درمان بیماری های شایع روانی

36 روش موثر غلبه بر نا امیدی در زندگی (درمان قطعی)

چرب زبان

احساس ناامیدی می تواند کاملاً ناتوان کننده باشد. این احساس می تواند باعث شود خود را از دوستانتان جدا کنید، از ورزش خودداری کنید یا انجام کارهایی که قبلاً دوست داشتید را متوقف کنید. ناامیدی با غم و ناراحتی در ارتباط است. غالباً، احساس ناامیدی با سایر احساسات منفی که کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهند در ارتباط است.

ممکن است از اعتماد به نفس پایین، اضطراب اجتماعی یا حتی افسردگی رنج ببرید. هر یک از این مسائل، می تواند مانند گردابی از غم و انزوا شما را به دام خود بیندازد. اگر احساس کنید تلاش بی فایده است بهبود زندگی دشوار خواهد شد. در چنین شرایطی باید سعی کنید احساس خود را درک کرده و برای تغییر شرایط وارد عمل شوید.

36 راهکار برتر مبارزه با ناامیدی:

 


مرد بهترین شویم

توی این پک فوق العاده، مرد بهتری شویم رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! 


 

چگونه جلوی احساس ناامیدی را بگیریم

1- ناامیدی خود را زیر سوال ببرید.

هنگامی که دچار ناامیدی می شوید، اغلب احساس می کنید تلاش بی فایده است، و این می تواند منجر به ایجاد چرخه بی پایان ناامیدی شود.

برای متوقف کردن این چرخه، باید ناامیدی خود را به چالش بکشید. به این فکر کنید که به اشتباه احساس ناامیدی می کنید- ممکن است دلیلی برای امیدواری پیدا کنید. تصمیم بگیرید که به رغم ناامیدی تلاش کنید، و بدانید که افکار منفی قابل تغییر هستند.

2- ابتکارعمل داشته باشید.

با خوش بینی کارهایی که لزوماً نمی خواهید انجام دهید اما می توانند به بهبود شرایط کمک کنند را آزمایش کنید.

به پیاده روی بروید یا برای شام با برخی از دوستانتان برنامه بچینید. برای اثبات اینکه به اشتباه دچار ناامیدی شده اید ابتکار عمل به خرج دهید. کاری را انجام دهید که مانند یک دستاورد کوچک باشد و به خودتان ثابت کنید که زندگی یک هدف از دست رفته نیست.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

حتما بخوانید: 10نکته ساده برای رسیدن به آرامش در زندگی (تحقیقات جدید)

3- به مسائل الهام بخش توجه کنید.

به جای اینکه به طور مداوم به چیزهایی فکر کنید که نمی توانید تغییر دهید، به طیف گسترده ای از چیزهایی که می توانید تغییر دهید توجه کنید.

فرض کنیم وضعیت شغلی شما در حال حاضر ناامید کننده است. شما اخراج شده اید و هیچ کاری نمی توانید برای تغییر آن انجام دهید. اما قطعا نقاط مثبتی دیگری در زندگی شما وجود دارند. به جای احساس ناامیدی به دلیل از دست دادن شغل، روی جنبه های مثبت زندگی خود تمرکز کنید.

4- به چیزهای خوب و ارزشمندی که دارید فکر کنید.

ممکن است فکر کنید مسئله ای که از آن احساس ناامیدی می کنید به طور کامل زندگی شما را کنترل می کند. ممکن است محدودیت ها یا چالش هایی که با آنها روبرو هستید، شما را کاملا تحت تاثیر قرار داده باشند و نتوانید فراتر از آنها را ببینید.

اما یک لحظه وقت بگذارید و به چیزهای خوب دیگری که دارید فکر کنید- خانواده، دوستان، سلامتی و غیره. حتی اگر فقط یک چیز مثبت و ارزشمند داشته باشید، می تواند برای امیدواری کافی باشد.

word image 42

5- در گذشته چگونه با موارد مشابه مقابله کرده اید؟

وقتی در شرایط سخت قرار می گیرید، طبیعی است که احساس ترس، شک و بدبینی داشته باشید.

آنچه شما فراموش می کنید این است که چالش ها همیشه تا زمانی که از پس آنها برنیامده اید دشوار هستند. شما در گذشته بر موقعیت های مشابه زیادی غلبه کرده اید، کافی است به یاد بیاورید که آخرین بار چطور این کار را انجام دادید. برای کمک به خود، درسها و بینشهایی که از تجربیات گذشته آموخته اید را مرور کنید.

حتما بخوانید: چطور ذهن و فکر خود را در کنترل کامل داشته باشیم؟ (6 گام موثر)

6- به تصویر بزرگ نگاه کنید.

ما باید به یاد داشته باشیم که مشکلات فقط بخش کوچکی از آنچه در زندگی اتفاق می افتد، هستند. نباید اجازه دهید ترس و اضطراب ذهن شما را به خود جلب کنند. ذهن خود را به چیزهایی معطوف کنید که پیام های ذهنی منفی را از شما دور می کنند.

یکی از بهترین راه های غلبه بر احساس ناامیدی کمک به شخص دیگری است که نیاز به کمک دارد. این به شما کمک می کند بپذیرید که تنها نیستید و ممکن است شرایطی که در آن هستید آنقدر که تصور می کنید بد نباشد.

7- قدردان باشید.

اجازه ندهید تاریکی ستارگان شما را بپوشاند. مشکلاتی که در زندگی با آنها روبرو هستید، نمی توانند مهارت ها، دانش ها، درجات، تجربیات و عزیزانتان را از شما بگیرند. قدردان ستارگان درخشان زندگی خود باشید.

یک دفترچه بردارید و هر روز درباره نعمت های خود بنویسید – حتی کوچکترین آنها ثابت شده است که تمرکز بر قدردانی روحیه را بهبود می بخشد و انگیزه را بالا می برد.

8- یک چیز کوچک برای تغییر پیدا کنید.

ممکن است ایجاد تغییر کار ساده ای نباشد، اما اگر بتوانید برای بهبود زندگی خود حتی یک کار کوچک انجام دهید هم می تواند تغییر ایجاد کند و کافی باشد.

به عنوان مثال، می توانید در یک کلاس ورزشی ثبت نام کنید و به خود قول دهید حداقل یک بار در هفته در آن شرکت کنید. ناامیدی با این باور که هیچ چیز تغییر نخواهد کرد بال و پر می گیرد. این باور غلط را به چالش بکشید. کوچکترین تغییرات می توانند روزنه های امید را بوجود آورند. به خودتان نشان دهید که تسلیم نشده اید.

9- اهدافی تعیین کنید که قابل دستیابی باشند.

پیشرفت روزمره می تواند روحیه شما را بالا ببرد. اهداف معقولی برای خود تعیین کنید، مانند انجام یک کار در طول هفته یا یک روز، و به طور منظم در راستای هدف خود کار کنید. اگر هدف بزرگتری در ذهن دارید، آن را به اهداف کوچکتر تقسیم کنید تا بتوانید به راحتی پیشرفت خود را مشاهده کنید.

10- مانند کودکان در لحظه زندگی کنید.

کودکان تا زمانی که یاد بگیرند باید برای آینده برنامه ریزی کنند، در لحظه زندگی می کنند بدون اینکه نگران فردا باشند. ممکن است کودک از شکستن یک اسباب بازی ناراحت شود، اما خیلی سریع فراموش می کند و سرگرم اسباب بازی دیگری می شود.

سعی کنید بپذیرید که گاهی باید بدون امید به تغییر، زندگی را آنچنان که هست بپذیرید. این به ویژه در شرایطی که نمی توانید تغییری ایجاد کنید مفید است.

11- از بیرون به مسئله نگاه کنید.

سعی کنید بدنبال راه حلهای خلاقانه ای باشید که معمولاً به آنها فکر نمی کنید. تحقیقات و مطالعات می تواند راههای جدیدی را جلوی پای شما بگذارد. همچنین می توانید با یک دوست، مربی یا مشاور مشورت کنید.

حتما بخوانید: چگونه خودمان را استرس زدایی کنیم؟ 7 توصیه برای آرام شدن

12- امید امیدواری می آورد.

روی هر چیزی در زندگی که باعث می شود به آینده امیدوار شوید متمرکز شوید. این دیدگاه مثبت می تواند قایق نجات شما باشد و به شما کمک می کند قبل از اینکه وارد حوزه های دیگر زندگی خود شوید، احساس ناامیدی را از خود دور کنید.

اگر احساس ناامیدی و افسردگی می کنید

13- به یاد داشته باشید که آینده نامعلوم است.

برخی از فرصت های مثبت آینده را یادداشت کنید. همانطور که به اتفاقاتی که ممکن است در آینده رخ دهند فکر می کنید، به خود و آینده ناشناخته ایمان پیدا خواهید کرد، ممکن است آینده آن چیزی نباشد که شما از آن در هراس هستید.

14- دیدگاهتان نسبت به خوشبختی را تغییر دهید.

در مورد معنای خوشبختی فکر کنید. سپس، به آنچه منتظر هستید در آینده رخ بدهد و موجبات خوشبختی شما را فراهم کند، فکر کنید. این می تواند یک شغل جدید یا یک رابطه جدید باشد. سعی کنید به خودتان توجه کنید.

به یاد داشته باشید، خوشبختی درونی از منابع بیرونی حاصل نمی شود. اگر از خودتان راضی نیستید، حتی با تغییر شرایط هم خوشحال نخواهید شد.

15- از انزوا خودداری کنید.

خود را از دنیای خارج جدا نکنید، حتی اگر واقعاً احساس می کنید تنها هستید. انزوا باعث می شود احساس افسردگی و ناامیدی شما قوی تر شود.

با دوستان یا خانواده بیرون بروید و به فعالیت های مورد علاقه تان مشغول شوید. حتی رفتن به یک کافی شاپ و نشستن در کنار افراد دیگر می تواند به شما کمک کند احساس تنهایی کمتری کنید.

16- ورزش کنید.

ورزش در تقویت روحیه شما موثر است. سعی کنید سی دقیقه در روز ورزش کنید. اگر مایل نیستید برای ورزش به بیرون بروید یا به یک کلاس تمرینی بپیوندید، سعی کنید در خانه این کار را انجام دهید.

به یاد داشته باشید، تمرین مداوم به تمرین شدید ارجحیت دارد. بنابراین در ورزش کردن زیاده روی نکنید.

حتما بخوانید: 10 تا از موثرترین روشهای افزایش تمرکز طبق جدیدترین تحقیقات 2019

17- از مصرف مواد مخدر و الكل خودداری كنید.

مواد مخدر و الکل در کوتاه مدت باعث تغییر حال و هوای شما می شوند و به شما کمک می کنند تا به طور موقت از احساسات خود دور شوید، اما در دراز مدت حال شما بدتر می شود.

الکل افسردگی آور است و می تواند بر احساس ناامیدی شما بیفزاید. استفاده از مواد مخدر می تواند برای شما خطرناک باشد، به خصوص وقتی که سلامت روانی شما از قبل دچار مشکل باشد. بهتر است وقتی احساس ناامیدی می کنید از مصرف دارو و الکل به طور کامل خودداری کنید.

word image 43

18- گزینه‌های مختلف را کاوش کنید.

زندگی این نیست که یک کاری برای انجام دادن پیدا کنید و سپس آن را برای همیشه انجام دهید. سعی کنید به دنبال علاقه مندی های خود باشید و به مهارت های خود توجه کنید.

چیزهای زیادی برای کشف وجود دارند. آنچه که اکنون از آن لذت می برید ممکن است چیزی نباشد که همیشه از آن لذت می برید اما در حال حاضر شما را خوشحال می کند.

19- به اندازه کافی بخوابید.

خواب برای سلامتی کلی شما بسیار ضروری است. خواب در واقع زمانی است که بدن خود را احیا می کند. برای حفظ سلامت روانی خود، حتماً هفت تا هشت ساعت در روز بخوابید.

دستگاه های دیجیتالی خود را قبل از خواب خاموش کنید، یک اتاق خنک و تاریک داشته باشید و قبل از خواب از یک روال منظم مانند دوش گرفتن یا مطالعه پیروی کنید.

20- به موسیقی گوش دهید که باعث خوشحالی شما می شود.

در صورت انتخاب موسیقی مناسب، موسیقی راهی قدرتمند برای تقویت روحیه شما خواهد بود. مطالعات نشان داده اند که ژانرهای شاد و پرانرژی در طی چند ساعت احساس خوشبختی را به شما تزریق می کنند. این موسیقی یک ساعته را دانلود کنید و روزانه گوش کنید (کاملا ثابت شده و علمی)- برای دانلود باید وی پی ان خود را روشن کنید

21- یک حیوان خانگی داشته باشید.

هیچ چیز نمی تواند جایگزین یک ارتباط انسانی باشد، اما حیوانات می توانند شادی را برای شما به ارمغان بیاورند و از احساس انزوا جلوگیری کنند. مراقبت از حیوان خانگی این احساس را به شما منتقل می کند که یک نفر به شما نیاز دارد و این امر در کاهش افسردگی و ناامیدی بسیار مهم است.

حتما بخوانید: انگیزه چیست و چطور آن را بدست بیاوریم؟ (سه روش ساده و جدید)

22- مراقبه روزانه را تمرین کنید.

مدیتیشن می تواند به تسکین علائم افسردگی، کاهش استرس و همچنین افزایش احساس بهزیستی کمک کند. شما می توانید تمرین مدیتیشن خود را با یوگا، آرام سازی پیشرونده عضلات و تنفس عمیق پشتیبانی کنید.

23- زیر نور آفتاب قرار بگیرید.

نور خورشید به افزایش سطح سروتونین مغز کمک می کند و روحیه را بهبود می بخشد. این امر به ویژه در ماه های زمستان هنگامی که مستعد ابتلا به اختلال عاطفی فصلی هستید، بسیار مهم است.

در طول روز حتما بیرون بروید و حدود پانزده دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید.

24- لمس درمانی را امتحان کنید.

تحقیقات نشان می دهد که روش های لمسی مانند طب سوزنی، ماساژ و انعکاس درمانی می توانند به کاهش احساس افسردگی، کاهش سطح استرس و افزایش اکسی توسین کمک کنند.

حتما بخوانید: 4 حرکت یوگا جهت ارتقای آرامش (برای افراد مبتدی-متوسط)

25- وقایع روزانه خود را ثبت کنید.

برای یادداشت نگرانی های خود از خاطره نویسی استفاده کنید. این کار می تواند تسکین دهنده باشد و افکار منفی را کاهش دهد. علاوه بر نوشتن نگرانی های خود، درباره ایده های مقابله ای با ناامیدی و دلایل احساس امیدواری نیز بنویسید.

26- قدردانی را تمرین کنید.

هر روز حداقل به پنج چیز که قدردان آنها هستید، فکر کنید. این امر شما را وادار می کند که مثبت فکر کنید و به شما یادآوری می کند که چیزها چندان بد نیستند. قبل از اینکه بخوابید، نعمتهای خود را بشمارید و افکار مثبت را در ذهن ناخودآگاه خود جاری کنید.

27- غذاهای سالم بخورید.

از خوردن غذاهای فرآوری شده خودداری کنید زیرا ممکن است تاثیر منفی روی روحیه شما داشته باشند.

قند خون خود را ثابت نگه دارید و مقدار زیادی مواد مغذی مصرف کنید. مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه، پروتئین بدون چربی و غلات کامل بخورید. کمبود ویتامین B و امگا 3 می تواند با بی ثباتی خلقی مرتبط باشد، بنابراین مطمئن شوید که به اندازه کافی از این مواد غذایی در رژیم خود داشته باشید. این رژیم غذایی را ببینید

اگر احساس ناامیدی و تنهایی می کنید

28- با دوستانتان وقت بگذارید.

به دنبال افرادی باشید که می دانید به شما اهمیت می دهند و آنچه که برایتان اتفاق می افتد را با آنها به اشتراک بگذارید. حتی اگر نمی خواهید احساسات خود را نشان دهید، بودن در کنار یک دوست دلسوز می تواند روحیه شما را بالا ببرد.

وقتی افسرده هستید، ممکن است تمایل به جدا کردن خود از دیگران داشته باشید. خود را تحت فشار قرار دهید تا معاشرت کنید، حتی اگر فقط یک ساعت یا بیشتر باشد. با تعامل با دیگران، خود را از رنج درونی خود دور کنید.

29- سعی کنید احساسات خود را بپذیرید.

با احساسات خود مبارزه نکنید، اگر بتوانید احساسات خود را بدون مقاومت بپذیرید، حل آنها راحت تر خواهد بود. به این ترتیب احساس افسردگی دیگر برایتان یک چیز ترسناک و عجیب غریب نخواهد بود. برای اینکه بتوانید احساسات خود را بپذیرید باید با آنها روبرو شوید.

حتما بخوانید: چطور شادی را در خودمان پیدا کنیم؟ (راهنمای کامل خود درمانی)

30- مثبت باشید.

طوری رفتار کنید که دیگران بتوانند به عشق اعتقاد داشته باشد. با منفی بودن در جهان مقابله کنید و نسبت به دیگران همدلی نشان دهید. الهام بخش دیگران باشید، این می تواند به معنای لبخند زدن به یک غریبه باشد. موثرترین روش برای رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی در زندگی

31- با خودتان خوب باشید.

خودآزاری را کنار بگذارید و به خودتان استراحت دهید. مراقبت از خود را جدی بگیرید و این واقعیت که زنده، سالم، قوی و باهوش هستید را جشن بگیرید. اگر نتوانید از نعمت ها و استعدادهایتان قدردانی کنید و با خودتان به خوبی رفتار کنید، احتمالاً نسبت به موفقیت های خود بی تفاوت خواهید شد.

32- دیگران را ببخشید.

کینه می تواند احساس تنهایی و عصبانیت را در شما بیشتر کند. اجازه ندهید دیگران این قدرت را بر شما داشته باشند. ناراحتی ها و کینه ها را دور بریزید. برای سبک تر کردن بار احساسی و بهبود روحیه خود راهی برای بخشش پیدا کنید.

33- خود را با دیگران مقایسه نکنید.

اگر تمام وقت خود را صرف این کنید که افراد دیگر در زندگی چقدر از شما بهتر هستند، نسبت به وضعیت خود احساس بدتری پیدا خواهید کرد.

شما هرگز واقعاً نمی دانید که افراد دیگر با چه مسائلی سر و کار دارند، حتی افرادی که زندگیشان کامل و ایده آل به نظر می رسد. هر کس زندگی خود را دارد. برای بهبود عملکرد فردی خود روی مقایسه خود با معیارهای شخصیتان متمرکز شوید.

34- ​​در مورد افراد دیگر کنجکاو باشید.

اگر بتوانید این کار را انجام دهید، همیشه چیزی برای گفتگو با دیگران خواهید داشت و می توانید از این طریق با آنها ارتباط برقرار کنید. سؤالاتی را مطرح کنید که دیگران را به خود جلب می کنند و شما را به عنوان فردی جالب و دلسوز قلمداد می کنند.

حتما بخوانید: موثرترین و جدیدترین روش مقابله با استرس و کنترل 100درصد آن

35- به دوستان و خانواده خود بگویید که چه احساسی دارید.

شما ممکن است دوستان زیادی داشته باشید، اما مشکل این است که نمی توانید با آنها راحت باشید، یا توجه لازم را از طرف آنها نمی گیرید.

اگر این طور باشد، بهتر است احساسات خود را با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارد. دوستان و خانواده شما احتمالاً از وضعیت زندگی شما آگاه هستند، و صحبت کردن با آنها شما را به هم نزدیک تر می کند.

36- گریه کنید.

تحقیقات نشان داده است که گریه یک واکنش طبیعی در برابر استرس و اندوه است و ارزش درمانی زیادی دارد. گریه های احساسی می توانند احساس خوبی ایجاد کنند و به اثبات رسیده است که استرس و روحیه شما را بهبود می بخشند.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

    1. منم اینطوری بودم ولی بدون که موقتیه و بالاخره تموم میشه تا زمانی طول میکشه که بشکنیش و مخالف احساس بدی که داری عمل کنی حتی اگه خیلی سخت باشه برات دعا میکنم امیدوارم بهتر بشی

      1. الان من چطور بیشتر بخوابم ؟ وقتی تو خواب بیشتر یاد ناراحتیام می یفتم حس خفگی بهم دست می ده و از خواب می پرم ؟ چون دوستی ندارم این طوریم چطور با دوستانی که ندارم وقت بگذرونم ؟

    2. سلام حس شما رو درک میکنم من هم همینطور
      گاهی حس میکنم کسانی که این مطالب رو می‌نویسند جای من نیستند هر چند مطالب جالبی هستند ولی انگار به درد الان من نمیخورند
      راهی برای خروج از این احوال نمی‌یابم

  1. من همه این راه ها رو رفتم الان که تکست میدم چشمام از گریه باز نمیشه به مرحله ای رسیدم که مرگ برام بهتره تو این دنیای ناعادل و بی رحم جون سالم به در ببرید هنر کردید 😔😔

    1. تنها راهش این که خودت رها کنی
      از هر چیزی ک اذیتت میکنه ، گاهی وقتا آدما باعث میشن که ما خودمون فراموش کنیم

  2. متاسفانه با تمام چیزهای خوبی که دورو بر خودمون داریم اینا کاری کرده هر روز احساس ناراحتی‌داشته باشیم اینا اساسی در سلامت روح و روان دارد داریم در مملکتی زندگی میکنیم که فساد سیستماتیک بیداد میکند با دنیا در تعامل هستیم از اخبار بد این ها که آینده ما و بچه هایمان را تباه کرده اند چه جوری فرار کنیم خیلی خب به کثافت بازی این ها فکر نمیکنیم صبح بلند میشم بالاخره باید خرید کنم هر چیز هر روز گرون تر میشه این یه عامل که حالم و خراب کنه بچم فلان چیز و میخاد من توانایی تهیش رو‌ندارم اجاره خونه عامل بدی که حالم و خراب میکنه میری با یه نفر صحبت کنی طبقه اجتماعی تعیین میکنه که تو در چه موردی صحبت کنی من ۴۵ سال شیان متولد شدم و زندگی کردم بغل دست ما ویلاهای فلانی و فلانی و غیره الان دو ساله بخاطر بیکار شدن و از دست دادن سرمایه آواره یه شهر کوچک شدم اینجا همه در حال تریاک کشیدن و این‌کارها هستن مردم کاری جز کشاورزی و تریاک ندارن وقتی شیان بودیم هر روز با ادمهایی نشست و برخاست میکردیم که اکثرا موفق و پولدار بودن صبح ورزش قرار استخر و صحبت صحبتهای خوبی بود ولی این ها یکی از دلایلی هست که من اینجام آدم تحصیل کرده ای هم هستم اینجا دنبال کار گشتم و پیدا کردم مسخره هست میگن شرط سن نه به میزان تحصیلات و تجربه هیچی حرفای قشنگ برای وقتی هست که انسان در رفاه هست وقتی تحت فشار زندگی و اینا باشی هر کاری کنی نمیتونی از ترکه های این جهنم در امان بمونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا