درمان بیماری های شایع روانی

احساس پوچی، افسردگی و بی هدفی: 12 دلیل و 9 راهکار

gold

پیدا کردن ریشه های پوچی موجب می شود که قدم های مناسبی برای رهایی از این وضعیت، بردارید و هر چه سریعتر بر این حس غلبه کنید. در این مطلب با علل ایجاد کننده ی احساس پوچی و روش های برطرف کردن آن آشنا می شوید. اگر یکی از عزیزان یا دوستان تان نیز به حس پوچی گرفتار شده است، این مطلب را با او به اشتراک بگذارید تا بتواند از این وضعیت رهایی پیدا کند.

پوچی چیست؟

برخی از این افراد می گویند که در قفسه سینه خود احساس خلاء، پوچی یا بیحسی می کنند و همیشه بی حال و بی حوصله‌ هستند. همچنین ممکن است اغلب اوقات بدون آن که کار دشواری انجام داده باشند، احساس خستگی کنند و فکر کنند که هیچ چیز مهم نیست. گاهی اوقات این احساس بی ‌حسی، به برخی اندام های آنها نفوذ می کند و رخوت، سراسر وجودشان را در بر میگیرد. احساس پوچی می ‌تواند ترسناک باشد و خود فرد هم نداند که دلیل آن چیست. معمولا این سوال پیش می آید که آیا تجربه پوچی به معنی ابتلا به یک بیماری روانی است؟

احساس پوچی می تواند ناشی از عوامل مختلف باشد اما روش های متفاوتی برای کنار آمدن و عبور از این احساس وجود دارد. یکی از دلایل آن می تواند ابتلا به بیماری های روانی یا اختلالاتی مانند افسردگی، اختلال مصرف مواد یا ADHD (اختلال کم توجهی بیش فعالی) بزرگسالان باشد. برای افراد دیگر نیز می تواند ناشی از عدم وجود یک سیستم پشتیبانی عاطفی خوب در گذشته یا حال باشد. اگر از کودکی یاد گرفته اید که احساسات خود را سرکوب کنید یا آنها را بطور کلی نادیده بگیرید، احتمالا بی احساس می شوید و یا با حس پوچی مواجه خواهید شد.

آیا احساس پوچی طبیعی است؟

بله! اگر دائما احساس پوچی می کنید، شاید از خود بپرسید که آیا این احساس یک پدیده طبیعی است و دیگران نیز همین حس را دارند؟ واقعیت این است که شما تنها نیستید و افراد زیادی به این وضعیت گرفتار می شوند.

اگر احساس پوچی می کنید، معنای آن این است که خلائی در اعماق وجودتان احساس می کنید. نکته ای که باید بخاطر داشته باشید این است که پوچی یک احساس طبیعی است. بسیاری از افراد آنچه که شما تجربه می کنید را تجربه کرده اند و از آن رنج می برند. با این حال، اگر این احساس مداوم است و باعث آزار شما می شود، باید ریشه ی آن را پیدا کنید و هر چه زودتر به دنبال راه های برطرف کردن آن باشید.

هنر خوب صحبت کردن با افراد مختلف: نکات بسیار مهم و کاربردی

حس خلاء یا پوچی را با چه چیزهایی می توان پر کرد؟

چند روش موثر برای پر کردن خلاء درونی وجود دارد. اولین کار پیدا کردن ریشه ی پوچی و سپس استفاده از یک روش درمانی مناسب است. برای مثال اگر احساس پوچی به دلیل ابتلا به بیماری های روانی است، درمان اختلال می تواند به رهایی از این حس کمک کند. مراجعه به یک درمانگر خوب می تواند به شما کمک کند که دلیل احساس پوچی خود را پیدا کنید و بر آن غلبه کنید.

از مراجعه به یک درمانگر یا مشاور خوب نترسید و تمام احساسات خود را بطور روراست با او درمیان بگذارید. دلیل پوچی هر چه که باشد، فرقی نمی کند چون یک مشاور می تواند به شما کمک کند بر این حس غلبه کنید. در این قسمت با دلایل ایجاد کننده ی احساس پوچی آشنا می شوید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

word image 3

چرا احساس پوچی می کنیم؟

داشتن حس پوچی، می تواند نگران کننده باشد چون موجب ناراحتی و عذاب فرد می شود. شاید شما فکر کنید که چه چیزی باعث ایجاد این حس می شود و به دنبال عوامل بیرونی بگردید. اما نکته ی جالب اینجاست که عوامل بیرونی، موجب ایجاد حس پوچی نمی شود. بعبارت دیگر پوچی یک حس درونی است و با بی پولی، روابط یا عوامل شغلی ارتباطی ندارد. پوچی یک حالت درونی است و به همین دلیل از بین بردن آن، به قدرت، مدیریت و مبارزه درونی نیاز دارید. دلایل احساس پوچی عبارتنداز:

1- قرار گرفتن در شرایط سخت و استرس زا

ممکن است دلیل احساس پوچی، مواجهه با اضطراب و شرایط استرس زا باشد. در این زمان بدن و ذهن شما به انرژی زیادی نیاز دارد و فشار زیادی را متحمل می شود. به عنوان مثال اگر اخیراً یکی از عزیزان خود را از دست داده اید یا جدایی تلخی را تجربه کرده اید، بسیار غصه می خورید و احساس پوچی عمیقی می کنید. وقتی به طور مداوم در شرایط تنش زا و سخت قرار بگیرید، احساسات شدیدی را تجربه می کنید که کنار آمدن با آنها سخت است. در این زمان حس می کنید که همه چیز خود را از دست داده اید و احساس پوچی، سراسر وجودتان را فرا می گیرد.

2- نرسیدن به شغل دلخواه یا تحقق نیافتن اهداف کاری

ممکن است از زندگی خسته شده باشید و بخواهید مسیر خود را تغییر دهید. شاید از شغل تان راضی نیستید یا می خواهید کار دیگری را دنبال کنید. شاید شغل شما از نظر دیگران عالی باشد و درآمد خوبی هم داشته باشید اما صرف نظر از آنچه دارید یا ندارید، احساس نارضایتی می کنید. بسیاری از ما زمان زیادی را در محل کار می گذرانیم، بی علاقگی به شغل، می تواند موجب نارضایتی از زندگی و در نهایت احساس پوچی شود.

اهداف شخصی و شغلی هر فرد با مرور زمان تغییر می کنند و به همین دلیل گاهی اوقات به تغییر برنامه یا ارزیابی مجدد اهداف نیاز است. به یاد داشته باشید وقتی احساس می کنید که نمی توانید به تمام اهداف خود برسید، بهتر است تغییر جهت دهید. اگر اکنون در جایگاهی که روزی انتظار داشتید، نیستید خود را مجازات نکنید. اگر به انگیزه یا تعیین اهداف نیاز دارید، بهتر است با یک فرد قابل اعتماد و یا یک مشاور مشورت کنید تا از این حس پوچی، رهایی یابید.

3- افسردگی و دیگر اختلالات روانی

احساس پوچی ممکن است نشانه ی ابتلا به یک بیماری جدی روانی مانند اضطراب، افسردگی یا اختلال دو قطبی باشد. تحمل زمان هایی که اضطراب ذهن و بدن را به خود درگیر می کند، دشوار است. بسیاری از افراد در این شرایط درگیر احساس پوچی می شوند. تسلیم نشدن برای غلبه بر این مشکل، بسیار مهم است. روش های زیادی مانند استفاده از داروهای تجویزی و مشاوره وجود دارد که می توانید برای تسکین علائم اضطراب یا افسردگی از آنها استفاده کنید.

word image 4

بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، بجای غمگین بودن، با حس پوچی مواجه می شوند. در این زمان ممکن است از خود بپرسند که “چرا احساس پوچی می کنم؟”. گاهی اوقات احساس پوچی همراه با افسردگی، می تواند به دلایل مشخصی مانند مرگ عزیزان اتفاق بیفتد. اما ممکن است افراد دیگر به دلیل ابتلا به بیماری های روانی به حس پوچی گرفتار شوند و این احساس، دلیل مشخص دیگری نداشته باشد. صحبت با یک متخصص بهداشت روان می تواند شما را در مسیر درمان اضطراب یا افسردگی و از بین بردن احساس پوچی درونی قرار دهد.

4- اعتیاد به الکل و مواد مخدر

اعتیاد به الکل و مواد مخدر، یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث بوجود آمدن حس پوچی شود. حس پوچی ممکن است منجر به سوء مصرف الکل یا مواد مخدر شود اما گاهی اوقات اعتیاد به الکل و مواد مخدر نیز می تواند موجب ایجاد این حس شود.

هنگامی که فردی با اختلالاتی مانند اعتیاد دست و پنجه نرم می کند، در واقع به دنبال این است که جاهای خالی و خلاء درونی خود را با مواد مخدر، پر کند. اختلال مصرف مواد مخدر، در درجه اول به دلیل فرار از حس پوچی ایجاد می شود. در این زمان فرد مواد مختلفی را استفاده می کند تا از این احساس آزاردهنده رهایی یابد.

21 روش تقویت روحیه در کمتر از یک ساعت

ممکن است احساس کنید که برای جبران حس پوچی، نیاز به نوشیدن الکل دارید. پس از آن با سوء مصرف الکل روبرو می شوید و هر چقدر هم که بنوشید، باز هم کافی نیست. اگرچه برخی افراد نوشیدن یک لیوان آبجو یا شراب را در مناسبت ها، چیز بدی نمی دانند اما رعایت اعتدال اهمیت زیادی دارد و نوشیدن مداوم، می تواند به مشکلات مختلفی منجر شود.

همین امر در مورد مواد مخدر نیز صدق می کند. افرادیکه در زندگی روزمره خود با احساس پوچی دست و پنجه نرم می کنند، ممکن است برای فرار از این حس، به مصرف مواد مخدر روی بیاورند غافل از اینکه، با اینکار وضعیت آنها وخیم تر و بدتر می شود. روی آوردن به مواد مخدر، موجب اعتیاد و تشدید حس پوچی می شود. اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید، به یک مشاور یا مرکز ترک اعتیاد مراجعه کنید.

5- استفاده بیش از حد از رسانه ها

گشت و گذار در اینترنت و تماشای فیلم های مختلف، کار بدی نیست اما برخی افراد برای فرار از حس پوچی، در اینکار زیاده روی می کنند. اینکار موجب از دست دادن انگیزه و اختلال در خواب می شود. اعتیاد به رسانه ها موجب می شود که در مواقع عدم دسترسی به آنها، احساس اضطراب، افسردگی یا احساسات منفی دیگری را تجربه کنید. اگر شما هم با چنین مشکلی روبرو هستید، یک درمانگر خوب پیدا کنید و از او کمک بخواهید.

15 نکته ی بسیار موثر برای داشتن یک زندگی شاد

6- استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی

استفاده از شبکه های اجتماعی، به شرط رعایت اعتدال، چیز بدی نیست چون به شما امکان می دهد با دنیا ارتباط برقرار کنید و با همه ی دوستان و آشنایان خود در سراسر جهان صحبت کنید. اما برخی افراد با استفاده بیش از حد، خود را در معرض خطرات مختلفی قرار می دهند.

شبکه های اجتماعی از راه های زیر، موجب ایجاد احساس پوچی می شوند:

  • موجب ایجاد ترس از دست دادن فرصت ها یا فومو می شود. اختلال فومو به این معناست که شما احساس می کنید میتوانستید در حال حاضر از چیز های بهتری برخوردار باشید و یک چیز مهم و اساسی را که دیگران در حال تجربه ی آن هستند، از دست داده اید. رسانه های اجتماعی موجب ایجاد و تسریع پدیده ی فومو شده اند چون باعث می شوند که افراد، باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه کنند و احساس کنند که دوستان شان زندگی و عملکرد بهتری نسبت به آنها دارند و یا به اوقات خوش دیگران حسادت کنند. همه ی اینها موجب ایجاد حس پوچی در فرد می شوند.
  • شبکه های اجتماعی می توانند منبع احساسات منفی باشند. همه ی ما در حال مشاهده ی رنج ها و سختی های مردم در برخی نقاط جهان هستیم و اخبار مختلف را از رسانه ها یا مردم دریافت می کنیم. اگرچه همگام شدن با دنیا چیز خوبی است اما دیدن اخبار منفی به طور دائم، می تواند موجب ایجاد حس پوچی، بی انگیزگی یا بی علاقگی شود.
  • موجب دور شدن فرد از دوستان و دنیای واقعی می شود. صحبت با مردم بصورت آنلاین چیز خوبی است و به شما حس معنا می بخشد اما اگر دوستان شما محدود به فضای مجازی و آنلاین باشد، ممکن است با احساس پوچی زیادی روبرو شوید.
  • شبکه های اجتماعی می توانند اعتیاد آور باشند. کاربران گوناگون شبکه های اجتماعی در رده های سنی، تحصیلی و فرهنگی مختلف، محتواهای متنوعی را تولید و یا بازنشر می کنند. تولید محتواهای جذاب و متنوع، موجب استفاده و وابستگی به رسانه های اجتماعی می شود و بر سلامت روان افراد، تاثیر منفی می گذارد. تأثیرات شبکه هاب اجتماعی همچنان باید مورد مطالعه قرار بگیرد زیرا می تواند کاملا اعتیاد آور باشد و احساس پوچی را بیشتر و بیشتر کند.

7- اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی یا BPD شامل احساسات و عواطف ناپایدار عاطفی و رفتاری ست که موجب ایجاد احساس پوچی در فرد می شود و تنظیم آن بسیار دشوار است.

اکثر افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، احساس پوچی مداومی دارند که همیشه همراه آنهاست. برخی از این افراد از مردم فاصله می گیرند و مثل یک موجود تهی، هیچ احساسی ندارند.

8- مرگ یک عزیز

غم و اندوه می تواند احساس پوچی زیادی در انسان ایجاد کند. مرگ عزیزان با غم و اندوه فراوانی همراه است و همین امر باعث ایجاد حس تهی بودن می شود.

در این زمان فرد با از دست دادن عزیز خود، احساس بی معنایی می کند. ابراز غم و اندوه و تخلیه ی احساسات درونی، می تواند کمک زیادی به رهایی از این وضعیت کند اما هنگامی که این احساسات از حد فراتر می روند و طاقت فرسا می شوند، مراجعه به یک روانپزشک، گزینه ی بهتری خواهد بود.

9- احساس بی هدفی

بی هدفی، دلیل دیگری ست که موجب ایجاد حس پوچی می شود.

احساس پوچی در زمان های گیر افتادن در یک وضعیت دشوار یا رسیدن به بن بست، بسیار رایج و طبیعی ست و پس از مدتی از بین می روند. اما اگر حس تهی بودن همچنان ادامه پیدا کند، وضعیت طور دیگری خواهد بود.

هدف انسان ها در زندگی متفاوت است. مثلا هدف برخی از افراد، فراهم کردن یک زندگی عالی برای فرزندان، تربیت صحیح و کمک به آنها برای رسیدن به آرزوهایشان است. اما هدف افراد دیگر از زندگی، رسیدن به کمال و درجات معنوی است. بنابراین هدف انسان هر چه باشد مهم نیست، مهم این است که انسان برای رهایی از حس تهی بودن، هدف هایی در زندگی داشته باشد و برای رسیدن به آنها تلاش کند.

11 راهکار ساده برای اینکه احساس تنهایی نکنیم

برخی افراد در این جهان بزرگ، به دنبال غایت و هدف آفرینش کائنات هستند و دائما از خود می پرسند “معنای زندگی چیست؟ آیا همه چیز بیهوده است؟”. این افراد به حدی درگیر پیدا کردن جواب سوالات می شوند که در نهایت به پوچی میرسند. در این زمان بهترین راه برای رهایی از حس تهی بودن، مراجعه به یک متخصص است. شاید مشاورین نتوانند جواب این سوال ها را بدهند اما می توانند به رهایی از حس پوچی به افراد کمک کنند. 100 هدف که قبل از مرگ باید به آنها برسید در اینجا

10- اختلالات خوردن

اختلالات خوردن براساس آشفتگی شدید در رفتار خوردن ایجاد می شود و شامل بی اشتهایی یا پرخوری عصبی می باشد. اما این اختلال، چگونه باعث رسیدن به حس پوچی می شود؟ افرادی که از بدن و ظاهر خود راضی نیستند، به اختلالات خوردن روی می آورند و می خواهند که با پرخوری یا کم خوری، به اندام ایدآل خود برسند. نتیجه ی اینکار، رسیدن به پوچی است.

دیسمورفی یا اختلال بدشکلی بدن، یک بیماری روانی مزمن است. افرادیکه به این اختلال مبتلا هستند، دایما در حال فکر کردن در مورد نقص های جزئی یا خیالی ظاهر خود هستند. این بیماری می تواند موجب ایجاد حس پوچی یا تشدید آن شود.

word image 5

11- مشکلات مربوط به دوستان، روابط، یا خانواده

گاهی اوقات با افراد اطراف خود مشکل دارید یا از مشکلاتی که عزیزان و نزدیکان تان دارند، ناراحت هستید. یا ممکن است دوست خود را به هر دلیلی از دست بدهید و یا در روابط خود، با مشکل مواجه شوید. هر کدام از این عوامل، می توانند به احساس پوچی منجر شوند.

شاید شما از صحبت کردن با همسرتان امتناع می ورزید و همین امر، موجب دور شدن شما از یکدیگر و ایجاد حس پوچی شود.

در این زمان، یک درمانگر ازدواج و خانواده می تواند به شما کمک کند. کمک گرفتن از یک متخصصی که می تواند با اعضای خانواده و دوستانی که از دست داده اید، ارتباط برقرار کند، یکی از روش های درمانی موثر است. همچنین اگر در رابطه ی خود با مشکل مواجه شده اید، می توانید با یک درمانگر صحبت کنید تا به شما و شریک زندگی تان کمک کند و راه حل هایی برای حل مشکلات، پیش رویتان قرار دهد.

12- دیگر بیماری ها و مشکلات بهداشت روان

دیگر دلایل پزشکی نیز می توانند منجر به پوچی شوند. به عنوان مثال یکی از عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی، ایجاد احساس پوچی ست که افراد افسرده با آن مواجه می شوند. نتایج یک مطالعه ای که در سال 2014 انجام شد، نشان داد که 60 درصد افرادی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کنند، با احساس پوچی مواجه می شوند.

حال که با دلایل ایجاد حس پوچی آشنا شدید، بهتر است راه های برطرف کردن آن را هم بدانید.

یک داروی موثر: کاربرد سرترالین، روش مصرف، عوارض جانبی و نکات دیگر

چگونه با احساس پوچی مبارزه کنیم؟

درک احساسات و معنای زندگی بسیار مهم است و اغلب افراد برای یافتن معنای زندگی تلاش می‌ کنند. گاهی اوقات درک این احساسات و پی بردن به اینکه برای چه زندگی می‌ کنیم مشکل است و ممکن است برای پر کردن این خلاء به جایگزین‌ هایی ناسالمی متوسل شویم که اگرچه به طور موقتی جای خالی و خلاء درونی ما را پر می ‌کنند اما مشکل را برطرف نمی ‌کنند.

روی آوردن به روابط متنوع عاطفی و جنسی، پرخوری کردن، مصرف مواد مخدر یا الکل، درگیر شدن در فضای مجازی و شبکه‌ های اجتماعی، نمونه ای از این انتخاب‌ های ناسالم است که نه تنها به زندگی معنا نمی دهند بلکه پس از مدتی به مشکلی مضاعف تبدیل می شوند و احساس پوچی فرد را تشدید و مزمن می ‌کنند. بنابراین به جای نادیده‌ گرفتن احساسات خود می توانید از ترفندها و نکات ارایه شده در این قسمت استفاده کنید.

1- افکار و احساسات خود را روی کاغذ بنویسید

نوشتن احساسات و افکار، می تواند به شما کمک کند ریشه ی حس پوچی خود را پیدا کنید. شروع به نوشتن اتفاقاتی کنید که در طول روز برایتان اتفاق افتاده است. پس از نوشتن هر رویداد، آنها را ارزیابی کنید.

با ارزیابی هر موقعیت می توانید مثبت یا منفی بودن آنها را تعیین کنید و از خود بپرسید که باید چه احساسی داشته باشید یا چه واکنشی نشان دهید. نوشتن احساسات می تواند به شما کمک کند تا آگاهی خود را افزایش دهید و با پیدا کردن ریشه ی پوچی، آن را برطرف نمایید.

2- با مشخص کردن اهداف، به زندگی خود معنا ببخشید

یک نکته ی مهم برای جان بخشیدن به زندگی و یافتن معنا، تعیین اهداف است. برخی از ما در بسیاری از اوقات احساس سردرگمی می کنیم چون هیچ معنا و هدفی نداریم. بدون برنامه، قادر به هیچ کاری نیستیم و بنابراین حس پوچی به سراغ مان می آید. گاهی اوقات ارزیابی یا مرور مجدد اهداف گذشته هم می تواند به ایجاد حس امید در زندگی کمک زیادی کند.

در بعضی مواقع تغییر اهداف هم می تواند موجب ایجاد حس پوچی شود به عبارت دیگر، چیزی که شما در گذشته به دنبال آن بوده اید، خواسته ی فعلی شما نیست و همین امر موجب نارضایتی از زندگی می شود. ممکن است دلیل دیگر این باشد که شما هرگز به طور جدی درباره چیزهایی که می خواهید انجام دهید فکر نکرده اید. اکنون وقت آن است که بنشینید و لیستی از اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود تهیه کنید. نوشتن اهداف روی کاغذ، باعث می شود که احساس هدفمندی کنید.

این لیست را با عزیزان تان نیز در میان بگذارید. با آنها در مورد اهداف خود صحبت کنید و کارهایی که در آینده قصد انجام آن را دارید را با آنها درمیان بگذارید. با اینکار می توانید از حمایت دیگران نیز بهره مند شوید. داشتن افرادیکه به شما در راه رسیدن به اهداف کمک می کنند، می تواند بسیار موثر و مفید باشد. اهداف خود را در زندگی به این شکل تعیین کنید

3- احساسات خود را درک کنید و آنها را بپذیرید

بسیاری از افرادی که از پوچی رنج می برند سعی می کنند احساسات خود را پنهان یا سرکوب کنند. پس از مدتی به جایی می رسند که احساساتشان طاقت فرسا می گردد و باعث اضطراب آنها می شود. اولین کاری که پس از تأیید پوچی خود باید انجام دهید این است که با احساسات تان ارتباط برقرار کنید. به خودتان اجازه دهید دوباره همه چیز را احساس کنید. احساسات شما ممکن است در ابتدا از راه های نامناسبی مانند ناراحتی و عصبانیت ابراز شود اما به یاد داشته باشید که هیچ احساسی اشتباه یا بد نیست، به شرطی که به تلاش خود برای شناختن و رشد آنها ادامه دهید.

اگر احساس پوچی به تازگی گریبان تان را گرفته است، به احساساتی که در گذشته داشته اید، فکر کنید. سعی کنید بجای تصمیم گیری های احساسی، از طریق عقل و منطق عمل کنید. به این فکر کنید که آیا شغل خوبی دارید؟ آیا زمان کافی را با خانواده یا دوستان تان می گذرانید؟ آیا اتفاقی افتاده است که بخواهید آن را فراموش کنید؟ بنابراین وقت آن است که به جنبه های مختلف زندگی خود نگاهی بیندازید و تعیین کنید که آیا آنها احساسات مثبت بهمراه دارند یا منفی.

بهترین روشهای کنترل صددرصدی استرس

4- به انجام فعالیت های مورد علاقه تان بپردازید

شاید در حال حاضر به انجام فعالیت هایی که در گذشته از آنها لذت می بردید، علاقه ای نداشته باشید اما باید به هر طریقی دوباره به سراغ آنها بروید. اینکار راهی برای خودمراقبتی است و موجب رهایی از احساس پوچی می شود. به احساس خود هنگام انجام این کارها توجه کنید. ممکن است بتوانید مقداری از لذت یا آرامشی که در گذشته داشته اید را مجددا احساس کنید یا دریابید که زمان آن رسیده است که این فعالیت را با چیز دیگری جایگزین کنید. انجام کارهای مورد علاقه، موجب می شود که با احساسات تان ارتباط برقرار کنید و حس عشق به خود را تجربه نمایید.

5- برای دریافت درمان های بیشتر، به مرکز درمانی مراجعه کنید

کسانی که وقت و انرژی لازم برای معاشرت و تعامل ندارند و یا استفاده از راه های درمانی دیگر برای آنها امکانپذیر نیست، می توانند به مراکز درمانی مراجعه کنند. دلایل زیادی برای احساس پوچی وجود دارد اما اگر احساس پوچی آنقدر زیاد باشد که به سلامت روان شما آسیب برساند یا منجر به بیماری های روانی شود، توصیه می شود که به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.

انواع مختلفی از درمان وجود دارد که می توانید انتخاب کنید. اگر هرگونه اختلال در مصرف مواد دارید، یک درمانگر می تواند به شما در مدیریت آن بیماری روانی و موارد دیگر کمک کند.

یک روانپزشک می تواند وضعیت سلامت روانی افراد را مورد بررسی قرار دهد. به عنوان مثال روانپزشک ممکن است با گرفتن تست شخصیت، بینشی در مورد نحوه رفتار و نگاه شما به مفهوم پوچی ایجاد کند. آزمون شخصیت شناسی معمولاً با پاسخ دادن به سوالات مختلف، انجام می شود.

word image 6

6- مردم گریز نباشید و با نزدیکان تان ارتباط برقرار کنید

ممکن است برای معاشرت با دوستان یا خانواده خود آماده نباشید اما اگر به یک میهمانی یا دورهمی دعوت شدید، حتما آن را بپذیرید. انزوا و گوشه گیری موجب تشدید احساس پوچی و تهی بودن می شود. اگر از همه فاصله بگیرید، هیچکس نمی تواند به شما کمک کند. بنابراین اگر بیشتر وقت خود را در خانه سپری می کنید، سعی کنید به جمع خانواده و دوستان خود وارد شوید.

لازم نیست با کسی تعامل داشته باشید. فقط سعی کنید خود را برای هر منظوری مانند تماشای فیلم یا رفتن به کافی شاپ، در میان جمعیت قرار دهید. وقتی عادت کردید دوباره در کنار مردم باشید، سعی کنید با یک دوست مورد اعتماد یا اعضای خانواده صحبت کنید. با شخصی که به او اعتماد دارید رفت و آمد کنید و به او بگویید که احساس پوچی می کنید. صحبت کردن با یک فرد قابل اعتماد، می تواند به شما کمک کند تا احساسات تان را تخلیه کنید. اگر فهمیدید که این به رفع احساس پوچی شما کمکی نمی کند، با یک متخصص صحبت کنید.

5 روش درمان افسردگی ناشی از تنهایی (و عوارض خطرناک تنهایی)

حرف آخر…

هر زمان که احساس پوچی و بی ارزشی کردید، لیست اهداف خود را بنویسید. تعیین اهداف به شما کمک می کند که زندگی هدفمندی داشته باشید. اگر در راه رسیدن به اهداف تان مشکل دارید یا احساس گیر افتادن می کنید، به دنبال دریافت کمک از دیگران باشید و از اینکار خجالت نکشید.

استفاده از افراد متخصص و مشاوران کارآزموده، می تواند کمک زیادی به شما بکند. مطالعات نشان می دهد که استفاده از خدمات پزشکی می تواند علائم افسردگی را تا 70 درصد کاهش دهد.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا