چطور استفاده از گوشی را کم کنیم؟ (6 ترفند واقعا موثر)
اولین بار در سال ۱۹۹۹ یک دستگاه گوشی تلفن همراه در بازار عرضه شد که دارای قابلیت های بیشتری نسبت به تلفن های همراه قبلی خود بود. از آن زمان به بعد ویژگی های بسیاری به تلفن های هوشمند اضافه شده است که زندگی کاربران را راحت و آسان تر می کند. در عین حال تلفن های همراه در چند دهه گذشته مقرون به صرفه تر شده اند.
استفاده از تلفن های هوشمند به گونه ای همه گیر شده است و مردم همه کار ها را با تلفن همراه خود انجام می دهند. در حقیقت، مردم بیش از هر زمان دیگری به تلفن های هوشمند متکی هستند و همچنین در معرض اعتیاد به آن ها قرار گرفته اند. هر فرد بزرگسال به طور میانگین ۲ ساعت و ۵۱ دقیقه در روز از تلفن هوشمند خود استفاده می کند.
اعتیاد به گوشی هوشمند که گاهی اوقات تحت عنوان “نوموفوبیا ” ( ترس از نداشتن تلفن همراه) شناخته می شود، اغلب ناشی از مشکل استفاده بیش از حد از اینترنت و یا اعتیاد به اینترنت است. امکان دسترسی به اینترنت به صورت جهانی و کم بودن هزینه های سرویس های اینترنت، این مشکل را حادتر کرده است.
از این گذشته، تلفن همراه یا لپ تاپ به تنهایی این اعتیاد را در ما به وجود نمی آورند، بلکه اتصال به اینترنت و شبکه های اجتماعی است که این گونه ما را وابسته کرده است اما در کنار اینکه اینترنت زندگی ما را راحت تر کرده هزینه هایی نیز برای آن داده ایم و یکی از آن ها این است که مردم نمی توانند بدون استفاده از تلفن هوشمند خود در طول روز زندگی کنند.
اعتیاد به اینترنت
تاثیرات منفی اعتیاد به اینترنت یا تلفن همراه:
- افزایش اضطراب
- کاهش تمرکز
- کم خوابی
- خستگی چشم و مشکلات بینایی
- تصادفات جاده ای
- گرفتگی گردن
- ناباروری مردان
- افزایش بیماری های ناشی از میکروب
- افزایش تنهایی و افسردگی
- استرس بالاتر
- کاهش بهره وری در محل کار
- بی توجهی به اولویت ها
- مشکلات روابط
نکاتی برای کاهش اعتیاد به گوشی های هوشمند
در چندین مرحله می توانید میزان استفاده از تلفن هوشمند و اینترنت خود را کنترل کنید. اما این کار آنقدر ها هم آسان نیست، زیرا مدام وسوسه خواهید شد.
1-حذف کردن برنامه های غیر ضروری
برخی افراد در تلفن همراه خود تعداد زیادی برنامه غیر ضروری نصب کرده اند. این برنامه های غیر ضروری می توانند شما را گمراه کنند. برخی از این برنامه ها عبارتند از : برنامه های دوست یابی، بازی، رسانه های اجتماعی. این برنامه ها بد نیستند و حتی می توانند در روز های پر استرس، موجبات آرام شدن سریع ذهن شما را فراهم کنند. با این حال، برخی به این برنامه ها اعتیاد پیدا می کنند.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
همچنین بازی های نصب شده در تلفن همراه، موجب بروز مشکلات بینایی در شما و فرزندتان خواهند شد. همچنین این برنامه های غیر ضروری مشکلات مختلف جسمی و روحی برای شما ایجاد می کنند.
کاری که باید انجام دهید این است که برنامه های مرتبط با شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و موارد مشابه را از تلفن هوشمند خود حذف کنید تا تغییرات مثبت محسوسی را در خلق و خو و افزایش احساس عزت نفس خود، حس کنید.
۲-تغییر دادن تنظیمات اعلان ها (نوتیفیکیشن ها)
حتما بار ها در موقعیت های حساسی قرار گرفته اید و هنگامی که تمرکز کرده بودید، ناگهان صدای دینگ دینگ شنیده اید! صدای اعلان تمرکز و رشته افکار شما را از بین می برد و توجه شما را به تلفن همراه جلب می کند. برای مقابله با آن شما می توانید تنظیمات صدا و ریتم اعلان های خود را تغییر دهید یا این که اعلان های برنامه های خود را خاموش کنید. ممکن است اعلان های چند برنامه که برای شما کلیدی هستند را روشن نگه دارید، اما بهتر است تعداد زیادی از آن ها را که مهم نیستند خاموش کنید.
۳- عدم دسترسی به برق
یکی از راه های کنترل اعتیاد به تلفن همراه یا اینترنت، عدم دسترسی به برق در زمان های مشخصی است. برای این کار زمانی را از قبل تعیین می کنید و برنامه ریزی می کنید که در آن زمان از تلفن همراه به هیچ وجه استفاده نکنید. این گونه شما استفاده از تلفن همراه را کاملا محکم و با اقتدار کامل محدود می کنید.
۴-استفاده از موبایل معمولی به جای گوشی هوشمند
این مسئله ممکن است کمی سخت باشد، زیرا اکثر موبایل های ساده به اینترنت متصل نیستند. اما افراد زیادی هستند که به جای گوشی هوشمند از موبایل معمولی استفاده می کنند و کاملا از این وضعیت راضی هستند. آن ها عقیده دارند که تلفن همراه برای صحبت کردن با دیگران است و گوشی معمولی به درستی این کار را انجام می دهد.
۵-بازگشت به دنیای واقعی
یکی از دلایل اعتیاد به تلفن همراه این است که کاربر را وارد یک دنیای مجازی می کند. البته ارتباطات از نوع مجازی هرگز نمی توانند جای ارتباطات واقعی را بگیرند. اما متاسفانه ما آنقدر غرق در تلفن های همراهمان هستیم که افراد اطرافمان در دنیای واقعی را نادیده می گیریم تا با دوستان مجازی خود در فیسبوک یا تلگرام چت کنیم.
بسیاری از افرادی که در اجتماعات حضور پیدا می کنند، از لحاظ جسمی حاضر هستند اما ذهن آن ها مشغول دنیای مجازی خود است. پیشنهاد می شود که خارج از فضای مجازی خود را سرگرم کنیم، با دوستانمان ملاقات ترتیب دهیم و با اعضای خانواده معاشرت داشته باشیم. بیشتر وقت گذراندن در دنیای واقعی خود به خود اعتیاد شما به فضای مجازی را کم می کند.
۶-زنگ گذاشتن ساعت برای خواب!
شاید تعجب کنید زیرا همه افراد برای بیدار شدن، ساعت خود را زنگ می گذارند؛ اما شما برای اینکه قبل از خواب ساعات زیادی را در فضای مجازی نگردید، زنگ هشداری را تنظیم کنید تا با صدای آن متوجه شوید دیگر وقت خواب است. پیش از خواب باید گوشی خود را کنار بگذارید زیرا کیفیت پایین خواب باعث به وجود آمدن مشکلات مربوط به سلامتی می شود. یک تحقیق به تازگی نشان داده است که استفاده از تلفن همراه قبل از خواب باعث خستگی و بی خوابی خواهد شد.
ویدیوی کاربردی
سخن نهایی
حالا نوبت شما است ! آیا شما هم درگیر یکی از موارد بالا هستید؟ برنامه شما برای ترک وابستگی به تلفن همراه ودر دست گرفتن کتترل زندگی خود چیست؟ نظرات خود را به ما در اشتراک بگذارید و بیایید الهام بخش یکدیگر برای زندگی سالم تر، شادتر و آگاهانه تر و پر معنا با کنارگذاشتن تلفن همراه باشیم.
من از برنامه ی Forest استفاده میکنم که خیلی عالیه و باعث میشه شما از گوشی خیلی کمتر استفاده کنید
ووقعا این برنامه چه جور برنامه ای هست؟؟