آموزش هنرهای رزمی-دفاعی (تصویری)

چند نکته ساده برای اینکه تکواندوکار بهتری شوید (افراد مبتدی)

چرب زبان

اگر به تکواندو علاقمندید و دوست دارید وارد این رشته ورزشی محبوب شوید مواردی هست که باید آنها را به خاطر بسپارید. هنر رزمی تکواندو بر پایه مفاهیم و ارزشهای انسانی والایی مثل نظم و انظباط فردی (Kuk-Gi)، رفتار مناسب (Ye-Jol)، اخلاص، صداقت، درستی و راستی (Yom-Ch) بنا شده. یک تکواندو کار (Suryun-Saeng) حتی در صورتی که رفتار زننده ای ببیند نباید با بدرفتاری واکنش نشان بدهد. اگر او مورد حمله قرار گرفت مطمئنا باید از خودش دفاع کند ولی در تکواندو به شما آموخته می شود که در حالت عادی نباید برای ایجاد کسی ایجاد مزاحمت کنید. یک تکواندو کار اصیل به قوانین این هنر رزمی احترام می گذارد و در جهت افزایش صلح و امنیت جامعه تلاش و حرکت می کند.

نکات جالب تکواندو

علاوه بر این، هنرجوی تکواندو باید بدون توجه به سن، جنس یا موقعیتش، به همسن سالان و هم درجه ای هایش و همینطور به هر کسی که در این زمینه فعالیت می کند احترام بگذارد. تکواندو کار باید با استاد خودش (Sah Bum-Ni) با ادب و احترام فراوان برخورد کند و همواره تواضع و بخشش را سرلوحه کار خودش قرار بدهد. تکواندو نه فقط روی جسم شما تاثیر می گذارد، بلکه روح شما را هم پرورش می دهد و آن را با اصول و قوانین والای انسانی آشنا می کند. در تکواندو همیشه بین استاد و شاگرد تعامل و درک متقابلی وجود دارد و این مساله روند یادگیری و پیشرفت شما را بیشتر می کند.

تکواندو با نشان دادن حسن نیت شروع و خاتمه می یابد و در ابتدای مبارزه هر دو طرف به نشانه احترام به یکدیگر، سر خم می کنند. تعهدات تکواندو غیر قابل چشم پوشی هستند و هر کسی که بخواهد وارد این رشته شود باید سر تا پا خودش را ملزم به رعایت این قوانین و اصول کند. اگر می خواهید در تکواندو یا هر هنر رزمی دیگری پیشرفت کنید، علاوه بر تمرین های بدنی و جسمی باید روی تذهیب و تزکیه نفستان هم تمرکز کنید.

مراحل یادگیری تکواندو

word image 434

1-حرکت اوس ( سوگند یا oath): هر تکواندو کاری با هر سبکی که در آن فعالیت می کند باید هنگام ورود به زمین حرکت اوس یا همان سلام تکواندو را انجام دهد. اوس در تکواندو با معانی زیر همراه است:

  • ما آماده هستیم تا حاکمیت و وحدت ملت را به روشی منظم و منسجم حفظ کنیم.
  • ما در هیچ فعالیت غیر قانونی و مخربی شرکت نخواهیم کرد.
  • ما همیشه آماده حمایت از مردم فقیر و در بند هستیم.

word image 435

2- همیشه به اساتیدتان و سایر تکواندوکارها احترام بگذارید. افرادی که در تکواندو ساحب کمربندهای مشکی هستند Sir ( برای آقایان) و Ma’am ( برای خانم ها) خطاب می شوند. یادتان باشد که در پایان هر جلسه تمرین و همینطور در هر زمان دیگری باید با اساتیدتان با نهایت احترام رفتار کنید. تعظیم کردن در تکواندو نشان دهنده احترام و همینطور تشکر کردن است.

3- همیشه و در همه حال با مربی و سایر تکواندوکار صادق باشید.

4- عزم و اراده ای راسخ و استقامتی مثال زدنی داشته باشید. تمرینات تکواندو سخت هستند و باید بارها تکرار شوند پس محکم و با اراده باشید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

5- روحیه مقاوم و جسوری داشته باشید. ممکن است بارها و بارها طی تمرینات تکواندو مجروح شوید اما اجازه ندهید این مسائل ناامیدتان کنند.

6- منطقی باشید و معقول عمل کنید. اگر مصدوم یا مجروح شدید اصراری نداشته باشید که با وجود مصدومیت تمرینات سختتان را ادامه بدهید. به بدنتان و پیام هایی که می فرستد گوش بدهید.

7- همیشه کمربندتان را آماده کنید. در هر درجه ای که هستید همیشه باید کمربندتان را درست ببندید.

8- برای سنجش میزان آمادگی و مهارتتان با دیگران مبارزه کنید و خودتان را محک بزنید.

9- از کمربند مشکی ها کمک بگیرید. در اکثر هنرهای رزمی، افرادی که درجات بالایی دارند معمولا رفتار دوستانه ای دارند و آماده کمک به دیگران هستند. می توانید از آنها کمک بگیرید و مهارت های دفاع و حمله تان را افزایش بدهید.

11- برای ایجاد تناسب اندام، استحکام و انعطاف پذیری بیشتر بدنتان، باشگاه بروید. یادتان باشد که در کنار تمرین های تکواندو باید تمرینات هوازی و قلبی دیگری هم انجام بدهید.

12- درست و سالم غذا بخورید. حتما باید در رژیم غذایی تان پروتئین و کربوهیدرات را بگنجانید تا عضلاتتان حجیم شوند.

13- آب کافی بنوشید. قبل، بعد و در حین تمریناتتان آب بنوشید. هیدراته ماندن بدن تاثیر زیادی رو توانایی شما دارد. (7 لیوان برای خانم ها و 8-9 لیوان برای آقایان به طور متوسط در طول روز)

14- هر چیز جدیدی که یاد گرفتید را تمرین کنید. تکنیک ها، الگوها و حرکاتی که یاد گرفتید را هر هفته تمرین کنید تا کاملا آنها را از بر شوید.

نکات مهم:

  • از دوره آموزشی تان لذت ببرید. مطمئن باشید وقتی به کمربند مشکی رسیدید دلتان برای گذشته تنگ خواهد شد.
  • فرقی نمی کند چند سال دارید. اگر واقعا دلتان می خواهد تکواندو یاد بگیرید همین الان و بدون توجه به سن و سالتان دست به کار شوید.
  • قبل از ثبت نام در کلاس های آموزش تکواندو، حتما از اعتبار و صلاحیت آن مطمئن شوید.
  • مربی و استادی انتخاب کنید که به او علاقمند هستید. همیشه به مربیان و اساتیدتان احترام بگذارید و به آنها وفادار باشید.
  • حتما قبل از شروع آموزش تجهیزات ایمنی لازم مثل محافظ کشاله ران ، محافظ قفسه سینه ، کلاه ایمنی و محافظ دهان، پدهای پا و سایر لوازم مورد نیاز را خریداری کنید. ایمنی و سلامتی شما در درجه اول و مهمتر از هر چیز دیگری قرار دارد.

هشدارها و نکات مهم

نکات مهم تکواندو برای مبتدیان بزرگسال

فرقی نمی کند در چند سالگی تکواندو را شروع کنید. خیلی ها حتی در 40 سالگی تازه متوجه می شوند که دلشان می خواهد یک تکواندو کار حرفه ای باشند. در هر سنی که باشید باید برخی نکات مهم و ضروری را برای یادگیری تکواندو بدانید. در ادامه به این نکات اشاره می کنیم.

  1. تا می توانید تمرینات کششی انجام بدهید. شما دیگر پانزده ساله نیستید و بدنتان به اندازه آن دوران کشش و انعطاف پذیری ندارد. هر چه سن بالاتر می رود انعطاف پذیری عضلات و تاندون های بدن هم کمتر می شوند؛ این یعنی احتمال آسیب دیدن حین ورزش هم بیشتر می شود. قبل از رفتن به جلسات تمرین تکواندو در خانه نرمش های کششی انجام بدهید. روی تمام نواحی بدنتان تمرکز کنید و همه عضلاتتان را بکشید. بیشتر از همه روی پاها و مناطقی که می دانید بیشتر مشکل دارند کار کنید.
  2. با استاد یا مربی تان درباره مشکلاتتان صحبت کنید. مربی شما دوست شماست و شایسته ترین فردیست که می توانید مشکلات احتمالی تان را با او در میان بگذارید.
  3. کمک بگیرید. اگر در یادگیری یک تکنیک یا انجام یک حرکت خاص مشکل دارید از مربی تان کمک بگیرید. علاوه بر این می توانید از کسانی که درجه شان بالاتر از شماست نیز بخواهید شما را راهنمایی کنند. به هرحال آنها هم روزی جای شما بودند و همین مسائل و مشکلات را تجربه کرده اند.
  4. به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکل جدی خاص و مهمی دارید قبل از هر اقدامی باید با پزشک مشورت کنید. تکواندو ورزشیست که از لحاظ بدنی توانایی بالایی می خواهد و انرژی زیادی از شما میگیرد؛ بنابراین اگر در وضعیت پزشکی خاصی هستید ( مثلا مشکل قلبی دارید)، قبل از شروع تکواندو یا هر ورزش رزمی دیگری به پزشک مراجعه کنید.
  5. استراحت کنید. اگر تمریناتتان خیلی شدید است ( مخصوصا در اوایل یادگیری تکواندو)، سعی کنید در طول هفته یا مابین تمریناتتان به اندازه کافی استراحت کنید. در کنار استراحت کافی، باید روی افزایش مقاومت و استقامت بدنتان کار کنید تا کمتر و دیرتر خسته بشوید.
  6. صدمه دیدن در تکواندو کاملا طبیعی است. تمرینات شدید گاهی اوقات باعث صدمه دیدن و مجروح شدنتان می شود اما این مساله کاملا طبیعی است. در طول تمرینات ممکن است کبود شوید، درد احساس کنید یا کمرتان بگیرد. یادتان باشد مسیر رسیدن به موفقیت با سختی ها و مشکلات پوشیده شده.
  7. عجله نکنید. اگر مصدوم شده اید باید مدتی استراحت کنید تا کاملا آسیب دیدگی تان بهبود پیدا کند. اگر پایتان در گچ است یا مجبورید از اسپری های بی حس کننده و ضد درد استفاده کنید مدتی به خودتان استراحت بدهید. عجله کردن فقط آسیب دیدگی تان را تشدید و اوضاع را بدتر می کند.
  8. وزن کم کنید. این کار باعث می شود تا فشار کمتری روی زانوها و پاهایتان وارد شود. علاوه بر این هر چه سبک تر باشید انرژی بیشتری هم خواهید داشت. البته خود تکواندو کار کردن هم باعث می شود کالری زیادی بسوزانید و وزنتان کاهش پیدا کند.
  9. تقلب کنید! بله درست شنیدید! برای اینکه سریعتر و بیشتر در تکواندو پیشرفت کنید نباید فقط به آموزش های سر کلاس بسنده کنید. در خانه کتابهای آموزشی تکواندو را مطالعه کنید و مدام فرم ها و ضربات تکواندو را تمرین کنید. قبل از اینکه استادتان طرز صحیح بستن کمربند را آموزش بدهد خودتان آن را یاد بگیرید تا دوستانتان را متحیر کنید!
  10. تمرین کنید. بهترین راه برای پیشرفت در تکواندو و هر هنر رزمی دیگری تمرین کردن است. یک آدمک مصنوعی بخرید و ضربات و مشت های تکواندو را روی آن تمرین کنید.
  11. موقع تمرین کفش بپوشید. اگر مربی تان اجازه می دهد موقع تمرین کردن کفش رزمی بپوشید تا پاها و انگشت هایتان از در رفتگی و کبودی محافظت شوند. البته انجام حرکات چرخشی تکواندو با پاهای برهنه راحت تر است چون در این حالت لغزندگی پاها بیشتر است.
  12. از نوارهای محافظ استفاده کنید. اگر بدون کفش تمرین می کنید حتما مراقب پاها و انگشتانتان باشید. برای جلوگیری از دررفتگی و کبودی انگشتان از نوارهای محاف استفاده کنید تا احتمال آسیب دیدگی تان به حداقل برسد.
  13. با بچه ها به کلاس بروید. اگر بچه دارید او را با خودتان به کلاس ببرید. با این کار هم می توانید فرزندانتان را به ورزش علاقمند کنید و هم پیوندهای خانوادگی تان را محکم تر کنید.
  14. تجربیاتتان را در اختیار دیگران بگذارید. بهترین روش برای اینکه یک تکنیک یا حرکت ملکه ذهنتان شود به اشتراک گذاشتن آن با دیگران است. هر چیزی که یاد گرفتید را با دیگران تمرین کنید و تجربیاتتان را در اختیار افراد تازه کار قرار بدهید.
  15. تفریح کنید. آخرین نکته این است که به خودتان اهمیت بدهید و تفریح کنید. بعد از یک پشت سر گذاشتن یک روز خسته کننده با تمرین های شدید، خودتان را به یک حمام آب گرم یا استراحت چند ساعته مهمان کنید. مهم نیست در چه سنی هستید، در هر موقعیت و هر سن و سالی هستید از زندگی لذت ببرید و به خودتان اهمیت بدهید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫30 دیدگاه ها

  1. سلام. من کمربند مشکی دارم. 180 باز نکردم. چپ پا هستم. پای چپم خیلی بالا میاد اما راستم تعریفی نداره. یه بار دو نفر میخواستن دختر خالم اذیت کنن من وارد مسئله شدم و اون دونفرو داغون کردم. این ورزش هم از نظر المپیک و هم از نظر دفاع شخصی عالیه. پیشنهادش میکنم

    1. چجوری شروع کنیم تکواندو رو؟ بنظرتون بهتره قبل از شروعش چه کارهای کنیم؟ اطلاعاتی درمورد شروعش دارید؟

      1. کار خواصی لازم نیس اگر از قبل ژیمناستیک رفته باشی خیلی بهتره اگر هم نرفته باشی مشکلی نداره
        تکواندو تمرین میخواد که باید براش تلاش کنی.
        موفق باشی گل.🌷

        1. تکواندو خیلی ورزش عالی هس کلا حالتونو خوب می‌کنه من خودم ۸ ساله تکواندو کار میکنم و دان ۳ دارم تکواندو عشقه خدایی پیشنهادش میکنم بهتون البته تمرین زیادی میخواد و برا کسایی ک زیاد اهل تلاش نیستن نمیتونه موفقیت بیاره

          1. سلام من نینجا میرم ژیمناستیک نرفتم پرشی بلد نیستم مبارزه انجام میدم و حتی فرم نینجا

      2. بله من چند ساله تکواندو میرم در مورد اینکه چجوری شروع کنیم باید اول یک باشگاه تکواندو که میدونید خوبه برس و اونجا در مورد ثبت نام با استاد حرف بزنی،قبل از شروعش حرکات کششی خیلی خوبه چون باعث میشه زودتر ۱۸۰ باز کنی و موقع یاد گیری حرکات بهتر حرکت بزنی،

      3. سعی کنید درمورده تکواندو توی گوگل سرچ کنید و بدونید اصن تکواندو چیه و از کجا اومده فرم های تکواندو رو ببینید میتونید وقتی به باشگاه رفتید ثبت نام کنید و بقیه بچهایی ک دارن تمرین میکنن رو ببینید علاقتون بیشتر میشه اگه بهش واقعن علاقه دارید

      4. هرکاری میکنی فقط حواست باشه پیش استاد با تجربه و خوب بری که بعد پشیمون نشی استاد همیشه شرط اوله

      5. باید به تکواندو علاقه داشته باشی کسایی که تنبل هستن و یا علاقه ای به کلاس تکواندو ندارن بهشون توصیه میکنم نرن چون واقعا پشیمون میشن من الان ۳ ساله دارن به تکواندو میرم و الان کمر قرمز هستم.

      1. سلام من با پای راستم بهتر میتونم کار کنم تا چپ کمربند سبز هستم هنوز نمیتونم ۱۸۰ باز کنم واقعا به نسبت هم رده هام خیلی کندم نمیدونم چیکار کنم …

    1. بله تکواندو برای همه چیز خوبه. اول میگی از تکواندو بدم میاد ولی بعدش تکواندو میشه تمام عشق و عمر و زندگیت.

      1. دقیقا همینه البته ك استاد من دخترخالمه و این باعث شده من بیشتر عاشق تکواندو شم🙂

      1. سلام.
        بنظرم اگر علاقه ندارید نمیتونید توی این ورزش موفق بشید
        علاقه مهمتره.
        من ۱۴ سالمه
        وقتی ۷ ساله بودم خانوادم به زور منو کلاسای گلدوزی و اشپزی و قالی بافی میفرستادن.
        منم با اینکه دخترم ولی روحیم پسرونست
        در حدی ک وقتی بچه بودم بجای عروسک ماشیم بازی میکردم
        و از این بابت که نمیتونستم کلاس های دلخواه برم خسته شده بودم.
        با خانوادم صحبت کردم و علاقمو بهشون گفتم
        گفتم که دوست دارم بجای کلاسای گلدوزی و اشپزی و قالی بافی برم کلاسای رزمی
        چون روحیم پسرونه بود راحتر میتونستم با کلاسای رزمی کنار بیام .
        خلاصه من انتخابم کلاس تکواندو بود و هیچوقت پشیمون نیستم.
        چون من توی تکواندو عالی شده بودم و حتی از طرف هیات تکواندو رفتم برای مسابقات درون شهری.
        من دان ۳ تکواندو هستم و پیشنهاد میکنم دنبال علاقتون برین چون بی شک موفق میشین💙

  2. همه میگن کار خیلی سختیه ولی واقعا سخته من میخوام شروع کنم همه میگن برو کلاس تکواندو خوبتره توی این شیوه کرونا چطورب میتونیم بریم من این برام سوال شده و میخوام در کلاس تکواندو ۸ کیلو کم کنم خیلی ممنونم که به سوالات ما جواب میدهید 🧸♥️

    1. الان که باشگاه ما تو این کرونا بازه اما با رعایت پروتکل و اینکه وزنتونو می‌خوایید کم کنید به نظرم رژیم بیشتر بهتون کمک میکنه تا تکواندو،من دو ساله میرم وزنم بیشتر شده کمتر نشده

  3. سلام من تکواندو رو از سن 12سالگی شروع کردم و تا 13سالگی هم ادامه دادم اما به دلیل کرونا دیگه نتونستم ادامه بدم و الان که 15سالمه قصد دارم دوباره ادامه بدم
    بنظرتون برای سنم دیر نیست؟

    1. ن عزیزم هرکسی تو هر سنی میتونه تکواندو بره خودمم مث تو بخاطر کرونا نرفتم باشگا ولی چند روزه دیگه میخوام برم ثبت نام کنم و ادامه بدم🥰
      اگر واقعن به تکواندو علاقه داری فراموشش نکن و ادامه بده و نا‌امید نشو مطمئن باش موفق میشی

    2. چ وضعشه اخه
      این سوالا چیه
      بفرمایید برید ثبتنام کنید
      همچین سوالایی رو از استاد و بقیه بچه ها بپرسید ببینید بهتون میخندن یا نه

      مگه به سن و ساله اخه

      یکم بالغ شید لطفن
      لابد سه سال دیگه هم از اون دسته افرادی میشید ک برای کنکور میگن ینی من بخونم میتونم پزشکی و یا فلان رشته قبول شم؟؟

      بسه لطفا
      قدرت از درونه
      بخوای هم باید راهی پیدا کنی ک بتونی

  4. من کمربند سفیدم.به زودی زرد میگیرم و ده سالمه و به کسایی که میخوان شروع کنن میگم که انتخابتون واقعا خوبه.تکواندو اگه بابتش تلاش کنی خیلی راحته و با تلاش زیاد میتونی سریع کمربند مشکی بگیری فقط کافیه با علاقه تمرین کنی و بیش از اندازه تمرین نکنی.به اندازه نیازت ولی نهایتا نیم ساعت تمرین در روز رو داشته باشی و وسط کار به خودت استراحت بدی.یه کش و قوسی به خودت بدی و بعد دوباره با عشق و علاقه و انگیزه ادامه بدی.اگه بگی نمیتونم آزمونتو رد میشی! باید همش بگی من میتونم و با دقت به حرفای استاد گوش کنی.من جلسات اول بغض می کردم سر کلاس.و وقتی میرسیدم خونه حسابی ناراحت بودم و فکر می کردم خیلی سخته اما بعد از یه مقدار تمرین دیدم یهو تونستم فرم یک رو نصفشو یاد بگیرم!!!خودمم اصلا از هیجان داشتم غش می کردم.و واسه همین میگم اگه رفتین توش واسش تلاش کنین وگرنه اگه آماده نباشین ولش می کنین.قبلشم حسابی توی سایتای معتبر راجع بهش تحقیق کنین و حسابی تمرینای کششی بکنین و اگه اضافه وزن خیلی شدیدی دارین یا پاتون زیاد بالا نمیاد اول حسابی(حتی بیشتر از همه)خودتونو آماده کنین چون توی تکواندو از یه جایی به بعد باید پاهات تا سرت برسه.خودتو با کسی مقایسه نکن.مخصوصا با کمربند مشکیا.اونا زودتر از تو اومدن.پس طبیعیه بهتر باشن.خودتو با خودت مقایسه کن.با زمانی که وقتی میخواستی ادای تکواندو کار ها رو در بیاری چرت و پرت می‌زدی رو هوا!و الانی که داری یاد میگیری.و وقتی کمربند زرد،سبز،آبی یا قرمز میگیری نگو اه کاش الان کمربند مشکی می‌گرفتم.بلاخره یه روز میرسه که میگی کاش کمربند سفید بودم.من خودم که الان کمربند سفیدم با نهایت وجود دلم روز های قبلی کلاسمون تنگ میشه.حتی واسه کلاس امروز!بچه های دیگه داشتن به شوخی فرم رو تو صورت هم دیگه میزدن😂پس بدون که باید فقط تلاش کنی.خدافظ.امیدوارم حرفام به درد خورده باشه

  5. اگر ب تکواندو علاقه دارید بهتون پیشنهاد میکنم حتما باشگاه ثبت نام کنین و نگران سختی هاش هم نباشین چون با یه کوچولو تلاش همه چی درست میشه فقط کافیه که بخواین و برای خواستتون تلاش کنین تکواندو ارداه میخواد علاقه میخواد خیلی از حرکتای پاش شبیه به هم هستن جوری که ممکنه قاتی کنینشون باید گوش کنین ببینین استاد بهتون چی میگه توی ازمون هاش هم اکثر تمرینات عین هم هستن مثلا من خودم وقتی داشتم ازمون کمربند سبزو میدادم یه بار رد شدم ولی بعدش با کمی تلاش و تمرین بعد از گذشت ۷ روز کمربند سبزو گرفتم
    دلیل رد شدنم در ازمون هم این بود که قاتی میکردم ممکنه استاد بهتون بگه اپدولیو چاگی بزن و حرکت بعدش تیو اپدولیو چاگی یا مومدولیو اپدولیو چاگی باشه فقط کافیه دقت کنین اونوقت قطعا موفق میشین

  6. ی سوال کسی ک قدرت بدنیش ضعیف و لاغره استخونی قبل تکواندو باید به باشگاه بدن سازی؟

    1. نه به نظر من لازم نیست بعد چند سال که رفتی ادامه دادی قدرت بدنیت میرع بالا البته سخت باید کار کنی

  7. سلام …من 14 سالمه کمر قرمز هستم …من وقتی میرفتم تکواندو حوصله ای برای تمرین یا … نداشتم چون مجبور بودم برم تکواندو تا یکم لاغر شم .. بعدش 1 سال نرفتم اما این چند روزه خیلی پرانرژی هستم و خیلی به تکواندو و ورزش های دیگه علاقه مند شدم ..میخوام برم به تکواندو و حرکت های جدیدی یاد بگیرم ویه تکواندو کار حرفه ای بشم تا بتونم به انسان های ناتوان و ضعیف کمک کنم و ازشون دفاع کنم..خیلی ممنون از راهنمایی هاتون ..زحمت کشیدین.

    امیدوارم شما هم در تکواندو موفق باشید .

    خداحافظ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا