آموزش روش های جدید افزایش اعتماد به نفس

ریسک پذیری: ۱۰ ترفند تبدیل ریسک به موفقیت

gold

ریسک پذیری برای برخی از افراد ترسناک بنظر می رسد، چون به این فکر می کنند که اگر همه چیز ناگهان تغییر کرد یا اشتباه پیش رفت، باید چه کنم؟ و بدون اینکه خودشان بخواهند همین ترس مانع حرکت رو به جلوی آن ها می شود. اما آیا واقعا با دوری از خطرات و تغییرات، به خودتان لطف می کنید؟ تا آنجا که ما می دانیم، خیر!

تغییر تنها چیزی است که همیشه در زندگی ثابت می ماند. شاید متوجه آن نشده باشید، اما ما هر روز و چندین بار در روز با تصمیمات و ریسک های مختلفی رو به رو می شویم. برخی از این ریسک کردن ها می تواند مثلا، امتحان کردن یک رستوران جدید باشد؛که یک ریسک کوچک و جزئی است. و برخی دیگر از ریسک ها، آنقدر مهم هستند که می توانند یک زندگی را تغییر دهند، مانند تصمیم گیری برای شروع یک کار جدید یا خرید خانه. ریسک کردن می تواند منجر به ایجاد تغییرات بزرگ و کسب فرصت های جدیدی بشود که حتی فکرش را هم نمی کردید.

به منظور یادگیری رفتار های آمیخته با ریسک سالم، با متخصصان گفت و گو کرده ایم و در رابطه با روانشناسی ریسک پذیری، نحوه ریسک پذیری در زندگی و ابزار های کمکی در ریسک پذیری، مطالبی را در ادامه ارائه کرده ایم. همچنین در کنار توضیحات، به بررسی نحوه استفاده از این تاکتیک ها می پردازیم تا به شما در تصمیم گیری های مهمی همچون سرمایه گذاری مجدد، درخواست وام مسکن، یا سنجش جوانب مثبت و منفی خانه اولیه در مقابل خانه همیشگی تان کمک کنیم.

 


رازهای میلیونر شدن

توی این پکهای فوق العاده، رازهای میلیونر شدن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! این ترفندها اگه پولدارت نکنن هم تو زندگی واقعا لازمن. استفاده کن و حسابی پول در بیار! 


 

 


قوانین رشد و موفقیت

توی این پک فوق العاده، قوانین رشد و موفقیت رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! توی زندگی، محل کار و هر جایی راه موفقیت رو به راحتی پیدا کن!


 

 


ایجاد اعتماد به نفس و هنر نه گفتن

توی این پک فوق العاده، اعتماد به نفس و هنر نه گفتن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! با اعتماد به نفست توی هر جمعی بدرخش اونم فقط توی 2 هفته!


 

روان شناسی ریسک پذیری

در پذیرفتن ریسک، عوامل زیادی دخیل هستند. در اینجا به تعدادی از این موارد که می توانند برای شما هم مهم باشند، نگاهی میندازیم. از جمله اینکه چگونه سن، گذشته، و شخصیت شما می تواند در تواناییتان برای استفاده از فرصت ها و ریسک پذیری، نقش داشته باشد.

البته این نکته را یادآور شویم که مطالب این مقاله جایگزین توصیه یا معاینه متخصصین بهداشت روانی نمی شود.

هر چه سن بالاتر، قدرت ریسک پذیری کمتر

مناطق تصمیم گیرنده مغز یک انسان بالغ از ۸۰ درصد سلول های تحریکی و ۲۰ درصد سلول های بازدارنده تشکیل شده است.

سلول های بازدارنده، که مسئول مهار تصمیمات هیجانی در ما هستند، تا اواسط بیست سالگی با تمام ظرفیتی که دارند، کار نمی کنند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد با افزایش سن، سطح دوپامین در بدن کاهش می یابد و همین مسئله باعث علاقه کمتر افراد به پذیرفتن ریسک می شود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

word image 93

علاوه بر این، اتفاقات دیگری که در طول زندگی برای ما می افتد نیز می تواند بر شدت تمایل ما به ریسک پذیری، تاثیر بگذارد. به عنوان مثال؛ پدر و مادر هایی که تازه فرزنددار شده اند، دیگر بجز خودشان باید از یک نفر دیگر هم مراقبت کنند. یا این که فردی که در آستانه بازنشستگی قرار دارد ممکن است بخواهد کسب و کار تازه ای راه بیندازد تا پس اندازش را به خطر نیندازد.

نقش مهم گذشته

مطالعات نشان می دهد که گذشته و تربیت افراد، بر ظرفیت های ریسک پذیری آن ها بسیار تاثیر می گذارد. درک اینکه در چه سطحی قرار دارید، می تواند به شما در ارزیابی بهتر تصمیمات آینده کمک کند.

نگاهی به انتخاب ها و تصمیمات گذشته خود بیندازید، بعضی از آن ها خوب پیش رفته اند و بعضی به هیچ نتیجه ای نرسیدند و همچنین فرصت هایی به وجود آمدند و شما از آن ها استفاده نکردید. هر چه تجربه شما از قرار گرفتن در شرایط خاص بیشتر باشد، می توانید سریع تر و دقیق تر گزینه های مختلف را ارزیابی کنید.

ارتباط ریسک پذیر بودن با شخصیت افراد

ویژگی های شخصیتی شما می توانند نشان دهند که مایل به ریسک کردن هستید یا خیر! اما مطالعات دیگر بر این عقیده هستند که مسئله فراتر از این ها است.

در ادامه لیستی از ۶ ویژگی شخصیتی افرادی که قادر به ریسک پذیری هستند و هنگام بروز تغییرات، موفقیت آمیز عمل می کنند؛ ارائه شده است:

  • اعتماد به نفس قوی: این فرد به دنبال این نیست که فارغ از هر اشتباهی عمل کند. و نه اینکه انتظار دارد اوضاع همیشه مطابق میل او پیش برود. او این توانایی را دارد که خود را ارزیابی کند و اگر در مورد خودش اشتباهی کرده است، صمیمانه و واقعی، از خود عذرخواهی کند.
  • روحیه طنز و شوخ طبعی: افرادی از این دست توانایی خندیدن به خود و اشتباهات طبیعی را که مرتکب شده اند را دارند.
  • آستانه درد: درد و رنج معمولا محرک تغییر هستند. این رنج کشیدن است که باعث می شود فرد به دنبال تغییر شرایط باشد.
  • مهارت های ارتباطی سالم: بدین معنی که بتوانید نیاز ها، احساسات و خواسته های خود را از طریق بیان کلامی آشکار کنید.
  • عزم و اراده: منفعل بودن ممنوع! این افراد از جمله کسانی هستند که به راحتی تسلیم نمی شوند و انگیزه لازم برای رسیدن به مقصد نهایی را دارند.

شناخت این عوامل و بررسی وجود یا عدم وجود آن ها در خودتان، باعث می شود که مسیر خود برای پیشرفت را پیدا کنید و تشخیص دهید که چه زمانی از جایی که باید باشید، عقب مانده اید.

word image 94

چگونه ریسک کنیم؟ (ریسک موفقیت آمیز)

هیچ راهکار دقیقی برای موفقیت آمیز بودن ریسک ، وجود ندارد. از این رو این واژه ” ریسک ” نامیده می شود. اما روش هایی برای ریسک پذیری سالم وجود دارد که باعث می شود با بیشترین احتمال، نتایج مثبتی به دست آورید.

ما در اینجا نکاتی را از طریق همکاران متخصص خود جمع آوری کرده ایم که در ادامه به آن ها می پردازیم:

1- دانستن ” دلیل و چرایی “

اولین قدم برای مواجهه با خطرات و تصمیم گیری های سخت این است که به ندای درون خود گوش کنید . شما باید ” دلیل ” اینکه کاری را انجام می دهید، بدانید. شناخت انگیزه اصلی است که تفاوت ها را ایجاد می کند. چه بخواهید و چه نخواهید که ریسک کنید؛ کلید تصمیم گیری موفق این است که بدانید چرا کاری را انجام می دهید.

برای موفق شدن باید اهداف خود را با توجه به آنچه می خواهید انجام دهید، تعیین کنید. اهداف خود را به طور واضح بیان کنید و مطمئن شوید که خاص و قابل ارزیابی هستند. ما اغلب آنقدر از شکست می ترسیم که از تصمیم گیری اجتناب می کنیم. باور های محدود کننده منفی خود را به چالش بکشید. چه شواهدی دارید که نشان می دهد شما به اندازه کافی خوب نیستید یا شکست می خورید ؟ ”

2 -آغوش باز کردن برای فرصت های جدید

ریسک پذیر بودن باعث می شود در هایی به روی شما باز شوند که حتی فکرش را هم نمی کردید. قبول کنید که اگرچه این کار ممکن است پیامد های منفی به همراه داشته باشد اما احتمالا نتایج مثبتی هم دارد که هنوز به آن توجه نکرده اید.

بسیاری از مردم در صورت اطمینان داشتن، احساس آرامش میکنند و به همین خاطر از چیزی که نمیدانند، میترسند. آنها دوست دارند پیش بینی کنند تا ببینند چه اتفاقی در آینده میفتد، تا حدی که حتی در شرایطی که بسیار ناراحت هم هستند، هیچ اقدامی نمی کنند. برای این افراد ترس از تغییر بسیار بیشتر از ترس آنها از وضع موجود است.

با این تکنیک های ساده، یک بار و برای همیشه پرانگیزه و موفق بمانید!

3 -تمرین ریسک پذیری در مقیاسی کوچک تر

متأسفانه، هیچ راهی وجود ندارد که بتوانید از طریق آن ریسک پذیرتر شوید. این کار مانند بیشتر چیز ها، تمرین می طلبد. “آنچه که شما را از ایجاد تغییر باز می دارد ، شناسایی کنید. ” اغلب، ترس و ناتوانی شما در انجام این کار، به این دلیل است که نمی توانید عدم قطعیت را تحمل کنید. با خودتان رو راست باشید و بدانید که هیچ گاه نمی توان در زندگی به یقین کامل رسید . در مورد احساسات تان با خود صحبت کنید و آن ها را مخفی نکنید!

برخی از تمرینات عالی عبارتند از :

  • ریسک های کوچک روزانه انجام دهید.
  • در مورد هر آنچه که می خواهید ، صحبت کنید.
  • در مورد آنچه شما را متوقف میکند یادداشت بنویسید.
  • آنچه را که می خواهید با جزئیات کامل تجسم کنید.
  • نقش آفرینی به عنوان فردی که قبلاً به هدف مد نظر دست یافته است
  • به سایر تمرینات افزایش اعتماد بنفس بپردازید.
  • مانتراهای معنا دار بخوانید.
  • لیستی از ریسک هایی که دوست دارید انجام دهید ، تهیه کنید.
  • مدیتیشن کنید. آموزش مدیتیشن در اینجا

تجسم و نقش آفرینی بکنید

اگر نمیتوانید تصور کنید که تغییرات جدید چگونه خواهند بود، و حتی نمی دانید اولین قدم تان چه باید باشد، بهترین راه حل این است که تغییراتی را که می خواهید، با تمام جزئیات تصور کنید. در نقش فرو رفتن و تقویت اعتماد بنفس، کلید دیگری برای ایجاد تغییر است.

منعطف باشید

بدین معنی که از منطقه امن و راحت خود خارج شوید . هر چه قدر بیشتر از منطقه راحتی خود خارج شوید، بیشتر احساس خطر خواهید کرد. برای تمرین این کار می توانید مثلا در رستوران یک غذای جدید سفارش دهید یا از مسیر متفاوتی به خانه برگردید، در هر صورت تغییرات را در طی زندگی روزمره خود بپذیرید و به یاد داشته باشید هر چقدر بیشتر برای تغییر آماده باشید، بهتر خود را برای اتفاقات جدید حاضر می کنید.

لیست ریسک هایی که دوست دارید انجام بدهید

این لیست راه خوبی است تا خود را مجبور به امتحان چیز های جدید و ریسک آمیز کنید. ( اما نکته مهم این است که بابد برای انجام این کار ها یک بازه زمانی ۱ ماهه تا ۱ ساله تعیین کنید.) سه تا پنج مورد از کار هایی را که دوست دارید انجام بدهید روی کاغذ بنویسید و برای گذراندن مراحل لازم رسیدن به آن هدف، وقت بگذارید. این لیست را در جایی قابل مشاهده قرار بدهید، هر چه بیشتر اهداف خود را به یاد آورید، تمایل بیشتری برای دنبال کردن آن ها خواهید داشت.

4-تغییر شکل ترس ها

فقط به نتایج منفی نگاه نکنید، تعادلی بین در نظر گرفتن نتایج مثبت و منفی ( اگر نتایج مثبت بیشتر نیست) برقرار کنید.” دانستن نکات مثبت اقداماتی که انجام داده اید، باعث می شود تمایل زیادی به ریسک کردن پیدا کنید زیرا چیز های بیشتری از این طریق به دست می آورید .. . وقتی ریسک می کنید، فرصت یادگیری به دست می آورید. پس به اندازه کافی شجاع باشید و این کار را انجام دهید.

“ما می توانیم باور های محدود کننده خود را به باور های قدرتمند تبدیل کنیم.” به همین خاطر عبارت ” تغییر ترسناک است” را به ” تغییر در های جدیدی به روی من باز می کند” یا ” ریسک کردن باعث می شود بیشتر موفق شوم” تبدیل کنید، تا به ترس های خود از منظری جدید نگاه کنید.

word image 95

اگر احساس می کنید دچار مشکل شده اید، الگو های فکری خود را در مورد پذیرش تغییرات و ریسک پذیری بررسی کنید. شاید شما به هنگام ایجاد تغییرات تمایل به غر زدن یا عقب کشیدن دارید یا این که بخاطر آن دیگران را سرزنش می کنید و تمام دنیا را در زمان وقوع تغییرات، مقصر می دانید یا شاید هم بدون اینکه با تغییر جدید کنار بیایید، فقط صبر می کنید تا آن تمام شود.

همچنین مدیریت کردن افکار خود را بیاموزید، به طور مثال از طریق تکنیک های آرامش بخشی مانند مدیتیشن که به کاهش اضطراب شما در هنگام بروز تغییر کمک می کنند و باعث می شوند احساس کنترل بیشتری بر روی اوضاع داشته باشید.

همچنین می توانید از تجربیات و روش هایی که قبلا برای مدیریت ریسک و تغییر آموخته اید، استفاده کنید. این مهارت ها به شما در گذران این دوران کمک می کنند.

5-دنبال کردن اهداف با قطعیت

به طور کلی، با گذشت زمان شما بسیار محتاط خواهید شد اما تغییرات ناگهان اتفاق می افتند. برای شروع به هم کلام شدن با کسی تنها نیاز به بیست ثانیه شجاعت به خرج دادن دارید و بعد از آن، خود به خود این اتفاق می افتد. شما نمی توانید چیزی را فقط بخواهید، بلکه باید با تلاش آن را به دست آورید. دانستن اینکه چه می خواهید، خیلی راحت است، انچه دشوار است تلاش برای تحقق خواسته ها و تمایل به ریسک کردن است.

شما به راحتی می توانید، شغل خود را تغییر ندهید، کسی را ترک نکنید یا به دلیل ترس از شکست، سرمایه گذاری نکنید. مردم به طور ناخودآگاه تصور می کنند که اگر تلاش نکنند، شکست هم نخواهند خورد. با این حال زمانی فرا می رسد که در یک جا ثابت ماندن، بسیار دردناکتر از تغییر کردن است.

۳۰ راه پیشرفت در زندگی و جمع و جور کردن خودتان

با انگیزه به دنبال فرصت ها باشید و یاد بگیرید که چگونه بهتر ریسک کنید.

6-ارزیابی ریسک ها و درخواست کمک کردن

قبل از این که تصمیمی بگیرید، تحقیق کنید و اطلاعات لازم را جمع آوری کنید. لیستی از پیامد های مثبت و منفی تصمیمی که می خواهید بگیرید را تهیه کنید تا همه چیز از بهترین نتیجه گرفته تا بدترین نتیجه، بررسی کرده باشید.

بیش از هر چیز دیگری، از درخواست کمک کردن نترسید.” اگر احساس می کنید که می خواهید تغییری ایجاد کنید، اما نمی توانید تصمیم بگیرید، از دیگران کمک بخواهید. اگر در حال تصمیم گیری برای زدن یک حرکت تجاری، سرمایه گذاری مالی، یا تغییر روابط هستید، از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. البته به یاد داشته باشید، در نهایت خود شما هستید که انتخاب می کنید. پس با صرف نظر از نتیجه حاصله، مسئولیت انتخاب های خود را بر عهده بگیرید.

دست از بیش از حد فکر کردن بردارید

محاسبات دقیق برای موفقیت در آینده کار خوبی است، اما گاهی اوقات باید به ارزش ریسک کردن فکر کنید. بسیاری از افراد موفق معتقدند هر پیروزی بزرگی که در زندگی به دست آورده اند، به خاطر ریسکی است که انجام داده اند.

بیش از حد تجزیه و تحلیل کردن به هیچ وجه خوب نیست و منجر به منفعل شدن مغز می شود.

7- شناختن احساسات و واکنش ها

اغلب مردم از ریسک کردن می ترسند زیرا فکر می کنند که دچار اضطراب خواهند شد و از این مسئله اجتناب می کنند. اما بدن واقعا تفاوتی بین اضطراب و هیجان قائل نمی شود و ممکن است شما فرصتی را برای تجربه چیزی هیجان انگیز از دست بدهید.

همچنین فکر کنید که آیا دلیل موجهی برای وحشت یا نگرانی شما وجود دارد؟ یا قبل از این که اشتباهی رخ بدهد اینگونه واکنشی نشان می دهید. با این روش می توانید ارتباط بیشتری با خود و احساسات خود بگیرید و بیندیشد که واکنش شما واقعی است یا ناشی از یک عامل خارجی؟

البته این نوع رفتار شما ممکن است به این دلیل باشد که تحت تاثیر دیگر نزدیکان خود قرار گرفته اید که ریسک پذیر نیستند.

word image 96

8-ریلکس کردن در هنگام شک داشتن

استرس و اضطراب شدید می تواند توانایی شما در ارزیابی دقیق ریسک را مختل کند. با نشانه هایی که بدن تان از خود بروز می دهد، همراه شوید و اگر احساس کردید بیش از حد دچار شک شده اید، کمی از آن فضا فاصله بگیرید.

سیستم عصبی خود را آرام کنید تا بهتر بتوانید از قدرت عقل خود برای تصمیم گیری استفاده کنید و همه امکانات را در نظر بگیرید. تجربیات و آموخته های گذشته خود را فراموش نکنید و از آن ها استفاده کنید. برای بهتر تصمیم گرفتن، با بدن خود هماهنگ باشید و ببینید که با انتخاب هر گزینه چه احساسی در بدن شما به وجود می آید.

باور های محدودکننده در ذهن و 10 روش غلبه بر آنها

9-بررسی شکست ها

به یاد داشته باشید که همیشه، همه چیز طبق برنامه پیش نمی رود. این طبیعت زندگی است. چیزی که مهم است، این است که پس از شکست چه کاری انجام می دهید. وقتی در معرض ریسک و چالش ها قرار بگیرید، خود را آسیب پذیر می کنید اما وقتی از مهارت ها و توانایی های خود برای عبور از آن موقعیت استفاده می کنید، دوباره غرور و اعتماد به نفس خود را به دست می آورید . . . اولین بار که ریسک می کنید، انتظار پیروزی تمام و کمال نداشته باشید.

word image 97

شکست می تواند اولین تلاش برای پیروزی باشد . اما اکثر مردم هنگامی که فکر می کنند، می دانند قرار است چه اتفاقی بیفتد؛ از امتحان کردن تجربه های جدید، اجتناب می کنند. شما باید برای موفقیت برنامه ریزی های تدریجی داشته باشید و صبر به خرج دهید.

هر شکست به منزله یک کلاس درس برای موفقیت است. چیز هایی که با هر بار شکست خوردن یاد می گیرید، باعث می شوند تحمل شما بیشتر شود. به یاد زمان هایی که در گذشته بر چالش ها غلبه کردید، بیفتید و ببینید چه چیزی به شما کمک کرده است که از آن وضعیت خارج شوید. این کار باعث می شود که مهارت های گذشته خود را برای عبور از چالش های کنونی، بازیابی کنید.

10-پذیرفتن تغییر و سازگاری با شرایط

به عنوان یک انسان همیشه باید در حال رشد و تغییر کردن باشید، به همین خاطر وقتی ما در برابر تغییرات مقاومت می کنیم، دچار نارضایتی از زندگی خود یا حتی افسردگی می شویم. اگر از ریسک کردن می ترسید، به خودتان یاد آوری کنید که ترسیدن مشکلی ندارد و حتی با وجود آن هم می توانید ریسک کنید.

همچنین به یاد داشته باشید، اکثر تصمیماتی که می گیرید؛ برای تمام عمر نیستند و اگر از مقصدی که این تصمیمات شما را به آن رسانده اند، خوشتان نمی آید؛ هر وقت که بخواهید می توانید مسیر خود را تغییر دهید. و هرچه بیشتر به تغییر مجبور شوید، متوجه می شوید که پذیرفتن آن خیلی هم سخت نیست.

رشد فردی: 5 گام برای رسیدن به آن و3 مانع اصلی

۵ جمله تاثیر گذار درباره ریسک پذیری

  • چیزی که باید از آن بترسید، هیچ کاری نکردن است.
  • در هر روز از زندگی خود همان کاری را انجام بده که واقعا تو را می ترساند.
  • اگر ریسک های غیر معمول و هیجان انگیز نکنی پس مجبوری همیشه معمولی زندگی کنی.
  • ریسک کردن به این معنا نیست که شما شجاع هستید یا نترس و احمق، و یا می خواهید تا پای مرگ ریسک کنید. شما ریسک می کنید تا زندگی یکنواخت نشود و باعث توقف شما نشود.
  • بهترین زمان برای آغازی دوباره، همین الان است.

در آخر، اگر می خواهید شاد باشید، هدفی تعیین کنید که به شما جان تازه ای ببخشد.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام روزبخیر …. واقعا ممنونم از مطالبی که در اختیارمون گذاشتین واقعا نیاز داشتم بهشون .. زمان زیادی باید صرف شده باشه بابت این مطالب …ممنونم ازتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا