20 روش/ترفند علمی یادگیری سریعتر دروس (دانش آموزان و دانشجویان)
169تعداد ساعت های یک هفته است. اگر دانش آموز باشید، احتمالاً احساس می کنید کافی نیست. بله … قطعا تکالیف زیادی برای انجام دادن دارید، پروژه هایی دارید که باید روی آنها کار کنید و امتحاناتی دارید که باید برای آنها مطالعه کنید. علاوه بر اینها، فعالیت ها و تعهدات دیگری نیز دارید.(البته ساعات هفته 168هستند)
زندگی اجتماعی هم به همه این موارد اضافه می شود. به نظرتان اگر بتوانید هوشمندانه تر (نه سخت تریا بیشتر) مطالعه کنید، در گرفتن نمرات بهتر و داشتن یک زندگی متعادلی تر موفق تر نخواهید بود؟ مسلماً خواهید بود. به همین دلیل است که من این مقاله را نوشتم.
حتما بخوانید: برای تقویت مغز خود این 100 کار را انجام دهید (جدیدترین تحقیقات دنیا)
هدف اصلی آموزش این نیست که نمرات بالا کسب کنیم. یادگیری نحوه یادگیری یک مهارت حیاتی در زندگی است. من ساعتها وقت صرف جستجوی مقالات علمی و مجلات پژوهشی کردم تا بهترین راهها برای یادگیری مؤثرتر را پیدا کنم.
توی این پک فوق العاده، مهارت های تست زنی رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! ترفندهای فوق العاده موثر که جایی بهت نمی گن. با کسب بهترین رتبه کنکور به آرزوهات برس!
1- همان اطلاعات را به روش های مختلف یاد بگیرید.
تحقیقات (Willis, J. 2008) نشان می دهد که روش های مختلف قسمت های مختلف مغز را تحریک می کنند. هرچه نواحی بیشتری از مغز فعال شود، احتمال درک و حفظ اطلاعات بیشتر می شود.
بنابراین برای یادگیری یک موضوع خاص، می توانید موارد زیر را انجام دهید:
- جزوه های خود را بخوانید
- کتاب درسی را بخوانید
- ویدئو های سایت آموزشی آکادمی خان را تماشا کنید
- منابع آنلاین دیگر را جستجو کنید
- یک نقشه ذهنی ایجاد کنید (با این روش)
- آنچه آموخته اید را به کس دیگری یاد بدهید
- با منابع مختلف تمرین کنید
البته، ممکن است نتوانید همه این کارها را در یک جلسه انجام دهید. اما هر بار که موضوع را مرور می کنید، از یک منبع یا روش استفاده می کنید – به این ترتیب سریعتر خواهید آموخت.
2- به جای تمرکز روی یک یا دو درس، هر روز چندین درس را مطالعه کنید.
مطالعه روزانه چندین درس یا موضوع بجای یک یا دو درس تمرکز شما را بیشتر می کند. به عنوان مثال، اگر در حال آمادگی برای امتحانات ریاضی، تاریخ، فیزیک و شیمی هستید، بهتر است هر روز همه موارد را مطالعه کنید تا اینکه بخواهید هر روز روی یک درس خاص متمرکز شوید. این رویکرد به شما کمک می کند سریعتر یاد بگیرید. احتمالا می پرسید چرا؟
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
زیرا اگر در یک روز مطالب زیادی راجع به یک موضوع مطالعه کنید، احتمالاً اطلاعات مشابه را اشتباه خواهید گرفت. بنابراین یک ترفند برای یادگیری سریعتر، این است که زمان مطالعه خود را به دروس مختلف اختصاص دهید. با انجام این کار، مغز شما وقت بیشتری برای تقویت یادگیری خواهد داشت.
3- به جای درس خواندن به روش شب امتحانی، اطلاعات را به صورت دوره ای مرور کنید.
اگر می خواهید اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت خود به حافظه بلندتان منتقل کنید، بررسی دوره ای ضروری است. این به شما کمک می کند تا نمرات بهتری کسب کنید. تحقیقات(Cepeda, N. 2008) نشان می دهد، بررسی دوره ای نسبت به شب امتحانی درس خواندن موثرتر است.
بسته به مدت زمانی که می خواهید اطلاعات را نگه دارید، بازه مرور بهینه متفاوت خواهد بود. اما تجربه – خود من و کار با دانش آموزان – به من می گوید که فواصل زیر برای مرور مناسب هستند (من کل سیستم مرور دوره ای را در این مقاله توضیح می دهم):
- مرور اول: 1 روز پس از یادگیری اطلاعات جدید
- مرور دوم: 3 روز پس از مرور اول
- مرور سوم: 7 روز پس از مرور دوم
- مرور چهارم: 21 روز پس از مرور سوم
- مرور پنجم: 30 روز پس از مرور چهارم
- مرور ششم: 45 روز پس از مرور پنجم
- مرور هفتم: 60 روز پس از مرور ششم
4- جلوی کلاس بنشینید.
اگر می خواهید مکانی برای نشستن در کلاس انتخاب کنید، بهتر است صندلی خود را در قسمت جلوی آن قرار دهید. مطالعات نشان می دهند دانش آموزانی که جلوی کلاس می نشینند، در امتحانات نمرات بالاتری کسب می کنند (Rennels & Chaudhari, 1988). میانگین نمرات دانش آموزان، بسته به جایی که در کلاس می نشینند، به شرح زیر است (Giles, 1982):
- ردیف های جلویی: 80٪
- ردیف های میانی: 71.6٪
- ردیف های پشتی: 68.1٪
این یافته ها در شرایطی بدست آمده اند که جایگاه صندلی ها را معلم مشخص کرده بوده است. این یعنی دانش آموزان با انگیزه تر در جلو کلاس، و دانشجویان کم انگیزه تر در پشت کلاس نبوده اند زیرا صندلی ها توسط معلم انتخاب شده اند. با نشستن در قسمت جلو، می توانید تخته را ببینید و معلم را بطور واضح بشنوید، در نتیجه تمرکزتان بهبود می یابد. اکنون می دانید بهترین صندلی های کلاس کجا هستند!
5- چند کار را به طور همزمان انجام ندهید.
به طور قطع انجام همزمان کارها باعث می شود بازده کار پایین، و تمرکز شما کمتر باشد. مطالعات نشان می دهند افرادی که ادعا می کنند در انجام چند کار به صورت همزمان موفق هستند، در مقایسه با یک فرد معمولی عملکرد بهتری ندارند.
دانش آموزان برتر روی یک چیز تمرکز می کنند. بنابراین سعی نکنید در حالی که به پیام های متنی پاسخ می دهید، تلویزیون می بینید و توییتر خود را بررسی می کنید، مطالعه کنید. در اینجا چند پیشنهاد برای بهبود تمرکز ارائه شده است:
- اعلان های تلفن خود را خاموش کنید
- تلفن خود را کنار بگذارید یا آن را روی حالت هواپیما تنظیم کنید
- از همه برنامه های پیام رسان خارج شوید
- دسترسی به اینترنت را در رایانه خود خاموش کنید
- از برنامه هایی مانند Freedom استفاده کنید
- تمام مرورگرهای اینترنت که به تکلیفی که روی آن کار می کنید مربوط نیستند را ببندید
- محیط مطالعه خود را مرتب کنید
6- اطلاعات را ساده، خلاصه و فشرده کنید.
از ترفندهای حفظ کردن اطلاعات مانند كلمات اختصاری استفاده كنید، زیرا میزان اثربخشی یادگیری را افزایش می دهند.
در صورت امکان با استفاده از روش های یادگیری هوشمند مانند کلمات اختصاری مطالعه کنید. علاوه بر این، می توانید اطلاعات را در یک جدول مقایسه ای، نمودار یا نقشه ذهنی خلاصه کنید. این ابزارها به شما کمک می کنند اطلاعات را خیلی سریع تر یاد بگیرید.
حتما بخوانید: 27 مهارت که دانستن آن برای هر دانش آموز یا دانشجویی ضروری ست
7- به جای استفاده از لپ تاپ، یادداشت برداری کنید.
دانشمندان این مسئله را توصیه می كنند، آن هم نه فقط به این دلیل كه احتمالاً هنگام استفاده از لپ تاپ دچار حواس پرتی های آنلاین می شوید. حتی اگر از لپ تاپ فقط برای یادداشت برداری استفاده کنید، هم یادگیری موثر افت خواهد کرد. ممکن است بپرسید چرا؟
از آنجا که دانش آموزانی که به صورت دستی یادداشت برداری می کنند، اطلاعات را مورد پردازش و بازنویسی قرار می دهند. در مقابل، در روش یادداشت برداری با لپ تاپ دانش آموزان معمولا آنچه که معلم می گوید را کلمه به کلمه می نویسند، بدون اینکه ابتدا اطلاعات را پردازش کنند. به این ترتیب، دانش آموزانی که به صورت دستی یادداشت برداری می کنند در آزمون ها و امتحانات بهتر عمل می کنند.
8- نگرانی های خود را یادداشت کنید.
- آیا من در این امتحان خوب عمل می کنم؟
- اگر مفاهیم اصلی و معادلات را فراموش کنم چه می شود؟
- اگر امتحان سخت تر از حد انتظار باشد چه می شود؟
این نوع افکار احتمالاً قبل از امتحان به ذهن شما خطور می کنند. اما اگر کنترل نشوند، اضطراب ناشی از آنها می تواند بر نمرات شما تأثیر بگذارد. راه حل …
در یک آزمایش، محققان دانشگاه شیکاگو کشف کردند که دانشجویانی که 10 دقیقه وقت گذاشتند و درمورد احساسات خود راجع به امتحان آینده نوشتند، بهتر از دانشجویانی بودند که این کار را نکردند. محققان می گویند این تکنیک مخصوصاً برای افرادی که عادت به نگرانی دارند مؤثر است.
حتما بخوانید: روش حذف افکار منفی با چند ترفند ساده موثر
9- خود را به طور مكرر مورد آزمایش قرار دهید.
تحقیقات بسیاری در طول ده های مختلف نشان داده اند که برای بهبود عملکرد تحصیلی خود، باید خود را مورد آزمایش قرار دهید. در یک آزمایش، کیت لایل، روانشناس دانشگاه لوئیزویل، درس آمار را به دو گروه از دانشجویان آموخت.
- در گروه اول ، لیل از دانشجویان خواست كه در پایان هر جلسه به چهار تا شش سوال پاسخ دهند. این سوال ها مرتبط با مطالب عنوان شده در همان جلسه بودند.
- در گروه دوم، از دانشجویان هیچ آزمونی گرفته نشد. در پایان دوره درسی، لیل متوجه شد که گروه اول در هر چهار امتحان میان ترم از گروه دوم عملرد به مراتب بهتری داشتند.
بنابراین مطالعه کتاب درسی یا جزوه های کلاس به تنهایی کافی نیست. خود را مورد آزمایش قرار داده و درباره مفاهیم و معادلات کلیدی سؤالات مختلفی را تمرین کنید.
10- آنچه که یاد می گیرید را با چیزهایی که قبلاً می دانستید مرتبط کنید.
Henry Roediger III و Mark A. McDaniel در کتاب خود: علوم موفقیت آمیز یادگیری توضیح می دهند که هرچه بیشتر مفاهیم جدید را با مفاهیمی که قبلاً یاد گرفته اید مرتبط کنید، اطلاعات جدید را سریعتر یاد خواهید گرفت.
- مثال 1: اگر در مورد برق می آموزید، می توانید آن را با جریان آب مرتبط کنید. ولتاژ شبیه فشار آب، جریان شبیه به سرعت جریان آب، باتری شبیه به پمپ است و غیره.
- مثال 2: شما می توانید گلبولهای سفید را به عنوان “سربازانی” که از بدن ما در برابر بیماری ها (دشمنان ما) دفاع می کنند، در نظر بگیرید.
فکر کردن در مورد نحوه مرتبط کردن اطلاعات جدید به آنچه که قبلاً یاد گرفته اید مستلزم زمان و تلاش زیادی است، اما ارزش این سرمایه گذاری را دارد.
حتما بخوانید: چگونه تند خوانی را بیاموزیم؟ آموزش سریع خوانی با 3 گام عملی
11- اطلاعات کلیدی را با صدای بلند بخوانید.
مطالعات انجام شده نشان می دهند که خواندن اطلاعات با صدای بلند به دانشجویان کمک می کند تا نسبت به خواندن بی صدا سریعتر یاد بگیرند. دلیل آن چیست؟
وقتی اطلاعات را با صدای بلند می خوانید، هم آن را می بینید و هم می شنوید.و در مقایسه وقتی اطلاعات را بی صدا می خوانید، فقط آن را مشاهده می کنید. خواندن تک تک کلمات یک متن با صدای بلند عملی نیست. این کار وقت زیادی می برد. بنابراین من راهکار زیر را توصیه می کنم:
- مرحله 1: همانطور که جزوه های خود را می خوانید، زیر مفاهیم / معادلات کلیدی خط بکشید. سعی نکنید این مفاهیم / معادلات کلیدی را حفظ کنید. زیر آنها خط بکشید و ادامه دهید.
- مرحله 2: بعد از اتمام مرحله 1، به قسمت هایی که زیر آنها خط کشیده اید برگردید و هر مفهوم / معادله کلیدی را با صدای بلند بخوانید – به اندازه ای که لازم باشد تکرار کنید. این کار را به آرامی انجام دهید.
- مرحله 3: بعد از انجام این کار برای تک تک مفاهیم / معادلات کلیدی که زیر آنها خط کشیده اید، یک استراحت سه دقیقه ای انجام دهید.
- مرحله 4: وقتی استراحت سه دقیقهای شما تمام شد، هر بار به سراغ یکی از مفاهیم/ معادلاتی که زیر آنها خط کشیده اید بروید و روی آن را بپوشانید (با دست یا یک تکه کاغذ). خودتان را مورد آزمایش قرار دهید و ببینید که آیا واقعاً می توانید آن را به خاطر آورید یا خیر.
- مرحله 5: برای مفاهیم / معادله هایی که با موفقیت آنها را حفظ نکرده اید، مراحل 2 ، 3 و 4 را تکرار کنید.
12- در حین مطالعه به طور منظم استرحت کنید.
داشتن استراحت های منظم در زمان مطالعه منجر به افزایش بهره وری کلی و تمرکز می شود. به همین دلیل ایده خوبی نیست که برای آماده شدن برای یک امتحان خودتان را به مدت شش ساعت در اتاق حبس کنید. ممکن است احساس کنید از این طریق پیشرفت زیادی داشته اید، اما تحقیقات چیز دیگری را نشان می دهند. بنابراین بعد از هر 40 دقیقه کار یک استراحت 5 تا 10 دقیقه ای انجام دهید.
توصیه می کنم از یک تایمر یا کرنومتر استفاده کنید تا به شما یادآوری کند که چه وقت استراحت کنید و چه وقت دوباره به مطالعه برگردید. در حین استراحت، از استفاده از تلفن یا رایانه خود خودداری کنید، زیرا آرامش ذهنی شما را مختل می کند.
13- در پایان هر جلسه مطالعه به خود پاداش دهید.
قبل از شروع جلسه مطالعه، پاداش مشخصی برای خود تعیین کنید. با انجام این کار، می توانید شکل گیری و یادگیری حافظه را ارتقا دهید.
پاداش می تواند چیزی به سادگی موراد زیر باشد:
- رفتن به یک پیاده روی کوتاه
- خوردن یک میان وعده سالم
- گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود
- حرکات کششی
- انجام چند حرکت ورزشی
- نواختن یک ساز موسیقی
- دوش گرفتن
در پایان هر جلسه به خود پاداش دهید – تا بتوانید سریعتر و هوشمندانه تر مطالعه کنید.
14- روی فرآیند تمرکز کنید، نه نتیجه.
دانشجویان موفق روی یادگیری اطلاعات تمرکز می کنند، نه روی تلاش برای گرفتن یک نمره خاص. تحقیقات روانشناس استنفورد، کارول دوک نشان می دهد که دانشجویان موفق…
- بر تلاش متمرکز می شوند، نه نتیجه نهایی
- روی فرآیند تمرکز می کنند، نه موفقیت
- باور دارند که می توانند با تلاش بیشتر پیشرفت کنند – حتی در دروسی که ضعیف هستند
- از چالش ها استقبال می کنند
- موفقیت را به عنوان فشار آوردن به خود برای یادگیری چیزهای جدید تعریف می کنند، نه به عنوان گرفتن بهترین نمرات
- دانشجویان نه چندان موفق تمایل به تعیین اهداف عملکردی دارند، در حالی که دانشجویان موفق تمایل دارند برای خود اهداف یادگیری تعیین کنند.
حتما بخوانید: نحوه جلوگیری از تنبلی: ۱۱ مرحله عملی برای اینکه بیشتر فعال باشید
تفاوت بین این دو نوع هدف چیست؟
اهداف عملکردی (به عنوان مثال گرفتن نمره 19 در آزمون ریاضی بعدی، ورود به یک مدرسه عالی رتبه) به باهوش به نظر رسیدن و اثبات خود به دیگران مربوط می شوند. در مقابل، اهداف یادگیری (به عنوان مثال انجام سه تمرین جبر در هر روز، یادگیری پنج کلمه فرانسوی جدید در روز) به تسلط و رشد مرتبط هستند.
بیشتر مدارس بر گرفتن نمرات یا معدل خاص و یا گذراندن تعداد مشخصی از واحدها تأکید دارند. از قضا، اگر می خواهید این استانداردها را رعایت کنید – و از آنها پیشی بگیرید، بهتر است از نتیجه مطلوب چشم پوشی کرده و به جای آن روی فرآیند یادگیری متمرکز شوید.
15- حداقل 8 لیوان آب در روز بنوشید.
ممکن است فکر می کنید به اندازه کافی آب می نوشید، اما مطالعات نشان می دهند که بدن 75٪ از مردم دچار کم آبی مزمن است. کم آبی بدن روی مغز و در نتیجه نمرات شما تاثیر می گذارد.
محققان دانشگاه لندن شرقی دریافته اند که در صورت کم آبی بدن، قدرت پردازش ذهنی کلی مغز کاهش می یابد. تحقیقات بیشتر نشان داده است که کم آبی بدن باعث کوچک شدن ماده خاکستری مغز شما می شود. راه حل چیست؟
حتما بخوانید: 30 تا از بهترین روشهای گیاهی افزایش هوش و حافظه طبق جدیدترین تحقیقات
روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید. هر کجا که می روید، یک بطری آب همراه داشته باشید و قبل از اینکه احساس تشنگی کنید، آب بنوشید. و اگر امتحان دارید، یک بطری آب با خود ببرید. هر 40 دقیقه یا بیشتر، مقداری آب بنوشید. این به بدن شما کمک می کند آب کافی و عملکرد بهتری داشته باشد. علاوه بر این می تواند به عنوان یک استراحت کوتاه ذهن شما را تازه کند.
16- حداقل هفته ای سه بار ورزش کنید.
ورزش برای بدن خوب است. علاوه بر آن برای مغز نیز بسیار مناسب است.
مطالعات مختلف نشان داده اند که ورزش …
- حافظه را بهبود می بخشد
- عملکرد مغز را بهبود می بخشد
- بروز افسردگی را کاهش می دهد
- به جلوگیری از بیماری هایی مانند دیابت، سرطان و پوکی استخوان کمک می کند
- کیفیت خواب را افزایش می دهد
- استرس را کاهش می دهد
- روحیه را بهبود می بخشد
ورزش داروی معجزه آسایی است! بنابراین برای مطالعه دقیق تر، حداقل سه بار در هفته به مدت 30 تا 45 دقیقه ورزش کنید. در این صورت سالم تر و پر انرژی تر خواهید بود و اطلاعات را نیز بهتر به خاطر خواهید آورد.
17- حداقل هشت ساعت در شب بخوابید و از شب زنده داری پرهیز کنید.
من تاکنون با 20،000 دانش آموز صحبت و کار کرده ام. هیچ کس به من نگفته است که به طور مداوم شبانه هشت ساعت می خوابد. دانش آموزان مرتبا می گویند “من هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن دارم”. برای یک دانش آموز، خواب بجای یک ضرورت مانند یک چیز تجملاتی به نظر می رسد. اما تحقیقات در مورد خواب چه می گویند؟
تحقیقات نشان می دهند که اگر به اندازه کافی بخوابید، بیشتر متمرکز خواهید شد، سریعتر یاد خواهید گرفت، و حافظه شما نیز بهبود می یابد. علاوه بر اینها با استرس نیز به طور مؤثر مقابله خواهید کرد. این دستور العمل گرفتن نمرات عالی است.
حتما بخوانید: چگونه برای درس خواندن در خود انگیزه ایجاد کنیم؟(روش جدید و موثر)
بنابراین حداقل هشت ساعت در شب بخوابید. به این ترتیب کلاس های شما پربارتر خواهند بود. دان تیلور، متخصص خواب می گوید که مطالعه سخت ترین مطالب بلافاصله قبل از رفتن به رختخواب، یادآوری را در روز بعد آسان تر می کند. بنابراین در صورت امکان برنامه خود را طوری تنظیم کنید که سخت ترین درس ها و مطالب را درست قبل از خواب مطالعه کنید. شب زنده داری اشتباهات را افزایش می دهد.
18- بلوبری بخورید.
بلوبری سرشار از فلاونوئیدها است و اتصالات مغز را تقویت کرده و باعث احیای بازسازی سلولهای مغزی می شود. محققان دانشگاه ریدینگ دریافتند که خوردن بلوبری حافظه کوتاه مدت و بلند مدت را بهبود می بخشد. بلوبری همچنین ممکن است به جلوگیری از بیماری های دژنراسیون مانند آلزایمر کمک کند.
حتما بخوانید: 16 تا از بهترین راه های افزایش تمرکز حواس برای درس خواندن موثر
19- مرغ و تخم مرغ بخورید.
تیمی از محققان دانشگاه بوستون یک مطالعه طولانی مدت روی 1400 بزرگسال بالای 10 سال انجام دادند. آنها دریافتند که شرکت کنندگانی که رژیم غذایی با کولین بالا داشتند، در تست های حافظه عملکرد بهتری داشتند. کولین ماده متشکله استیل کولین است که برای شکل گیری خاطرات جدید ضروری است.
چه غذاهایی حاوی کولین هستند؟ مرغ و تخم مرغ (زرده تخم مرغ حاوی 90٪ کل کولین موجود در تخم مرغ است) فقط در صورت نگرانی از میزان کلسترول بالای زرده تخم مرغ ، می توانید در مصرف آن احتیاط کنید. مطالعات اخیر نشان می دهند تخم مرغ – از جمله زرده – تقریباً برای همه افراد یک غذای سالم است.
20- اسیدهای چرب امگا 3 بخورید.
اسیدهای چرب امگا 3 برای عملکرد مغز بسیار مهم هستند. یک آزمایش (Yehuda, S. 2005) نشان داده است که مصرف ترکیبی از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 باعث کاهش اضطراب امتحان در دانش آموزان و بهبود تمرکز ذهنی آنها می شوند.
اسیدهای چرب امگا 3 با پیشگیری از فشار خون بالا، بیماری های قلبی، دیابت، آرتروز، پوکی استخوان، افسردگی، اختلال کمبود توجه / بیش فعالی، زوال عقل، آلزایمر، آسم، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات مرتبط هستند. این لیست باور نکردنی است! لیست غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند:
- ماهی سالمون
- ساردین
- ماهی خال مخالی
- ماهی قزل آلا
- دانه کتان
- دانه کدو تنبل
- گردو
شش راه تکمیلی برای یادگیری مؤثرتر
به معنای واقعی کلمه صدها تکنیک خلاق وجود دارند که می توانید به کمک آنها یادگیری خود را تسریع کنید. هرچه خلاق تر شوید و تنوع بیشتری در روش های یادگیری خود ایجاد کنید، پیشرفتتان در جهت اهداف یادگیری آسان تر خواهد بود.
در اینجا چند روش و پیشنهاد وجود دارد که شما را در طول این سفر همراهی می کند:
1-تداعی و ایجاد ارتباط: در این بخش شما برای یادگیری مطالب جدید از ویژگی های اصلی حافظه استفاده می کنید. این تکنیک ها شامل استفاده از نماد ها برای راحت تر شدن فرآیند حفظ کردن و قطعه بندی می شوند.
2-تجسم کردن: این شامل استفاده از تصاویر ذهنی و تکنیک های بصری برای تقویت درک مطلب است. تکنیک ها شامل تجسم خلاق و تمرین ذهنی هستند.
3-بیان کردن: استفاده از کلمات و نوشتن برای بهبود و تسریع یادگیری. تکنیک ها شامل نوشتن خلاصه و گزارش هستند.
4-شبیه سازی کردن: استفاده از ابزارها و افراد برای شبیه سازی یادگیری خود به روشهای مختلف. یكی از مؤثرترین روش های شبیه سازی، نقش بازی کردن است.
5-انجام دادن: یادگیری از طریق روش های تقویتی و یادگیری بیش از حد مطالبی که مطالعه می کنید.
6-تکرار کردن: تمرکز روی استراتژی هایی که به شما اجازه می دهد تا به طور مداوم اطلاعاتی را که یاد می گیرید با روشهای مختلف خلاقانه تکرار کنید و در نتیجه حفظ و فراخوانی اطلاعات را بهبود ببخشید. این کار با روش های مختلفی قابل انجام است، اما به نظر می رسد ایجاد و استفاده از فلش کارت ها برای بسیاری از افراد مناسب ترین روش ممکن است.
سخن پایانی
این یک مقاله طولانی است که حاوی اطلاعات زیادی می باشد. نگران نشوید، زیرا نیازی به اجرای همه موارد به صورت همزمان ندارید. به قول معروف قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود…
در پیاده سازی 20 نکته ذکر شده در این مقاله، عجله نکنید و هر ترفند را به صورت جداگانه اجرا کنید. یک ترفند در هفته یا حتی در ماه کافی خواهد بود. وقتی توانستید آن ترفند را به یک عادت ثابت تبدیل کنید، سراغ مورد بعدی بروید.
حتما بخوانید: 3 گام ضروری برای تقویت حافظه بلند مدت (موقع یادگیری یک چیز جدید)
در طی مراحل، اجازه ندهید گرفتن نمره کامل در شما به یک وسواس ناسالم تبدیل شود. از این گذشته، آموزش صرفا به معنی گرفتن نمرات خوب نیست. آموزش نوعی تعالی و تقویت نقاط قوت شما است. آموزش یادگیری و رشد است. کار سختی خواهد بود، اما می دانم که شما از عهده آن بر می آیید.
عالی بود🥰مرسی از مقاله کامل و خوبتون