بهترین روش ساخت سرکه انگور (8 گام ساده)
در این مطلب قصد داریم روش ساخت سرکه انگور خانگی را به شما آموزش دهیم. درست کردن این سرکه بسیار آسان است و به مواد گرانقیمتی نیاز ندارد. سرکه انگور از آب انگور تازه تهیه می شود. برای تهیه سرکه انگور فقط به انگور، ظرف نگهداری مناسب برای تخمیر و یک پوشش پارچه ای قابل تهویه نیاز دارید که ارگانیسم های موجود در هوا را به سطح آب انگور منتقل کند.
عمل تخمیر موجب آماده شدن و رسیدن سرکه انگور می شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که صبور باشید و کمی حوصله بخرج دهید. اگر همه چیز خوب پیش برود، فقط در عرض چند ماه یک سرکه انگور خوشمزه و عالی خواهید داشت!
روش درست کردن سرکه انگور
مرحله 1: انگورها را تهیه کنید
هنگام خرید انگور برای سرکه گرفتن، خوشه های کاملاً رسیده را انتخاب کنید! این انگورها بیشترین مقدار قند را دارند و یک طعم عالی به سرکه شما می دهند.
توی این پک فوق العاده، تعمیرات و نگهداری منزل رو خودت انجام بده، همسرت و خونواده تو سربلند کن و کلی توی مخارج اضافی صرفه جویی کن!
شما می توانید از هر نوع انگوری که دوست دارید استفاده کنید. قندهای طبیعی موجود در انگور باعث می شود که فرآیند تخمیر و ساخت سرکه، به آسانی انجام شود. پس از شستن انگورها، آنها را دانه دانه کنید و از خوشه جدا کنید.
مرحله 2: آب انگورها را بگیرید
شما می توانید آب انگور را به روش های مختلفی بگیرید. برای اینکار می توانید از آبمیوه گیری (بخصوص برای انگورهای بدون دانه) استفاده کنید.
اما اگر انگورها دانه درشت هستند یا می خواهید یک راه ساده و دستی را برای گرفتن آب انگور انتخاب کنید، می توانید از روش زیر استفاده کنید:
برای گرفتن آب انگورها به روش دستی، دانه های انگور را پس از شستن، در یک ظرف بریزید و له کنید. له کردن انگورها را می توانید با دست یا گوشتکوب سیب زمینی (پوره ساز دستی) انجام دهید. پس از اینکه انگورها کاملا له شدند، آنها را از یک فیلتر یا صافی رد کنید. بجای صافی می توانید از پارچه هم استفاده کنید. پارچه ی حاوی انگورهای له شده را آنقدر فشار دهید تا آب آنها بخوبی خارج شود. پس از آن می توانید پارچه را از جایی آویزان کنید و یک کاسه زیر آن قرار دهید تا آب انگورها بطور کامل گرفته شود.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
مرحله 3: آب انگورها را در یک ظرف مناسب بریزید
از آنجا که آب انگور در نهایت به یک محصول اسیدی تبدیل می شود، باید از یک ظرف مخصوص غذا برای فرآیند تخمیر استفاده کنید. ظروف شیشه ای دهن گشاد، برای انجام اینکار مناسب هستند.
آب انگور را در ظرف مخصوص غذا بریزید و به جای گذاشتن درب آن، دهانه را با پارچه، حوله کاغذی یا فیلتر قهوه بپوشانید. دور آن را با یک نوار لاستیکی یا نخ، کاملاً محکم ببندید. این باعث می شود ارگانیسم های موجود در هوا به سطح آب انگور برسند و در عین حال، مگس ها و حشرات مزاحم دور نگه داشته شوند!
مرحله 4: آب انگور را در مکانی با دمای مناسب قرار دهید
آب انگور را در اتاقی قرار دهید که سردتر از 16 درجه سانتیگراد و گرمتر از 26 درجه سانتیگراد نباشد. ارگانیسم های موجود در هوا که باعث تبدیل آب انگور به سرکه می شوند، به دمای خارج از این محدوده حساس هستند.
اگر محیط خیلی سرد باشد، فرآیند ساخت سرکه بخوبی انجام نمی شود و اگر خیلی گرم باشد هم خراب می شود. اگر خانه شما در تابستان بیش از حد گرم است، آب انگور را فریز کنید و سرکه را پس از خنک شدن هوا، درست کنید.
مرحله 5: از مراحل تخمیر اطلاع داشته باشید
آب انگور برای تبدیل شدن به سرکه، دو مرحله تخمیر را پشت سر می گذارد. مرحله اول به دلیل وجود مخمرهای طبیعی و منتقله از هوا است، در حالی که مرحله دوم به دلیل استوباکتورهای موجود در هوا اتفاق می افتد. در این قسمت با جزئیات بیشتر آن آشنا می شوید.
فاز اول: مرحله تخمیر الکلی
در مرحله اول تخمیر، مخمرهای طبیعی از طریق هوا به سطح آب انگور می رسند. پس از آن مخمرها وارد عمل می شوند و قندهای طبیعی موجود در آب انگور را مصرف می کنند. در حین تغذیه، آنها قند را به الکل تبدیل می کنند (مقدار الکل بسیار کم است). در حالی که مخمرها کار خود را انجام می دهند، دی اکسید کربن نیز تولید و آزاد می شود. به همین دلیل است که توصیه می شود از یک پوشش قابل تهویه، برای پوشاندن درب ظرف استفاده کنید.
مرحله اول تخمیر با ایجاد حباب های کوچکی که روی دیواره های ظرف ظاهر می شوند، مشخص می گردد. این حباب ها حتی ممکن است روی سطح آب انگور نیز نمایان شوند و لایه ای از کف حباب دار روی سطح آب دیده شود. اگر این اتفاق افتاد، کف ها را با یک قاشق از روی سطح آب انگور جدا کنید و دور بریزید تا سرکه کپک نزند.
بعد از چند هفته، آب انگور رایحه ای ملایم شبیه بوی الکل پیدا می کند. تغذیه و رشد مخمرها تا زمانی که تمام قندهای طبیعی موجود در آب انگور مصرف شود، ادامه می یابد و پس از آن می میرند.
فاز دوم: مرحله تخمیر استیکی
چند هفته پس از ناپدید شدن حباب ها، آب انگور رایحه ی ترشی پیدا می کند. این نشانگر آن است که استوباکتورهای موجود در هوا (باکتری های اسید استیک) وارد صحنه شده اند! این گروه از باکتری ها، محتوای الکل را به اسید استیک تبدیل می کنند و سرکه درست می شود!
بیشتر اوقات این مرحله 3 تا 5 برابر بیشتر از مرحله اول طول می کشد پس صبور باشید!
مرحله 6: تشخیص زمان آماده بودن سرکه انگور
هیچ راه مشخص و دقیقی برای تعیین مدت زمان لازم برای تبدیل آب انگور به سرکه وجود ندارد. شما می توانید آن را بچشید، بو کنید و حدس بزنید که سرکه رسیده است یا نه! اما در اینجا یک آزمایش خوب برای تشخیص آورده ایم:
وقتی سرکه بو و طعم ترشی پیدا کرد، مقدار بسیار کمی از آن را بردارید و در یک بطری در بسته قرار دهید. یک درپوش محکم (یا چوب پنبه ای) روی آن قرار دهید و بگذارید به مدت 2 تا 3 روز در کابینت آشپزخانه بماند.
پس از چند روز درب ظرف را باز کنید و ببنید که آیا نشانه هایی از گاز یا انتشار دی اکسید کربن وجود دارد یا خیر؟ اگر متوجه انتشار دی اکسید کربن شدید، یعنی سرکه آماده نیست و باید بیشتر صبر کنید. 2 هفته دیگر صبر کنید و این آزمایش را مجددا انجام دهید.
مرحله 7: ظرف مناسب برای نگهداری سرکه انگور را تهیه کنید
از آنجا که سرکه یک ماده اسیدی است، پس خورنده است. بنابراین حتما آن را در ظرف مخصوص غذا نگهداری کنید! ظروف شیشه ای برای نگهداری سرکه ایده آل هستند.
همچنین توجه داشته باشید که سرکه به آرامی درب های حلبی یا فلزی را از بین می برد. در صورت استفاده از این ظروف، ممکن است مواد ناخواسته ای به سرکه وارد شود که مضر هستند و بو و طعم ناخوشایندی دارند.
مرحله 8: نکات ذخیره کردن سرکه انگور در خانه را رعایت کنید
سرکه انگور به دلیل دارا بودن اسید استیک، نیازی به یخچال ندارد و می توانید آن را در محیط خانه مثل کابینت آشپزخانه نگهداری کنید. فقط توجه داشته باشید که محل نگهداری سرکه خیلی گرم نباشد.
اگر سرکه در دمای اتاق نگهداری شود، طعم و مزه ی آن پس از حدود 1 سال، کمتر می شود. بنابراین سرکه به مرور زمان طعم و مزه ی تازه ی خود را از دست می دهد اما این بدان معنا نیست که نمی توانید آن را در خانه نگهداری کنید!
شما می توانید تا 2 سال سرکه انگور را در خانه نگهداری کنید. اما اگر می خواهید سرکه شما طعم ترش داشته باشد، در طول 2 سال آن را مصرف کنید!
ویدیوی آموزشی ساخت سرکه انگور
بقیه دستورهای خانگی بسیار کاربردی ما