درمان بیماری های شایع روانی

چطور از شر چیزی که در ذهنمان است خلاص شویم؟ (24 ترفند)

آیلتس

گاهی اوقات ممکن است افکار ناخواسته ای به ذهنتان بیایند که دلتان نمی خواهد به آنها فکر کنید و درگیرشان بشوید. وقتی هم که تلاش می کنید این افکار را از ذهنتان دور کنید، دوباره مثل چسب به ذهن شما می چسبند و شما را به خودشان مشغول می کنند. این فکر و خیال ها ممکن است خیلی پیش پا افتاده باشند یا خیلی غیر منتظره، ترسناک و یا آشفته کننده.

به محض اینکه فرصتی پیش بیاید این افکار به ذهن شما هجوم می آورند؛ مثلا ممکن است عصبی شوید، استرس بگیرید یا حالتان ناخوش باشد، در چنین شرایطی با هجوم افکار ناخواسته و ناخوشایند به سرتان مواجه می شوید. این افکار ممکن است به خاطر خاطرات بد گذشته یا تجربیات تلخ قبلی تان هم باشند. به هرحال فرقی نمی کند چه فکری به ذهنتان می آید؛ بعضی وقت ها این فکر و خیال ها آنقدر آزار دهنده می شوند که کم کم احساس می کنید به بیماری روحی مبتلا شده اید.

چگونه ذهن خود را از گذشته پاک کنیم؟ (12 ترفند)

مهم نیست این افکار از کجا سرچشمه می گیرند، مهم این است که شما استراتژی ها و راهکارهای مناسبی برای دور کردن آنها از ذهنتان داشته باشید. اگر چند راهکار مناسب برای خلاصی از این فکر و خیال ها بلد باشید، وقتی ذهنتان پر از افکار ناخواسته شد می توانید با آنها مقابله کنید.

البته بعید به نظر می رسد که همیشه فقط یک راهکار کارساز باشد و اغلب اوقات باید چند روش را به کار بگیرید تا ذهنتان را افکار ناخوشایند خالی کنید.

خب حالا فرض می کنیم که شما کسی هستید که با این افکار مزاحم و ناخواسته دسته و پنجه نرم می کند. اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که اگر این افکار باعث شده اند شما به نوعی بیماری روحی روانی مبتلا شوید باید به متخصص روانشناس مراجعه کنید. چون این افکار ممکن است نشانه یک مشکل جدی باشد که نیاز به درمان تخصصی دارد.

خلاص شدن از افکار منفی

اما اگر فقط گاهی اوقات به فکر و خیال فرو می روید و افکار ناخواسته و ناخوشایند به ذهنتان هجوم می آورند، مطلب امروز ما پیشنهادهایی به شما ارائه می کند که با استفاده از آنها می توانید از این افکار خلاصی پیدا کنید.

1- خودتان را سرگرم کنید

برای اینکه حواستان را از فکر کردن به افکار ناراحت کننده پرت کنید سعی کنید یک سرگرمی یا مشغله خوب برای خودتان پیدا کنید. کاری را انتخاب کنید که باعث می شود روی آن تمرکز کنید و حواستان را به خودش جمع می کند. به این ترتیب وقت کمتری برای فکر کردن به چیزهای دیگر پیدا می کنید و افکار ناخوشایند را دور می زنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

2- بخندید

شوخی کردن با دوستان، تماشای برنامه های کمدی یا شرکت در فعالیت های شاد وخنده دار باعث می شود کمتر افکار ناراحت کننده به ذهنتان بیایند.

خنده باعث ترشح هورمون های شادی آور در مغز می شود که روحیه شما را بهتر می کنند و روی فضای ذهنی شما تاثیر مثبتی می گذارند. این احساسات مثبت باعث به وجود آمدن خلق و خوی بهتر و مثبت تر در شما می شود و افکار نگران کننده، استرس آور و منفی را از شما دور می کنند.

3- در مورد افکارتان بنویسید

نوشتن افکار و احساسات یا خاطرات روزانه می تواند نقش درمانی داشته باشد. چند روش مختلف برای نوشتن وجود دارد که می تواند افکار منفی را از ذهن شما دور کند. ما پیشنهاد می کنیم از قلم و کاغذ استفاده کنید. بنشینید و هر چیزی که به ذهنتان می آید را بنویسید.

عمل نوشتن آگاهانه همراه با صبر و حوصله به شما کمک می کند تا افکار را از ذهنتان به روی کاغذ منتقل کنید. تایپ کردن هم از هیچی بهتر است اما به اندازه نوشتن روی کاغذ موثر نیست.

4- یک چرخه را تکرار کنید

یکی از روش های مراقبه و مدیتیشن این است که خودتان را درگیر یک فعالیت پیش افتاده کنید و تمام حواستان را جمع آن بکنید. مثلا سراغ تمیز کردن کفپوش بروید. طی را داخل آب ببرید، آن را بیرون بیاورید و آب اضافی اش را بگیرید و بعد روی کف پوش بکشید. در تمام این مراحل همه ذهنتان را معطوف این چرخه بکنید و اجازه ندهید فکر دیگری به ذهنتان خطور کند.

دنبال لکه ها روی کف پوش بگردید و همه حواستان را جمع کار کنید. به این ترتیب می توانید ذهنتان را درگیر چیزی به جز آن فکر و خیال های آزار دهنده بکنید. این کار نوعی فعالیت تمرکز حواس به صورت عملی است.

5- قدرشناس باشید

قدرشناسی ابزار بسیار قدرتمندی برای مبارزه با افکار منفی است. خیلی ها اغلب اوقات نمی دانند که سپاسگزار و قدردان بودن چقدر می تواند زندگی شان را تحت تاثیر قرار بدهد. قدرشناسی باعث می شود ذهن شما به درک متفاوتی از واقعیات برسد. وقتی به خاطر چیزهایی که دارید قدردان و سپاسگزار هستید، افکارتان حول داشته هایتان در زندگی می چرخند و احتمال اینکه فکر منفی و ناخوشایندی به ذهنتان بیاید کمتر می شود.

انجام این کار به طور مستمر، ذهن شما را مثبت بار می آورد و به شما کمک می کند تا از فکر و خیال های ناراحت کننده و آزار دهنده خلاص شوید.

جطور ذهنمان را در کنترل کامل داشته باشیم؟

6- درباره افکارتان با دوستتان حرف بزنید

گاهی اوقات تنها کاری که باید برای خلاصی از افکار ناراحت کننده انجام بدهیم این است که با یک دوست مورد اعتماد درباره شان حرف بزنیم. این کار به ما کمک می کند تا نگرانی هایمان را برطرف کنیم و راحت تر با این افکار مقابله کنیم.

اگر می توانید، با یکی از دوستانتان درباره فکرهایی که آزارتان می دهند صحبت کنید. در غیر این صورت می توانید به مشاور مراجعه کنید یا از مشاوره های آنلاین استفاده کنید. در ضمن می توانید در گروه هایی که هستید هم مشکلتان را مطرح کنید. گاهی اوقات راه حل های خوبی از این طریق به شما داده می شود.

7- به موارد انگیزشی و الهام بخش گوش بدهید

سخنرانی های انگیزه بخش زیادی وجود دارد که گوش کردن به آنها باعث می شود احساس مثبتی در شما شکل بگیرد و انگیزه از دست رفته تان را دوباره پیدا کنید.

ممکن است این صحبت ها به زندگی شخصی شما هیچ ارتباطی نداشته باشند ولی خوب است که داستان های زندگی افراد مختلف را گوش کنید و با چالش ها و موانعی که با آنها دست و پنجه نرم کرده اند آشنا بشوید. به این ترتیب شما هم به خودتان می گویید که می توانید روی موانعی که سر راهتان قرار دارند غلبه پیدا کنید.

پیاده روی برای بیرون کردن مسايل منفی از ذهن

اگر بتوانید کسانی را پیدا کنید که موارد مشابهی مثل شما در زندگی دارند که چه بهتر! در این صورت می توانید از آنها یاد بگیرید که چطور امید و انگیزه را در خودتان بیدار کنید و افکار مثبت داشته باشید. مثلا این 10 پادکست عالی هستند

8- برای پاکسازی ذهنتان مدیتیشن کنید

داشتن ذهن و احساسات پاک و مثبت، مدیریت زندگی را راحت تر می کند. مدیتیشن مهارت بسیار ارزشمندیست که از هزاران سال پیش برای پاکسازی ذهن و احساسات از آن استفاده می شده است. با یادگیری نحوه مراقبه و مدیتیشن کردن می توانید کنترل بیشتری روی افکارتان داشته باشید و به این ترتیب افکار تکرار شونده و ناخوشایند را مدیریت کنید. البته یادتان باشد که برای مهارت پیدا کردن در مراقبه به گذشت زمان و تمرین مرتب نیاز است. آموزش مدیتیشن برای افراد مبتدی

9- بدنتان را ورزش بدهید

ورزش مزایای بسیاری برای سلامتی روح و جسم شما به همراه می آورد. ورزش کردن نه تنها باعث می شود عضلات ورزیده و قدرتمندی داشته باشید، بلکه با ترشح هورمون های خوب و مفید باعث تقویت ذهنتان هم می شود.

علاوه بر این شما می توانید موقع ورزش کردن روی فعالیتی که انجام می دهید تمرکز کنید و به این ترتیب هر فکر دیگری را از ذهنتان بیرون کنید. خیلی از تمرینات ورزشی باید به شکل درستی انجام شوند بنابراین باید تمرکزتان را روی آنها بگذارید و به این ترتیب ذهنتان درگیر چیزی جز افکار منفی و ناخوشایند می شود. بهترین ورزشها مخصوص هر فرد را در اینجا بخوانید

10- مطالعه کنید

اگر دنبال راهی برای خلاصی از افکار ناخواسته و ناخوشایند هستید باید بدانید که مطالعه کردن یکی از بهترین راه حل ها برای این مورد است. وقتی چیزی می خوانید، ذهنتان روی آن متمرکز می شود و حواستان از افکار منفی دور می شود.

البته توصیه نمی کنیم که چیزهای استرس آور و نگران کننده مثل اخبار و صفحات حوادث روزنامه ها را بخوانید. به جای آن مطالب سرگرم کننده یا چیزی که شما را به فکر فرو ببرد مطالعه کنید. به این ترتیب می توانید ذهنتان را سبک تر کنید و افکارتان را در مسیر دیگری قرار بدهید. اگر نمی دانید از کجا و با چه کتابی شروع کنید ما در اینجا این را توضیح داده ایم

11- در جهت رسیدن به یک هدف گام بردارید

کاری کنید که مطمئن باشید شما را به رسیدن به یک هدف خاص نزدیک می کند. قدم کوچکی بردارید و سعی کنید در مسیر یک هدف گام بردارید. اگر هم هدفی ندارید وقت آن رسیده که برای خودتان هدف تعیین کنید و به چیزی که واقعا می خواهید برسید.

12- چارچوب فکری تان را تغییر بدهید

افکاری که در ذهن دارید را به فکرهای مثبت تبدیل کنید. به جای اینکه روی چیزی که می ترسید اشتباهی پیش بیایند تمرکز کنید، روی مواردی تمرکز کنید که احتمالا خوب پیش بروند و درست از آب دربیایند.

از خودتان سوالات مثبت بپرسید؛ مثلا بگویید این شرایط چه فایده ای می تواند برای شما داشته باشد؟ از این مساله چه نفعی می توانید ببرید؟ این اوضاع برای خودتان و خانواده تان چه فایده ای می تواند داشته باشد؟ روش تغییر چارچوب و نگرش زندگی در اینجا

13- برای افکارتان زمانبندی تعیین کنید

گاهی اوقات افکار ناخواسته به این دلیل که برایش وقت نمی گذاریم به ذهنمان هجوم می آورند. این افکار به زور وارد ذهن ما می شوند چون نیاز است که به آنها رسیدگی و توجه شود. بعضی وقت ها ما بیش از حد درگیر خودمان و توجه به مشغله هایمان هستیم و وقتی برای فکر کردن به چیزهای دیگر نمی گذاریم.

در چنین شرایطی بهتر است برنامه ریزی کنید و زمانی را به فکر کردن درباره موضوعات ناراحت کننده ای که به ذهنتان می آید اختصاص بدهید. کافیست نیم ساعت یا بیشتر وقت بگذارید، بنشینید و راجع به این افکار فکر کنید. وقتی این نیم ساعت تمام شد احتمالا احساس راحتی بیشتری می کنید و بهتر می توانید ذهنتان را با انجام کار دیگری از این افکار دور کنید.

چطور از شر چیزی که در ذهنمان است خلاص شویم؟

14- یک تفریح یا قرار ملاقات جدید برای خودتان دست و پا کنید

آیا فکر می کنید که لازم است همه چیز تغییر کند؟ خب، خودتان این تغییر را ایجاد کنید. با افراد جدید قرار ملاقات بگذارید، خودتان را به ناهار در یک رستوران خوب دعوت کنید، فیلم ببینید، در پارک قدم بزنید و یا حتی اگر شده برای تعطیلات چند روزه به شهرهای اطراف بروید. این کارها می توانند شما را از زندگی روزمره و افکاری که ناراحتتان می کنند و مدام در ذهنتان این طرف و آن طرف می روند جدا کنند.

15- مدتی را به خیال پردازی کردن اختصاص بدهید

بزرگسالان هم می توانند به اندازه کودکان رویابافی و خیالپردازی کنند. خوب است که بگذارید ذهنتان هر چند وقت یکبار به پرواز دربیاید و تخیل به هم ببافد. این کار باعث می شود تفکر خلاق ذهنتان هم پرورش پیدا کند.

علاوه بر این، خیالپردازی به حل خلاقانه مشکلات هم کمک می کند. کمی خیالپردازی می تواند چرخه زندگی شما را از یکنواختی و روزمرگی بیرون بیاورد. فقط حواستان باشد که این کار را به صورت مداوم انجام ندهید تا زندگی واقعی تان دچار مشکل نشود.

16- چیز جدیدی یاد بگیرید

اینترنت واقعا جای خارق العاده ای برای یاد گرفتن چیزهای جدید و مهیج است. با یاد گرفتن یک چیز جدید می توانید ذهنتان را از مشکلات و دغدغه های فعلی دور کنید. وب سایت هایی وجود دارند که آموزش های رایگانی درباره موضوعات مختلف در اختیارتان قرار می دهند و می توانید از آنها استفاده کنید تا مهارت جدیدی یاد بگیرید. این کار یک روش عالی برای دور کردن افکار منفی و مزاحم از ذهنتان است.

17- به موسیقی مورد علاقه تان گوش کنید

گوش دادن به موسیقی مورد علاقه تان می تواند شما را از افکار ناخواسته و مزاحم دور کند. تمرکز کردن روی آهنگ های دلخواهتان راه خیلی خوبی برای فکر کردن به چیزی جز افکار ناخوشایند است. سعی کنید روی قسمت های مختلف آهنگ تمرکز کنید، به صدای خواننده عمیقا گوش بدهید و اجازه بدهید ملودی به درون قلب و ذهنتان راه پیدا کند. اجازه بدهید که موسیقی شما را به دنیای دیگری ببرد.

140 عادت بدی که باید آنها را ترک کنیم 

18- بخشش و گذشت را تمرین کنید

گاهی اوقات بخشیدن برای ما سخت است. خیلی ها فکر می کنند بخشش فقط به معنی پذیرفتن معذرت خواهی دیگران است؛ اما این فقط یکی از انواع بخشش است.

بخشش می تواند به معنی قبول کردن و پذیرفتن اتفاقاتی که افتاده است هم باشد. گاهی اوقات اتفاقاتی در زندگی می افتند که نمی توانید آنها را کنترل کنید. شما باید این موارد را بپذیرید. باید خودتان را به خاطر اشتباهاتی که مرتکب شده اید ببخشید. یادتان باشد زندگی هیچ وقت به بن بست نمی خورد. زندگی با ما یا بدون ما ادامه دارد. عقب ماندن از زندگی و غوطه ور شدن در احساسات واقعا به درد کسی نمی خورد. خودتان را به خاطر همه چیز ببخشید و بپذیرید که هر کسی اشتباه می کند.

خوشحالی بابت پشمک

19- احساساتتان را درک و بعد آنها را رها کنید

شاید با خودتان بگویید سرم به اندازه کافی شلوغ است و برای توجه به احساساتم وقتی ندارم. خب، اگر قرار باشد اینطوری فکر کنید، کارهایتان هیچ وقت تمام نمی شود و هیچ وقت زمانی برای اختصاص دادن به احساساتتان نخواهید داشت.

ولی تا زمانی که به این احساسات توجه نکنید و آنها را نفهمید احساس راحتی نخواهید کرد. ممکن است فعلا نتوانید به این احساسات توجه کنید ولی حتما باید برایشان وقت بگذارید. یک حمام آب گرم بگیرید یا دور و برتان شمع روشن کنید و در سکوت به احساساتتان توجه کنید. بعد آنها را رها کنید تا احساس آزادی و راحتی بیشتری داشته باشید.

20- به خودتان یادآوری کنید که حالتان خوب خواهد شد

شما الان آنجا نشسته اید و این مطلب را می خوانید درست است؟ شما از همه اتفاقات بدی که در زندگی تان رخ داده جان سالم به در برده اید، درست است؟ پس این بار هم می گذرد. مدام به خودتان بگویید که شما در مسیر موفقیت قرار دارید، شما در حال تلاش هستید و این تلاش ها سرانجام نتیجه می دهند.

به خودتان بگویید که حالتان خوب خواهد شد و این افکار مزاحم و ناراحت کننده قرار نیست تا ابد ادامه پیدا کنند. شما از پس این فکر و خیالها برمی آیید. به خودتان یادآوری کنید که درست همانطور که قبلا سختی های زیادی را پشت سر گذاشتید این روزها را هم می گذرانید.

21-از شر چیزهایی که بدردتان نمی خورند خلاص شوید

انباشته شدن چیزهایی که به آنها نیازی نداریم باعث ایجاد احساس رخوت و تنبلی در ما می شود. این موارد نه تنها فضای فیزیکی اطراف شما را اشغال می کنند، بلکه ذهنتان را هم پر می کنند؛ حتی اگر از آنها هیچ استفاده ای نکنید.

بنابراین قبل از اینکه شروع به ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی تان کنید، بهتر است اول از چیزهایی که مانع آزادی فکرتان می شوند خلاص شوید. به اطرافتان خوب نگاه کنید و ببینید از چه چیزهایی استفاده نمی کنید. آنها را به دیگران بدهید، بفروشید و یا اگر قابل استفاده نیستند دور بریزید.

140 عادت بدی که باید آنها را ترک کنیم (مگا لیست)

با لباس، کفش، کیف و هر چیزی که مدتهاست از آن استفاده نمی کنید خداحافظی و دور و برتان را خلوت کنید. وقتی محیط اطرافتان تر و تمیز و مرتب باشد، احساس آزادی شگفت انگیزی به شما دست می دهد.

22- با افرادی که مانع راهتان می شوند خداحافظی کنید

موقع فکر کردن به زندگی تان ممکن است متوجه شوید یکی از جنبه هایی که باید روی آن کار کنید روابطتان با دیگران است. اگر افراد خاصی در زندگی تان وجود دارند که شما را به عقب هل می دهند و مانع پیشرفتتان می شوند، وقتش رسیده که با آنها خداحافظی کنید.

از افراد سمی و کسانی که انرژی منفی دارند فاصله بگیرید. با این کار می توانید وقت بیشتری را در کنار افرادی دوستشان دارید و آنها هم شما را دوست دارند بگذرانید.

23- افکار و احساساتی که شما را سنگین می کنند را رها کنید

با اینکه تغییرات بزرگ در زندگی اغلب مربوط به موراد بیرونی و خارجی مثل افراد، اشیاء یا محیط اطرافمان است؛ اما مهم ترین تغییری که می توانیم در خودمان ایجاد کنیم به درون ما برمی گردد.

اکثر اوقات افکار و احساسات منفی بیشتر از هر چیز دیگری در زندگی مانع پیشرفت ما می شوند. برای همین باید به طور آگاهانه، احساسات و افکاری که باعث خستگی ذهنتان می شوند یا مربوط به گذشته هستند را فراموش کنید.

24-اهدافتان را تعیین کنید

حالا باید بر اساس اولویت های جدید و چشم انداز تازه ای که از زندگی دارید، اهداف واقعی، دست یافتنی و ملموسی را برای خودتان تعیین کنید. از خودتان بپرسید یک ماه بعد، شش ماه دیگر، یک سال دیگر و حتی ده سال دیگر می خواهید به چه چیزهایی برسید؟ یادتان باشد که هدف هایتان حتما باید قابل اندازه گیری و سنجش باشند تا بفهمید که آیا به آنها رسیده اید یا نه.

از طرف دیگر هدف هایی تعیین کنید که رسیدن به آنها امکان پذیر است، نه اینکه هیچ وقت نتوانید به آنها برسید و سرخورده شوید. معمولا بهتر است روی مواردی تمرکز کنید که بیشترین تغییر را در روابط، زندگی و سلامتی شما ایجاد می کنند. 100 هدف مهم در زندگی را در اینجا لیست کرده ایم

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا