آموزش روش های جدید موفقیت در زندگی و کار

12 ترفند برای بهبود مهارت سخنرانی در جمع (از شروع تا پایان)

آیلتس

حتی خجالتی ترین افراد جهان هم می توانند مهارت های ارائه خود را بهبود ببخشند. در حقیقت، بسیاری از سخنرانان معروف قبل از شروع ارائه خود، به طرز وحشتناکی استرس دارند. برای بهبود مهارت های ارائه خود، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یاد بگیرید آرامش خود را حفظ کنید، به آنچه باید بگویید اعتماد داشته باشید و برای ارتباط با مخاطبان خود چند ترفند را دنبال کنید.

برای بهبود مهارت های ارائه خود به زمان و صبر نیاز دارید، اما اگر ذهن خود را به آن معطوف کنید، می توانید در زمان کمی مخاطب را جذب کرده و نقطه نظرات خود را به طور موثری بیان کنید.

حتما بخوانید: بهترین روش شروع یک ارائه/سخنرانی در هر جایی (3 گام مهم)

بطور خلاصه (اینفوگرافی)

10 گام بهبود سخنرانی در جمع (اینفوگرافی)
10 گام بهبود سخنرانی در جمع (اینفوگرافی)

قسمت 1 از 4: برنامه ریزی برای موفقیت

1-تحقیق کنید. اگر می خواهید مهارت های ارائه شگفت انگیزی داشته باشید، باید مانند یک متخصص در مورد موضوعی که در مورد آن صحبت می کنید، حرف بزنید، این موضوع می تواند الگوی جفت گیری سمورهای دریایی باشد یا محبوبیت غیر قابل توصیف مایلی سایرس. گرچه داشتن مدرک یا تجربه زیاد در این زمینه می تواند به ترغیب مخاطبان شما کمک کند، تحقیقات کامل و جامع در مورد موضوع می تواند بهترین راه برای این باشد که آنها را هر حرفی که می زنید مطمئن کنید.

  • برای کسب ایده های بهتر در مورد موضوع به اینترنت و کتابخانه ها مراجعه کنید و با کارشناسان صحبت کنید، تحقیقات شما باید تا زمانی که احساس کنید می توانید به طور موثر گزارشی در مورد موضوع ارائه دهید و به هرگونه سؤالی که ممکن است بوجود آید پاسخ دهید، ادامه داشته باشد.
  • هرچه تحقیق بیشتری انجام دهید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت و اگر اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، در ارائه خود بهتر عمل خواهید کرد.

2-مخاطب خود را بشناسید. اگر می خواهید مهارت های ارائه خود را صیقل دهید، باید به این فکر کنید که چه کسانی مخاطب شما خواهند بود. اگر می دانید که با همکلاسی های خود روبرو هستید، پس باید به آنچه آنها را علاقه مند و غافلگیر می کند فکر کنید. اگر با گروهی از متخصصان روبرو هستید، می توانید فرض کنید که با زبان تخصصی آشنایی دارند. اگر موضوع پیچیده ای را برای گروهی از نوجوانان ارائه می دهید، باید آن را ساده کنید تا برایشان قابل درک باشد.

  • اگرچه شما نمی توانید همه چیزهایی که مخاطبانتان می خواهند بدانند را بدانید، اما می توانید با توجه به سن و ساختار شخصیتی آنها، پیش بینی هایی در این زمینه انجام دهید. این موضوع را در زمان آماده سازی ارائه خود به یاد داشته باشید.

3-برای محدودیت زمانی خود برنامه ای در نظر بگیرید. به احتمال زیاد شما برای ارائه خود یک محدودیت زمانی خاص خواهید داشت، برای مثال نیم ساعت برای یک ارائه کاری یا ده دقیقه برای ارائه در کلاس درس. محدودیت زمانی شما به هر صورتی که باشد، باید بتوانید ارائه خود را طوری تنظیم کنید که به راحتی در آن بگنجد، و در نتیجه مجبور به نادیده گرفتن بعضی از نکات و یا صحبت کردن با ریتم تند نشوید. البته توجه داشته باشید که، لازم نیست آنقدر کوتاه صحبت کنید که در پایان زمان اضافی بیاورید.

  • هر قدر مدت زمان ارائه شما به این محدودیت زمانی نزدیکتر باشد، در ارائه مطالب خود آرامش بیشتری خواهید داشت و ارائه بهتری خواهید داشت.

4-از فناوری کمک بگیرید. فناوری هایی، مانند موسیقی یا یک ویدئو پروژکتور، می توانند به ارائه شما کمک کرده و مخاطبان را درگیر کنند. البته، استفاده بیش از حد از فناوری می تواند تأثیر منفی داشته باشد – پدیده ای که آن را “مرگ توسط پاورپوینت” می نامند. بنابراین، اگر تصمیم به استفاده از فناوری دارید، باید اطمینان حاصل کنید که به شما در جذب مخاطب کمک می کند نه دور کردن آنها.

  • به راحتی می توان از فناوری به عنوان یک وسیله کمکی استفاده کرد. اگر در انجام برخی کارها بیش از حد به یک دستگاه وابسته باشید، ممکن است احساس آمادگی و توانایی کمتری کنید. اما اگر فکر می کنید با استفاده از برخی نمودارها، جدول ها یا تصاویر، راحت تر می توانید مطالب خود را بیان کنید، حتما از آنها کمک بگیرید.

5-برای ارائه خود یک ساختار مشخص داشته باشید. یک ساختار منطقی و سازمان یافته به شما در بهبود مهارت هایتان کمک می کند و تمام کارهایی که باید انجام دهید را برای شما مشخص می کند. اگرچه می توانید در هنگام ارائه کمی خلاقیت داشته باشید، اما بیشتر ارائه ها، مانند مقاله ها، به طور معمول از ساختار مشابهی پیروی می کنند. در اینجا ساختار یک ارائه معمولی را بررسی می کنیم:

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

  • مقدمه: مخاطب خود را درگیر کرده و نکات اصلی ارائه را معرفی کنید. به عبارت دیگر، “آنچه می خواهید بگویید را از قبل به مخاطب بگویید.”
  • متن اصلی: با استفاده از مثال ها، حقایق، داستان ها و داده های خاص نقطه نظر خود را انعکاس دهید. مهمترین نکات را مجدداً یادآوری کنید تا مطمئن شوید که ملکه ذهن مخاطب شده اند.
  • نتیجه گیری: ضمن خلاصه کردن نکات اصلی، ارائه خود را با مطرح کردن ایده هایی برای فکر کردن به پایان برسانید. یعنی “آنچه که گفته اید را یک بار دیگر بگویید”.

6-تمرین ، تمرین ، تمرین. اگر می خواهید مهارت های ارائه خود را بهبود ببخشید، یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید تمرین است. در مقابل آینه، در حمام، در مقابل دوستان نزدیک یا اعضای خانواده خود تمرین کنید. با این وجود، توجه داشته باید که نباید آن را لغت به لغت به خاطر بسپارید، در این صورت ارائه شما خیلی مصنوعی می شود و اگر بعنوان مثال با یک سؤال غیرمنتظره روبرو شوید، رشته سخن بکلی از دستان خارج خواهد شد. در واقع باید آنقدر تمرین کنید که احساس راحتی با موضوع داشته باشید و بتوانید بدون نوشته صحبت کنید.

  • در صورت لزوم می توانید از ارائه آزمایشی خود فیلم بگیرید. اما برخی از افراد با انجام این کار دچار استرس بیشتری می شوند، بنابراین این کاملا به شما بستگی دارد.

حتما بخوانید: 15 تمرین بسیار موثر برای تقویت فن بیان و تبدیل شدن به یک سخنران قوی

قسمت 2 از 4: جلب توجه مخاطبان

1- با یک لطیفه شروع کنید. اگر مراسم خیلی رسمی نباشد، یک شوخی یا کمی شوخ طبعی می تواند راهی عالی برای شروع یک سخنرانی سرگرم کننده باشد. فقط باید به گونه ای این کار را انجام دهید که حس شوخ طبعی شما مخاطبان را مورد توهین قرار ندهد.

  • در رویدادی که به افتخار یک شخص خاص برگزار شده است، می توانید داستانی طنزآمیز درمورد خودتان و فرد مورد نظر تعریف کنید. توجه داشته باشید که این داستان یا شوخی خجالت آور یا توهین آمیز نباشد.
  • پیش از ایراد سخنرانی، شوخی خود را با چند نفر بررسی کنید. اگر فکر می کنید شوخی توهین آمیز است، آن را از سخنان خود حذف کنید.

2- یک جمله تکان دهنده بیان کنید. یک جمله تاثیر گذار توجه مخاطبان را به شما جلب می کند. از آنجایی که این جملات اغلب در مخاطب یک واکنش عاطفی شدید ایجاد می کنند، استفاده از آنها در ابتدای سخنرانی می تواند مخاطب را به سرعت درگیر کند.

  • چیز ساده ای را امتحان کنید، مانند “کمربندهای ایمنی زندگی افراد را نجات می دهند.”

3- یک جمله خبری بیان کنید. یک جمله خبری می تواند مخاطب را هیجان زده کند و این حس را بوجود بیاورد که موضوع سخنرانی شما مهم است. همچنین جمله شما می تواند به مخاطب اطلاعات خاصی بدهد.

  • اگر سخنرانی شما در مورد اختلالات خلقی باشد، ممکن است جمله ای مانند این را بیان کنید، “افسردگی ، افسردگی جنون آمیز و اختلالات خلقی می توانند عوارض جانبی کشنده ای داشته باشد.”
  • اگر سخنرانی شما درمورد دفاع شخصی است، می توانید چنین چیزی بگویید، “اگر تنها باشید و ناگهان مورد حمله قرار بگیرید، واکنش شما در چند ثانیه اول می تواند منجر به مرگ یا نجات جان شما شود.”

4- حس هیجان یا کنجکاوی مخاطب را برانگیخته کنید. قبل از اشاره به اصل موضوع، آن را شرح دهید. با توصیف ویژگی های یک چیز، مخاطب ترغیب می شود، در مورد موضوع سخنرانی خود صحبت کنید بدون اینکه به آن اشاره کنید و اجازه دهید ذهن مخاطبان درگیر موضوع و حدسیات شود.

برای سخنرانی در مورد سگ ها، می توانید خصوصیات استاندارد آنها یا زندگی روزمره یک سگ را از زبان شخص اول توصیف کنید و با این جمله به سخنان خود خاتمه دهید: “من یک سگ هستم”.

کلاس درس

5- یک واقعیت یا آمار تکان دهنده را عنوان کنید. یک آمار شگفت آور و تکان دهنده می تواند مخاطبان شما را نسبت به اهمیت موضوع انتخابی شما آگاه کند. در نتیجه مخاطبان به آنچه شما در مورد موضوع می گویید توجه بیشتری خواهند داشت.

  • آمار کاهش یا افزایش زاد و ولد در یک منطقه یا یک کشور خاص می تواند به افراد در مورد مشکلات جمعیتی هشدار بدهد.

6- آمار تاثیر گذار و شواهد بیشتر ارائه دهید. ارائه اسناد و شواهد باید یک عنصر اساسی در کل سخنرانی شما باشد، اما اگر می خواهید در ابتدای سخنرانی توجه مخاطب را به خود جلب کنید، یک راه عالی برای این کار ارائه آمار یا شواهد مشابه دیگر در مورد موضوع صحبت شما است. این آمار زمانی تاثیر گذارتر خواهد بود که بتواند مخاطبان شما را غافلگیر كند.

  • برای سخنرانی به منظور ترغیب افراد به انجام اقدامات محافظتی در برابر نور خورشید، می توانید آماری در رابطه با تعداد افرادی که در اثر سرطان پوست در هر سال جان خود را از دست می دهند، ارائه کنید.

7- یک داستان یا حکایت تعریف کنید. داستان ها با ترکیب اطلاعات و سرگرمی با مخاطب ارتباط برقرار می کنند. داستانی که برای شروع سخنرانی خود انتخاب می کنید می تواند واقعی یا تخیلی باشد اما به هر صورت باید ارتباط کاملی با موضوع سخنرانی شما داشته باشد.

  • برای سخنرانی در مورد مراقبت های زایمان در ایالات متحده، می توانید داستانی در مورد تجربه مراقبت از زایمان خود یا شخصی که می شناسید تعریف کنید.
  • اگر سخنرانی در مورد آموزش پخت کیک به بچه ها یا نوجوانان باشد، ممکن است در مورد کودکی صحبت کنید که برای والدین یا عزیزان خود کیک تهیه کرده است. همچنین می توانید واکنش های والدین آن کودک را برای مخاطبین خود اجرا کنید.

8- با یک نقل قول مناسب شروع کنید. یک نقل هوشمندانه و ظریف که به موضوع گفتار شما مربوط است، می تواند برای شروع سخنرانی شما بسیار مناسب باشد. برای یک سخنرانی الهام بخش یا سرگرم کننده در مورد یک مناسبت خاص، از نقل قول هایی استفاده کنید که به مناسبت یا منافع مخاطبان مرتبط هستند.

  • سعی کنید نقل قول ها را از منابع مشهور انتخاب کنید، زیرا افراد در صورتی که آن شخص را بشناسند واکنش بهتری نشان خواهند داد.
  • نقل قول های الهام بخش روشی متداول برای شروع سخنرانی جشن های فارغ التحصیلی هستند. معمولاً گوینده نقل قولی را انتخاب می کند که درمورد رویاها، آموزش، نگاه به آینده یا ساخت شخصیت صحبت می کند.
  • نقل قول ها اغلب برای شروع سخنرانی های نمایشی مورد استفاده قرار نمی گیرند.

9- نظر یک کارشناس را عنوان کنید. اگر می توانید یک متخصص در زمینه موضوع سخنرانی خود پیدا کنید که با موضع شما موافق باشد، و نظر او را به زبان خود بیان کنید. از همان ابتدا نظر و موضع خود را نیز عنوان کنید.

  • اگر می خواهید به مخاطبان خود در مورد اهمیت تغذیه سالم و ورزش کردن اطلاعات بدهید، می توانید با استفاده از یک نقل قول از یک متخصص مشهور در این زمینه شروع کنید و توجه مخاطب را به سخنرانی خود جلب کنید.

10- از یک روش بصری قابل توجه استفاده کنید. اگر هدف شما از سخنرانی معرفی راه های تولید یک محصول یا نتیجه باشد، نشان دادن “کار تمام شده” و محصول نهایی در ابتدای سخنرانی می تواند مخاطبان را ترغیب به ادامه سخنرانی و آشنایی با روش شما کند.

  • برای سخنرانی در مورد چگونگی کاهش وزن، می توانید با نشان دادن تصاویر قبل و بعد افرادی که از روش توصیفی شما استفاده کرده اند، شروع کنید.

سخنرانی در جمع

11- از نمونه های عینی استفاده کنید. اگر می خواهید محصول یا ایده ای را بفروشید یا سعی دارید یک دوره یا سرویس خدماتی را معرفی کنید، یک نمونه عینی می تواند مخاطبان را درگیر کند و در عین حال آنها را متقاعد کند که آنچه شما تبلیغ می کنید کارآمد است.

  • اگر می خواهید مخاطب را ترغیب به خرید یک برنامه خاص آموزشی برای یادگیری زبان کنید، می توانید در مورد شخصی که از آن برنامه استفاده کرده است و اکنون در کشوری که به آن زبان صحبت می کنند زندگی می کند، صحبت کنید.

قسمت 3 از 4: با اعتماد به نفس صحبت کنید

تمرکز و آرامش

1-از قبل استراحت کنید. شما نمی توانید در حالیکه خیس عرق شده اید یا با لکنت زبان سخنرانی کنید زیرا در این حالت آنقدرمضطرب و عصبی هستید که به سختی می توانید جلوی چشمانتان را ببینید. حداقل چند ساعت قبل از ارائه، کمی استراحت کنید، خواه با نوشیدن یک فنجان دمنوش بابونه، مدیتیشن و یا پیاده روی. اگر می خواهید استراحت کنید، باید مرحله آماده سازی را بخوبی انجام داده باشید- اگر تا چند دقیقه قبل از سخنرانی خود مشغول تمرین باشید، نمی توانید به آرامش برسید. به یاد داشته باشید که هرچه آرامش بیشتری داشته باشید، ایجاد ارتباط با مخاطب برایتان راحت تر خواهد شد و سرگرم کننده تر خواهید بود.

  • قبل از اینکه روی صحنه بروید، یک لیوان آب بنوشید و تارهای صوتی خود را روغن کاری کنید. در صورت لزوم می توانید یک لیوان یا یک بطری آب با خود روی صحنه ببرید.
  • برای ایجاد احساس راحتی بیشتر کمی زودتر در محل حاضر شوید. اگر در سالن اجتماعات یا یک ساختمان بزرگ سخنرانی می کنید، کمی در مکان قدم بزنید و یا حتی برای ایجاد ارتباط با محیط در قسمت تماشاگران بنشینید.
  • اگر می خواهید آرامش بیشتری داشته باشید، به یاد داشته باشید که هدف شما ایجاد ارتباط است نه کمال. شما می خواهید با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و اگر بتوانید خودتان باشید، ایجاد این ارتباط بسیار آسان تر خواهد بود.

2-از خود اعتماد به نفس نشان دهید. قبل از اینکه اولین کلمه را به زبان بیاورید اعتماد به نفس خود را به رخ بکشید. اگر به نظر برسد که به خود و آنچه می گویید اعتقاد و اعتماد دارید، مخاطبان بسیار بیشتر به شما باور خواهند داشت. بنابراین، ماهرانه رفتار کنید، لبخند بزنید و با مخاطبان خود ارتباط چشمی برقرار کنید تا به آنها نشان دهید که از آنها نمی ترسید و کنترل امور را در دست دارید. حتی اگر احساس اعتماد به نفس زیادی ندارید هم، اعتماد به نفس به شما کمک می کند احساس راحتی کنید و قابل اعتمادتر به نظر برسید.

  • خم نشوید. سر خود را بالا و ستون فقرات خود را صاف نگه دارید.
  • با دستان خود حرف نزنید یا بازی نکنید. گاهی اوقات می توانید از حرکت دستان خود برای تأکید استفاده کنید، اما این کار را بیش از حد انجام ندهید زیرا باعث می شود عصبی به نظر برسید.
  • در صورت لزوم به خودتان بخندید. اگر اشتباه کوچکی کردید، به جای اینکه احساس ناخوشایندی داشته باشید بخندید و اجازه دهید جمعیت نیز به همراه شما بخندد.
  • از کلمات قدرتمند استفاده کنید و طوری صحبت کنید که گویی هر آنچه شما می گویید یک واقعیت است. اگر هدف از ارائه شما این است که ثابت کنید سان فرانسیسکو نسبت به عموزاده جنوبی خود لس آنجلس بهتر است، نگویید “من فکر می کنم که سان فرانسیسکو ممکن است شهری بهتر از لس آنجلس باشد”. بلکه بگویید، “سان فرانسیسکو بهتر از لس آنجلس است،” در این صورت مخاطب شما احتمالاً با شما موافقت خواهد کرد.

3-یک افتتاحیه قوی داشته باشید. شما باید مخاطبان خود را از همان ابتدا غافلگیر کنید. اگر آنها را با کلمه اول درگیر کنید، در طول راه همراه شما خواهند بود. با یک واقعیت تکان دهنده یا مرتبط، یک حکایت خنده دار و جذاب یا یک نقل قول الهام بخش شروع کنید. آنچه که بازگو می کنید حتما باید برای ارائه شما مفید باشد و فقط ارزش سرگرمی نداشته باشد.

  • هرگز بابت سخنرانی خود، عذرخواهی نکنید، حتی اگر یک ارائه اجباری در محل کار یا مدرسه باشد. هیچ چیزی بدتر از این نیست که به مخاطبان خود بگویید “متاسفم که وقت شما را گرفتم، اما باید این کار را انجام می دادم …”

4-گویا باشید. شیوایی و رسایی برای بهبود مهارتهای ارائه الزامی هستند. حتی اگر برای جذاب ترین ارائه جهان برنامه ریزی کرده باشید در صورتی که بخواهید خیلی آرام یا خیلی سریع صحبت کنید مخاطب شما متوجه صحبت های شما نخواهد شد. واضح و آهسته صحبت کنید و تن صدای خود را طوری تنظیم کنید که همه بتوانند شما را بشنوند. لحن شما باید با کلمات مطابقت داشته باشد و افراد بتوانند سخنان شما را بفهمند و با شما ارتباط برقرار کنند.

  • برای تاکید بیشتر بین جملات مکث کنید، و تلاش کنید صداهای اضافی تولید نکنید. البته باید توجه داشته باشید که حتی شخصیت معروفی مثل براک اوباما در سخنرانی های خود این کار را انجام می دهد.
  • مختصر و مفید باشید. کلمات اضافی را حذف کنید و آنچه مهم است را بازگو کنید. برای انتقال نقطه نظرات خود به یک میلیون صفت احتیاج ندارید – کافی است یک صفت مناسب انتخاب کنید.
  • برای ارتقای دانش پایه و واژگان خود تا جاییکه که می توانید مطالعه کنید. این کار شما را باهوش تر و شیواتر می کند.

5-سند و مدرک ارائه کنید. اگر می خواهید مخاطب خود را اقناع کنید، باید برای پشتیبانی از ایده های خود از داستان ها، حکایات، آمارها و واقعیت ها استفاده کنید. اگر به مخاطبان خود بگویید که یک رژیم غذایی سالم کلید زندگی خوب است و هیچ مدرکی برای پشتیبانی آن ارائه ندهید، مخاطبان شما را باور نخواهند کرد. جذاب و بامزه بودن به تنهایی کافی نیستند، صحبت های شما باید منطقی و معنادار باشند. داستانها راهی عالی برای ایجاد ارتباط و نشان دادن نکات به طور مؤثر بدون کند کردن حرکت شما هستند.

  • برای اثبات موضع خود به یک میلیون واقعیت و آمار احتیاج ندارید. یک یا دو واقعیت یا آماری که با دقت انتخاب شده باشند می توانند مخاطبان را راضی کنند.
  • یک داستان یا یک آمار می تواند روشی موثر و جذاب برای افتتاح ارائه شما باشد. همچنین می توانید در پایان مجددا به آن برگردید و یک جمع بندی کلی داشته باشید.

6-قدرت خود را نشان دهید. اگرچه در زمان نوشتن مقالات رسمی، باید از دوم شخص خودداری کنید، استفاده از ضمیر “شما” برای ایجاد ارتباط با مخاطبان خود در حین ارائه بسیار مهم است. شما باید در مخاطبان خود این احساس را ایجاد کنید که با آنها صحبت می کنید در نتیجه هر فرد احساس کند که ارائه شما می تواند به او سود برساند.

  • به جای “هر شخصی می تواند مناقشات خود با دیگران را مدیریت کند …” چیزی مانند این بگویید، “شما می توانید در کمتر از یک ساعت با پنج نکته ساده مناقشات خود را مدیریت کنید”، گرچه شما اساساً در هر دو حالت یک مفهوم را می رسانید، اما با استفاده از مثال دوم مخاطبان خود را بیشتر درگیر سخنرانیتان خواهید کرد.

7-خودتان باشید. از طریق احساسات خود ارتباط برقرار کنید. هیچ کس از یک سخنران خسته کننده خوشش نمی آید، بنابراین سعی کنید با انرژی سخن بگویید، صدای خود را طوری تنظیم کنید که گویی با تک تک افراد صحبت می کنید، سعی کنید طنز را چاشنی کار کنید و از نشان دادن شکست های خود به عنوان نمونه ای برای یادگیری نترسید.

8-نکات مهم را تکرار کنید. اگرچه تمام کلمات ارائه شما حائز اهمیت هستند، بدون شک حداقل دو یا سه نکته وجود خواهد داشت که می خواهید مخاطبان آنها را بپذیرند. با تکرار آنها را برای مخاطبان یادآوری کنید. می توانید این کار را طوری انجام دهید که کسل کننده یا تکراری نباشد. برای مطرح کردن نکات از داستان یا حکایات شخصی استفاده می کنید، به مخاطبان خود یادآوری کنید که نکته مورد نظرتان چیست و در پایان مجددا به آن بازگردید. بگذارید مخاطبان متوجه شوند که برخی از نکاتی که بیان کردید از بقیه مهمتر هستند.

  • یک راه دیگر برای تأکید بر نکات مهم کند کردن ریتم صحبت کردنتان است. در صورت لزوم ازحرکت دستان خود برای تأکید استفاده کنید.

9- برای جلسه پرسش و پاسخ زمان در نظر بگیرید. جلسه پرسش و پاسخ می تواند به مخاطب کمک کند مطالب شما را به معنای واقعی درک کند، با شما و ارائه شما ارتباط برقرار کند و احساس کند که پیام اصلی ارائه را دریافت کرده است. اگر احساس می کنید که ارائه شما به یک جلسه پرسش و پاسخ نیاز دارد حتما برای آن زمان در نظر بگیرید – این جلسه باید قبل از اتمام سخنرانی باشد.

  • برای سؤالات محدودیت زمانی 5 تا 10 دقیقه ای تعیین کنید. به مخاطبان خود بگویید که هدفتان از در نظر گرفتن محدودیت زمانی این است که آنها از بحث اصلی دور نشوند.
  • پس از سوال و جواب نتیجه گیری کنید. مراقب باشید با پرداختن به پرسش های بی ربط ارزش سخن رانی خود راپایین نیاورید.

10-سخنان خود را با قدرت به پایان برسانید. ارائه خود را با یادداشت محکمی به پایان برسانید. وقتی احساس کردید خودتان یا مخاطبتان بی حوصله و کسل شده اید، اجازه ندهید ارائه تان خراب شود. یک نتیجه گیری قدرتمند ارائه دهید و با یادآوری مهمترین نکات یک بار دیگر مخاطبان خود را درگیر کنید. اشکالی ندارد اگر پیام اصلی ارائه را جمع بندی کنید و “آنچه که به آنها گفتید را مجددا بگویید”. تا آخر کار با اعتماد به نفس رفتار کنید، سر خود را بالا نگه دارید. و در صورت لزوم از مشارکت مخاطبان تشکر کنید.

  • با بی حوصلگی صحبت نکنید و طوری وانمود نکنید که انگار مشتاق ترک صحنه هستید. چیزهایی مانند “خوب، به پایان بحث رسیدیم” یا “این تمام چیزی بود که باید می گفتم” را به زبان نیاورید. – مطمئن باشید که یک سخنرانی عالی ارائه داده اید و آن را با هیجان جمع بندی کنید.

حتما بخوانید: اگر مشکل اعتماد به نفس دارید این 15ترفند ساده را دنبال کنید

قسمت 4 از 4: ترفندهای طلایی

سخنرانی

استرس و بیقراری خود را به اشتیاق تبدیل کنید

بهتر است قبل از ارایه ی سخنرانی، نوشیدنی انرژی زا بخورید و یک موسیقی بسیار شاد و پر نشاط گوش کنید! اما چرا؟ این باعث می شود که استرس شما به اشتیاق و هیجان تبدیل شود و بتوانید یک سخنرانی پرشور و نشاط داشته باشید.

مطالعات نشان داده اند که سخنرانی های پر شور و نشاط بسیار موفق تر از سخنرانی های جدی و فصیح هستند. بنابراین تا جایی که می توانید (و با هر روشی که در ذهن دارید!) انرژی خود را بالا ببرید تا یک سخنرانی دلچسب ارایه دهید. توجه کنید که از نوشیدن کافئین زیاد خودداری کنید چون واکنش افراد مختلف به کافئین متفاوت است. علاوه بر این از مصرف نوشیدنی های الکلی نیز اجتناب کنید.

در سخنرانی های افراد دیگر شرکت کنید

یکی از راههای آماده شدن برای سخنرانی، شرکت در کنفرانس ها و سخنرانی افراد دیگر است. اینکار موجب می شود بتوانید مهارت های ارائه ی خود را تقویت کنید و یک پیش زمینه داشته باشید. این باعث احترام به ارائه دهنده هم می شود و علاوه بر این می توانید جایگاه مخاطب بودن را هم لمس کنید. برای مثال می توانید بفهمید که مخاطب بودن چه حسی دارد و مخاطبان از چه چیزی بیشتر خوششان می آید؟ آیا ماهیت ارائه ها استراتژیک است یا تاکتیکی؟

همچنین می توانید از طریق تلوزیون، رادیو و…، به سخنرانی های افراد مشهور و بسیار حرفه ای توجه کنید و مهارت های فن بیان آنها را بیاموزید. توجه کنید که آنها پس از قرار گرفتن در یک موقعیت سخت یا توهین آمیز چه واکنشی از خود نشان می هند یا اینکه در چه مواقعی مکث می کنند و تن صدای شان را بالا و پایین می برند. بنابراین قبل از اینکه به یک سخنران خوب تبدیل شوید، اول باید یک شنونده ی خوب و ماهر باشید.

مثبت فکر کنید و در مورد سخنرانی موفق رویاپردازی کنید

مطالعات زیادی ثابت کرده اند که رویاپردازی و افکار مثبت، اثر مهمی در وقایع پیش رو دارد. سعی کنید افکار منفی را دور بریزید و یک تصور مثبت از سخنرانی در ذهنتان ایجاد کنید. با تصویر سازی های مثبت ذهنی، می توانید شانس موفقیت خود را بالا ببرید.

بجای اینکه فکر کنید وسط سخنرانی تپق می زنید یا قسمتی از متن را فراموش می کنید، تصور کنید که یک سخنرانی پر شور و هیجان و بی نظیر ارایه می دهید بطوریکه تماشاچی ها و مخاطبان به وجد می آیند. تصورات و افکار مثبت، بیش از آنچه فکر کنید موثر و مفید هستند و موجب کاهش استرس هم می شوند. روش رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی

با ترس هایتان نجنگید و با آنها روبرو شوید

به جای تلاش برای مبارزه با ترس، سعی کنید آن را بپذیرید. درست است که روبرو شدن با ترس ها می تواند وحشتناک باشد ولی در نهایت به شما کمک می کند. به عنوان مثال، پیش از رفتن روی صحنه، به این فکر کنید که با چه چیزی سخنرانی را شروع کنید و چگونه ترس های تان را کنترل کنید؟ گاهی اوقات لازم است ترس را به شور و اشتیاق مبدل کرد.

 

در ادامه بخوانید: نحوه تبدیل شدن به یک سخنران و مجری استثنایی (آموزش همه نکات کاربردی)

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا