14 گام برای اینکه منفی باف (بدبین) نباشیم [روشهای علمی]
افراد بدبین و منفیباف اساسا به دیگران و نهادهای اجتماعی بیاعتماد هستند. روانشناسان بدبینی را تمایل به قضاوت دیگران تنها بر اساس منفعت شخصی و به صورت خودخواهانه تعریف میکنند.
در نتیجه، ناتوانی در دیدن خوبیهای دیگران امکان پیشرفت را از فرد منفیباف میگیرد. بر اساس تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن روانشناسی آمریکا، بدبینی افراد با پایین بودن درآمدشان در ارتباط است.
از دست ندهید: شخصیت شناسی افراد مختلف از روی چهره آن ها (جدیدترین روش بدون خطا)
عدم تمایل آنها برای اعتماد کردن به دیگران، همکاریشان با همان افراد به خطر میاندارد. اگر بیش از حد از اعتماد به دیگران هراس داشته باشید، موفقیت هم از شما گریزان خواهد بود و ممکن است از میزان سلامت روحی و جسمیتان کاسته شود.
توی این پک فوق العاده، مرد بهتری شویم رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی!
تفاوت آدم های منفی باف و مثبت اندیش
چرا من آنقدر بدبین هستم؟
افراد بدبین اغلب از وجود این ویژگی شخصیتی در خودشان آگاهند. هر وقت شرایط را ارزیابی میکنید، ذات بدبینتان فورا خودش را نشان میدهد.
این واکنش گاهی اوقات از دوران کودکی سرچشمه میگیرد. ناراحتیهایی که در اثر تعاملات قبلی با اعضای خانواده و دوستانتان به وجود آمده احتمالا باعث میشود تا به آینده خوشبین نباشید. روانشناسان باور دارند که افراد منفیباف بیشتر از دیگران به بخش خزنده مغزشان وابسته هستند.
حتما بخوانید: مردان از چه نوع چهره زنانه خوششان می آید؟ زنان چطور؟(جدید ترین تحقیقات)
این بخش جز قسمتهای تکامل اولیه مغز است که صرفا کارهای مربوط به بقای انسان را انجام میدهد. وقتی به عمیقترین هوش انسان اجازه بدهید همه چیز را تفسیر کند، احساس میکنید باید:
- در وضعیتهایی که برایتان آشناست، بمانید
- از پذیرفتن شرایط ناشناخته و جدید در زندگی اجتناب کنید
- کنترل محیطی که در آن هستید را در دستانتان نگه دارید
- در بند ایگو یا من جسمی بمانید
شما بدبینی را راهی برای جلوگیری از اشتباهاتی مثل اعتماد به دیگران (که به نظرتان غیرقابل قبول است) میدانید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
در نهایت بدبینی یک مکانیزم دفاعی است که شما را از احساس ناخوشایند ناامیدی مصون نگاه میدارد. اولا ممکن است شخصیت شما ذاتا منفی و محافظهکارتر از سایرین باشد. اگر شخصیتتان مستعد داشتن چنین ویژگی است، با گذشت زمان بدبینتر هم خواهید شد.
حتما بخوانید: 44 مهارت که هر زن و مردی باید بلد باشند
مشکلات همیشگی در زندگی میتوانند شخصیتتان را به سمت بدبینی بیشتر سوق دهند. یک رابطه بد، یک بیماری یا از دست دادن شغل میتواند مجموعهای از وقایعی باشد که باعث منفیگرایی شما شدهاند. بدبینی وقتی بیشتر میشود که شما احساس میکنید انجام هیچ کاری، زندگیتان را بهتر نمیکند.
- شما میخواهید با انکار اینکه اوضاع میتواند بهتر شود، از خودتان در برابر عواقب بدی که ممکن است پیش بیاید، محافظت کنید و به نوعی نمیخواهید توی ذوقتان بخورد.
- بشر به طور غیرارادی به تجربیات منفی بیشتر توجه میکند.
- نگرش منفیتان، شما را از تجربیات مثبتی که ممکن است باورهای بدبینانهتان را خنثی کند، دور نگه میدارد.
چطور در 13 مرحله جلوی بدبینیمان را بگیریم:
1-بپذیرید که شما بیش از حد بدبین هستید
اکثر افراد گهگاهی نسبت به موضوعی حس خوبی ندارند. هر چه پیرتر میشوید و تجربههای مختلف، جهانبینی مثبتتان را کمتر میکند. حتی ممکن است ویژگیهای منفیگرایانهتان هم بیشتر شوند.
با این وجود ممکن است زندگی آنطور که میخواهید پیش نرود و نتوانید از آن لذت ببرید. اگر بیش از حد بدبین باشید، دیگران از معاشرت با شما اجتناب میکنند. انزوای اجتماعی شانس شما برای موفق شدن در جامعه یا شغلتان را کم میکند.
وقتی فهمیدید که بدبینی تاثیر منفی روی زندگیتان دارد، میتوانید برای تغییر در خودتان انگیزه ایجاد کنید. البته دشواری اولین قدم را نمیتوان انکار کرد. تفکر مثبت معمولا برای یک فرد بدبین جدید و با بیتجربگی همراه است اما برای غلبه بر چنین ذهنیتی باید روی منفعتهایی که در انتظارتان است، تمرکز کنید.
حتما بخوانید: 15 روش ثابت شده برای رسیدن به آرامش در زندگی
داشتن نگرشی که بدبینی در آن کمتر است، باعث بهبود روابطتان میشود و شما را از پیامدهای بدی که منفیگرایی برای سلامتیتان به همراه دارد، مصون نگه میدارد.
2-روزتان را با یک پیام مثبت آغاز کنید
یک جمله یا پیام مثبت میتواند به شکل یادداشتی روی آینه، یخچال یا کمدتان نصب شود. مثلا نوشتن جملاتی مثل:
- ذهنت را باز نگه دار
- امروز به بقیه اعتماد کن
- همه چیز خوب پیش میرود
تاثیرگذار است. دیدن پیامهای کوچک این چنینی به صورت روزانه، مغزتان را برای تفکر مثبت آماده میکند.
به عنوان یک فرد بدبین، شما از درون در برابر پیامهای مثبتتان مقاومت مقاومت نشان میدهید اما مغز انسان بسیار سازگارپذیر است و شما میتوانید الگوهای فکریتان را تغییر دهید.
3-بازخوردهای منفی را کنار بگذارید
افکار بدبینانه و منفی شما ممکن است ناشی از تجربیات بدی که دارید، باشد. وقتی اتفاق بدی رخ میدهد، به خودتان بگویید نباید بیشتر از حد معمول به اتفاقی که افتاده اهمیت داد.
شاید یک لحظه به خودتان بیایید و متوجه احساس بدی که دارید، بشوید اما باید از نظر ذهنی آن را فراموش کنید. در غیر این صورت کجخلقیتان، روی کارهایتان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
4-نصب اپلیکیشن ملودی های آرامش بخش (فوق العاده موثر)
یک اپلیکیشن فوق العاده که به داشتن تمرکز و کاهش خستگی های فکری روحی کمک شایانی می کند. آن را روی گوشی خود نصب کنید بقیه مراحل بسیار ساده و کار کردن با آن کاملا بی دردسر و رایگان است. شامل یک سری ملودی و راهکارهای فوق العاده موثر (روزانه حداقل 20 دقیقه از این اپلیکیشن استفاده کنید):
5- مثبت فکر کردن را به خودتان تلقین کنید
انجام مراحل قبل، عادتهای روانی ذاتیتان که به بدبینیتان دامن میزنند را تضعیف میکند. حالا شما آمادهاید تا به شخصیت بدبین درونتان بگویید که ساکت باشد تا بتوانید تفکر مثبت را وارد زندگیتان کنید.
مثبت فکر کردن به راحتی باعث از بین رفتن بدبینی نمیشود. اما با تلقین اینکه هیچ چیز در این دنیا بد نیست، به خودتان انگیزه بدهید.
واقعیت شامل وقایع خوب، بد و خنثی است. بپذیرید که در نومیدی بسی امید است!
حتما بخوانید: هنر خوب صحبت کردن با افراد مختلف: نکات بسیار مهم و کاربردی
6-چیزهایی که قدردانشان هستید را مرور کنید
قدردانی شما را از استرس رها کرده و تغییر زندگی آن هم به صورت مثبت را برایتان راحتتر میکند.
هر روز باید سه چیزی که شکرگزارشان هستید را یادداشت کنید یا با خودتان زمزمه کنید. این سه مورد میتواند چیزهای کوچکی مثل آب و هوای خوب یا چیزهای مهمی مثل سلامتیتان باشد.
7-در طبیعت وقت بگذرانید
بودن در طبیعت حالتان را بهتر میکند. افراد بدبین بیش از حد غرق در افکار نومیدانهشان هستند. اما پیادهروی در اطراف یک پارک میتواند شما را از تفکرات منفی رها کند.
با طبیعتگردی و یبرون رفتن منظم، از قدرت احیاکنندگی طبیعت بهرهمند شوید.
8-متوجه مواقعی که افکار منفی به سراغتان میآید باشید
ترک عادات قدیمی دشوار است پس باید در برابر افکار منفی هوشیار باشید. با تمرین ذهنآگاهی میتوانید با شروع منفیبافی به خودتان بیایید و از ادامه این روند پیشگیری کنید.
شما میتوانید به گروههای ذهنآگاهی بپیوندید. این مهارت به شما یاد میدهد تا به افکار و احساساتتان توجه کرده و وقتی شما حس منفی را تجربه یا عجولانه دیگران را قضاوت میکنید، فورا آن را ارزیابی کنید.
از خودتان بپرسید آیا در ارزیابی یک موضوع منصفانه عمل کردهاید یا دوباره به افکار بدبینانهتان که برای محافظت از خودتان به آنها متوسل میشوید، رجوع کردهاید.
حتما بخوانید: 10 راهکار ساده برای رسیدن به خوش بینی و انرژی مثبت
به خودتان فرصت دهید و در مورد احساساتتان باآرامش فکر کنید و افکار منفی را دور بریزید. وقتی این کار را میکنید، بهتر میتوانید افکار بدبینانه را به سمت نتایج واقعبینانهتر سوق دهید.
9-سعی کنید جنبههای مثبت دیگران را ببینید
شما میتوانید با جستجوی آگاهانه محسنات دیگران، دست از قضاوتهای عجولانه نسبت به آنها بردارید.
به خودتان بگویید که همکارتان همیشه خوشرفتار و قابل اعتماد بوده است. سعی کنید بفهمید درک کنید که نماینده خدمات مشتری اینجاست تا مشکلتان را حل کند. به خاطر بیاورید که یکی از اعضای خانوادهتان وقتی مریض بودید چقدر به شما کمک کرد.
با اینکه شما باید این عادت ذهنی را به زور به خودتان تلقی کنید، اما به مرور زمان این کار برایتان آسانتر خواهد شد.
10-دنبال افراد مثبت باشید
آیا تا به حال فقط با افراد بدبین و منفیباف در ارتباط بودهاید؟ افراد بدبین میتوانند تحت تاثیر افراد منفیگرای دیگر قرار بگیرند. در این مرحله برای آشنایی با افراد مثبت، باید اجتماعی که در آن زندگی میکنید را تغییر دهید.
حتما بخوانید: 20 مهارت اجتماعی کاربردی برای اینکه دوست داشتنی تر باشیم؟
11-در فعالیتهای مثبت شرکت کنید
همه ما کارهایی انجام میدهیم که خلاف میلمان است. اما شما این حق را دارید تا از خودتان لذت ببرید.
فعالیتهای مثبتی مثل ورزش کردن، داوطلب شدن در یک موسسه خیریه یا بازی کردن با کودکان این قدرت را دارند تا نگرشتان را مثبت کرده و عادت بدبینی را در شما از بین ببرند.
12-ترسهایتان را شناسایی کنید
برخی افراد ممکن است به خاطر غلبه بر ترسهای زیانآوری که دارند، با یک روانپزشک یا مشاور مشورت کنند. دوران کودکی سخت یا یک تراژدی شخصی میتواند از نظر روحی به شما آسیب بزند. با تراپی میتوانید از شر این افکار منفی همیشگی خلاص شوید.
حتی اگر فکر میکنید نیازی به تراپیست ندارید، بازهم میتوانید درباره ترسهایی که به بدبینیتان دامن میزنند، فکر کنید.
حتما بخوانید: 12 ترفند ساده برای مثبت اندیشی و حذف افکار منفی
اگر ترسهایتان را شناسایی کنید، آن وقت میتوانید بپذیرید که احساساتتان درست هستند. اما با بزرگ کردنشان به آنها قدرت ندهید تا بقیه عمر را هم بر شما چیره شوند.
13-خواندن اخبار و گشتن در شبکههای اجتماعی را محدود کنید
مثل معروف روزنامهنگاران “خبر خون، خوب میفروشد” یعنی اینکه پلتفرمهای خبری کاملا منفیگرا هستند. اخبار بد باعث تقویت بدبینی در مخاطب میشود.
با محدود کردن چرخیدن در شبکههای اجتماعی و خواندن اخبار محرکهای منفی را کاهش دهید.
14-مطلق فکر نکنید
زندگی پیچیده است. و شما نمیتوانید به طور مطلق به مسائل نگاه کنید. همه غیرقابل اعتماد نیستند و همه افراد جامعه هم گرگ نیستند.
دیگران را با احتیاط قضاوت کنید و به آنها فرصت دهید تا قابل اعتماد بودنشان را به شما اثبات کنند. سیاه و سفید فکر کردن شما را از به دست آوردن فرصتها و لذت کامل از زندگی باز میدارد.
شما با تسلط بر بدبینی، چیزهای زیادی به دست خواهید آورد. بررسیهای مخلتف نشان دادهاند که افراد بدبین بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی و التهابی هستند. نگرش منفیگرایانه شما حتی ممکن است خطر زوال عقلی را هم افزایش دهد.
حتما بخوانید: 20 نکته جالب روانشناسی که در 99 درصد شرایط زندگی مفیدند
اصلاح شخصیت بدبین و تدافعی، سفر طولانی خواهد بود. احتمالا در اواسط راه میخواهید به ناحیه امنتان برگردید، اما ادامه دادن و ماندن در مسیر در این روند خیلی مهم است.
شاید با عادتهای ذهنی که قبلا در شما به وجود آمده مشکلی نداشته باشید، اما بدبینی میتواند روی سلامتی، کار و روابطتان تاثیر منفی بگذارد. پس از همین امروز اولین گام را برای شروع زندگی مثبت بردارید و تا آخر مسیر به این رویه پایبند بمانید.
سلام
خسته نباشید میگم و تشکر می کنم از آقا میلاد حیدری کار درست بابت مطالب مفید و کاملی که در اختیار عموم میذارند
موفقیتتون روز افزون
با سلام ممنونم از توضیحات مثبت و مفیدتون خیلی زیبا درک کردم ممنون
با سلام
سپاس از مطالب مفیدتان