آموزش روش های جدید موفقیت در زندگی و کار

روش صحبت در جمع را با این 10 تمرین کاربردی استاد شوید!

چرب زبان

صحبت کردن در جمع اصلا کار سختی نیست. ما اینجاییم تا 10 نکته مهم و اساسی برای صحبت یا سخنرانی کردن در جمع را با شما به اشتراک بگذاریم. فقط کافیست که آنها را به بخشی از روند زندگی روزمره تان تبدیل کنید و شاهد افزایش انگیزه و شعف، اعتماد بنفس و کنترلتان روی صحبت کردنتان باشید!

قبل از هر چیز نکاتی کلی و کاربردی (اینفوگرافی)

راهکارهای سخنرانی در جمع (اینفوگرافی)

و اما تمرین های بسیار موثر صحبت در جمع:

1- نفس کشیدن

اولین تمرینی که برای تسلط موقع صحبت کردن در جمع باید انجام بدهید تمرکز کردن روی نفس کشیدن است. برای اینکه خوب صحبت کنید باید خوب نفس بکشید و خوب نفس کشیدن به معنی استفاده کامل از ریه هاست.

 


رازهای میلیونر شدن

توی این پکهای فوق العاده، رازهای میلیونر شدن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! این ترفندها اگه پولدارت نکنن هم تو زندگی واقعا لازمن. استفاده کن و حسابی پول در بیار! 


 

 


قوانین رشد و موفقیت

توی این پک فوق العاده، قوانین رشد و موفقیت رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! توی زندگی، محل کار و هر جایی راه موفقیت رو به راحتی پیدا کن!


 

اغلب اوقات اضطراب و عصبی بودن به شکل نفس های کم عمق و بریده بریده خودش را نشان می دهد. این مساله به نوبه خود روی صدای شما اثر می گذارد، تن صدا را بالا می برد و دامنه و کارایی آن را کاهش می دهد.

حتما بخوانید: 24 نکته سریع و ساده برای غلبه بر ترس از صحبت در جمع یا سخنرانی

این کارها را امتحان کنید:

  • راحت بایستید. پاهایتان را با عرض مناسب و راحت باز کنید.
  • به جای اینکه زانوهایتان را قفل کنید وزنتان را روی باسن و ساق پایتان بیندازید.
  • به شکل خودآگاه و ارادی شانه هایتان را شل و رها کنید.
  • اگر شکمتان را تو داده اید اجازه بدهید شکم در وضعیت راحت و معمولی قرار بگیرد.
  • دستتان را روی شکمتان بگذارید. اگر خوب و درست نفس بکشید دستتان باید با هر نفس کشیدن بالا بیاید و موقع بازدم پایین برود.
  • از بینی نفس بکشید. به آرامی پیش خودتان بشمارید: 1-2-3-4 و تا شماره 4 نفس بکشید. وقتی هوا را به داخل ریه ها می برید دیافراگمتان را در حال پر شدن حس می کنید و دستتان را می بینید که بالا می آید.
  • از دهان بازدم کنید. حالا باید نفستان را از دهانتان بیرون بدهید. دوباره تا 4 شماره بشمرید و همزمان از دهان بازدم کنید. حالا خالی شدن دیافراگم را حس می کنید و دستتان که روی شکم است به سمت پایین می رود.
  • چند بار به همین شکل و تا 4 شماره دم و بازدم کنید تا مطمئن شوید که شانه ها، شکم و پاهایتان کاملا آرام و ریلکس هستند.
  • بعد از اینکه روی 4 شماره تسلط کامل پیدا کردید این مقدار را افزایش بدهید. اگر به طور منظم تمرین کنید می توانید تا 8 یا حتی 10 شماره هم دم و بازدم داشته باشید.

2- خمیازه کشیدن و استفاده از صداهای “هوم” و “ها”

خمیازه کشیدن و استفاده از صداهای “هوم” و “ها” یکی از روش های خوب برای تنظیم کردن و آرامش دادن به سیستم صوتی شماست. صدای “هوم” به عنوان یک نت واحد باعث می شود لب ها و گونه هایتان شل شوند. در این حالت شما لرزش هایی که در صورت و گلو ایجاد می شود را احساس خواهید کرد.

با صدا و به شکل “هه” نفس بکشید و موقع رها کردن آن به آرامی بگویید “هاااااا” تا کم کم هوا از دهانتان خارج شود. موقع انجام این کار دهانتان را باز و آرام نگه دارید. این تمرین را چند بار تکرار کنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

word image 220

خمیازه کشیدن هم یکی از روش های خوبیست که تنش و فشار را از روی فک برمی دارد. اگر مضطرب هستید خمیازه شدن راه خوبی برای خلاصی از این احساس است. موقع خمیازه کشیدن اجازه بدهید دهانتان به طور کامل و بدون احساس فشار باز شود. به خمیازه تان صدا هم اضافه کنید. بگوید “آه” و هوا را از دهانتان بیرون بدهید. این کار را چند بار تکرار کنید تا گلو و فکتان کاملا آرام و شل شوند.

حتما بخوانید: هنر خوب صحبت کردن با افراد مختلف: نکات بسیار مهم و کاربردی

3- فیلم گرفتن

خیلی از ما موقع سخنرانی یا صحبت کردن در جمع مدام نگران این هستیم که در چشم مخاطبان چطور به نظر می رسیم. برخی از ما هم از حرکات عادی و همیشگی مان آگاه نیستیم.

با نگاه کردن به خودتان می توانید این مشکل را حل کنید. از خودتان موقع صحبت کردن فیلم بگیرید. به این ترتیب می توانید بفهمید که چه کاری انجام می دهید و چه تغییراتی لازم است. قبلا توصیه می شود که مقابل آینه قدی تمرین کنید، فیلمبرداری کردن از خود روش جدیدتر و مدرن تری است.

4- ضبط صدا

از کیفیت صدایتان خبر دارید؟ صدایتان موقع صحبت کردن چطور است؟ می دانید که آستانه صدایتان چقدر است؟ از روش های کلامی موثر موقع صحبت کردن باخبرید؟

ضبط کردن صدا این امکان را به شما می دهد که بفهمید موقع صحبت کردن صداهای اضافه مثل اممم یا آه در حرف هایتان وجود دارد یا نه و یا اینکه بیش از حد تند حرف می زنید یا نه.

حتما بخوانید: دلایل ترس از صحبت در جمع چیست؟ بهترین تمرین های درمان

علاوه بر این ضبط صدا این فرصت را به شما می دهد که مثل دیگران صدای خودتان را بشنوید و این کار اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان می گذارد. اگر از دوربین فیلمبرداری استفاده کنید که چه بهتر! در این صورت هم صدا و هم تصویرتان را خواهید دید.

5- ارتباط چشمی

این تمرین روی این سوال متمرکز است که با چه کسی صحبت می کنید و مخاطبتان کیست؟ در طول روز و هنگام مکالمات شخصی روزمره مان با مخاطبمان تماس و ارتباط چشمی برقرار می کنیم. این کار گفتگو را پر معناتر می کند. تماس چشمی با فرد مقابل این نکته را می رساند که او به شما گوش می دهد و یا برعکس، شما به حرف های او گوش می کنید. علاوه بر این وقتی با طرف مقابلتان حرف می زنید و به او نگاه می کنید این احساس را می رسانید که به عنوان یک شنونده مستقیما با او صحبت می کنید.

موقع سخنرانی برای یک جمعیت زیاد چه اتفاقی می افتد؟

برقراری ارتباط چشمی با مخاطبان هنگام یک سخنرانی این احساس را به آنها منتقل می کند که شما به صورت شخصی با آنها در حال گفتگو هستید. این کار باعث پیوند میان شما و مخاطب می شود و سخنرانی شما را قوی تر می کند.

این کار وقتی اثر بهتر و بیشتری دارد که شما نگاهتان را بین همه مخاطبان پخش کنید و سعی کنید با همه ارتباط چشمی داشته باشید. مثلا یکبار به فرد روبرویی تان نگاه کنید یکبار به فرد سمت راستی و دفعه بعد به سمت فرد چپی تان. گاهی نیز به افرادی که ته و وسط سالن هستند نگاه کنید. همین تماس چشمی با مخاطب کافیست تا او احساس کند شما مستقیما با او در حال گفتگو هستید.

word image 221

تمرین کنید که اول با یک نفر تماس چشمی داشته باشید، بعد آن را به شخص دیگر منتقل کنید و دفعه به فرد دیگری نگاه کنید و همینطور ادامه بدهید تا با همه مخاطبان ارتباط چشمی برقرار کنید. مطمئن باشید خودتان از اینکه چقدر بهتر و بیشتر با مخاطب ارتباط برقرار کرده اید متعجب خواهید شد.

حتما بخوانید: ارائه/ سخنرانی تاثیرگذار: چطور با قدرت شروع کنیم و با قدرت به پایان ببریم؟

6- لحن واقعی

فرض کنید موقع صحبت کردن می گویید: “خیلی خوشحالم امروز اینجا هستم.” اما لحنتان طوری باشد که این مفهوم را برساند: “اصلا حوصله ندارم و دلم می خواهد هر چه زودتر از اینجا بروم”. در چنین شرایطی مخاطبتان متوجه این تعارض و تناقض می شود چون حرف شما یک چیز را می گوید و لحنتان یک چیز دیگر!

تمرین

برای اینکه لحن مورد نظرتان را به کلمه هایتان بدهید آنها را به همان شکل و حالت واقعی شان تمرین کنید. مثلا هنگام گفتن این کلمات واقعا همان حالتی که کلمه دارد را به خودتان بگیرید: خوشحال، بی حوصله، غمگین، عصبانی، تلخ ، اشک آور، بدبینانه. هدف انجام این کار این است که به چگونگی این کلمات پی ببرید و بفهمید که هر کدام از آنها چه معنایی را منتقل می کنند.

تفاوت شاد و غمگین

شخص خوشحال می تواند دقیقا همان جمله ای را به کار ببرد که یک فرد غمگین می گوید ولی با معنا و لحنی کاملا متفاوت! یادتان باشد که تاکید روی کلمات و طریقه بیان آنها با هم متفاوت است. هر کلمه با سرعت متفاوتی بیان می شود و حتی زمینه های کاربرد کلمات با هم نیز متفاوت است.

از طریق بازی کردن با کلمات و نحوه بیانشان می توانید انعطاف پذیری بیشتری ایجاد کنید و ببینید هر کلمه را به چند لحن مختلف می توان ادا کرد. به این ترتیب می توانید مناسب ترین روش برای بیان کلمات هنگام سخنرانی تان را پیدا کنید و جملات را به شیوه دلخواهتان تفسیر و بیان کنید.

حتما بخوانید: 10 نکته بسیار مهم برای یک ارائه/سخنرانی تصویری موفق با هر نرم افزاری

7- کاهش سرعت صحبت کردن

سرعت حرف زدنتان چقدر است؟ یکی از دلایل ایجاد استرس و اضطراب موقع سخنرانی این است که شما سریع تر از حد لازم صحبت کنید. این کار هم استرس خودتان را بالا می برد و هم شنونده نمی تواند حرف هایتان را کاملا متوجه شود.

حل مشکل سریع صحبت کردن به خاطر ترس

بهترین راه حل برای مشکل سریع صحبت کردن به خاطر ترس این است که صدایتان را ضبط کنید. چند بار به شکل های مختلف و با سرعت های مختلف حرف بزنید و صدایتان را ضبط کنید. بعد به چیزی که ضبط کرده اید گوش کنید و ببینید کدام سرعت مناسب تر است؟ چه زمانی مخاطب بهتر متوجه حرف هایتان می شود و پیام شما را کاملا دریافت می کند؟

سرعت خیلی زیاد یا خیلی کم باعث قطع ارتباط مخاطب با شما می شود. واقعیت این است که سرعت صحبت کردن شما باید انعطاف پذیر و متناسب با محتوای حرف هایتان و نیاز مخاطبتان باشد. در طول صحبت کردن شما باید بعضی قسمت ها را کندتر و برخی جاها را تندتر بیان کنید.

نکات بیشتر برای پیدا کردن بهترین سرعت حرف زدن

توصیه می کنیم برای اینکه بیشتر با سرعت مناسب صحبت کردن آشنا شوید به سخنرانی های مختلف گوش بدهید. این سخنرانی ها به شما کمک می کنند بفهمید چطور باید سرعت صحبت کردنتان را تنظیم کنید. علاوه بر این نباید از قدرت مکث و سکوت هم غافل شوید! یادتان باشد مکث و وقفه های به موقع تاثیر کلامتان را بیشتر می کند و به شما کمک می کند تا روی نکات اصلی حرفهایتان کاملا تاکید کنید.

حتما بخوانید: اهمیت زبان بدن در ارائه یک سخنرانی +چطور از آن بصورت موثر استفاده کنیم؟

8- واضح و قابل فهم صحبت کردن

اگر به شکل پچ پچ کردن و ناواضح حرف بزنید افرادی که با آنها صحبت می کنید نمی فهمند چه می گویید و مدام از شما می خواهند حرف هایتان را تکرار کنید. نامفهوم صحبت کردن باعث قطع ارتباط شما با مخاطبتان می شود.

برای جلوگیری از این اتفاق باید سعی کنید کاملا واضح و روشن صحبت کنید؛ به این معنا که با استفاده از نوک زبان، دندان ها و لب هایتان کلمات را کاملا درست و واضح ادا کنید. در ابتدا به آرامی و با دقت شروع و تلاش کنید هر کلمه را کاملا واضح بیان کنید. بعد به کارتان سرعت بدهید.

9- زبان بدن

کلام و گفتار شما فقط بخشی از ارتباط کلی شما با مخاطب را تشکیل می دهد. بخش دیگر این ارتباط به همان چیزیست که شما به شکل غیر کلامی و از طریق زبان بدنتان منتقل می کنید.

برای اینکه سخنران حرفه ای و خوبی باشید باید ارتباط غیر کلامی تان (پیامی که با بدنتان منتقل می کنید) به طور فعال و موثری مکمل گفتارتان باشد. به عبارت دیگر باید هر دوی آنها با هم به صورت هماهنگ عمل کنند.

برای بدست آوردن اعتماد بنفس و نشان دادن این اعتماد بنفس به مخاطب تمرین کنید که کاملا صاف و روی هر دو پا بایستید و موقعیت راحتی داشته باشید. اجازه بدهید شانه هایتان کاملا آرام باشند و به راحتی نفس بکشید.

حتما بخوانید: دانلود رایگان 21 فیلم ضروری برای داشتن فن بیان قوی و ارائه سخنرانی عالی

شما می توانید این تمرین را در هر جایی انجام بدهید؛ در صف سوپرمارکت، در خانه یا در محل کار. بعد از مدتی تفاوت ایجاد شده را احساس می کنید. موقع ایستادن حواستان باشد که ژست قدرتمندی بگیرید. سرتان را بالا بگیرید و شانه هایتان را صاف نگه دارید.

اگر خودتان احساس قدرت کنید آن را با زبان بدنتان به مخاطب هم منتقل می کنید. تمرین گرفتن ژست قدرتمند یکی از تمرین هاییست که به همه سخنران ها توصیه می شود.

10- چه اشتباهاتی ممکن است رخ بدهد؟

سخنرانان حرفه ای از قبل صحبت هایشان را برنامه ریزی می کنند. آنها تا جایی که می توانند درباره ابعاد و زوایای ممکن در ارائه شان فکر می کنند. با این کار می توانند جاهایی که ممکن است در آنها اشتباه رخ بدهد را قبل از اینکه در واقعیت و موقع سخنرانی شان اتفاق بیفتند شناسایی کنند و اقدامات لازم برای اصلاحشان را انجام بدهند.

بنابراین از خودتان بپرسید:

  • چه اتفاقات جانبی و حاشیه ای ممکن است هنگام ارائه تان اتفاق بیفتد؟
  • آیا همه منابعی که قصد استفاده از آنها را دارید کاملا مناسبند؟
  • آیا همه می توانند به راحتی منابع شما را ببینند؟
  • اگر موقع صحبت کردن برخی اطلاعات که روی کاغذ چاپ شده اند را بین مخاطبان پخش کنید باعث اختلال در گفتارتان نمی شود؟
  • اگر این کار را در پایان جلسه سخنرانی تان انجام بدهید بهتر است؟
  • آیا قرار است موقع سخنرانی و ارائه از پاورپوینت استفاده کنید؟
  • آیا دستگاه ها و ابزارهایی که قرار است از آنها در سالن سخنرانی استفاده کنید را چک کرده اید؟
  • کسی که قرار است شما را به حضار معرفی کند را می شناسید؟ قرار است قبل از سخنرانی کجا او را ملاقات کنید؟

شما باید تمام ابعاد و جوانب مربوط به سخنرانی تان را بررسی کنید تا متوجه شوید چه اشتباهاتی ممکن است رخ بدهد و جلوی وقوعشان را بگیرید. برای هر اشتباه بالقوه ای راه چاره ای پیدا و برنامه ریزی کنید. برنامه ریزی و آماده سازی دقیق احتمال بروز هر نوع اشتباه و خطا را کاهش می دهد و شانس موفقیت شما را بالا می برد.

حتما بخوانید: 15 اشتباه ویران کننده در ارائه/سخنرانی های کاری که باید از آن دوری کنید!

kar

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام
    من مشکلی در صحبت کردن ندارم خیلی خوب میتونم ارتباط بگیرم و صحبت کنم ولی مشکل تلفظ خیلی دارم مثلا موقع صحبت به شما میگم سما یا به ساده میگم شاده و این کلافم میکنه
    مشکلم چجوری میتونه حل بشه(۱۶سالمه)

  2. سلام خوبی ببین منم همین مشکلو دارم زیونم میگیرع وسط حرف زدن و جمله هامم نمیتونم کامل کنم درست(16ساله) فک کنم باید عادی باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا