سایر هنرهای مهم

روش درمان خواب زیاد: 6 ترفند توقف خواب بیش از حد

gold

اگر تازگیها زیاد می خوابید یا احساس می کنید مدام خوابتان می آید، می توانید دست به کار شوید و کارهایی برای برگشتن به چرخه خواب سالم انجام بدهید. ما اینجا به شما یاد می دهیم که چطور پرخوابی را درمان کنید و برنامه خواب سالم و درستی برای خودتان تنظیم نمایید.

پرخوابی چیست؟

پرخوابی که به آن خواب طولانی، خواب زیاد یا بیش از حد هم گفته می شود زمانی اتفاق می افتد که شما از میزان توصیه شده خواب در هر روز فراتر می روید و بیشتر می خوابید. ممکن است افرادی که زیاد می خوابند کیفیت خواب پایینی داشته باشند یا خوب نخوابند و برای همین مدت طولانی تری در رختخواب بمانند. اینکه بدانید میزان خواب مورد نیازتان چقدر است به شما کمک می کند تا برنامه خواب درستی برای خودتان تنظیم کنید.

حتما بخوانید: مهارت هایی که باید در زندگی بلد باشیم: 44 توانایی

چه عواملی باعث پرخوابی می شوند؟

دلایل زیادی برای خواب بیش از حد وجود دارد که ما اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:

1- عادات غذایی یا سبک زندگی: رژیم غذایی و سلامت کلی بدن شما روی میزان نیاز خوابتان در هر روز تاثیر می گذارد. به عنوان مثال اگر بیش از حد کافئین مصرف کنید، الگوی خوابتان تغییر می کند و چرخه خوابتان تحت تاثیر قرار می گیرد؛ یا مثلا نگاه کردن به گوشی و لپتاپ یا هر صفحه نمایشی که نور آبی منعکس می کند باعث می شود خوابتان بپرد و نتوانید به خواب بروید.

2- بیماریها و شرایط پزشکی: خیلی از بیماریها مثل دیابت و بیماریهای قلبی باعث می شوند که فرد به خواب بیشتری نیاز داشته باشد. علاوه بر این، بسیاری از اختلالات خواب مثل آپنه خواب یا نارکولپسی هم باعث کم خوابی و احساس نیاز بیشتر به خواب می شوند.

3- کم خوابی: اگر کمبود خواب دارید و شبها بیداری می کشید، بدنتان سعی می کند با پرخوابی یا خوابیدن زیاد این مساله را جبران کند. شما باید یاد بگیرید که برنامه خوابتان را طوری تنظیم کنید که خواب بی وقفه و با کیفیتی داشته باشید.

حتما بخوانید: انرژی درمانی چیست؟ بهترین و موثرترین روش انجام آن به تنهایی

میزان خواب توصیه شده بر اساس سن افراد

داشتن عادات خوب در زندگی برای همه ضروری است، اما باید این را هم بدانید که میزان خواب مورد نیاز هر فرد بر اساس سن و سالش با دیگری فرق می کند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC)، میزان خواب توصیه شده بر اساس سن افراد را به شرح زیر دسته بندی کرده است:

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

1- نوزادان (0 تا 3 ماهه): 14 تا 17 ساعت خواب در روز

2- نوزادان (4 تا 12 ماهه): 12 تا 16 ساعت خواب در روز

3- کودکان نوپا (2 تا 1 ساله): 11 تا 14 ساعت خواب در روز

4- کودکان پیش دبستانی (3 تا 5 ساله): 10 تا 13 ساعت خواب در روز

5- کودکان در سن مدرسه (6 تا 12 سال): 9 تا 12 ساعت خواب در روز

6- نوجوانان (13 تا 18 سال): 8 تا 10 ساعت خواب در روز

7- بزرگسالان (18 تا 64 سال): 7 تا 9 ساعت خواب در روز

8- افراد مسن (65 سال و بالاتر): 7 تا 8 ساعت خواب در روز

بسته به اینکه در چه شرایط خاصی قرار دارید، ممکن است لازم باشد یک ساعت بیشتر یا کمتر از این محدوده های توصیه شده بخوابید. علاوه بر این، خانمهای باردار هم در سه ماهه اول بارداری احساس خواب آلودگی بیشتری می کنند و به چند ساعت خواب اضافی در روز نیاز دارند.

چگونه با انرژی بیشتری از خواب بیدار شویم؟ (18 ترفند)

اگر به بیماری خاصی دچارید یا شرایط خاصی دارید، بهترین کار مشورت با پزشک است. پزشک به شما کمک می کند تا برنامه خواب مناسبی برای خودتان تنظیم کنید.

ترفندهایی برای مقابله با خواب زیاد

رعایت نکات زیر می تواند در تنظیم یک برنامه خواب مناسب موثر باشد:

1- از چرت زدن بعد از بیدار شدن خودداری کنید: وقتی آلارم یا همان زنگ هشدار گوشی برای بیدار شدن شما فعال می شود، آنها را به تعویق نیندازید و پیش خودتان نگویید ده دقیقه بیشتر می خوابم و بعد بلند می شود. اگر می خواهید برنامه خواب درست و سالمی داشته باشید باید همان موقع که گوشی یا ساعتتان زنگ خورد بیدار شوید. می توانید آن را در جایی دورتر از تختخوابتان قرار بدهید تا وقتی زنگ خورد مجبور باشید برای خاموش کردنش از جایتان بلند شوید.

2- در طول روز چرت نزنید: خیلیها برای اینکه جلوی خواب آلودگی در طول روز را بگیرند کمی چرت می زنند. اما باید این را هم بدانید که چرت زدن در طول روز، خوابیدن در شب را برایتان سختتر می کند و برنامه خوابتان را به هم می ریزد.

همه خواص و مضرات قهوه اسپرسو

3- در جای راحت و مناسبی بخوابید: اگر اتاق یا محل خوابتان نور زیادی دارد و اجازه نمی دهد خوب بخوابید، به فکر خرید پرده باشید تا بتوانید شبها راحت بخوابید. ایجاد تغییرات کوچکی مثل بیرون بردن گوشی و وسایل الکترونیکی از اتاق خواب و راحت و مناسب کردن محل خواب به شما کمک می کند تا به اندازه بخوابید و روز بعد سرحال و قبراق از خواب بیدار شوید.

4- برنامه خواب مناسبی برای خودتان تنظیم کنید: یکی از قدمهای مهمی که برای جلوگیری از خواب بیش از حد باید بردارید این است که مشخص کنید چه زمانی به رختخواب بروید و چه وقتی از خواب بیدار شوید. این کار باعث می شود هر شب به اندازه کافی بخوابید و صبح روز بعد هم سرحال و پر انرژی از خواب بیدار شوید.

اگر هر شب سر یک ساعت مشخص به خواب بروید و در یک ساعت خاص هم بیدار شوید، بدنتان به تدریج به این برنامه خواب عادت می کند. پس چه بهتر که آن را به یک شیوه درست و سالم عادت بدهید. عوامل مختلف مثل سبک زندگی، فعالیت های روزمره و موارد دیگری که روی خوابتان تاثیر می گذارند را در نظر بگیرید و یک ساعت مناسب برای خواب و بیداریتان مشخص کنید.

برای پریدن خواب به صورت طبیعی چه کنیم؟

5- برای به موقع بیدار شدن به خودتان جایزه بدهید: وقتی برنامه خواب و بیداریتان را درست و خوب انجام دادید خودتان را تشویق کنید. این کار باعث ایجاد انگیزه در شما برای ادامه دادن می شود. لازم نیست پاداش یا جایزه تان خیلی چیز بزرگی باشد. می توانید خودتان را به یک صبحانه خوشمزه یا یک پیاده روی دلپذیر مهمان کنید و خودتان را به خاطر پایبندی به برنامه خواب تشویق کنید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. این ترفندها برای من جواب نداده. من بعضی مواقع که دچار پرخوابی می شوم موقع بیدار شدن بقدری گیج و منگ هستم که توان هیچ کاری را ندارم. حتی اگر به زور از رختخواب بیرون بیایم روی کاناپه خواهم افتاد. به هیچ وجه توان رانندگی ندارم و پیاده هم هدف مناسبی برای زورگیری خواهم بود. گاهی کم خواب و گاهی پرخواب هستم. میگرن دارم و علاوه بر مشکلات خواب، گاها دچار مشکلات دستگاه هاضمه هم می شوم بطوریکه درگیر سیکل اسهال و یبوست (یک نوبت اسهال و بعد یبوست) یا مدفوع چسبناک می شم. اینها معمولا نقش آورا رو برای من دارند و بعد این اتفاقات منتظر سردرد هستم اما ارتباط زمانی بین بهم ریختگی خواب و سردرد ندیدم. کم حافظه ام و به سردی جنسی هم مبتلا هستم.
    در یک مقاله می خوندم که دانشمندان ارتباطی بین سردردهای میگرنی و اختلال در ساعت طبیعی بدن کشف کردن که به نظر میاد در بنده به شکل واضحی قابل رویت باشه. خلاصه اینکه کاش موضوع به همین سادگی مقاله شما بود اما واقعیت متفاوته.

    1. سلام و تشکر از نوعدوستی شما. 🌹
      من خوابم زیاد بود. با فکر کردن وبه خود تلنگر زدن و سرزنش کردن خودم فهمیدم هدف ندارم که می خوابم. آسایش زیاد تحرک من راگرفته. حقوق بازنشستگی من راتنبل کرده _بعداز فکرکردن فهمیدم هدف گذاری کنم برای زندگی خودم و بانشاط ازخانه بیرون بروم و نور ببینم وبادوستان حرف بزنم و کارنیکو کردن خواب من را می برد واعتماد بنفس می دهد. 🍀تشکر از همه

  2. سلام. خیلی ممنونم از مقاله خوبتون. اون جمله ای که گفت تو طول روز چرت نزنید، به من تلنگر خیلی خوبی زد، چون من همش باج میدادم و هر وقت خوابم میومد میرفتم میخوابیدم تا سرحال بشم. ولی همین الان رخت خوابمو جمع کردم و بهش گفتم تا شب دیگه نمیخوابم. و این کار رو یک هفته انجام میدم. فوقش از بی خوابی یا میمیرم یا دیگه از این به بعد عادت میکنم که روزها نخوابم. با اینکه تو همین لحظه به شدت خوابم میومد، با انجام دادن این کار، بعد از 2 سه دیقه کامل حس خواب آلو بودنم از سرم پرید، خیلی تعجب میکنم چرا اینطوری شد. خیلی ممنونم از سلیت خیلی خوبتون. خدا خیرتون بده.

  3. سلام من هرچی هم میخوابم ولی جبران نمیشه . به نظرم استرس پایه اولیه این مشکلاته که یعضی وقتا دچار اسهال میشم یا اینکه از شدت فشار کاری تعادل روحی ادم بهم ریخته میشه . احساس خستگی مداوم دارم ولی هنو نتونستم راه کاری برای درمانم پیداکنم
    دربیشتر مقاله ها خوندم ولی به نظرم بدن افراد متغییره نمیشه به نظرم درمان یا راهکار صد درصدی درمورد بی خوابی های شدید یا این موارد داشت
    فقط استرس پایه اصلی این
    موارده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا