شخصیت شناسی و نکاتی برای جذاب شدن

10 ویژگی افراد خودشیفته (و تفاوت آن با اعتماد به نفس)

gold

دنیا پر از آدمهای مختلف با اخلاق ها و رفتارهای متفاوت است. همانطور که افراد فداکار و مهربان وجود دارد و دیگران از وجودشان خرسند و خوشحالند، افراد خودشیفته و خودخواه هم پیدا می شود. خودشیفته ها شاید همیشه باعث ضرر و زیان زدن به دیگران نشوند؛ اما این دسته افراد کسانی هستند که علایق خودشان را به راحتی دیگران ترجیح می دهند. در نتیجه ممکن است به خاطر تصمیماتی که می گیرند باعث آسیب رسیدن به دیگران شوند.

اگر افراد خودخواه و خودشیفته را بشناسید و ویژگی هایشان را بدانید، به راحتی می توانید بفهمید چطور باید با این افراد برخورد کنید و اجازه ندهید به شما آسیب بزنند. افراد خودشیفته چند ویژگی بارز و آشکار دارند که ما در این مطلب آنها را معرفی می کنیم.

10 ویژگی بارز افراد خوشیفته

اغلب اوقات بهترین راه برای جلوگیری از ارتباط داشتن با افراد خودشیفته، شناخت ویژگی هایشان است. خبر خوب این است که این نشانه ها بین افراد خودشیفته مشترک است؛ بنابراین با دانستن آنها می توانید جلوی آسیب دیدن خودتان را بگیرید.

1- خودشیفته ها استاد تمام عیار دستکاری کردن مسائل هستند

افراد خودشیفته در کارشان بسیار ماهرند. آنها برای رسیدن به هدفشان مسائل و ماجراهای مختلف را دستکاری می کنند تا شما را مجبور کنند کاری که آنها می خواهند را انجام بدهید. پس باید مراقب باشید! اگر احساس کردید با فرد خودشیفته ای مواجهید در صورت لزوم موضع بگیرید و تسلیم نشوید. اگر شما واقعا برای او عزیز باشید، بودن شما کنارش را به خواسته های خودش ترجیح می دهد و شما را مجبور به انجام کاری نمی کند.

2- آنها همیشه به دیگران نیاز دارند

یکی دیگر از علائم اصلی افراد خودخواه این است که آنها مدام به شما احتیاج دارد. یادتان باشد خودشیفته ها از برقراری دوستی و رابطه با شما فقط یک چیز است: آنها همیشه یک چیزی از شما می خواهند. اگر دائما مشغول انجام کارهای دیگران هستید و در عوض چیزی دریافت نمی کنید، وقتش رسیده به در رفتارتان تجدید نظر کنید.

word image 41

3- خود شیفته ها به سختی چیزی را با شما به اشتراک می گذارند

یکی دیگر از ویژگی های جالب افراد خودشیفته این است که هیچ وقت بدون در نظر گرفتن منافعشان چیزی را با شما تقسیم نمی کنند و به شما نمی دهند. اکثر اوقات آنها هیچ وقت چیزی را با شما به اشتراک نمی گذارند. این دسته افراد حتی اگر مجبور شوند برای شما وقت بگذارند، غرغر می کنند. یادتان باشد آنها همیشه نگران علایق و منافع شخصی خودشان هستند نه شما! آنها همیشه از دیگران توقع و انتظار دارند ولی وقتی پای خودشان وسط می آید کاری برای کسی نمی کنند.

4- خودشیفته ها اهداف و آرزوهای خودشان را به دیگران ترجیح می دهند

خودشیفته ها افرادی هستند که می توانند شما را وادار کنند ساعتها برایشان وقت بگذارید و کارشان را انجام بدهید؛ اما حاضر نیستند خودشان برایتان کاری کنند. این افراد اگر شما را مانعی برای موفقیت خودشان بدانند هر کاری می کنند که شما را از سر راه بردارند؛ حتی اگر شریک زندگی یا بهترین دوستشان باشید. تا وقتی مانعی برایشان ایجاد نکنید شما را دوست خوب خودشان می دانند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

حتما بخوانید: چگونه اعتماد به نفس را در چهره و ظاهر خود نشان دهیم؟

5- خودشیفته ها معمولا از نیازهای دیگران غافل می شوند

فرقی نمی کند طرف مقابلتان شریک زندگی تان باشد، مرد رویاهایتان یا بهترین دوستتان؛ یکی از نشانه هایی که می توانید با آن متوجه خودشیفته بودن یا نبودن آنها شوید میزان حساسیت آنها نسبت به شماست. از خودتان بپرسید آیا او به احساسات شما اهمیت می دهد؟ وقتی ناراحت و آسیب دیده هستید واکنش طرف مقابلتان چطور است؟

اگر جواب این دو سوال چیز چشمگیری نبود باید بدانید که به احتمال زیاد با فرد خودشیفته ای سر و کار دارید. برای حفظ آرامش خودتان هم که شده باید تا حد امکان از چنین افرادی دوری کنید. این تنها کاریست که می توانید برای محافظت و مراقبت از خودتان انجام بدهید.

6- در اولین ملاقات خیلی صمیمی رفتار می کنند

خودشیفته ها در حالت عادی افراد فوق العاده دوست داشتنی ای هستند و به راحتی می توانند در اولین دیدار با دیگران دوست شوند. اما هیچ وقت نباید فقط به همین رفتارهای اولیه توجه کنید. دقت کنید و ببینید بعد از گذشت یک مدت آیا باز هم همان اشتیاق و صمیمیت قبل را دارند؟ اگر جواب منفی است بهتر است دنبال یک دوست مناسبتر بگردید، چون در حال حاضر با یک فرد خودشیفته سر و کار دارید!

word image 42

7- خودشیفته ها برای وقت شما هیچ ارزشی قائل نیستند

خودخواهی در افراد خودشیفته بر هر حس دیگری غلبه دارد؛ در نتیجه آنها برای انرژی و وقتی که شما صرفشان می کنید هیچ ارزشی قائل نیستند و چه بسا آن را وظیفه تان هم می دانند! این افراد انتظار دارند شما همه چیز را رها کنید و فقط خواسته های آنها را برآورده کنید یا مراقبشان باشید و مدام حواستان به آنها باشد؛ حتی اگر این کار به معنای غفلت از خودتان و زندگی تان باشد!

در حالی که معمولا بقیه برای چنین افرادی فداکاری می کنند؛ ولی آنها هیچ وقت پاسخ محبت هایشا را نمی دهند و همیشه حق به جانب هستند. سعی کنید در روابطتان با دیگران حد و مرز تعیین کنید. هیچ وقت فراتر از حد معینی نروید و یادتان باشد یک شخص هر چقدر هم که خاص و دوست داشتنی باشد همیشه حق با او نیست. به خودتان هم حق بدهید و بدانید که این ویژگی نشانه افراد قاطع است و باید اینطور باشید.

حتما بخوانید: 11 مهارت اجتماعی برای اینکه دوست داشتنی تر باشیم

8- آنها دائما شما را ترغیب می کنند که خواسته هایشان را برآورده کنید

خودشیفته ها معمولا خودشان را برای برطرف کردن نیازها و خواسته های دیگران به دردسر نمی اندازند. در عوض، همه سعی شان را می کنند که شما خواسته هایشان را برآورده کنید. از طرف دیگر اگر آنها متوجه شوند که شما منفعتی برایشان دارید ناگهان پیگیرتان می شوند. اگر دوستی دارید که هر چند وقت یکبار با شما مهربان می شود و زیاد سراغتان را می گیرد بدانید که حتما باید یک فرد خودخواه سر و کار دارید که انتظار دارد شما گره از کارش باز کنید. افراد خودشیفته فقط وقتی به شما نیاز دارند سراغتان می آیند.

9- خودشیفته ها با توجه به منافع خودشان اجتماعی یا غیر اجتماعی می شوند

این قبیل افراد همیشه منتظر فرصتی هستند تا به منافعشان برسند. برای همین اگر متوجه شده اید یکی از آشنایان یا دوستانتان هر از گاهی خیلی اجتماعی و فعال می شود و گاهی اوقات هم هیچ خبری از او نیست شک کنید که با یک فرد خودشیفته مواجه هستید. یادتان باشد خودشیفته ها هر جا که منافعشان باشد همانجا هستند!

10- آنها همیشه از درگیری دوری می کنند و طرف شما را نمی گیرند

یکی از ویژگی های اصلی یک فرد خودخواه و خودشیفته این است که هیچ وقت در هیچ ماجرایی طرف شما را نمی گیرد. هر چقدر هم که شرایط ناخوشایند و ناراحت کننده باشد، این فرد هیچ وقت به خاطر شما با کسی درگیر نمی شود.

خودشفیته ها همیشه دنبال فرصتی برای رسیدن به منافعشان می گردند و حتی می توانند با دشمنانشان هم دوست شوند. در ضمن اگر پای منافعشان وسط باشد، آنها دوستانشان را هم نادیده می گیرند.

حتما بخوانید: شخصیت شناسی افراد از روی حرف زدن از نظر روانشناسی

تفاوت خودشیفتگی (تکبر) با اعتماد به نفس

  1. افراد متکبر می خواهند در کانون توجه باشند، اما افراد با اعتماد به نفس این گونه نیستند.
  2. فرد متکبر دوست ندارد به درون خود نگاه کند چون نمی خواهد بدی های خود را ببیند . اما فرد با اعتماد به نفس به درون خود نگاه می کند تا اگر ویژگی بدی دارد، آن را اصلاح کند.
  3. فرد متکبر هیچ دوست واقعی ندارد. اما فرد با اعتماد به نفس در همه ی سطوح دوستان واقعی دارد.
  4. فرد متکبر هر کاری را به روش خودش انجام می دهد، اما فرد با اعتماد به نفس می تواند از دیگران چیزهایی یاد بگیرد و خود را تقریبا با هر شرایطی وفق دهد.
  5. فرد متکبر یک جذابیت کذایی دارد که در پس آن نوعی ستمگری نهفته است . اما فرد با اعتماد به نفس در فکر، کلام و عمل صادق و مهربان است.
  6. فرد متکبر کسانی را که تهدیدی برای دنیای کوچک بی نقصش باشند دوست ندارد. اما فرد با اعتماد به نفس می تواند تغییر را بپذیرد و باعث پیشرفت خود شود.
  7. فرد متکبر نمی تواند ضعف هایش را بپذیرد. اما فرد با اعتماد به نفس ضعف هایش را می پذیرد و آن ها را تبدیل به نقاط قوت می کند.
  8. فرد متکبر کسانی که شبیه خودش نیستند را تحمل نمی کند. اما فرد با اعتماد به نفس برای همه ی افراد ارزش قایل است، حتی برای کسانی که در بسیاری از زمینه ها با او مخالفند.
  9. فرد متکبر در پس تکبرش نوعی آسیب پذیری دارد . اما فرد با اعتماد به نفس از این که دیگران به عیب های او پی ببرند نمی ترسد.

جمع بندی

چیزی که کاملا واضح است این است که افراد خودخواه و خودشیفته همیشه دنبال خواسته ها و منافع خودشان هستند و حتی اگر رفتار خیلی دوستانه و صمیمانه ای هم با شما داشته باشند باز فقط به ترجیحات خودشان فکر می کنند و بس! پس باید مراقب خودتان باشید و تا حد امکان از تعامل و ارتباط داشتن با چنین افرادی خودداری کنید، چون آنها فقط باعث ناراحتی و آزار شما می شوند.

در ادامه بخوانید: 14 ویژگی افراد باهوش که از نظر علمی ثابت شده است

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا