تا 80 درصد تخفیف واقعی!! پکیج های آموزشی (جمعه سیاه)

الان بخر!
مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

14 روش شروع یک سخنرانی جذاب و قدرتمند (و ادامه آن)

آیلتس

بعضی اوقات ممکن است با وجود اینکه مطالب خوب و مناسبی برای ارائه دارید یا حتی وقتی روی موضوعتان به اندازه کافی تسلط دارید و کلی درباره اش تحقیق و مطالعه کرده اید اما به محض اینکه جلوی جمع قرار می گیرید همه چیز به هم بریزد! شاید بپرسید چرا چنین اتفاقی می افتد؟ جواب آن ساده است: اعتماد به نفس پایین!

بهترین راه برای شروع یک سخنرانی به نوع و موضوع آن، مخاطب و رویداد مورد نظر بستگی دارد. یکی از نکات مهم در یک سخنرانی موفق جلب توجه مخاطبان از همان ابتدای سخنرانی است. اگر بتوانید توجه آنها را جلب کنید، احتمالاً تا آخر سخنرانی با شما همراه خواهند بود. برای جلب توجه مخاطبان راه مشخصی وجود ندارد، روش های مختلفی وجود دارند که می توانند مؤثر باشند. یکی از این روش ها را با توجه به تیپ شخصیتی و موضوع سخنرانی خود انتخاب کنید.

بخش 1: روشهای شروع یک سخنرانی

1- با یک ادعای بزرگ شروع کنید

همه سخنرانی معروف مارتین لوترکینگ به نام “رویایی دارم” را به خاطر دارند. اما این سخنرانی با جمله من رویایی دارم شروع نمی شود. بلکه این جمله نقط اوج سخنرانی است. به جای آن لوترکینگ صحبت هایش را با جمله زیر شروع می کند:

“خرسندم از همراهی با شما و بودن در این جمع که بعدها از آن در تاریخمان به عنوان بزرگترین راهپیمایی برای آزادی یاد خواهد شد.” می بینید؟ مارتین لوترکینگ سخنرانی اش را با ادعایی مبنی بر اینکه این راهپیمایی بزرگترین تجمع و تظاهرات برای آزادیست شروع می کند. شاید الان این مساله عادی به نظر برسد ولی تصور کنید که شنیدن چنین جمله ای در آن روزها که هیچ کس از حوادث بعد از آن خبر نداشت تا چه اندازه غافلگیر کننده بود.

شما هم با جملات اغراق آمیز و غافلگیر کننده شروع کنید. اعتماد بنفس داشته باشید. اگر می دانید گفتن یک ادعای غافلگیر کننده می تواند توجه مخاطبتان را به شما جلب کند این کار را در همان شروع سخنرانی انجام بدهید و آن را برای آخر حرف هایتان نگه ندارید.

2- یک جمله تکان دهنده یا یک آمار عجیب غریب بیان کنید

یک جمله تاثیر گذار توجه مخاطبان را به شما جلب می کند. از آنجایی که این جملات اغلب در مخاطب یک واکنش عاطفی شدید ایجاد می کنند، استفاده از آنها در ابتدای سخنرانی می تواند مخاطب را به سرعت درگیر کند.

  • چیز ساده ای را امتحان کنید، مانند “کمربندهای ایمنی زندگی افراد را نجات می دهند.”
  • آمار کاهش یا افزایش زاد و ولد در یک منطقه یا یک کشور خاص می تواند به افراد در مورد مشکلات جمعیتی هشدار بدهد.

12 ترفند برای بهبود مهارت سخنرانی در جمع (از شروع تا پایان)

3- یک جمله خبری بیان کنید

یک جمله خبری می تواند مخاطب را هیجان زده کند و این حس را بوجود بیاورد که موضوع سخنرانی شما مهم است. همچنین جمله شما می تواند به مخاطب اطلاعات خاصی بدهد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

  • اگر سخنرانی شما در مورد اختلالات خلقی باشد، ممکن است جمله ای مانند این را بیان کنید، “افسردگی ، افسردگی جنون آمیز و اختلالات خلقی می توانند عوارض جانبی کشنده ای داشته باشد.”
  • اگر سخنرانی شما درمورد دفاع شخصی است، می توانید چنین چیزی بگویید، “اگر تنها باشید و ناگهان مورد حمله قرار بگیرید، واکنش شما در چند ثانیه اول می تواند منجر به مرگ یا نجات جان شما شود.”

4- با یک سوال که حس کنجکاوی مخاطب را بر می انگیزد شروع کنید

یک راه بسیار ساده اما کارساز برای جلب توجه مخاطب سوال کردن از اوست. علاوه بر این اگر سخنرانی تان را با سوال کردن شروع کنید چارچوب های معمول را هم از بین می برید و مخاطب را غافلگیر می کنید. احتمالا بیننده در چنین شرایطی از خودش می پرسد: مگر نه اینکه سخنران باید به سوالات ما جواب بدهد؟!

اما یادتان باشد این سوال ها نباید با یک بله یا خیر ساده جواب داده شوند و ماجرا تمام شود؛ بلکه از این طریق باید ایده مورد نظرتان را به ذهن مخاطب بیاورید. Simon Sinek در یکی از سخنرانی هایش درباره اینکه چطور رهبران بزرگ می توانند الگوی عملی دیگران باشند این طور شروع می کند:

“وقتی هیچ چیز اونطور که دلمون می خواد پیش نمیره باید چه کار کنیم؟ از اون مهمتر، چرا بعضی ها بدون رعایت پیش فرضها به هر چی که دلشون می خواد میرسن؟ مثلا چرا شرکت اپل انقدر موفقه؟ چرا مارتین لوترکینگ جنبش حقوق مدنی رو رهبری کرد؟”

وقتی سخنران این سوالات را مطرح می کند مخاطب منتظر است که جوابی برای این سوالات پیدا شود. از خودش می پرسد: خب چطور و چرا این اتفاقات می افتند؟ پس مجبور است کاملا گوش هایش را تیز کند و ببینید ماجرا از چه قرار است.

سخنرانی خوب

15 اشتباه ویران کننده در ارائه/سخنرانی های کاری که باید از آن دوری کنید!

5- آمار تاثیر گذار و شواهد بیشتر ارائه دهید

ارائه اسناد و شواهد باید یک عنصر اساسی در کل سخنرانی شما باشد، اما اگر می خواهید در ابتدای سخنرانی توجه مخاطب را به خود جلب کنید، یک راه عالی برای این کار ارائه آمار یا شواهد مشابه دیگر در مورد موضوع صحبت شما است. این آمار زمانی تاثیر گذارتر خواهد بود که بتواند مخاطبان شما را غافلگیر كند.

  • برای سخنرانی به منظور ترغیب افراد به انجام اقدامات محافظتی در برابر نور خورشید، می توانید آماری در رابطه با تعداد افرادی که در اثر سرطان پوست در هر سال جان خود را از دست می دهند، ارائه کنید.

6-از مثال های معکوس استفاده کنید

به مثال زیر توجه کنید. این یک نمونه عالی از پایان دادن به سخنرانیست که از سخنرانی Sir Ken Robinson برداشته شده. رابینسون صحبت هایش را با نقل قولی از یک ویروس شناس آمریکایی به پایان می رساند:

“اگه همه حشراتی که روی زمین زندگی می کنند ناپدید بشن بیشتر از 50 سال طول نمی کشه که حیات روی زمین به طور کامل از بین بره. اما اگه انسان ها از روی زمین محو بشن زمین دوباره شکوفا میشه و حیات مجدد در اون جریان پیدا می کنه!”

بعد از این نقل قول، رابینسون به حضار می گوید که کاملا حق با آن ویروس شناس است. اما این نقل قول بر خلاف انتظارات مخاطب است. مخاطب از خودش می پرسد آیا واقعا ما انسان ها در حال نابودی جهان هستیم؟ آیا هیچ اثر مثبتی نداریم؟ بنابراین توجه او به مساله جلب می شود.

7- یک داستان یا حکایت تعریف کنید

یکی از جالبترین روش ها برای شروع سخنرانی تعریف کردن یک داستان سرگرم کننده و جذاب است. البته قصه و داستان فقط برای سرگرم شدن نیست بلکه قصه گویی و داستان سرایی جزو مکانیسم هایی هستند که از هزاران سال پیش تا کنون با بشر بوده اند و بعدها هم خواهند بود. این مساله نشان می دهد ذات ما به شنیدن و گفتن داستان علاقه دارد پس چرا از آن در سخنرانی هایمان استفاده نکنیم؟

یکی از بهترین راه ها برای داشتن یک شروع خوب این است که کارتان را با گفتن یک داستان مرتبط با موضوع سخنرانی شروع کنید. این دقیقا همان کاریست که Brené Brown در سخنرانی های Ted Talk می کند (از اینجا می تونید ببینید). براون سخنرانی اش را با یک داستان خنده دار شروع می کند و بعد سر اصل مطلب می رود و اتفاقا مخاطب هم از این سبک سخنرانی بسیار استقبال می کند.

بایدن در حال سخنرانی

8- با یک نقل قول مناسب شروع کنید

یک نقل هوشمندانه و ظریف که به موضوع گفتار شما مربوط است، می تواند برای شروع سخنرانی شما بسیار مناسب باشد. برای یک سخنرانی الهام بخش یا سرگرم کننده در مورد یک مناسبت خاص، از نقل قول هایی استفاده کنید که به مناسبت یا منافع مخاطبان مرتبط هستند.

  • سعی کنید نقل قول ها را از منابع مشهور انتخاب کنید، زیرا افراد در صورتی که آن شخص را بشناسند واکنش بهتری نشان خواهند داد.
  • نقل قول های الهام بخش روشی متداول برای شروع سخنرانی جشن های فارغ التحصیلی هستند. معمولاً گوینده نقل قولی را انتخاب می کند که درمورد رویاها، آموزش، نگاه به آینده یا ساخت شخصیت صحبت می کند.
  • نقل قول ها اغلب برای شروع سخنرانی های نمایشی مورد استفاده قرار نمی گیرند.

9- نظر یک کارشناس را عنوان کنید

اگر می توانید یک متخصص در زمینه موضوع سخنرانی خود پیدا کنید که با موضع شما موافق باشد، و نظر او را به زبان خود بیان کنید. از همان ابتدا نظر و موضع خود را نیز عنوان کنید.

  • اگر می خواهید به مخاطبان خود در مورد اهمیت تغذیه سالم و ورزش کردن اطلاعات بدهید، می توانید با استفاده از یک نقل قول از یک متخصص مشهور در این زمینه شروع کنید و توجه مخاطب را به سخنرانی خود جلب کنید.

10- از یک روش بصری قابل توجه استفاده کنید

اگر هدف شما از سخنرانی معرفی راه های تولید یک محصول یا نتیجه باشد، نشان دادن “کار تمام شده” و محصول نهایی در ابتدای سخنرانی می تواند مخاطبان را ترغیب به ادامه سخنرانی و آشنایی با روش شما کند.

  • برای سخنرانی در مورد چگونگی کاهش وزن، می توانید با نشان دادن تصاویر قبل و بعد افرادی که از روش توصیفی شما استفاده کرده اند، شروع کنید.

در حال تدریس در دانشگاه

11- از نمونه های عینی استفاده کنید

اگر می خواهید محصول یا ایده ای را بفروشید یا سعی دارید یک دوره یا سرویس خدماتی را معرفی کنید، یک نمونه عینی می تواند مخاطبان را درگیر کند و در عین حال آنها را متقاعد کند که آنچه شما تبلیغ می کنید کارآمد است.

  • اگر می خواهید مخاطب را ترغیب به خرید یک برنامه خاص آموزشی برای یادگیری زبان کنید، می توانید در مورد شخصی که از آن برنامه استفاده کرده است و اکنون در کشوری که به آن زبان صحبت می کنند زندگی می کند، صحبت کنید.

12- از نظرسنجی استفاده کنید

از مخاطبان در مورد یک موضوع خاص نظر بخواهید تا درک بهتری از آنها بدست آورید. این کار به مخاطب کمک می کند تا به اطلاعاتی که به اشتراک می گذارید توجه کند و با آن ارتباط برقرار کنند.

  • برای سخنرانی در مورد چگونگی آماده سازی اتومبیل خود برای فصل زمستان، می توانید از مخاطبان چیزی مانند این را بپرسید، “آیا تا به حال احساس کرده اید که ماشین شما در خیابان یخ زده می لغزد؟ یا تابحال مجبور شده اید اتومبیل خود را کنار یک جاده یخ زده خاموش کنید؟ “

13-از مخاطبان بخواهید چیزی را تجسم کنند

مخاطبان خود را به انجام یک تمرین تجسمی مختصر سوق دهید تا از تخیلات آنها به نفع خود استفاده کنید. ممکن است کلمات شما به اندازه تصاویری که در این بخش در ذهن آنها ایجاد می شود، تاثیر گذار نباشد.

  • به عنوان مثال، اگر درباره رزرو یک تعطیلات رویایی سخنرانی می کنید، ممکن است با این روش شروع کنید: ”تصور کنید در یک ساحل گرمسیری هستید. شن و ماسه ها را در زیر پاهای خود احساس می کنید و خورشید روی شانه های شما می تابد. امواج اقیانوس و وزش باد را در میان نخلستان می شنوید. “

14- به رویدادهای اخیر اشاره کنید

اشاره به اخبار جدید یک استراتژی خوب است زیرا به مخاطب تأکید می کند که سخنرانی شما مفید است. با مراجعه به مواردی که اخیراً در اخبار اتفاق افتاده است، بین موضوع سخنرانی خود و یک رویداد که اخیرا اتفاق افتاده ارتباط برقرار کنید.

  • به عنوان مثال، اگر سخنرانی شما درباره تعداد ناکافی زنان فعال در زمینه فناوری باشد، می توانید به نمونه های واقعی در مورد منصرف کردن دختران از ادامه تحصیل در مقطع دبیرستان که اخیرا اتفاق افتاده است اشاره کنید.

سخنرانی کردن

15- به مناسبت اشاره کنید

در سخنرانی هایی که در یک مناسبت یا رویداد خاص اتفاق می افتند، سخنرانان اغلب سخنرانی خود را با اشاره مستقیم به آن مناسبت یا رویداد آغاز می کنند. از آنجایی که احتمالاً همه مخاطبان به دلیل همین مناسبت در آنجا حضور دارند، صحبت کردن در مورد مناسبت می تواند راهی مناسب برای برقراری ارتباط سریع با آنها باشد.

اگر در جشن کریسمس یا جمع آوری کمک های مالی سخنرانی می کنید، می توانید در مورد خاطرات کریسمس یا فصل زمستان صحبت کنید.

بخش 2: ارائه سخنرانی

1-سخنرانی خود را از قبل تمرین کنید. چند بار وقت بگذارید و سخنرانی خود را تمرین کنید. زمان بندی کنید و در صورت لزوم آن را کوتاه کنید. همچنین می توانید از یک دوست نظرخواهی کنید.

  • تمرین باعث می شود احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
  • اولین جمله سخنرانی خود را به خاطر بسپارید. این به شما کمک می کند بر اضطراب شروع سخنرانی غلبه کنید. نسخه ای از متن سخنرانی خود به همراه داشته باشید.

2- وسایل مورد نیاز را از قبل آزمایش کنید. اگر از کمک های تصویری مانند پاورپوینت استفاده می کنید، فن آوری مورد نیاز را آزمایش کنید تا مطمئن شوید همه چیز به درستی کار می کند.

اهمیت زبان بدن در ارائه یک سخنرانی +چطور از آن استفاده کنیم؟

3- یک لیوان آب در دسترس خود قرار دهید. دهان بسیاری از افراد هنگام صحبت کردن خشک می شود، بنابراین حتما مقداری آب به همراه خود داشته باشید. قبل از شروع سخنرانی، یک جرعه کوچک بنوشید.

  • اگر سخنرانی کوتاهی دارید، احتمالاً نیازی به نوشیدن آب در وسط صحبتهایتان نخواهید داشت. اگر سخنرانی شما طولانی است، باید مکث کنید و یک جرعه آب بنوشید. آب را نبلعید زیرا این کار ریسک ریختن آب روی لباس یا سرفه را افزایش می دهد.

4- با یک لحن و زبان بدن قاطع شروع کنید. سخنرانی خود را با یک لحن قوی شروع کنید. زبان بدن شما باید مطمئن به نظر برسد. پشت شانه ها و سرتان را بالا نگه دارید. قبل از شروع یک نفس عمیق بکشید تا بدن و ذهتان آرام شود.

5- با عذرخواهی شروع نکنید. سخنرانی خود را با جمله ای مانند “متأسفم اگر مراسم کمی بی نظم به نظر می رسد” یا “از اینکه ممکن است کمی مضطرب به نظر برسم عذرخواهی می کنم.” شروع نکنید. این موارد تا زمانیکه بیان نشده اند به چشم مخاطب نمی آیند بنابراین اصلا لازم نیست به آنها اشاره کنید. اگر آماده و سازمان یافته عمل کنید، مخاطب تصور می کند همه چیز مرتب است.

6- ارتباط چشمی خود را با مخاطبان حفظ کنید. وقتی صحبت می کنید باید به مخاطب نگاه کنید. اگر از نگاه مستقیم به افراد خجالت می کشید، می توانید به نقطه ای درست بالای سر مخاطبان یا روی دیوار پشت آنها نگاه کنید.

7- فقط از روی کاغذ نخوانید. اگر قرار باشد فقط از روی کاغذ بخوانید در جلب توجه مخاطب دچار مشکل خواهید شد. برای درگیر کردن شنوندگان باید هراز چندگاهی سر خود را از روی کاغذ بردارید و به آنها نگاه کنید.

حتما بخوانید: 10 نکته بسیار مهم برای یک ارائه تصویری موفق با هر نرم افزاری

در این لحظات پر تنش و اضطراب چهره حضار را می بینید که به شما خیره شده اند و در چنین شرایطی فقط دلتان می خواهد زمین دهان باز کند و شما را ببلعد! بعد با همان حالت نگران و مضطرب ادامه می دهید. شانه هایتان آویزان تر می شوند و عرق روی پیشانی تان می نشیند. در نهایت حضار برایتان کف می زنند و ماجرا تمام می شود؛ ولی نه برای شما!

پیش خودتان فکر می کنید همه زحماتتان به باد رفته. آن همه تحقیق و جستجو همگی پشت استرس و اضطراب هایتان باقی ماندند و کسی آنها را ندید. ولی چرا باید چنین اتفاقی بیفتد؟ این دقیقا همان سوالیست که امروز ما در این مطلب به آن پاسخ می دهیم و با ارائه نکات و راهنمایی های موثر به شما کمک می کنیم از تکرار این اتفاق جلوگیری کنید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا