شخصیت شناسی و نکاتی برای جذاب شدن

20 مهارت اجتماعی کاربردی برای اینکه دوست داشتنی تر باشیم؟

چرب زبان

با افراد در مورد خودشان صحبت کنید تا ساعت ها به شما گوش فرا دهند. – دیل کارنگی- در این مطلب می خواهیم به این سوال مهم پاسخ دهیم: چکار کنیم که همه دوست مان داشته باشند.

اهمیت توسعه مهارت های اجتماعی

واضح است که سطح رضایت از زندگی در افرادی که توانایی کنار آمدن با دیگران را دارند، بالاتر است. زندگی ایجاد، پرورش و رشد روابط است. هرچه کیفیت روابط ما بالاتر باشد، سطح حمایت عاطفی که از دیگران دریافت می کنیم بیشتر می شود و مطمئناً، پشتیبانی عاطفی بستر یک زندگی سالم و بهینه را بوجود می آورد.

ایجاد و پرورش روابط عمیق برای برخی از افراد بسیار طبیعی است. در حالی که برای بعضی دیگر… بیشتر شبیه یک مبارزه است. اما واقعاً لازم نیست اینگونه باشد، زیرا هر کسی می تواند روابط اجتماعی خود را بهبود ببخشد و فرقی نمی کند که شما درونگرا باشید یا برون گرا. مهارت های اجتماعی را می توان با گذشت زمان فرا گرفت. در واقع، اگر بتوانید قوانین و اصول این بازی اجتماعی را درک کنید خیلی زود پیشرفت خواهید کرد.

حتما بخوانید: چگونه در چت جذاب باشیم و دلبری کنیم؟ 10 ترفند کاربردی

البته ما قبلاً درباره جنبه های مختلف این بازی اجتماعی بحث کرده ایم. برای مثال: درمورد نحوه پیدا کردن دوست، نحوه تاثیرگذاری بر دیگران و نحوه درک شخصیت افراد.

این مباحث بینش اساسی در مورد اصول مختلف تعامل اجتماعی به شما ارائه می دهند. اما، آنچه در این مباحث نادیده گرفته شده است فرآیند سادهای است که می تواند شما را از نقطه A به B و به C برساند. به عبارت دیگر، یک برنامه گام به گام برای ایجاد تعامل با افراد دیگر.

حتما بخوانید: مردان از چه نوع چهره زنانه خوششان می آید؟ زنان چطور؟(جدید ترین تحقیقات)

در زیر همه چیزهایی که شما برای شروع کار و ایجاد یک احساس و تصویر خوب در دیگران نیاز دارید را پوشش خواهیم داد. نحوه تاثیر گزاری بر دیگران، شروع مکالمات کوتاه، تبدیل شدن به یک شنونده فعال و سازگار شدن با دیگران را با ما یاد بگیرید. علاوه بر این، ما همچنین به اشتباهات معمول در روابط اجتماعی که می توانند شانس ایجاد روابط قوی، عمیق و معنادار با دیگران را از شما بگیرند اشاره خواهیم کرد.

در نهایت، همه این موارد به شما این امکان را می دهند که یک تاثیر مثبت و فوق العاده روی دیگران داشته باشید، و مهارت های اجتماعی مؤثر خود را ارتقا دهید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

شروع کار

در هر موقعیت اجتماعی، باید یک هدف را دنبال کنید. به عبارت دیگر، در هر تعامل اجتماعی که با شخص دیگری ایجاد می کنید باید یک هدف در ذهن خود داشته باشید. مطمئناً این امر همیشه ممکن نخواهد بود زیرا بسیاری از تعامل های شما احتمالاً برنامه ریزی نشده و تا حدودی خودجوش هستند. اما، حتی در این شرایط هم، می توانید یک هدف از پیش برنامه ریزی شده در ذهن خود داشته باشید، مانند تلاش برای ایجاد یک تاثیر اولیه خوب.

بنابراین واقعاً مهم نیست که هدف شما در هر تعامل اجتماعی چه باشد، کافی است هدفی در ذهن داشته باشید که به شما در هدایت این تعامل کمک کند.

می توانید سوال های زیر را از خودتان بپرسید:

  • در این وضعیت اجتماعی بدنبال چه چیزهای هستم؟
  • هدف و نیت اصلی من از برقراری این تعامل اجتماعی چیست؟
  • چگونه می توانم گفتگو را آغاز کنم؟
  • به طور خاص می خواهم چه بگویم؟
  • چه حسی را می خواهم به طرف مقابل منتقل کنم؟
  • می خواهم طرف مقابل چه حسی نسبت به من داشته باشد؟
  • من شخصاً چه هدفی از برقراری این تعامل اجتماعی دارم؟
  • می خواهم مکالمه را به چه سمت و سویی هدایت کنم؟
  • چه سؤال هایی را می توانم از شخص مقابل بپرسم؟
  • چگونه می توانم به بهترین شکل ممکن خودم را برای این تعامل آماده کنم؟
  • چه تحقیقات ارزشمندی می توانم انجام دهم؟

شما لزوماً قبل از هر تعامل اجتماعی نیازی به طرح این پرسش ها ندارید، اما اگر بتوانید پرسیدن آنها را به یک عادت تبدیل کنید قطعا در تعاملات خود موفق ترعمل خواهید کرد.

علاوه بر این سؤال ها، قبل از ایجاد ارتباطات اجتماعی، می توانید خودتان را به روش های دیگری نیز آماده کنید. برای مثال:

1-آخرین اخبار و رویدادها را بررسی کنید

بروزرسانی خود با آخرین اخبار و رویدادها به شما کمک می کند تا این مباحث را در مکالمات خود وارد کنید یا حداقل از آنها به عنوان وسیله ای برای ایجاد سطوح عمیق تری از ارتباط با دیگران کمک بگیرید.

حتما بخوانید: چگونه پسر/مردی جذاب به نظر برسیم؟ ویژگی های یک جنتلمن

2-مهارت مشاهده خود را توسعه دهید

توسعه مهارت مشاهده به معنای توجه بیشتر به مردم و اطرافیان است. این امر به این دلیل به شما کمک می کند که هرچه بیشتر افراد دیگر را مشاهده کنید، بینش بیشتری درباره شخصیت ها، علایق، مشکلات و سایر عوامل مهم دیگر که می توانید برای هدایت مکالمه از آنها استفاده کنید، کسب می کنید.

البته وقتی شما در حال تعامل هستید، مهارت مشاهده شما فعال می شوند. اما یک راه دیگر برای ارتقای مهارت مشاهده می تواند از طریق مشاهده افراد از راه دور باشد. نگران نباشید، روی یکی از نیمکت های پارک بنشینید و افرادی که در تعامل با یکدیگر هستند مشاهده کنید. توجه داشته باشید که چه لباس هایی پوشیده اند، چه می گویند، چه رفتارهایی دارند، زبان بدن آنها چگونه است و غیره. هرچه بیشتر به جزئیات ظریف توجه کنید، در گفتگوهایتان بهترعمل خواهید کرد.

3-صحبت کردن درباره خودتان را تمرین کنید

در بعضی مواقع چیزهایی که می گویید مهم نیستند، بلکه چگونگی گفتن آنها است که بیشترین تأثیر را روی افراد می گذارد. علاوه بر این، مهم است که به طور واضح کلمات را بیان کنید، کلمات را به طور کامل و صحیح تلفظ کنید بدون اینکه مانند یک ربات به نظر برسید.

word image 225

یکی دیگر از مواردی که تمرین آن پیشنهاد می شود نحوه تاکید بر نکات و ایده های اصلی در طول مکالمه است. به عبارت دیگر، سعی کنید در طول مکالمه یکنواخت صحبت نکنید و لحن و سرعت خود را تغییر دهید. برای جلب توجه افراد به سبک صحبت کردن خود، صدای خود را بالا یا پایین ببرید. با احساس صحبت کنید البته لازم نیست در این کار اغراق کنید، در حدی که بتوانید توجه طرف مقابل را جلب کنید کفایت می کند.

حتما بخوانید: شخصیت شناسی افراد از روی حرف زدن از نظر روانشناسی

4-تفاوت های فرهنگی و انتظارات اجتماعی را در نظر بگیرید

در تمامی تعاملات اجتماعی، این اصل مهم را در نظر داشته باشید که به اختلافات فرهنگی بین خود و شخص مقابل و همچنین انتظارات خاصی که ممکن است افراد در یک موقعیت خاص اجتماعی داشته باشند توجه کنید.

به عنوان مثال، در بعضی از فرهنگ ها، در هنگام تعامل با افراد باید در فاصله بسیار نزدیک به شخص بایستید. در حالی که در فرهنگ های دیگر، این کار به معنای نقض حریم شخصی افراد تلقی می شود و در واقع باعث می شود افراد احساس ناراحتی کنند. آگاهی از این انتظارات (آنچه مناسب است یا نیست) و همچنین انتظارات اجتماعی مربوط به محیط های اجتماعی مختلف می تواند به شما در ایجاد تعاملات اجتماعی کمک کند.

5-ایجاد یک تاثیر اولیه عالی

پس از آماده سازی ذهنی خود برای بازی های اجتماعی، اکنون زمان آن رسیده است که وارد عمل شوید و یک تاثیر اولیه عالی ایجاد کنید.

چه در اولین ملاقات با اشخاص، و چه در ملاقات با یک دوست قدیمی، ایجاد یک تاثیر اولیه مثبت در اولین لحظات دیدار، بطور مؤثر پایه های گفتگو را تقویت می کند. به این ترتیب، با ایجاد یک احساس مثبت در طرف مقابل جایگاه خود را در مکالمه تقویت می کنید.

حتما بخوانید: هنر خوب صحبت کردن با افراد مختلف: نکات بسیار مهم و کاربردی

ایجاد یک تاثیر اولیه عالی با سه نکته اساسی زیر در ارتباط است:

  • یک لبخند عالی که واقعی و اصیل است. البته باید مراقب باشید که اغراق نکنید.
  • یک تماس چشمی خوب که ملایم و جذاب باشد. نه آزار دهنده و قضاوت گر.
  • زبان بدن باز و دوستانه. البته با در نظر گرفتن حد و مرزهای دیگران.

با داشتن این سه فاکتور، دوستانه، با شخصیت و جذاب به نظر خواهید رسید. این باعث می شود شخص دیگر در حضور شما احساس راحتی و آرامش بیشتری کند و در نتیجه برای برقراری رابطه با شما آماده باشد. در این صورت با پیشرفت تعامل، رابطه عمیق تری بین شما و شخص ایجاد خواهد شد.

6-مرتب و آراسته لباس بپوشید

یکی دیگر از عوامل مهم و اصلی که منجر به ایجاد یک تصویر خوب می شود، آراستگی و لباس مناسب است. همه ما می دانیم که نباید افراد را بر اساس ظاهر و سبک لباس قضاوت کنیم، اما متأسفانه مردم همیشه این کار را انجام می دهند، این حتی ممکن است بصورت ناخودآگاه باشد. به نحوه لباس پوشیدن و آراستگی خود اهمیت بدهید تا بتوانید در تعاملات اجتماعی خود با دیگران به اهدافتان برسید.

7-نحوه دست دادن

در اولین دیدار با افراد، نحوه دست دادن شما نیز مهم است. دست دادن کار دشواری است، طولانی بودن بیش از حد، خیس بودن دست ها، یا سرد و بیحال دست دادن، احتمالاً روی بیشتر افرادی که با آنها ملاقات دارید، تأثیر خوبی نخواهد گذاشت. این موضوع مهمی است که بسیاری از افراد چندان به آن اهمیت نمی دهند. اما در سطح ناخودآگاه، مطمئناً روی آنها تأثیر دارد. اگر می خواهید روی طرف مقابل تاثیر مثبتی داشته باشید محکم و با اعتماد به نفس دست بدهید.

حتما بخوانید: چطور با کلاس باشیم؟ (راهنمای کامل تیپ و ظاهر برای خانم ها)

8-انرژی مثبت داشته باشید

برای ایجاد یک تصویرعالی همچنین باید با تواضع و فروتنی، مثبت و سرحال (البته بستگی به موقعیت اجتماعی دارد)، صمیمی، دوستانه، واقعی، قابل احترام و مهربانی رفتار کنید. اینها همه ویژگی های اصلی هستند که به شما کمک می کنند انرژی مثبت و تاثیر گزاری به دیگران بدهید که آنها را به سمت شما سوق می دهد – آنها را ترغیب می کند تا بخواهند با شما در یک سطح عمیق تر آشنا شوند.

9-قبل از صحبت کردن فکر کنید

دستورالعمل نهایی برای ایجاد یک تاثیر اولیه خوب، فکر کردن قبل از صحبت کردن است. به زبان آوردن کلمات و جملات اشتباه در اولین لحظات ملاقات با دیگران مطمئناً می تواند رابطه شما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین مهم است که در اوایل مکالمه خود روی آنچه می گویید و نحوه بیان آن، تأمل کنید. همچنین می توانید برای ایجاد احساس آرامش و راحتی بیشتر در فرد مقابل از شوخ طبعی و حس طنز خود کمک بگیرید.

اگرچه در انجام اینکار باید بسیار محتاط باشید زیرا آنچه از نظر شما طنز تلقی می شود ممکن است برای شخص دیگر جالب نباشد. به همین دلیل، گرم و صمیمی بودن نسبت به شوخ طبع بودن اولویت دارد.

10-یک گفتگوی کوتاه را شروع کنید

در این مرحله شما تاثیر اولیه لازم را در مخاطب خود ایجاد کرده اید و شخص مقابل نسبت به آنچه شما می گویید باز و پذیرا است و نشانه هایی وجود دارد که نشان می دهد هر دوی شما جذب یکدیگر شده اید. اکنون چه باید کرد؟ کم کم وارد قسمت سخت داستان می شویم. هدف در اینجا پیدا کردن زمینه های مشترک است تا بتوانید همزمان با پیشرفت مکالمه، سطح عمیق تری از ارتباط را ایجاد کنید.

یک بحث و گفتگو کوچک به شما کمک می کند تا به تدریج زمینه های مشترک را پیدا کرده و در ادامه با گفتگو آنها را گسترش دهید. اما چگونه باید این کار را انجام دهیم؟

11-از مهارت مشاهده خود استفاده کنید

این جایی است که مهارت مشاهده شما وارد عمل می شود. اکنون شما باید چیزهای کوچکی که در طرف مقابل دیده اید را انتخاب کنید و آنها را به موضوع گفتگو تبدیل کنید. به عنوان مثال، احتمالاً شخصی که با او در حال گفتگو هستید، لباس خاصی پوشیده است، یا در ظاهر او می توانید نشانه ای از شغلی که دارد پیدا کنید. شاید هم در ابتدای گفتگو به علایق و سرگرمی های خود اشاره کرده باشد. یا چیزی در دست دارد که می توانید درباره آن صحبت کنید. مهم نیست چه چیزی باشد، شما باید از این گزینه ها استفاده کنید و تعامل خود با شخص مقابل را به یک سطح عمیق تر و معنادارتر ارتقا دهید.

حتما بخوانید: چگونه ارتباط اجتماعی برقرار کنیم؟ (3 روش داشتن ارتباطات قوی)

12-پرسش های موثر مطرح کنید

برای انجام این کار، باید در طرح پرسش های مؤثر، استاد شوید. در واقع شما باید از افراد سؤال هایی بپرسید که معنادار، باز و غیر تهاجمی هستند. پرسش های معنادار می توانند از طریق مهارت مشاهده شما بوجود بیایند. سؤال های باز، شخص مقابل را تشویق می کنند تا در مورد چیزها عمیق تر صحبت کند و سؤالات غیر تهاجمی اطمینان می دهند که شما نمی خواهید از حد و مرزهای طرف مقابل عبور کنید و باعث می شوند شخص احساس ناراحتی نکند.

پرسیدن سوال می تواند روشی کاملاً مؤثر برای ادامه و هدایت مکالمه باشد، اما، پرسیدن سوال های بیش از حد (یکی پس از دیگری) در مدت زمان بسیار کوتاه نیز می تواند باعث شود فرد احساس ناراحتی کند. در حقیقت، حتی ممکن است باعث شود شخص احساس کند که در یک مصاحبه شغلی مورد بررسی قرار گرفته است و این می تواند برای اکثر افراد استرس آور باشد. بنابراین، مهم است که سوال های خود را با مکث، توضیحات اضافی و داستان های شخصی ادغام کنید. به این ترتیب مکالمه شما به یک جریان دو طرفه تبدیل می شود که شباهتی به مصاحبه شغلی ندارد.

درباره چه چیزی باید صحبت کنیم؟

اگر درمورد اینکه چه چیزهایی را باید مطرح کنید دچار شک و ترید هستید، در اینجا لیستی از مواردی که می توانید در مراحل اولیه مکالمه درباره آنها صحبت کنید، آورده شده است:

  • در مورد مکان، مناسبت اجتماعی یا شرایطی که در آن قرار دارید اظهارنظر کنید.
  • یک تجربه یا داستان شخصی سرگرم کننده و مرتبط با مکان، مناسبت اجتماعی یا شرایطی که در آن هستید، به اشتراک بگذارید. این داستان باید بتواند شما را به مخاطب نزدیک تر کند.
  • مشاوره یا نظر طرف مقابل را در مورد یک رویداد یا خبر جدید یا در مورد یک مسئله شخصی که با آن دست و پنجه نرم می کنید، بپرسید. اما مطمئن شوید که خیلی شخصی نیست و طرف مقابل را تحت فشار قرار نمی دهد.
  • از طرف مقابل در مورد چیزهایی که به آنها اهمیت می دهد بپرسید، و سپس احساسات و دلایل خود را به اشتراک بگذارید.
  • پرسش هایی در مورد علایق، آرزوها و پیشینه خانواده شخص مقابل مطرح کنید. هنگام سؤال درباره خانواده اشخاص باید به دقت عمل کنید زیرا ممکن است برخی افراد در ابتدای مکالمه این موضوع را بسیار تهاجمی بدانند.

این دستورالعمل ها باید اطلاعات کافی در مورد اولین دقایق یک مکالمه اجتماعی در اختیار شما قرار داده باشند. مطمئنا برای اینکه بتوانید سطح خوبی از روابط را با دیگران ایجاد کنید راه درازی در پیش خواهید داشت، اما تا اینجای کار باید با اصول آن آشنا شده باشید و بتوانید یک مکالمه را به جلو هدایت کنید.

13-مهارت گوش دادن خود را بهبود ببخشید

هدف از ایجاد بحث و گفتگوی کوتاه این است که موانع بینتان را از سر راه بردارید. این باعث می شود طرف مقابل با شما احساس راحتی کند و بخواهد در مورد چیزهای مهم تر و معنادارتر با شما صحبت کند. البته هدف دیگر از ایجاد این مکالمات کوتاه کمک به فعال کردن مهارت های گوش دادن شماست.

بهبود مهارت گوش دادن به این معنی است که با صبر و حوصله به آنچه شخص مقابل می گوید گوش دهید و سپس آن اطلاعات را دریافت کرده و در ذهن خود معنی می کنید. اما این فقط شامل گوش دادن به کلماتی که فرد به زبان می آورد نمی شود، شما باید به پیام پنهان شده پشت کلمات، حرکات های صورت، رفتار و زبان بدن فرد نیز توجه داشته باشید، و همه اینها را در کنار هم معنی کرده و در نهایت رویکرد مناسبی اتخاذ کنید.

حتما بخوانید: چطور شخصیت کاریزماتیک داشته باشیم؟ ۹ ویژگی بینظیر افراد کاریزماتیک

تقویت مهارت گوش دادن یک قدم مهم کلیدی است که به شما کمک می کند در سطح عمیقتری با افراد ارتباط برقرار کنید. البته، باید در نظر داشته باشید که کار ساده ای نیست زیرا مستلزم این است که همیشه هوشیار و متمرکز بر شخص مقابل باشید. به عبارت دیگر، اگر در زمان مکالمه با دیگران حواستان پرت می شود، یا به چیز بعدی که می خواهید بگویید فکر می کنید، مهارت گوش دادن شما هنوز به درجه ای که باید نرسیده است. برای تقویت مهارت گوش دادن به زمان و تمرین مداوم نیاز دارید.

برای تقویت مهارت گوش دادن، راه های مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه ویژه ای داشته باشید.

اول از همه، تمام مواردی که می تواند باعث حواس پرتی شما در طول مکالمه شود را از خود دور کنید. یک اتاق آرام و به دور از سر و صدا ممکن است بتواند به شما کمک کند. بهتر است از طرف مقابل خود بپرسید که آیا امکان ادامه مکالمه در یک مکان ساکت تر و به دور از حواس پرتی های دیداری، شنیداری، بویایی یا حرکتی وجود دارد یا خیر. در این صورت دیگر لازم نیست نگران باشید.

word image 226

در مرحله بعد، باید تعصبات خود را کنار بگذارید. شخص مقابل را به عنوان یک بوم سفید در نظر بگیرید، و اجازه ندهید اعتقادات و ارزش های شما این شخص را مورد قضاوت قرار دهند. به عبارت دیگر، نسبت به آنها و هر آنچه که می گویند هیچ گونه قضاوت و نتیجه گیری نداشته باشید. فقط از این طریق است که می توانید بدون تعصب با دیگران آشنا شوید.

برای اینکه بتوانید توانایی گوش دادن خود را فعال کنید، باید کمی به جلو خم شوید و در طول مکالمه تماس چشمی خود را با مخاطب حفظ کنید. این کار به شخص این پیام را منتقل می کند که شما به او علاقمند هستید. در نتیجه، شخص می تواند راحت تر در مورد زندگی، احساسات و شرایط خود با شما صحبت کنند.

در عین حال که به شخص توجه می کنید، باید حواستان باشد که در طول مکالمه فقط شخص مقابل صحبت نکند. لزوماً لازم نیست درباره خود صحبت کنید، اما هراز چند گاهی آنچه می شنوید را تکرار و یا تائید کنید. با این کار به طرف مقابل نشان می دهید که آنچه به شما گفته را درک کرده اید. به این ترتیب شخص مطمئن می شود که شما به مکالمه علاقمند هستید و به آنچه می گوید توجه می کنید.

حتما بخوانید: مهارت هایی که باید در زندگی بلد باشیم: ۴۴ توانایی برای هر مرد و زن

همچنین سعی کنید معانی پنهان را نیز درک کنید. احساسات و کلماتی که شخص آنها را آشکارا ابراز نمی کند. ممکن است بتوانید از بعضی از این نکات ظریف برای جلو بردن مکالمه خود استفاده کنید.

مهمتر از همه، نسبت به دیدگاه و نظرات شخص مقابل بسیار باز و پذیرنده باشید. به خاطر داشته باشید که افراد مجموعه متفاوتی از ارزش ها، باورها و تجربیات را دارند در نتیجه نظرات و دیدگاه های آنها متفاوت خواهند بود. شما باید بتوانید تفاوت ها را بپذیرید و دنیا را از دید دیگران ببینید. برای اینکه بتوانید در روابط خود سازگاری بیشتری از خود نشان دهید باید این موارد را تمرین کنید.

14- روابط دوستانه برقرار کنید

هر آنچه که تا این لحظه مورد بحث قرار داده ایم برای دستیابی به سطح بالاتری از روابط دوستانه بوده است.

ایجاد یک تصویر عالی از خود در ذهن مخاطب، برقراری مکالمات کوتاه و تقویت مهارت های گوش دادن به شما کمک می کند در یک سطح نسبتاً عمیق با افراد آشنا شوید. قطعاً بخش گوش دادن در اینجا متوقف نمی شود و در کل مکالمه ادامه می یابد، در این قسمت می خواهیم در مورد ایجاد ارتباط عاطفی عمیق تر با افراد برای ادامه مکالمه صحبت کنیم.

15-سوال بپرسید

طرح سوال هسته اصلی هر نوع تعامل با دیگران است. مطمئناً پرسیدن سوال های مناسب می تواند به ایجاد سطوح عمیق تری از روابط کمک کند. بنابراین اگر می خواهید مکالمه خود را ادامه دهید باید در طرح پرسش ها عمیق تر و هوشمندانه تر عمل کنید. یکی از مواردی که باید نسبت به آن آگاه باشید سوال هایی است که باعث ناراحتی شخص مقابل می شوند. به طور معمول شما می توانید این ناراحتی را در زبان بدن و حرکات صورت افراد مشاهده کنید. اگر این اتفاق در طول مکالمه بیفتد، باید فورا از موضوع عقب نشینی کنید و سراغ پرسش های دیگر بروید.

در زیر به سؤال های رایجی که می توانند به جریان مکالمه شما کمک کنند اشاره خواهیم کرد:

  • دیدگاهت درباره… چیست؟
  • می توانی… را تصور کنی؟
  • نسبت به…چه احساسی داری؟
  • می توانی به من بگویی …؟

این سؤال ها سؤال های معمولی استانداردی نیستند که در مکالمات کوتاه از آنها استفاده می کنید. این سؤال ها عمیق تر هستند و به شما کمک می کنند لایه های مختلف زندگی و روانی یک شخص را کشف کنید.

16-بازخورد تشویقی و مثبت نشان دهید

وقتی افراد در مورد چیزی صحبت می کنند، به طور ناخودآگاه به دنبال تائید و اعتبار بخشی شما هستند. در نتیجه، برای ایجاد ارتباط با دیگران، مهم است که بازخوردهای تشویقی به آنها نشان دهید.

این بازخوردها می توانند در قالب تعریف و تمجیدی باشد که شما از تلاش ها، نقاط قوت، ویژگی ها یا موفقیت های آنها می کنید. همچنین می تواند در قالب یک جمله تائیدی ساده باشد که نشان می دهد شما اعتقاد دارید که آنها کار درستی انجام داده اند.

در پایان، باید بدانید که ما به کسانی اعتماد می کنیم که ما را تشویق و پشتیبانی می کنند. بازخورد شما به دیگران به آنها نشان می دهد که شما فرد قابل اعتمادی هستید.

17-با هر کس به زبان خودش صحبت کنید

در بعضی مواقع گفتگوها پیچ و تاب های ناگهانی به خود می گیرند. در یک لحظه هر دوی شما در حال خندیدن و شوخی کردن هستید و در لحظه بعد شخصی که با او در حال گفتگو هستید یک مسئله شخصی را مطرح می کند که باعث می شود از نظر عاطفی تحت تاثیر قرار بگیرد و احساس ناراحتی کند. در چنین مواردی، مهم است که سبک ارتباطی خود را متناسب با شخص تنظیم کنید و رویکردی دلسوزانه داشته باشید.

علاوه بر این، مهم است که به رفتار و روحیه شخص توجه کنید. به عنوان مثال، ممکن است شخص مقابل شروع به صحبت در مورد یک فاجعه خانوادگی کند، اما رفتار او نشان دهد که دیگر از نظر عاطفی درگیری چندانی با مسئله ندارد. بنابراین، شما باید خود را با رفتار و احساسات فرد مقابل تطبیق دهید، و شرایط روحی آنها را در نظر بگیرید. بی توجهی به این مسئله می تواند ارتباطی که برای ساختن آن سخت تلاش کرده اید را، خراب کند.

18-از تکنیک های آینه و تطبیقی استفاده کنید

تکنیک آینه و تطبیقی به عمل کپی کردن انرژی، سرعت صدا، زبان بدن، حرکات و انتخاب کلمات طرف مقابل اشاره دارد. وقتی این کار را انجام می دهید، طبیعتاً می توانید سطح بالاتری از ارتباط را با این شخص ایجاد کنید.

البته ممکن است بگویید استفاده از این تکنیک نوعی دستکاری است. اما این چیزی است که در روابط ما به صورت طبیعی و خودکار هم اتفاق می افتد.

حتما بخوانید: چگونه اعتماد به نفس خود را در کمتر از ۱۰ روز بالا ببریم؟ (جدیدترین تحقیقات دنیا)

وقتی با دوستان خود هستید، به رفتار و حرکات خود دقت کنید. احتمالاً متوجه خواهید شد که بدون آگاهی آنها را در سطوح مختلف کپی می کنید. اصلا به همین دلیل است که توانسته اید رابطه خوبی با هم داشته باشید.

تا زمانی که اهداف و نیات شما خالص باشند، کپی کردن و استفاده از تکنیک آینه برای ایجاد و تقویت روابط هیچ آسیبی به دیگران نمی زند. هرچه مکالمه طولانی تر شود این روند نیز طبیعی تر خواهد شد، تا زمانی که به مرحله ای برسید که دیگر نیازی به فکر کردن به این تکنیک نداشته باشید. در آن مرحله، شما به درجه ای رسیده اید که این یک بخش طبیعی از تعامل شما محسوب می شود.

word image 227

وقتی حرکات، رفتار و کلمات افراد را کپی می کنید، به آنها نشان می دهید که چقدر شبیه به آنها هستید و این به طور طبیعی باعث می شود در حضور شما احساس راحتی بیشتری داشته باشند. با گذشت زمان، آنچه اتفاق می افتد این است که آنها نیز شروع به آینه سازی و تطبیق با انرژی، سرعت بیان، زبان بدن، حرکات و انتخاب کلمات شما می کنند حتی بدون اینکه متوجه شوند. این زمانی است که می توانید مطمئن شوید سطح عمیقی از رابطه را برقرار کرده اید.

19-مرتبا از نام افراد استفاده کنید

دیل کارنگی در کتاب پرفروش خود با عنوان “آئین دوست یابی” می نویسد شیرین ترین صدا برای اشخاص صدای نام آنها است.

ما از سنین پایین یاد گرفته ایم که نسبت به نام خود پاسخ نشان دهیم. وقتی در یک اتاق شلوغ نام ما برده می شود- مهم نیست که چقدر درگیر یک مکالمه باشیم- بلافاصله سر خود را بالا می بریم و به دنبال شخصی که ما را خطاب کرده می گردیم.

استفاده از نام اشخاص به صورت پراکنده در طول مکالمه نیزهمین تأثیر را دارد. اینکار بلافاصله توجه آنها را به خود جلب می کند و به آنها اجازه می دهد تا عمیق تر روی آنچه می گویند تمرکز کنند. علاوه بر این، استفاده از نام یک شخص صمیمیت را بیشتر می کند. مردم به طور طبیعی نسبت به افرادی که مرتبا از نام آنها استفاده می کنند پذیراتر هستند و احساس راحتی بیشتری دارند.

البته، توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از نام شخص نیز تأثیرمعکوس دارد: باعث می شود فرد احساس ناراحتی و پریشانی کند. بنابراین، مهم است که در انجام این کار محتاط باشیم و فقط در مواقع کلیدی از اسم اشخاص استفاده کنیم – وقتی می خواهیم روی مکالمه تمرکز کنند.

20-ارتباط خود را با افراد در سطح شخصی حفظ کنید

به منظور ایجاد سطح عمیقتری از روابط، مهم است که به مرحله ای برسید که با افراد در سطح شخصی ارتباط برقرار کنید. برای نزدیک شدن به دیگران از حس همدلی و طنزپردازی خود کمک بگیرید. اگرچه، معمولا افرادی که به آنها احساس نزدیکی می کنیم کسانی هستند که منافع مشترکی با آنها داریم و حتی مهمتر از همه اعتقادات و ارزش های مشترک.

وقتی در مکالمه خود با دیگران به بحث و گفتگو در مورد اعتقادات و ارزش های مشترک برسید، در واقع به سطحی از رابطه و صمیمیت اجتماعی رسیده اید که فراتر از یک تعامل اجتماعی معمولی است. این زمانی است که می دانید رابطه شما به یک ارتباط جدی تبدیل خواهد شد: به یک دوستی عمیق، رابطه یا مشارکت.

این در واقع هدف نهایی شماست. رسیدن به هسته اصلی ارزش ها و اعتقادات دیگران. و اگر اعتقادات و ارزش های آنها با شما مطابقت داشته باشد، رابطه شما رابطه ماندگاری خواهد بود.

اشتباهاتی که باید در روابط اجتماعی از آنها پرهیز کنید

تا اینجا، در مورد نحوه ایجاد روابط اجتماعی و عمیق تر کردن آنها، بحث کرده ایم. اما، مهم نیست که رابطه شما در چه سطحی باشد، همیشه این احتمال وجود دارد که یک اشتباه ساده آن را به مخاطره بیندازد.

اشتباهاتی که در زیر مورد بحث قرار خواهیم داد بسیار ساده هستند و حتی ممکن است در بعضی مواقع ناچیز به نظر برسند. اما، وقتی صحبت از ایجاد رابطه می شود، حتی یک اشتباه ساده هم می تواند آن را تحت تأثیر قرار دهد و شانس ایجاد یک پیوند یا رابطه قوی با دیگران را از بین ببرد.

در اینجا لیستی از اشتباهاتی که باید در روابط اجتماعی از آنها پرهیز کنید، ارائه خواهیم کرد:

  • فحاشی کردن، شکایت/ یا بهانه جویی کردن.
  • تمرکز بیش از حد روی خود و زندگی و امور شخصی خود
  • برخورد بیش از حد رک و متکبرانه
  • انتقاد/ یا قضاوت گری بیش از حد درباره دیگران
  • گلایه بیش از حد از زندگی و مشکلات آن
  • بیش از حد رقابتی یا استدلالی بودن
  • صحبت کردن با ریتم خیلی سریع، خیلی آهسته، خیلی نرم، خیلی بلند و یا به طور نامشخص
  • صحبت و تمرکز بیش از حد روی یک موضوع خاص
  • صحبت بیش از حد در مورد خود یا در مورد چیزهایی که به آنها علاقه مند هستید
  • قطع کردن صحبت های شخص مقابل در طول مکالمه
  • نتیجه گیری در مورد آنچه دیگران می گویند
  • دور زدن سؤال هایی که افراد از شما سؤال می پرسند
  • ارائه مشاوره های غیر علمی به دیگران
  • رعایت نکردن حریم خصوصی دیگران
  • پرسیدن سوالهای بیش از حد و سرک کشیدن در زندگی افراد
  • رد صریح گفته های دیگران و اشتباه دانستن آنها

این قطعاً فهرست کاملی نیست. من مطمئن هستم که شما می توانید براحتی حداقل چند نمونه دیگر از راه های آسیب زدن به روابط اجتماعی را به این لیست اضافه کنید.

ایجاد یک رابطه عمیق با دیگران می تواند چندین ساعت، روز، هفته، ماه و حتی گاهی سال به طول بیانجامد. اما، فقط یکی از اشتباهات فوق الذکر برای خراب کردن این رابطه و تمام تلاش های شما کافی است.

حتما بخوانید: آموزش ۲۷ نکته بسیار مهم آداب معاشرت در زندگی اجتماعی +دانلود بهترین کتاب

البته، هرچقدر ارتباط شما با یک شخص عمیق تر باشد، از بین بردن آن نیز دشوارتر خواهد بود. از این گذشته، کنار آمدن با یک دوست قدیمی به مراتب راحت تر از کسی است که تازه با او آشنا شده اید. اگرچه، این اشتباهات می توانند با گذشت زمان ایجاد شوند. اینها در واقع از دلایل به هم خوردن دوستی های طولانی مدت محسوب می شوند. معمولا یک چیز واحد نیست که روابط را خراب می کند، بلکه چندین اشتباه دست به دست هم می دهند و به تدریج رابطه بین دو نفر را تخریب می کنند.

با توجه به همه این ها، واضح است که ما باید همیشه در مورد نحوه برخورد خود در موقعیت های اجتماعی هوشیار باشیم. البته این به این معنا نیست که ما باید در رفتار با دیگران دچار وسواس شویم. آنچه دیگران درباره شما فکر می کنند به خودشان مربوط است نه به شما. اگر هدف شما از برقراری یک تعامل اجتماعی ایجاد یک احساس خوب و یک رابطه قوی و پایدار با طرف مقابل باشد، توجه به این اشتباهات رایج اجتماعی مطمئناً به شما در رسیدن به اهدافتان کمک خواهد کرد.

نتیجه گیری

بازی های اجتماعی مطمئناً بازی های آسانی نیستند. عوامل زیادی درگیر هستند و رفتار افراد هم همیشه قابل پیش بینی نیست. حتی می توان گفت که در بعضی مواقع علیرغم تمام تلاشی که برای ایجاد یک رابطه خوب و صمیمی می کنید، به نتیجه دلخواه نمی رسید و همه چیز خراب می شود. بعضی اوقات هم طرف مقابل هیچ علاقه ای نشان نمی دهد.

احتمالاً این به دلایل شخصی، عوامل عاطفی و یا مشکلات زندگی آنها در حال حاضر مربوط می شود. به آنها فضا و زمان بدهید. سرانجام، تغییر روش خواهند داد. و اگر اینگونه نشد، خودتان را درگیر نکنید. راه خود را بروید و به بازی های اجتماعی ادامه دهید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا