آموزش روش های جدید افزایش اعتماد به نفس

10 تا از مهم ترین راههای افزایش اعتماد بنفس در جوانان و نوجوانان

gold

بچه هایی که در دوران کودکی با اعتماد بنفس بنظر میرسند، سعی میکنند که تا 10 سالگی آن را حفظ کنند. برای بسیاری از آنها بزرگسالی، پر از شک و تردید و ناامنی است. خبر خوب این است که با راهکارهایی که ما در اینجا به شما پیشنهاد میکنیم، میتوانید به بالا بردن اعتماد بنفس نوجوانتان کمک کنید.

اعتماد بنفس چیست؟

اعتماد به نفس یا self-confidenceبه موضوع عملکرد و باورتان از میزان کارایی و کیفیت عملکرد شما اشاره می کند. واژه «self» به خویشتن خود شما اشاره می کند. «confidence» به میزان اطمینان و اعتماد به خود تاکید می کند. اعتماد به نفس به این معناست که یک نفر به توانایی و توانمندی‌های خودش باور و اعتماد داشته باشد. به طور کلی مقوله اعتماد بنفس با دو عامل زیر سنجیده میشود:

1- مهارت کافی در انجام کار

 


ایجاد اعتماد به نفس و هنر نه گفتن

توی این پک فوق العاده، اعتماد به نفس و هنر نه گفتن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! با اعتماد به نفست توی هر جمعی بدرخش اونم فقط توی 2 هفته!


 

2- ذهنیت خوب نسبت به مهارت و توانمندی ها

نشانه های افراد با اعتماد بنفس بالا و پایین

نشانه های افراد با اعتماد بنفس بالا نشانه های افراد با اعتماد بنفس پایین
فردی کاریزماتیک هستند گوشه گیری و دوری کردن از جمع
به خود مطمئن هستند. با ترس و آرام حرف زدن
ریسک پذیرند. ترس از انتقاد کردن از دیگران
در زمان حال زندگی می‌کنند. ترس از انجام دادن کارها
به دنبال یادگیری مطالب جدید هستند. مقایسه کردن خود با افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند!
از دیگران به خوبی تعریف می‌کنند.

عوامل موثر بر اعتماد بنفس

1- گذشته: مهم ترین دلیل کمبود اعتماد به نفس، گذشته زندگی ما انسان‌ها و مخصوصا روابطی است که در کودکی داشته‌ایم. در واقع رفتار اشتباه والدین و یا تروما و حوادث رخ داده در دوران کودکی میتواند موجب ضعف در اعتماد بنفس شود.

2- روابط بد: گاهی فرد به دلیل یک شکست عاطفی، تجربه خیانت، تجاوز و… به طور کلی خود را باخته و اعتماد به نفسش را از دست می‌دهد. در واقع روابط بد و شکست در روابط هم یکی دیگر از دلایل کاهش اعتماد به نفس است.

3- شکست‌ها: گاهی اوقات با یک شکست در حوزه کاری ممکن است فرد اعتماد بنفس خود را از دست بدهد. د واقع عدم پذیرش این شکست موجب از دست رفتن اعتماد بنفس میشود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

4- توجه زیاد به نظر دیگران: البته که این در اصل یکی از نتایج اعتماد به نفس پایین است. اما در هر حال تا زمانی که بخواهیم به نظر دیگران در مورد خودمان اهمیت بدهیم، مطمئنا با هر نظر منفی و انتقاد و حتی نیشخندی، دچار کاهش اعتماد به نفس دوباره هم خواهیم شد.

چرخه معیوب اعتماد بنفس

word image 58

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

1- اصلاح زبان بدن

زبان بدن در واقع نشان از اطمینان فرد به خود است. سعی کنید به گونه ای خود را نشان بدهید که همه بدانند می‌توانید هر موقعیتی را مدیریت کنید و بر اوضاع کاملا مسلط هستید. اگر اعتماد به نفس را در ظاهرتان نشان بدهید و از زبان بدن‌تان به درستی استفاده کنید، نه تنها حس می‌کنید که از پس هر چیزی برمی‌آیید، بلکه دیدگاه دیگران هم نسبت به شما تغییر می‌کند و به توانایی‌هایتان اعتماد می‌کنند.

  • سرتان را بالا بگیرید.
  • صاف بنشینید.
  • شانه هایتان را به عقب ببرید.
  • محکم بایستید.
  • ارتباط چشمی داشته باشید.

2- تغییر در لباس پوشیدن

وقتی ظاهرتان خوب باشد احساس بهتری نسبت به خودتان خواهید داشت. لباس‌ها و لوازم مناسب انتخاب کنید، زندگی و کارتان را جوری نظم و ترتیب بدهید که در خور شخصیت شما باشد و احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید.

  • موقعیت شناس خوبی باشید و برای هر موقعیت لباس و اکسسوری خاص آن موقعیت را انتخاب کنید.
  • به مخاطبتان توجه کنید. تا بتوانید بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشید.
  • در انتخاب استایل خود، سبک خود را داشته باشید.
  • بهترین رنگ را انتخاب کنید، محدودیت نداشته باشید و به تاثیر رنگ توجه داشته باشید.
  • در استایل خود به نقاط مثبت توجه داشته باشید و به دنبال کمرنگ کردن نقاط منفی باشید.

چطور اعتماد به نفس را در چهره و ظاهر نشان دهیم؟

3- تقویت مهارت گفتگو

لازمه داشتن اعتماد بنفس، صحبت کردن در جمع و توانایی برقراری ارتباط است.

  • از موضوعاتی که از صمیم قلب آنها را درک کرده اید، حرف بزنید.
  • طوری خودتان را تجسم کنید که گویی نفر سوم یا یکی از مخاطبان هستید، خودتان را ببینید که با آرامش و اعتماد به نفس هستید و آرام و مسلط در موضوع موردنظر صحبت می کنید.
  • قبل از خواب خودتان را تجسم کنید که سخنرانی تان را به بهترین نحو ارائه می دهید.
  • خودتان را در موقعیتی قرار دهید که در جمع گفت و گو کنید.
  • با کمک این نکات می توانید مهارت گفتگو را ارتقا دهید

4- مثبت اندیشی

افرادی كه اعتماد‌به‌نفس ضعیفی دارند به طور مداوم، با خود افكار منفی را مرور می‌كنند. درحالی كه با جایگزینی مثبت‌نگری به جای افكار منفی می‌توان از اعتماد‌به نفس بیشتری برخوردار شد و موفقیت‌های بسیار بیشتری را در زندگی رقم زد.

  • همیشه لبخند بزنید، بخندید و با آدم‌های مثبت معاشرت کنید.
  • جملات تاکیدی مثبت را هر روز با خود تکرار کنید.
  • یک دفترچه‌ی یادداشت داشته باشید و هدف‌ها و موفقیت‌های روزانه‌تان را در آن بنویسید.
  • شکرگزاری و رضایت بابت هر کار مثبتی که انجام می‌دهید را فراموش نکنید.
  • روش حذف افکار منفی در اینجا توضیح داده شده است

5- خود شناسی

ارزیابی دقیق و صادقانه ای از خود و توانایی هایتان داشته باشید. اگر هنوز نقاط ضعفی در شما وجود دارد، برای بهبود آنها برنامه ریزی و راهی پیدا کنید تا اثرات منفی شان را به حداقل برسانید.

  • نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و به دنبال رفع نقاط ضعف خود باشید.
  • از کسانی که دائما به دنبال عیب جویی از شما هستند دوری کنید.
  • راجب خودشناسی بیشتر بخوانید

راهکارهای ویژه جوانان و نوجوانان (علاوه بر ترفندهای بالا)

1-به او یاد دهید بین خودبهبودی و خودباوری تعادل برقرار کند

word image 113

نوجوانانی که درگیر بدست آوردن مهارتی هستند، ممکن است فکر کنند آنها بطور کامل شکست خورده اند. نوجوانی که در ریاضیات ضعیف است، فکر میکند که انسان باهوشی نیست. یا نوجوانی که نمیتواند وارد تیم ورزشی مورد علاقه اش شود، فکر میکند که هرگز در ورزش خوب نخواهد بود. به نوجوانتان یاد دهید که ضعف هایش را بپذیرد و برای بهتر شدن تلاش کند. پس بجای اینکه او را احمق خطاب کنید، به او کمک کنید و یاد دهید که درحین تلاش کردن بهتر شود.

2-بجای نتیجه ی کار تلاش های او را تحسین کنید

word image 123

بجای اینکه فرزندتان را برای گرفتن نمره خوب در امتحان ستایش کنید، از همه ی تلاش هایی که کرده است، قدردانی کنید. بجای اینکه به او بگویید آفرین که در مسابقه 5 امتیاز گرفتی، به او بگویید نتیجه ی همه ی تلاش هایت را دیدی. نوجوان شما میتواند تلاشش را کنترل کند اما همیشه نمیتواند به نتیجه ی کار تسلط داشته باشد و شما نباید کاری کنید که او فکر کند فقط موقع موفقیت، از جانب شما ستایش میشود. به او نشان دهید این خیلی مهم است که سخت تلاش کند اما اشکالی هم ندارد اگر همیشه موفق نشود.

3-آموزش مهارت های استدلالی

نوجوانان باید یادبگیرند که چگونه به درستی با خود صحبت کنند. یک نوجوان اظهار کننده، وقتیکه نمیتواند درس هایش را بفهمد، بجای اینکه عقب بکشد، از بقیه کمک میگیرد. نوجوانی که میتواند برای خودش صحبت کند، راحتتر میتواند به شیوه ی مستقیم، نیازهایش را تقاضا کند.

حتما بخوانید: جدیدترین چک لیست آزمون اعتماد بنفس که به راحتی شما را میسنجد

4-نوجوانتان را تشویق کنید تا به دنبال فرصتهای جدید باشد

word image 125

فعالیت ها و کارهای جدیدی را امتحان کنید، استعدادهای نهفته ی او را کشف کنید و آنها را به چالش بکشید تا اعتماد بنفس نوجوانتان رشد کند. اما بسیاری از نوجوانان از شکست میترسند و نمیخواهند خودشان را خجالت بدهند. نوجوانتان را تشویق کنید تا به باشگاه جدیدی برود، یک ابزار موسیقی بنوازد، در کارهای داوطلبانه شرکت کند یا یک کار پاره وقت پیدا کند. پس ایجاد مهارت های جدید، باعث میشود که نسبت به خودش احساس بهتری داشته باشد.

5-برای او الگوی اعتماد بنفس باشید

نوجوان شما اعتماد بنفس را از روی کارهای شما یاد میگیرد نه حرف زدنتان! اگر از اندامتان ناراضی هستید و یا به توانایی هایتان اطمینان ندارید، پس به فرزندتان آموزش میدهید که او هم همینطور باشد. برای او الگویی باشید تا یاد بگیرد چگونه با شجاعت و اعتماد بنفس با موقعیت های جدید روبرو شود و همچنین اهمیت دوست داشتن خود را به او نشان دهید. با نوجوانتان درمورد زمان هایی که در زندگی شجاع بودید و کارهایی که برای بالا بردن اعتماد بنفستان انجام داده اید، صحبت کنید.

6-ایجاد عزت نفس در یک بنیاد سالم

word image 127

اگر نوجوان شما فقط زمانیکه لایک های زیادی در شبکه های اجتماعی میگیرد، احساس خوبی نسبت به خودش داشته باشد، در این حال او دارد تلاش میکند که اعتماد بنفسش را در زمانهایی که مناسب نیازهایش نیست حفظ کند. بنانهادن عزت نفس در موارد سطحی و موقعیت های خارجی، باعث کاهش اعتماد بنفس در طولانی مدت میشود.

به نوجوانتان کمک کنید که یک ساختار سالم و پایدار برای عزت نفسش ایجاد کند. به او بگویید به ارزش هایش تکیه کند و یاد دهید که زندگی کردن بر پایه ی این ارزش ها، عزت نفس حقیقی است. برای مثال به او کمک کنید که ببیند مهربان و دلسوز بودن بسیار مهم تر از لاغر و زیبا بودن است.

7-بین آزادی و هدایت تعادل برقرار کنید

کنترل های شدید انتخابهای نوجوانتان، باعث میشد او فکر کند که نمیتواند بصورت مستقل تصمیمات خوبی بگیرد. پس مهم است که بین آزادی و هدایت، تعادل برقرار کنید. فرصتهای زیادی برای نوجوانتان فراهم کنید تا مهارتهایی که به او آموخته اید را تمرین کند. بگذارید که عواقب کارهایش را ببیند تا از اشتباهاتش درس بگیرد. با گذشت زمان، اعتماد بنفسش نسبت به توانایی هایش افزایش میابد و انتخاب های سالمی خواهد داشت.

8- به نوجوانتان کمک کنید با خود مثبت صحبت کند

صحبت درونی نوجوانتان با خودش، در ایجاد احساس نسبت به خود ، نقش بسزایی ایفا میکند. وقتی او دائما فکر کند که خیلی زشت است یا کسی او را دوست ندارد، احساس بدی نسبت به خودش پیدا میکند. به کودکتان یاد دهید که در مورد خودش درست صحبت کند. به افکار نادرست او اشاره کنید و به او کمک کنید که بفهمد بیرحم بودن نسبت به خود، میتواند بسیار مخرب باشد. مثلا بجای اینکه بگوید من در امتحان شکست خوردم چون خیلی احمقم، بگوید اگر تلاش بیشتری میکردم در امتحام موفق میشدم.

9- از او بخواهید کاری که از آن میترسد را هر روز انجام دهد!

word image 130

طبق گفته ی T. Harv Eker رقابت را زیاد بزرگ نکنید و خودتان را دست کم نگیرید. شما از چیزی که فکر میکنید بهتر هستید. بهترین راه برای غلبه بر ترس این است که با آن مواجه شوید. هر روز با انجام دادن کارهایی که از آن میترسید و بدست آوردن اعتماد بنفس از هر تجربه، خواهید دید که اعتماد بنفستان افزایش میابد. پس از نقطه ی امن خود خارج شوید و با ترس ها روبرو شوید.

حتما بخوانید: 10 تا از مهم ترین راههای افزایش اعتماد بنفس در مقابل دیگران طبق تحقیقات سال 2019

10- نکات دیگر (خطاب به نوجوانان)

  • حقوق خود را بدانید
  • به خودتان توهین نکنید
  • هر روز یک کار جدید را امتحان کنید (مثلا یک بازی موبایل جدید)
  • یک کاغذ داخل اتاق خود نصب کنید و روی آن بنویسید من با اعتماد به نفس ترین فرد دنیا هستم و آن را روزانه 30 بار با صدای بلند فریاد بزنید
  • بطور منظم هفته ای حداقل 3 بار ورزش مورد علاقه تان را انجام دهید (ترجیحا ورزشی پر تحرک)
  • هر چقدر بیشتر نه بگویید اعتماد به نفس بالاتری خواهید داشت!
  • از موارد منفی دور شوید و موارد مثبت را در خود پرورش دهید
  • لباس شیک و با رنگ شاد بپوشید
  • تا می توانید از طریق چشم با طرف مقابل تان ارتباط چشمی برقرار کنید
  • کاملا صاف بایستید و موقع نشستن قوز نکنید و دست های خود را داخل همدیگر قفل نکنید
  • به موسیقی مورد علاقه تان گوش کنید
  • شکست را نپذیرید و صداهای منفی را از ذهنتان خارج کنید
  • همیشه آماده باشید

بسیار کاربردی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا