هوش مالی چیست؟ بهترین روشهای تقویت آن با سرعت هر چه تمامتر!
معمولا آموزش مسائل مربوط به امور مالی در سیستم آموزشی کشورهای مختلف نادیده گرفته می شود اما با توجه به نقش مهم پول و نحوه مدیریت آن در زندگی همه ما، آگاهی بخشی درباره امور مالی شخصی مساله ای است که باید از سنین کودکی به آن پرداخته شود و هر کسی باید کاملا مطمئن شود که از آموزش های لازم در زمینه مسائل مالی برخوردار شده است.
اگر این آموزش ها را از خودمان شروع کنیم و درباره امور مالی شخصی خودمان و نحوه مدیریت آنها آموزش ببینیم می توانیم آگاهی هایمان را به نسل های بعد نیز منتقل کنیم و به این ترتیب هم خودمان و هم فرزندانمان راه های جدید و تازه ای برای مدیریت هر چه بیشتر و بهتر درآمدها و دارایی هایمان باشیم. در این مقاله به بررسی جدیدترین روش های تقویت هوش مالی می پردازیم تا بدانیم چطور هر کسی می تواند امور مالی شخصی اش را به بهترین و موثرترین نحو مدیریت کند.
بطور کلی و خلاصه
10 روش موثر تقویت هوش مالی
1- خواندن کتاب ها و مجلات مرتبط
فرقی نمی کند که به شکل معمولی و مرسوم کتاب دست بگیرید و مطالعه کنید یا محتواهای دیجیتالی را برای خواندن انتخاب کنید؛ در هر صورت مطالعه کردن راهی عالی و موثر برای رشد دانش مالی شما محسوب می شود. کتابی مثل و “سرمایه گذاری هوشمند ” همه نکات لازم از چگونگی پرداخت بدهی ها گرفته تا انتخاب برنامه های سرمایه گذاری موفق را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهند. با صرف هزینه بسیار کمی برای خرید این قبیل کتابها به راحتی می توانید از راهنمایی های عملی برخوردار شوید و تکنیک های مفید و موثر در بهبود شرایط مالی را یاد بگیرید.
توی این پک فوق العاده، اشتغال زایی و کسب درآمد رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! اشتغال زایی و کسب درآمد رو سریع یاد بگیر وحسابی پول دربیار!
توی این پکهای فوق العاده، رازهای میلیونر شدن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! این ترفندها اگه پولدارت نکنن هم تو زندگی واقعا لازمن. استفاده کن و حسابی پول در بیار!
توی این پک فوق العاده، قوانین رشد و موفقیت رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! توی زندگی، محل کار و هر جایی راه موفقیت رو به راحتی پیدا کن!
علاوه بر این، مجلاتی هم هستند که آموزش های مفیدی درباره نحوه پرداخت بدهی و کسب درآمد بیشتر در اختیارتان می گذارند. (مثل این مجله ) مطالعه کردن روشی بسیار مناسب و موثر برای برای افزایش سواد مالی کودکان و بزرگسالان است. پس همین الان به یک کتاب فروشی بروید و کتاب های مرتبط با امور مالی را تهیه و شروع به خواندن کنید!
حتما بخوانید: 30 روش افزایش انگیزه در کارکنان جهت افزایش فوق العاده راندمان کاری
2- شرکت در سمینارهای مالی
در سمینارهای مالی شرکت کنید. هزاران هزار سمینار و همایش مالی رایگان وجود دارد که در آنها طیف وسیعی از نکات مفید درباره امور مالی آموزش داده می شود. مطمئنا در محل زندگی شما هم همایش و سمینارهای مختلفی برگزار می شود و حتی گاهی اوقات سخنرانان بزرگی هم در آنها حضور پیدا می کنند. پس از این فرصت استفاده کنید و هوش مالی تان را ارتقا ببخشید. ممکن است شرکت در برخی همایش ها مستلزم صرف هزینه باشد. اگر دلتان نمی خواهد هزینه ای بابت آن بپردازید قبل از شرکت در هر سمینار و همایشی مطمئن شوید که رایگان اند. بعضی از شرکت ها برای فروش بیشتر از تکنیک اعمال فشار و زور روی مشتری ها استفاده می کنند و ممکن است برای شرکت در بعضی از سمینارها مجبور به خرید محصولی شوید که اصلا به آن نیازی ندارید؛ بنابراین قبل از شرکت در هر سمیناری از جزییات آن با خبر شوید. از این وبسایت یا از این یکی، سمینارهای مالی ارائه می شوند.
3- استفاده از وب سایت های آنلاین
اگر دلتان می خواهد به شکل رایگان درباره امور مالی شخصی تان آموزش ببینید وب سایت های مالی مختلف این امکان را برایتان فراهم می کنند. بگردید و وبلاگ یا وب سایت های مرتبط با مسائل مالی را پیدا کنید. سایت هایی مثل MoneyNing و Wise Bread برای شروع بسیار خوب هستند. البته محتوای این سایت ها به زبان انگلیسی است اما مطمئنا می توانید سایت های مالی مفید دیگری هم به فارسی یا هر زبان دیگری پیدا کنید. در این سایت ها با حجم وسیعی از اطلاعات و نکات مفید درباره صرفه جویی های مالی و مدیریت پول و درآمد روبرو می شوید و می توانید از تجربیات کاربران دیگر هم استفاده کنید. پس منتظر چه هستید؟ همین الان دست به کار شوید!
4- تماشای برنامه های تلویزیونی مرتبط
شاید تماشای یک برنامه تلویزیونی مرتبط با مسائل مالی و راه های مدیریت آنها خیلی برایتان قابل توجه و مهم نباشد اما باید بدانید این برنامه ها می توانند ابزار مهمی برای یادگیری باشند و از طریق آنها می توانید با سبک زندگی دیگران و نحوه برخوردشان با مسائل مالی آشنا شوید. علاوه بر این، کلیپ ها و ویدیوهای زیادی هم وجود دارند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم نکات مفیدی درباره چالش های مربوط به مسائل مالی و نحوه مقابله با آنها را آموزش می دهند. پس تا جایی که می توانید ببینید، یاد بگیرید و به کار ببندید!
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روشهای بهره وری و مدیریت زمان به صورت کاملا موثر
5- استفاده از برنامه های گوشی های هوشمند
شاید برایتان خنده دار بنظر برسد اما تلفن همراه می تواند باعث صرفه جویی مالی شما شود! استفاده از اپلیکشن هایی مثل این یکی، محک و Spendee باعث تقویت هوش مالی تان می شوند و به شما کمک می کنند تا بین درآمدها و هزینه هایتان تعادل برقرار کنید و تا جای ممکن بتوانید پولتان را ذخیره کنید.
بدین ترتیب و با استفاده از روشهایی که به آنها اشاره شد می توانید به طور موثری دانش مالی تان را افزایش بدهید و روی مسائل پولی و مالی زندگی تان تسلط بیشتری پیدا کنید. برای تقویت هوش مالی و سواد پولی تان باید از حواس مختلفتان کمک بگیرید و از منابع قابل اطمینان و اتکایی استفاده کنید. در ادامه به این منابع اشاره می کنیم.
6- بخوانید
- کتاب ها و مجلات، سایت های مربوط به کتاب مثل Amazon، Public Library، Overdrive
- وب سایت هایی مثل: Investopedia، Wikipedia، Khan Academy
- وبلاگ های مالی مثل: Blogroll
- فروم ها انجمن ها مثل: White Coat Investor و Bogleheads
7- ببینید
- برنامه های تلویزیونی مثل: Suze Orman
- فیلم های سینمایی در زمینه پول و امور مالی مثل: Netflix و Amazon Prime
- یوتیوب: برای پیدا کردن جواب هر نوع سوال مالی و دیدن ویدیوهای مرتبط با آن.
8- بشنوید
- برنامه های رادیویی مثل: CNBC، Bloomberg و Dave Ramsey
- پادکست هایی مثل: “سیاره پول ” و “فهرست پادکست هایی که پزشکان باید بشنوند “.
9- حرف بزنید
- با دوستان و همکارانتان درباره نحوه صرفه جویی در هزینه های تحصیلی دانشگاه یا درباره برنامه هایتان برای بازنشستگی حرف بزنید. بسیاری از مواقع صحبت کردن با دیگران درباره این موضوعات بیشتر از خواندن یک کتاب 200 صفحه ای به شما نکته مهم و مفید می آموزد.
- با اعضای خانواده تان حرف بزنید و از آنها درباره مراحل پیشرفت مالی شان و اینکه چطور برنامه ریزی مالی می کنند سوال کنید.
- با سرمایه گذاران ملاقات کنید. نگران نباشید این کار اصلا بد نیست. به جلسات عمومی بروید و با سرمایه گذاران مختلف حرف بزنید و از آنها راهنمایی بگیرید.
- از کارشناسان، مشاوران امور مالی، املاک و مستغلات و سرمایه گذاران حرفه ای راهنمایی بگیرید.
حتما بخوانید: 10 توصیه ی آنتونی رابینز که چکیده ی تمام کتاب های او هستند
10- ارزش ویژه فعلی تان را پیدا کنید و روی افزایش آن تمرکز کنید.
در اولین قدم باید اهداف مالی تان را تنظیم کنید. برای انجام هر کاری باید هدف داشت تا بتوان در مسیر درست و صحیحی حرکت کرد. برای بدست آوردن ارزش ویژه بهتر است از اپلیکیشن های حسابداری شخصی استفاده کنید. این برنامه ها به شما امکان می دهند که خیلی راحت و سریع بتوانید روی مسائل مالی تان تسلط داشته باشید و همه جزییات را ثبت کنید. نرم افزارهای حسابداری نه تنها ارزش ویژه فعلی تان را محاسبه می کنند بلکه هنگامی که هزینه هایتان بیش از حد شد نیز به شما هشدار می دهند.
عالی بود