خودآگاه و ناخودآگاه است . در این مقاله اطلاعات مهمی توسط ری دالیو روی لینکدین مطرح شده که برای شما آورده ایم.

بسیاری از تصمیم گیری های ما به دلیل سطح زیر مغزی می باشد، دقیقاً مانند حیوانات. حیوان تصمیم می گیرد پرواز کند یا شکار کند یا بخوابد یا از یک راه خاصی برای انتخاب هایی که در زندگی دارد و کارهایی که انجام می‌ دهد جنگ کند. او به سادگی دستورالعمل‌ هایی را دنبال می‌ کند که از بخش‌ های ذهن ناخودآگاه اش است‌.

جنگ بین ذهن و ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه

این منابع یکسان از دستورالعمل ها، برای ما هم از بخش‌ های یکسانی در ذهنمان وجود دارد. گاهی اوقات به دلایل تکاملی و گاهی اوقات برای جلوگیری از خطر، ترس های ناخودآگاه و تمایلات ناخودآگاه ما عامل ایجاد انگیزه و عمل در کنار احساساتی مثل عشق، ترس و انگیزه هستند. در واقع این عمل و اتفاق فیزیولوژیک است. مثلاً عشق ترکیبی از مواد شیمیایی ( مثل اکسی توسین ) است که در غده درون ریز وجود دارد.

روش تقویت قدرت ذهن ناخودآگاه (4 تمرین ساده روزانه)

من همچنین به این نتیجه رسیدم در حالی که بعضی از بخش های ذهن ناخودآگاه در حالت خطرناک حیوانی می شوند، بخش هایی هم هستند که سریع تر و باهوش تر از از ذهن خودآگاه ما عمل می کنند. بهترین لحظه ها از داشتن الهام و انگیزه از ذهن ناخودآگاه ما می‌ آید اما این اقدامات خلاقانه را زمانی انجام می‌ دهیم که ریلکس هستیم و نمی‌ خواهیم که به بخش‌ هایی از ذهن دسترسی پیدا کنیم. این بخش ها ساکن و بی حرکت هستند که به آن ها نئوکورتکس گفته می شود.

زمانی که به خودتان می گویید: من فقط در مورد فلان چیز فکر می‌کنم ، متوجه می‌شوید که ذهن ناخودآگاه به ذهن خودآگاه شما چیزهایی می گوید که با تمرین کردن می توانید جریان این ارتباط را باز کنید.

بسیاری از افراد فقط متوجه ذهن خودآگاه می‌ شوند و از وجود فواید ارتباط آن با ذهن ناخودآگاه مطمئن نیستند. آن ها باور دارند که ذهن خودآگاه عاملی برای رسیدن به موفقیت است و سخت تر کار می کند اما این موضوع غلط است. اگر آن را پاکسازی کنید، بهتر می توانید متوجه این قضیه شوید.

خواب مغناطیسی: فواید، عوارض و همه نکات مهم

من هم اکنون فهمیدم که چرا خلاقیت هنگام ریلکس کردن مانند زمانی که در حمام هستم، در من شروع می‌ شود و مدیتیشن چگونه به باز کردن این ارتباط کمک می کند، زیرا این قضیه فیزیولوژیک است. می‌توانم احساس کنم که افکار خلاقانه از هر جایی وارد می‌ شوند و در ذهن خودآگاه جریان پیدا می‌ کنند. در واقع این رویداد شبیه به یک ضربه و شوک برای افکار خلاقانه می ‌باشد . این تئوری ارتباط احساساتی مثل به تعویق انداختن را بیان می کند. گاهی اوقات زمانی که ریلکس می کنید و کارهایتان را به تاخیر می اندازید، ممکن است لحظه‌ای از یک جای دیگر یک حباب روشن دریافت کنید.  در حقیقت ذهن ناخودآگاه شما سعی دارد که زمان را ذخیره کند.

قدرت ذهن ناخودآگاه

چه بیدار باشید و چه خواب باشید، ذهن ناخودآگاه شما در حال ثبت و ذخیره همه چیز است. خوشبختانه اطلاعات، احساسات و آرزو ها در آن ذخیره می شوند و ذهن ناخودآگاه نقش بسیار مهمی در خلق این رویاها دارد که در این مقاله طرز کار کردنش را به شما توضیح می دهیم.

زمانی که می خوابید، ذهن خودآگاه شما می خوابد اما ذهن ناخودآگاه هرگز نمی‌ خوابد. این ذهن ۲۴ ساعت روز را کار می‌ کند. حتی زمانی که شما خواب هستید، ذهن ناخودآگاه تنفس، عملکرد اعضای داخلی بدن، رشد سلولی و همه چیز را کنترل می‌ کند. به همین دلیل زمانی که خواب هستید ، ذهن ناخودآگاه تان هنوز بیدار است و به سادگی می توان گفت که این موضوع به این معناست که ذهن ناخودآگاه شما به تنهایی مسئول رویاها و آرزوهایتان می باشد.

مزایای قدرت ضمیر ناخودآگاه (اینفوگرافی)

این جا دقیقاً نقطه ای است که ذهن ناخودآگاه شما با تصاویر ذهنی ارتباط برقرار می کند که هنگام یادآوری یا آرزو‌ کردن تولید شده‌ اند و به دلیل این که ذهن ناخودآگاه به شکل سمبل، استعاره یا شکل های بصری کار می‌ کند، در نتیجه آرزو های ما  تمایل دارند که از یک روش خاص براورده شوند. به همین دلیل است که اکثر آرزو ها غیرمستقیم هستند و فهم آن ها سخت می باشد. اما اغلب  مربوط به تجربیات و اتفاقاتی هستند که در زندگی روزانه ما رخ می دهند.

چطور ذهن و فکر خود را در کنترل کامل داشته باشیم؟

قوانین ذهنی ماریسا پیر

در مورد  مقاله قوانین ذهن، روانشناسی به نام ماریسا پیر توضیح می‌ دهد که اولین کار ساده ذهن این است که تا جایی که می تواند شما را زنده نگه دارد . برای انجام این کار ذهن ناخودآگاه سعی می کند شما را از درد دور نگه دارد و به سمت رضایت برود و به شدت تحت تاثیر کلماتی است که شما می‌ گویید و تصاویری است که تصور می‌ کنید.

قوانین ذهنی ماریسا پیر

ذهن شما عاشق چیز های آشنا می باشد و ترجیح می‌ دهد از چیز های ناشناخته دوری کند.

هیپنوتیزم و ذهن ناخودآگاه

هیپنوتیزم درمانی است که برای ذهن ناخودآگاه انجام می‌‌ شود و اغلب آسیب دیدگی های بسیار عمیق از دوران کودکی یا گذشته را که احساسات منفی آن باقی مانده است را موشکافی می کنند . ذهن ناخودآگاه ساختار بیولوژیکی دارد و مانند یک دیتابیس ثبت شده برای همه چیز در مورد شما عمل می کند. ذهن خودآگاه ممکن است بداند که شما باید به این عادت غلط پایان دهید یا بیشتر ورزش کنید اما قدرت ذهن خودآگاه فقط در حد راهنمایی کردن است.

این ذهن ناخودآگاه است که به شما دستور می‌ دهد چگونه به اهدافتان برسید. چرا؟ زیرا باورهای ذهن ناخودآگاه می‌ توانند تلاش‌ های ذهن خوداگاه را به هم بریزند . هر چه قدر که از باور های ذهن ناخودآگاه بیشتر مطلع باشید، راحت‌ تر می‌ توانید به آن دسترسی پیدا کنید.

زمانی که به غریزه و درک درونی خود فکر کنید، می توانید عملکرد ذهن ناخودآگاه را بفهمید. هر وقت که بیشتر به آن توجه کنید، راحت تر می توانید ذهن ناخودآگاه خود را تمرین دهید.

آموزش جامع خواندن کف دست (کف بینی) برای مبتدیان

ماریسا پیر به بسیاری از مراجعه‌کنندگان اش کمک کرده که در زندگی و از طریق تکنیک های منحصر به فرد برنامه ریزی دوباره روی ذهن ناخودآگاه به آرزوهایشان برسند که به آن تراپی تغییر سریع گفته می‌ شود که بر اساس مجموعه‌ ای از تمرین های این تراپی است و ترکیبی از قوانین هیپنوتیزم درمانی، سایکوتراپی، تراپی شناختی  رفتاری، NLP و نورون شناسی می باشد. روش انجام هیپنوتیزم (گام به گام)

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر من اطلاعات بیشتری میخواهم و تمرینات ناخودآگاه که واقعا تاثیرگذار هست میخواهم و آیا خود شما نتیجه گرفته اید ؟؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا