11 راهکار ساده برای اینکه احساس تنهایی نکنیم
اینکه نگران تنهاییمان باشیم موجه است. احساس تنهایی میتواند خطر ایجاد انواع بیماریهای روحی و روانی را تا حد زیادی افزایش دهد. البته بیماریهای جسمی هم مستثنی نیستند:
- مشکلات روحی مثل افسردگی، اضطراب، اختلالات خلقی و زوال شناختی.
- مشکلات فیزیکی مثل اختلال در دستگاه گردش خون، درد مزمن و خستگی.
اگر معمولا تنها هستید، 11 روشی که در این مقاله به آنها میپردازیم میتوانند به بهتر شدن شرایطتان کمک کنند:
1-نوع تنهاییتان را شناسایی کنید
تفاوت عمدهای بین تنها بودن و احساس تنهایی وجود دارد. تشخیص این دو اغلب گیج کننده است اما نباید آنها را مثل هم دانست. مثلا افراد درونگرا زمان تنهاییشان برایشان باارزش است و در این حالت احساس راحتی بیشتری میکنند.
توی این پک فوق العاده، مرد بهتری شویم رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی!
از سوی دیگر افرادی هم هستند که حتی وقتی در جمع دیگران قرار میگیرند، احساس تنهایی میکنند. اولین کاری که باید انجام دهید شناسایی علت تنهاییتان است.
از دست ندهید: چرا و چگونه باید خودمان را بشناسیم؟ (13 روش عملی)
آیا در رابطهای هستید که برایتان ناخوشایند است؟ آیا دور و برتان افرادی هستند که از ارتباط با آنها راضی نیستید؟ یا میخواهید روابط جدید برقرار کنید؟ رسیدن به ریشه این مشکلات میتواند به شما در یافتن یک راهحل مناسب برای مقابله با تنهایی کمک کند.
2-از اوقات تنهاییتان بهره کافی را ببرید
زمان تنهایی میتواند فرصت مناسبی باشد تا به خودتان فکر کنید. به جای اینکه زمان خلوت کردن با خودتان را محدود کنید، باید سعی کنید از تنهاییتان بهره کافی را ببرید.
زمان تنهایی باکیفیت در واقع میتواند برای سلامتی فرد کاملا سودمند باشد، به ویژه اگر به درستی از آن استفاده شود. از این زمان برای تقویت مهارتها، یادگیری کارهای جدید و خودکفا شدن استفاده کنید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
حتما بخوانید: چگونه با وجود تنهایی شاد باشیم؟ 10 ترفند کاملا علمی
تبدیل شدن به بهترین دوست و همدم برای خودتان نه تنها شما را مستقلتر میکند، بلکه میتواند به شما در پایهریزی روابط معنادارتر با دیگران کمک کند.
3-خودتان را بیرون ببرید!
چند بار پیش آمده تا از یک رویداد جالب فقط به خاطر اینکه کسی نبوده تا شما را همراهی کند، صرفنظر کنید؟
اکثر افراد به دوستان و آشنایانشان وابسته هستند تا از تفریحات خاص لذت ببرند. معمولا وقتی به ما خوش میگذرد که در دورهمیهای گروهی و در کنار سایرین باشیم. با اینکه مطمئنا در اجتماع بودن به نفعمان است، اما شگفتزده خواهید شد اگر بدانید وقت گذراندن با خودتان هم میتواند لذت خاص خودش را داشته باشد.
حتما بخوانید: موثرترین روش برای رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی در زندگی
رفتن به سینما،خوردن شام و ناهار در یک رستوران و یا حتی رفتن یک کنسرت در یک سالن پرجمعیت آن هم به تنهایی، ممکن است ابتدا کاری حوصله سر بر به نظر برسد، اما دلپذیر و فرحبخش نیز خواهد بود.
نه تنها نباید برای تصمیمگیری وابسته به دیگران باشید، بلکه باید با افراد جدیدی که علایق مشابهی با شما دارند، قرار بگذارید.
4-حتما به مهمانیهایی که دعوت میشوید بروید
آخرین باری که کسی شما را به مهمانی دعوت کرد و شما در پاسخ گفتید که وقتتان پر است در حالیکه در واقعیت وقتتان آزاد بوده و بهانه آورده بودید را به خاطر بیاورید. میتوان گفت چنین رفتاری با شرایط افراد تنها در تناقض است و باید دعوت به مهمانی را بدون فکر بپذیرند، درست است؟
شکستن این چرخه کار آسانی نیست اما میشود آن را تحت کنترل درآورد. به این ترتیب گام بعدی وفادار ماندن به قولهایتان و پذیرفتن دعوت دیگران است.
5-سرگرمی جدید پیدا کنید
میدانستید بیحوصلگی اغلب میتواند منجر به تنهایی شود؟ وقتی کار خلاقانهای برای انجام دادن ندارید، احساس ناکامی، خشم و حتی گاهی اوقات ناامیدی به سراغتان میآید. غافل شدن از احساسات به خاطر کار، تحصیل، مشکلات سلامتی و حتی خانواده امری طبیعی است.
با اینکه اینها تنها توجیهاتی هستند که ما را از اینکه برای خودمان وقت بگذاریم، دور نگه میدارند اما مهم است به خاطر داشته باشید که علایق ما همان چیزهایی هستند که به ما انگیزه میدهند و بدون آنها به راحتی ممکن است زندگی کردن یادمان برود.
سرگرمیها میتوانند به منحرف کردن توجهمان از تنهایی کمک کنند و باعث شوند در زندگی احساس رضایت، انگیزه و تاثیرگذاری بیشتری کنیم.
حتما بخوانید: 15 نکته ی بسیار موثر برای داشتن یک زندگی شاد
مهمترین چیز در مورد سرگرمیها اینست که به صورت فعالیت گروهی قابل انجام هستند و افرادی که افکار مشابه دارند میتوانند دور هم جمع شده و اهداف و روال کارشان را با هم به اشتراک بگذارند، یکدیگر را تشویق کنند و به دنبال کمک، حمایت و حتی دوستی با دیگران باشند.
6-یک حیوان خانگی خریداری کنید
معاشرت و زندگی با حیوانات یکی از موثرترین روشهایی است که احساس تنهایی را در شما از بین میبرد. تنها حضور این موجودات دوستداشتنی برای پیشگیری از پیامدهای تنهایی کافیست. مراقبت از یک انسان یا حیوان باعث میشود مهربانتر و مسئولیتپذیرتر شویم و احساس همدردی با دیگران در ما تقویت شود.
بررسیها نشان دادهاند که داشتن حیوان خانگی میتواند تاثیرات مثبتی بر روی سلامت ما هم از نظر روانی و هم فیزیکی بگذارد. داشتن یک سگ در واقع میتواند روابط اجتماعیمان را تقویت کند چرا که صاحبان سگها احتمالا با علاقهمندان به این موجودات بیشتر ارتباط برقرار میکنند.
راه رفتن با این موجودات همراه و وفادار در اطراف خانهتان شاید منجر به یک رابطه اتفاقی جدید شود.
7-به یک گروه ورزشی بپیوندید
تمرینات منظم به ما کمک میکنند تا وزن ایدهآلمان را حفظ کرده، از قلبمان و استخوانهایمان محافظت کنیم و باعث میشود احساس آرامش، شادی و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم. اما یکی دیگر از مزایای مهم ورزش کردن که اغلب نادیده گرفته میشود، ایجاد روابط ماندگار و مستحکم است.
حضور در تیمها یا گروههای ورزشی یکی از بهترین روشها برای تقویت مهارتهای اجتماعی است. شرکت در چنین فعالیتهایی میتواند به شما کمک کند تا روابط جدید برقرار کنید و دوستان بیشتری پیدا کنید.
حتما بخوانید: 10 تا از موثرترین راههای رسیدن به آرامش در زندگی
کسانی که به طور منظم ورزش میکنند تصویر ذهنی بهتری از خود دارند و از عزت نفس بیشتری (عامل دیگری که در شکلگیری روابط جدید نقش دارد) برخوردارند.
بسکتبال، والیبال، واترپلو، فوتبال، هاکی، ورزشهای رزمی، یوگا و پیلاتس، رقصهای گروهی، دوچرخهسواری و پیادهروی تنها نمونههایی از فعالیتهای ورزشی هستند که میشود در کنار افراد دیگر و به صورت دستهجمعی انجام داد.
8-با دوستان قدیمیتان دوباره ارتباط برقرار کنید
حتما برای خیلی از ما پیش آمده که دوست دوران دبیرستانمان را میبینیم و هر دو به یکدیگر قول میدهیم تا در اولین فرصت به دیدن هم برویم. صادقانه بگویید چند مورد از این قرارها عملی شدهاند؟
با اینکه ممکن است بسیاری از افراد این قولها را از سر رودربایستی به یکدیگر بدهند و به اینکه دوباره شما را ببینند فکر نکنند، اما این را باید در نظر گرفت که شاید آنها هم مثل شما دچار روزمرگی شده باشند.
حتما بخوانید: چطور شادی را در خودمان پیدا کنیم؟ (راهنمای کامل خود درمانی)
با این اوصاف چرا ما آنها را مهمان نکنیم؟ مثلا بعداز ظهر همان روز به آنها پیشنهاد یک قهوه یا یک شام بعد از کار را بدهید. در بدترین حالت، به خانه اولتان بر میگردید. و اما در بهترین حالت، میتوانید خاطرات گذشته را مرور کنید و شاید تصمیم بگیرید تا روابط دوستانهتان را بیشتر کنید.
9-یک زبان جدید یاد بگیرید
یاد گرفتن و صحبت کردن به یک زبان جدید برای بار اول میتواند دشوار، اضطرابآور و حتی خجالتآور باشد. اما تسلط بر یک زبان دیگر میتواند از نظر روابط اجتماعی درهای دنیای کاملا جدیدی را به رویتان بگشاید.
شرکت در گروههای زبان تبادلی، روش جالب و جذابی برای ملاقات با افراد جدید، آشنایی با فرهنگهای مختلف و یادگیری چیزهای جدید است. بررسیها نشان میدهند که افراد دو زبانه بااعتماد به نفسترند، ذهن بازتری دارند و راحتتر تصمیم میگیرند. برای یادگیری یک زبان جدید کلیک کنید
10-برنامه سفر بریزید
اکثر افرادی که ذاتا خجالتی، درونگرا و یا تنها هستند و از حضور در جمع استرس میگیرند، ممکن است برایشان حتی حضور در طبقه پایین یک فروشگاه هم دشوار باشد چه برسد به سفرهای پرماجرا.
با این حال، با اینکه ممکن است دشوار به نظر برسد، اما رو به رو شدن با ترسها گام اول برای غلبه بر آنها است.
وقتی بر ترس اولیه یک مسافرت انفرادی غلبه میکنید، متوجه تغییرات قابل توجهی در نحوه درکتان از محیط بیرون و مدیریت کارها میشوید.
تنها سفر کردن شما را از منطقه امنتان بیرون خواهد برد و وارد دنیای خودشناسی، استقلال و اعتماد به نفس میکند.
حتما بخوانید: انرژی درمانی چیست؟ بهترین و موثرترین روش انجام آن به تنهایی
وقتی تنها سفر میکنید، قوانین خودتان را دارید. تصمیم میگیرید به چه جاهایی و با چه کسانی بروید. همچنین در فرصتهای جدید بسیاری مثل آشنایی با مردم محلی و دوستی با سایر مسافران به رویتان باز میشود.
11-هر روز یک کار جدید انجام دهید
آخرین باری که کاری را برای اولین بار انجام دادید کی بود؟ زندگی ما حاصل تجربیاتمان است. امتحان کردن چیزهای جدید لزوما یک نوآوری نیست بلکه میتواند به معنای سفارش یک غذای جدید از منوی رستوران یا طی کردن مسیری متفاوت برای برگشت به خانه باشد.
لحظهای که به خودتان اجازه میدهید غرایزتان شما را هدایت کنند، از بندی که در آن گرفتار شدهاید رها خواهید شد.
حتما بخوانید: 36 روش موثر غلبه بر نا امیدی در زندگی (درمان قطعی)
عادت به تنهایی خیلی راحت تبدیل به سبک زندگیتان میشود و شکستن این زنجیره بستگی به خودتان دارد. بنابراین، از لاک تنهاییتان بیرون بیایید و کمی تغییر ایجاد کنید.