مضرات ظروف تفلون برای سلامتی (تحقیقات علمی 2022)
اگر تابه های تفلون زیاد گرم شوند، پوشش نچسب آنها شروع به تجزیه شدن می کند و چندین سم از خودشان آزاد می کنند. این مساله فقط شامل تابه های تفلون نمی شود، بلکه درباره تمام ظروف نچسب صدق می کند. تحقیقات نشان می دهد که خروج گازهای سمی از ظروف تفلون در دمای 2.202 درجه سانتیگراد شروع می شود.
هر چه تابه تفلون شما داغتر شود، مواد شیمیایی آزاد شده از آن هم سمی تر می شوند. این گازها به قدری سمی هستند که پرندگان خانگی را به راحتی می کشند و باعث بروز عارضه ای به نام “آنفولانزای گاز پلیمری” می شود که به آن “آنفولانزای تفلون” هم می گویند.
علائمی مثل سردرد، حالت تهوع، تب، کمردرد و بی حالی از جمله علائم آنفولانزای تفلون هستند. با اینکه این علائم ظرف چند روز بهبود پیدا می کنند، اما خطرات ظروف تفلون بیشتر از این حرفهاست.
اغلب اوقات تابه های مخصوص پخت و پز با لایه تفلون پوشانده می شوند.
وقتی تابه تفلون خالی را روی شعله می گذارید تا گرم شود، خیلی راحت در عرض چند دقیقه به دمای 371 درجه سانتیگراد می رسد. تابه شما در دمای 360 درجه سانتیگراد شروع به انتشار ذرات ریز پرفلوئورواکتانوئیک اسید یا (PFOA) یا C-8 می کند. اینها همان ذرات موادی هستند که در ساخت ظروف تفلون و نچسب از آنها استفاده می شود.
PFOA در بدن یا در محیط تجزیه نمی شود و تحقیقات روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده که این ذرات منجر به سرطان و نقایص مادرزادی می شوند. علاوه بر این می توان گفت که دو مورد مستند از نقایص مادرزادی کارگران کارخانه DuPont که با مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت تابه های تفلون سر و کار داشتند هم به خاطر همین ذرات است.
20 مهارت اجتماعی کاربردی برای اینکه دوست داشتنی تر باشیم؟
در سال 2005، سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، پرفلوئورواکتانوئیک اسید یا همان PFOA را سرطان زا اعلام کرد. کارخانه DuPont نیز اعلام کرد که تا سال 2015، PFOA از فرایند تولید تابه های نچسب حذف می کند.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
برای پخت استیک یا خیلی از غذاهای دیگر، شما به دمایی بیشتر از 260 درجه سانتیگراد نیاز ندارید؛ ولی خیلیها تابه تفلون خالی را روی گاز می گذارند و هر چه دمای ظرف بالاتر می رود مواد شیمیایی مضر بیشتری هم آزاد می شود که برای انسان، حیوانات و محیط زیست خطرناکند.
یکی از علائم “آنفولانزای تفلون” تب است.
تحقیقات نشان می دهند که 95 درصد از کل جمعیت آمریکا و از جمله کودکان مقدار اندک قابل تشخیصی از PFOA در جریان خونشان دارند. PFOA فقط در ظروف تفلون بکار نمی روند، بلکه در محصولاتی مثل هر نوع ظرف نچسب، مواد از بین برنده لکه ها و محصولات شستشو و نظافت هم استفاده می شوند. همه این محصولات حاوی برخی مواد شیمیایی هستند که که به PFOA تجزیه می شوند.
حتما بخوانید: همه خواص و مضرات قهوه اسپرسو
تخمین زده می شود که 4.4 سال طول می کشد تا میزان PFOA موجود فعلی از بدن ما خارج شود؛ تازه آن هم به شرطی که در معرض میزان بیشتری از آن قرار نگیریم. این در حالیست که مصرف کنندگان این محصولات به طور مداوم در مواجهه با این مواد شیمیایی قرار دارند.
احساس خستگی و کسالت یکی از علائم مسمومیت ناشی از تابه های تفلون است.
با اینکه تحقیقات در خصوص مضرات تابه های تفلون همچنان ادامه دارد، ولی ثابت شده که ظروف تفلون در صورتی که زیاد گرم شوند دود سمی PFOA آزاد می کنند و در چنین حالتی استفاده از این ظروف برای آشپزی مناسب نیست.
حتما بخوانید: 8 روش مراقبت از خودمان
اگر میخواهید از ظروف تفلون و نچسب برای آشپزی استفاده کنید تابه را از قبل گرم نکنید و حرارت را همیشه متوسط نگه دارید. اگر در خانه پرنده نگه می دارید، استفاده از تابه های تفلون توصیه نمی شود. به جای این ظروف می توانید از ظرفهای چدنی با روکش میناکاری شده استفاده کنید. تابه های فولادی ضد زنگ، آهنی یا آلومینیومی هم گزینه های ارزانتری هستند که موقع پخت و پز باید از روغن استفاده کنید تا غذا به کف این تابه ها نچسبد. (منبع1 منبع2)
ویدیوی زیر رو حتما ببینید