تقویت هوش، حافظه و خلاقیت

هوشمندانه مطالعه کنید نه زیاد: بهترین روشهای مطالعه در دنیا

gold

وقتی معنی چیزی را متوجه می شوید آن را می آموزید- هری س. ترومن

ایجاد عادات یا مهارت های مطالعه هوشمند؟

چه در مدرسه و چه در کار، یک چیز کاملاً واضح است: برای یادگیری به چیزی فراتر از مهارت های مطالعه مؤثر نیاز داریم. اشتباه نکنید، مهارت های مطالعه مؤثر بسیار مهم هستند، اما، به تنهایی کافی نیستند.

اولین و اصلی ترین هدف شما ایجاد عادات مطالعه هوشمند است که باعث تقویت تجربه یادگیری شما می شود. این مقاله به تفصیل به بررسی این عادت ها می پردازد و پیشنهادات و دستورالعمل های مرتبط ارائه می دهد.

حتما بخوانید: 3 گام ضروری برای تقویت حافظه بلند مدت (موقع یادگیری یک چیز جدید)

لطفا در نظر داشته باشید که این مقاله فقط برای اهداف اطلاعاتی است و قبل از انجام هرگونه ورزش شدید یا رژیم غذایی، از پزشک خود مشاوره بگیرید.

ایجاد یک محیط ایده آل برای مطالعه

محیطی که برای مطالعه از آن استفاده می کنید به اندازه مهارت های مطالعه ای شما در تسریع روند یادگیری تاثیر می گذارد. صرف زمان برای ایجاد محیطی برای مطالعه، به شما در ایجاد عادات مطالعه هوشمندانه کمک خواهد کرد.

با توجه به این نکته، یک محیط مطالعه ایده آل چه ویژگی هایی دارد؟ اجازه دهید در زیر آنها را بررسی کنیم.

قبل از هر چیز، محیط مطالعه شما باید حس راحتی و آرامش را در شما افزایش دهد، اما نه آنقدر که به خواب ببرد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

ایجاد یک محیط مطالعه آرامش بخش، مستلزم ترکیبی از اشیاء دیداری، شنیداری، گوارشی و جسمی است که به طور طبیعی آرامش می بخشند و یادگیری را عمیق تر می کنند.

محیط مطالعه همچنین باید به شما انگیزه بدهد، الهام بخش باشد و میل به پیشرفت را در شما تحریک کند. این می تواند شامل آویزان کردن عکس های الهام بخش یا چیدمان محیط با ابزار و موادی باشد که شما را در چرخه یادگیری کارآمدتر و سودمندتر می کند. مهم نیست از چه چیزهایی استفاده می کنید، تنها چیزی که اهمیت دارد این است که بتوانید انگیزه، کارایی و تمرکز خود را بهبود ببخشید.

در زیر فهرستی از خصوصیاتی که باید برای ایجاد یک محیط مطالعه ایده آل در نظر داشته باشید، آورده شده است.

1-یک محیط مطالعه کم استرس

قبل از هر چیز، شما باید تمام محرک های ایجاد کننده فشار روانی را از محیط خود حذف کنید. این می تواند اشیاء، صداها، بوها و هر چیز دیگری که شما را از هدف خود منحرف کند، شامل شود. به رنگ ها توجه ویژه ای داشته باشید. رنگ های بسیار روشن مانند قرمز و زرد به طور طبیعی تفکر را تحریک می کنند، اما می توانند به صورت ناخود آگاه سطح استرس را بالا ببرند.

اگر تمایل به بهبود تمرکز خود دارید، رنگ های تیره مانند سیاه، خاکستری های تیره و قهوه ای احتمالاً نامناسب ترین رنگ ها برای شما خواهند بود. اگر دیوارها یا اشیاء موجود در محیط مطالعه شما عمدتا از این رنگ ها تشکیل شده اند، باید بدانید که نسبت به مغز خود مرتکب بی عدالتی شده اید، و یادگیری را بسیار چالش برانگیزتر از آنچه که باید باشد کرده اید.

2-یک محیط مطالعه واقعاً لذت بخش

محیط مطالعه شما باید مطبوع باشد.

مطالعات نشان داده اند که ایده آل ترین رنگ هایی که باعث افزایش یادگیری طولانی می شوند سبز و آبی روشن هستند. رنگ های آرامش بخش و تسکین دهنده ای که به شما انگیزه و تمرکز بیشتر می دهند. علاوه بر این، تفکر خلاق را نیز تقویت و ترغیب می کنند.

ایجاد یک محیط مطالعه دلپذیر، الهام بخش خواهد کرد. به عنوان مثال، اگر علاقمند به شگفتی های طبیعی هستید و از مادرمان زمین الهام می گیرید، بهتر است محیط اطراف خود را با تصاویر و نقاشی های چشم اندازهای زیبا پر کنید، یا از گیاهان آپارتمانی برای دکوراسیون اتاق مطالعه خود استفاده کنید.

3-یک محیط مطالعه که سبک یادگیری شخصی شما را تقویت می کند

باید بدانید که شما دارای سلیقه و سبک مطالعه شخصی هستید که به طور طبیعی توانایی شما در یادگیری اطلاعات را افزایش می دهد. محیط شما باید به گونه ای طراحی شود که توانایی شما در یادگیری را با استفاده از سبک یادگیری شخصیتان تقویت و تحریک کند. این شامل استفاده از فضا و ابزارهای مؤثر در کنار سازماندهی و چیدمان معقول و منظم محیط می شود- به گونه ای که یادگیری را بسیار سرگرم کننده و لذت بخش کند.

word image 179

4-یک محیط مطالعه که دارای تهویه کافی، روشنایی و آب است

هوایی که تنفس می کنیم نوری که دریافت می کنیم و آبی که مصرف می کنیم برای بقا حیاتی هستند. بدون این سه اصل، ما نمی توانیم عملکردی داشته باشیم و به راحتی از بین خواهیم رفت.

اگر محیط مطالعه شما دارای این سه اصل حیاتی نباشد، در نتیجه احتمالاً بهره وری شما را دچار مشکل خواهد کرد.

اکسیژنی که شما استنشاق می کنید باید دارای بالاترین کیفیت باشد. نشستن در یک محیط بی روح باعث می شود مغز شما خسته و گنگ شود. باز کردن یک پنجره (حتی فقط کمی) می تواند در بهبود تفکر شما تاثیر زیادی داشته باشد.

16 تا از بهترین راه های افزایش تمرکز حواس برای درس خواندن موثر

نور یکی دیگر از اصول مهم یادگیری مؤثر است. در واقع، شما به دنبال یک نور طبیعی هستید که از خورشید سرچشمه می گیرد. اگر این نور در دسترس نباشد، یک جعبه نور می تواند این کار را انجام دهد.

اگر محیط شما تاریک و تار باشد، احساس خستگی، تعلل و تنبلی را تحریک می کند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که روشنایی کافی دارید.

در نهایت، هنگام مطالعه، از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار پرهیز کنید. یک پارچ آب تازه تصفیه شده باید روی میز اتاق شما باشد. آب بدن و مغز شما را در تمام مدت مطالعه آبرسانی می کند.

5-یک محیط مطالعه سازمان یافته

محیط مطالعه خود را به گونه ای سازماندهی کنید که باعث افزایش بهره وری شما شود در غیر این صورت یادگیری دشوار می شود. علاوه بر این، اگر اتاق خود را سازماندهی نکنید احتمالا مجبور می شوید زمان ارزشمند خود را صرف جستجوی چیزهایی کنید که به طور تصادفی جابجا و یا دور ریخته شده اند. این تقریباً یکی از عوامل تعلل و پشت گوش انداختن کارها است، سعی کنید تا جای ممکن در این دام گرفتار نشوید.

با پیدا کردن مکانی برای قرار دادن چیزها از جمله کتاب، لوازم التحریر، منابع و سایر موارد مورد نیاز، محیط خود را مرتب کنید و در نتیجه بهره‌وری و یادگیری خود را افزایش دهید. تمام ابزارهای مورد نیاز برای مطالعه را در دسترس و نزدیکی خود قرار دهید.

قفسه ها، کشوها و سایر لوازم التحریر کوچک می توانند باعث پیشرفت سازماندهی و مرتب شدن محیط یادگیری شما شوند، در اسرع وقت به یک فروشگاه محلی بروید و آنچه نیاز دارید را تهیه کنید.

با محیط مطالعه خود مانند یک تجارت کوچک رفتار کنید که برای کارآمدتر شدن و ایجاد یک تجربه یادگیری عمیق تر و بهتر نیاز به سازماندهی از بالا به پایین دارد.

word image 181

6-یک محیط مطالعه آرام و بی دغدغه

محیط مطالعه شما باید آرامش بخش و بی دغدغه باشد.

باید مشخص کنید چه چیزی مغز شما را در حالت عمیق یادگیری قرار می دهد. همچنین، موسیقی های آرامش بخش یا صداهای محیطی طبیعی که می توانید هنگام مطالعه مورد استفاده قرار دهید را، شناسایی و پیدا کنید.

همچنین تحقیقات بیشتری در مورد قدرت بوها و عصاره های طبیعی انجام دهید. برخی از این عصاره های گیاهی به دلیل داشتن خاصیت آرام بخشی، ذهن را آرام و قدرت تفکر را تقویت می کنند.

7-یک محیط مطالعه با حداقل حواس پرتی

بعضی اوقات چیزهایی که به محیط مطالعه شما اضافه می شوند به اندازه چیزهایی که حذف می شوند مهم و تاثیرگذار نیستند.

محیط اطراف شما باید عاری از هرگونه حواس پرتی باشد. این به معنای از بین بردن هر چیزی که حواس شما را پرت می کند است مانند افراد، سر و صدا و موارد دیداری.

درب اتاقتان را ببندید، یا حداقل خود را از دیگران جدا کنید.

تا حد ممکن همه سر و صداها را فیلتر کنید. اگر نمی توانید تمام این سر و صداها را از بین ببرید، کافیست محیط خود را با موسیقی یا صداهای طبیعی مانند صدای یک چشمه آب پر کنید. به این ترتیب سر و صداهای بیرون کم رنگ خواهند شد و می توانید یک تجربه یادگیری عمیق تر و پر تحرک تر را امتحان کنید.

در آخر، چیزهای متحرکی که حواس شما را پرت می کنند از محیط مطالعه خود حذف کنید. این شامل هر چیزی که حرکت می کند، شما را منحرف می کند و از حالت ایده آل یادگیری خود دور می کند می شود. مانند افراد، حیوانات خانگی یا حتی وسایل جانبی و کوچک روی میز که معمولاً با آنها بازی می کنیم.

8-یک محیط مطالعه راحت از نظر فیزیکی

محیط شما باید راحت باشد. راحتی از سه طریق مجزا ایجاد می شود. اول از همه دمای اتاق مطالعه شما باید مناسب و کمی خنک باشد. هرچه درجه حرارت افزایش یابد، مغز شما تنبل تر می شود و برای رسیدن به حالت یادگیری ایده آل تلاش بیشتری می طلبد. یک راه حل برای این مشکل این است که دمای اتاق را خنک نگه دارید و لباس بیشتری بپوشید.

راهکار دوم برای دستیابی به راحتی، مربوط به لباس هایی است که هنگام مطالعه می پوشید. در حالت ایده آل، لباس های شما باید آزاد، نرم و سبک باشند. پوشیدن لباس های تنگ گردش خون به مغز را کاهش می دهد- و در نتیجه ایجاد ناراحتی می کند.

در آخر، میز و صندلی شما باید تا حد امکان راحت باشد – و به شما این امکان را بدهد که مدت زمان زیادی مطالعه کنید. اگر از نشستن خسته می شوید، یک میز با قابلیت تنظیم ارتفاع تهیه کنید.

۹-گوش دادن به موسیقی

بعضی از متخصصان معتقدند که هنگام مطالعه، سکوت کردن یا گوش دادن به موسیقی تمرکز را بالا می برد، بسیاری معتقدند بازی کردن و گوش دادن به نوع خاصی از موسیقی ” مانند این موسیقی ها ” می تواند به دانش آموزان برای بکار بردن بخشی اضافی از مغزشان به آنها کمک کند. برای این کار باید از موسیقی به عنوان صدای پس زمینه استفاده کنید یعنی ولوم را در حد 1 یا 2 نگه دارید.

تغذیه بدن و مغز

شکی نیست که سلامت و تندرستی جسمی ما با سلامت روانمان پیوند خورده است. در این بخش، به رژیم های ذهنی، از جمله خوراکی های مهار کننده و محرک هایی که الگوهای فکری ما را هدایت و دگرگون می کنند، خواهیم پرداخت. همچنین در مورد ورزش و فواید آن برای مغز نیز صحبت خواهیم کرد.

1-خوراکی ها و نوشیدنی های مهار کننده ذهن

ما باید در مصرف نوشیدنی ها بسیار مراقب و آگاه باشیم زیرا آنها می توانند باعث از بین رفتن تمرکز و یا بی حالی شوند.

چند ساعت قبل از مطالعه ، حتماً از مصرف غذاها و نوشیدنی های زیر خودداری کنید:

  • کربوهیدرات ها
  • کافئین
  • وعده های غذایی بزرگ
  • نان سفید
  • نشاسته
  • لبنیات
  • سیب زمینی سرخ شده
  • شکر
  • الکل

تمام غذاها و نوشیدنی های فوق می توانند منجر به گنگی، کندی، پایین آمدن سطح تمرکز، تضعیف حواس و تحریک خستگی شوند. اگرچه کافئین در ابتدا به عنوان یک محرک عمل می کند، اما خیلی زود تبدیل به یک سرکوب کننده می شود که بدن شما را آب زدایی کرده و احساس خستگی و کندی را به شما القا می کند.

2-محرکهای فکری رایج

فهرست زیر شامل مکمل ها و غذاهای محرک فکری و افزاینده تمرکز می شود:

ویتامین A ، B ، E ، لسیتین، سدیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، کلرید، مس و روی همه با هم به تحریک مغز و بهبود توانایی فکری ما کمک می کنند. اگرچه باید در نظر داشته باشید که زیاده روی خوب نیست. در ضمن لطفاً برای کسب راهنمایی های بیشتر در مورد مکمل هایی که برای بالا بردن انرژی و تمرکز خود مصرف می کنید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

تمام سبزیجات و میوه ها، پروتئین های موجود در ماهی قزل آلا، لوبیا و گوشت تحریک کننده مغز هستند.

3-ورزش منظم

همه ما از زبان متخصصان شنیده ایم که بدن و مغز انسان با یکدیگردر ارتباط هستند. اساساً این بدان معنی است که هر کاری که با بدن خود انجام می دهید روی مغز و روند فکری شما نیز تأثیر می گذارد. در نتیجه، افکاری که ذهن خود را با آنها تغذیه می کنید نیز به طرز خارق العاده ای بر بدن شما تأثیر می گذارند.

به منظور ایجاد عادات مطالعه هوشمند، درک اهمیت ورزش در ارتقاء سطح انرژی و تمرکز فکری بسیار مهم است.

ورزش یکی از جنبه های اساسی زندگی است که باید در کارهای روزمره خود بگنجانیم. ورزش باعث بهبود جذب اکسیژن می شود و تنش و استرس ناخواسته را آزاد می کند. در ورزش هفتگی خود فعالیت های هوازی، تمرین های قدرتی و کششی را ترکیب کنید. علاوه بر این، شما همچنین باید برای بهبود قدرت تفکر و ذهن خود، مغزتان را نیز ورزش بدهید.

۴-از بازی های فکری ساده استفاده کنید

تحقیقات جدید نشان داده اند که استفاده از بازی های فکری ساده که برنده شدن در آنها انرژی زیادی از مغز نمی گیرد و در عین حال به عنوان یک موفقیت کوچک برای شما محسوب می شود می تواند کمک زیادی به فرآیند یادگیری و مطالعه کند. به شرطی که این کار را روزانه 20 تا 40 دقیقه انجام دهید نه بیشتر. پیشنهاد می کنیم این بازی ها را روی گوشی خود نصب کنید.

word image 247

شناسایی سبک یادگیری خودتان

همه افراد ترجیحات و روشهای یادگیری شخصی خود را دارند که طبیعتاً از نظر شناختی و جسمی با آنها سازگار هستند. اگرچه تمرکز روی انواع سبک ها و استراتژی های یادگیری در طول فرآیند یادگیری بسیار مهم است، اما باید بیشتر وقت خود را به سبک های یادگیری دلخواه خود اختصاص دهید تا به نتایج سریع و مؤثر برسید.

در اینجا به بررسی سبکهای مختلف یادگیری خواهیم پرداخت. در زمانی که در حال خواندن آنها هستید، توجه داشته باشید که کدام سبک های یادگیری بیشتر با شما همخوانی دارند و در طول فرآیند یادگیری از آنها استفاده کنید.

1-یادگیری بصری: این یادگیرندگان ترجیح می دهند با استفاده از رنگ ها، تصاویر و عکس ها یاد بگیرند.

2-یادگیری شنیداری: این یادگیرندگان ترجیح می دهند از طریق صداها و موسیقی یاد بگیرند.

3-یادگیری کلامی: این یادگیرندگان ترجیح می دهند با استفاده از کلمات در قالب گفتار و نوشتار یاد بگیرند.

4-یادگیرز فیزیکی: این یادگیرندگان ترجیح می دهند یادگیری را از طریق استفاده فیزیکی از بدن، دست ها و از طریق روش های لمسی انجام دهند.

5-یادگیرز انفرادی: این یادگیرندگان ترجیح می دهند یادگیری را از طریق روشهای خودآموزی که افراد دیگر را درگیر نمی کنند، انجام دهند.

6-یادگیری اجتماعی: این یادگیرندگان از طریق همکاری نزدیک و تعامل با افراد دیگر یاد می گیرند.

7-یادگیرز منطقی: این یادگیرندگان یادگیری با استفاده از استدلال و منطق را ترجیح می دهد.

پیش نیازهای لازم برای دستیابی به یک حالت یادگیری ایده آل

در کنار فرآیندی که در بالا مورد بحث قرار گرفت، پنج مورد دیگر نیز وجود دارد که به شما در ورود به وضعیت یادگیری ایده آل خود کمک خواهد کرد.

1-ایجاد انتظارات مثبت

برای اینکه در یادگیری موفق باشید، باید انتظارات مثبتی داشته باشید که باعث افزایش سطح اعتماد به نفس شما می شوند. برای انجام این کار، ابتدا باید خود را متقاعد کنید که یادگیری و تسلط بر این مطالب آسان خواهد بود.

حتما بخوانید: با این 34 روش حافظه خود را برای درس خواندن تقویت کنید! (کاملا جدید)

2-ایجاد یک اشتیاق عمیق

ایجاد یک اشتیاق عمیق که شما را در هر شرایطی به مطالعه وادار می کند، یک جنبه اساسی بسیار مهم است که به بهبود تجربه یادگیری شما کمک می کند. سوالی که باید از خود بپرسید این است:

  • من از یادگیری این مطالب چه سودی می برم؟

شناسایی منافعی که از یک چیز به دست می آورید در زمانی که کارها کمی دشوار می شوند، تمرکز و انگیزه شما را حفظ خواهد کرد.

3-تقویت انگیزه

ایجاد یک انگیزه دائمی با روند ایجاد اشتیاق عمیق در ارتباط است. برای تقویت انگیزه خود، از خودتان این سؤال را بپرسید:

  • چگونه یادگیری این موضوع شخصاً برای من مفید خواهد بود؟

در اینجا شما به مزایای کوتاه مدت و بلند مدتی توجه می کنید که مستقیماً با نیازها و خواسته هایتان در ارتباط هستند.

روی یک کاغذ تمام منافعی که از یادگیری این اطلاعات بدست می آورید را یادداشت کنید. هر زمان که احساس کردید فاقد انگیزه هستید، به این لیست مراجعه کنید و روی یادداشت های خود تأمل کنید – با یک دید باز به فوایدی که این موضوع برای شرایط فعلی و زندگی آینده شما دارد، تأمل کنید.

4-ایجاد حس آینده نگری

ایجاد حس آینده نگری یک استراتژی عالی برای مقابله با اشکال مختلف تعویق است.

برای توسعه این حس، باید از خود بپرسید:

  • چرا یادگیری این مطالب برای من مهم است؟

مجدداً لیستی از تمام مواردی که می توانید در پاسخ به این سوال بیاورید تهیه کنید. این باعث می شود یادگیری این موضوع، برایتان ارزشمند و معنادار شود. هرچه جزئیات بیشتری در این لیست ذکر کنید، حس آینده نگری بیشتری در دراز مدت ایجاد خواهید کرد.

5-ایجاد ارتباط با زندگی خود

در نهایت، قبل از انجام مطالعات خود، باید وارد روند ایجاد ارتباط بین مطالب مورد نظر و زندگی خود شوید.

در سال های تحصیل در مدرسه، ما اغلب نمی توانیم اطلاعاتی که می آموزیم را کاملاً جذب کنیم زیرا آنها را به زندگی خود مربوط نمی کنیم. با طرح سؤالاتی از خودتان، می توانید یک ارتباط واقعی ایجاد کنید. در نتیجه، شما موضوعی را که مطالعه می کنید با زندگی تان مرتبط است.

برای ایجاد ارتباط، از خودتان سؤالات زیر را بپرسید:

  • در مورد مطالبی که می خواهم مطالعه کنم چه می دانم؟
  • چه چیزهایی را نمی دانم، و چه سؤالاتی در مورد آن دارم؟
  • با صرف وقت برای یادگیری این مطالب، چه مهارت های بالقوه ای کسب می کنم؟
  • این مهارت ها چه فایده ای برای من خواهند داشت و چه سودی در زمان حال و آینده به من خواهند رساند؟
  • همه این ها در زندگی من چقدر کاربرد دارند؟

اهمیت در نظر گرفتن زمان استراحت در حین مطالعه

آخرین مرحله در طول سفر شما به سمت ایجاد عادات مطالعه هوشمند، ادغام وقفه های مطالعاتی منظم در برنامه مطالعاتی شما است.

در زیر این روند را بررسی می کنیم و چند پیشنهاد برای کمک به شما ارائه خواهیم کرد.

1-مزایای استراحت در زمان مطالعه

مزایای استراحت منظم و برنامه ریزی شده برای رفع خستگی و در عین حال بهبود جذب مطالبی که مطالعه می کنید شناخته شده است.

مغز شما بسیار شبیه به فهرست نویسی کتابخانه عمل می کند. در نتیجه یادگیری در بخش های کوچک و قابل کنترل توصیه می شود. وقتی مغز خود را با اطلاعات بیش از حد در یک زمان بمباران می کنیم – ازدحام مطالب شروع به خراب کردن مسائل می کند.

اگر تا به حال احساس بمباران شدن با اطلاعات را تجربه کرده باشید، حتما می دانید که چقدر می تواند ناامید کننده باشد- به ویژه هنگامی که منجر به استرس و تعلل می شود.

حتما بخوانید: 30 تا از بهترین روشهای گیاهی افزایش هوش و حافظه طبق جدیدترین تحقیقات

آیا می دانید مغز شما قادر است همه چیزهایی که تا به حال مشاهده کرده اید، شنیده اید، لمس و یا مزه و بو کرده اید را به خاطر آورد؟ اما، بسیاری از این اطلاعات به طور صحیح توسط مغز شما طبقه بندی نشده اند. در نتیجه، پیدا کردن آنها دشوار است.

مزیت اصلی در نظر گرفتن زمانی برای استراحت در حین مطالعه این است که به مغز شما اجازه می دهد اطلاعاتی را که یاد می گیرید در بخشهای کوچک قابل کنترل دسته بندی کند. سپس این تکه ها می توانند در زمانهای بعدی به مراتب آسان تر و سریع تر به یاد بیایند.

2-چگونه استراحت کنیم؟

ممکن است بعضی مواقع احساس کنید که نیازی به استراحت ندارید یا اینکه فرصتی برای کنار گذاشتن مطالعات خود ندارید. اما باید در نظر داشته باشید که استراحت کردن قرار نیست زمانی اتفاق بیفتد که شما احساس خستگی یا غرق شدن می کنید. در واقع، باید قبل از این که احساس غرق شدن یا خستگی شروع شود، انجام شود.

استراحت در زمان مطالعه به منظور تازه نگه داشتن بدن و مغز شما طراحی شده است، این امر به بهبود حافظه و یادآوری اطلاعاتی که می آموزید کمک می کند. استراحت مؤثر، مستلزم آن است که در سه مرحله ساده انجام شود.

مرحله 1: به مدت 25 دقیقه مطالعه کنید

مطالعات نشان داده اند که مغز انسان برای مدت طولانی بیش از 20 تا 25 دقیقه نمی تواند تمرکز داشته باشد.

حتی اگر احساس کنید که هنوز در اوج یادگیری خود هستید، ممکن است به آرامی از آن خارج شوید و به تدریج تمرکز خود را از دست بدهید. اگر زمان مطالعه خود را در بلوک های 25 دقیقه ای تقسیم بندی کنید، متوجه می شوید که مغز شما بسیار آرام تر و متمرکز تر خواهد بود.

حتما بخوانید: 16 تا از بهترین راه های افزایش تمرکز حواس برای درس خواندن موثر

دلیل دیگر عدم مطالعه بیش از 25 دقیقه، این است که ما به طور طبیعی بیشتر اطلاعاتی که در ابتدا و در پایان بخشهای مطالعه خود می آموزیم را به خاطر می آوریم. این یعنی اگر بخش های مطالعه خود را بیش از 60 دقیقه تنظیم کنید، احتمالاً اطلاعات زیادی که در وسط این بخش مطالعه وجود دارد را فراموش خواهید کرد.

مرحله 2: 5 دقیقه استراحت کنید

استراحت شما نباید بیشتر از پنج دقیقه باشد. به یاد داشته باشید پس از هر بیست و پنج دقیقه یک استراحت 5 دقیقه ای داشته باشید.

در حالی که استراحت می کنید می توانید دراز بکشید و کمی سر خود را به سمت زمین خم کنید (این باعث می شود جریان خون بیشتری به مغز شما برسد). در این زمان چشمان خود را ببندید و به ذهن خود اجازه دهید کمی استراحت کند.

حتما بخوانید: بهترین و جدیدترین روشهای مطالعه برای یادگیری سریع و موثر (تحقیقات جدید)

سعی نکنید خود را وادار کنید آنچه مطالعه کرده اید را به خاطر بیاورید، ذهن خود را درگیر تماشای ابرهایی که در آسمان حرکت می کنند، کنید. تنفس عمیق، به شما اجازه می دهد اطلاعات به دست آمده را بهتر یاد بگیرید.

گزینه دوم شما این است که پیاده روی کنید و خود را از محیط مطالعه دور کنید. از تماشای تلویزیون، گوش دادن به رادیو یا صحبت با دیگران، و هر چیز دیگری که می تواند حواس شما را پرت کند خودداری کنید. بی سر و صدا راه بروید و به آرامی اطلاعاتی که تازه مطالعه کرده اید را هضم کنید.

مرحله 3: 5 دقیقه مرور کنید

هنگامی که به مطالعات خود باز می گردید، بسیار مهم است که یک بررسی سریع پنج دقیقه ای از مطالبی که در طول آخرین مطالعه خود مطالعه کرده اید، انجام دهید. این به شما کمک می کند تا این موضوع را در حافظه بلند مدت خود ثبت کنید.

لطفا از اهمیت این بررسی 5 دقیقه ای غافل نشوید، زیرا یکی از اجزای مهم فرآیند یادگیری است. در نهایت، پس از اتمام یک چرخه مطالعاتی 5 قسمتی، 25 دقیقه را برای مرور کل مطالبی که مطالعه کرده اید، در نظر بگیرید.

حتما بخوانید: بهترین روش مطالعه کردن و آمادگی کامل برای هر نوع آزمون (ثابت شده)

نتیجه گیری

در حال حاضر، رشد عادات مطالعه هوشمند دیگر یک گزینه انتخابی نیست، بلکه یک پیش نیاز و یک روند اساسی برای یادگیری مؤثر و سریع است.

وقتی این عادات مطالعه هوشمند را در برنامه مطالعه خود ادغام می کنید، نتیجه باورنکردنی به دست می آورید. آنها نه تنها ذهن شما را برای فرآیند یادگیری بهتر آماده می کنند، بلکه بی تردید رویکرد شخصی شما را به “تفکر” در مورد آنچه می آموزید سوق می دهند.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا