آموزش هنرهای رزمی-دفاعی (تصویری)

آموزش حرکات مختلف تکواندو با عکس (زبان فارسی)

gold

در آخرین پست از آموزش های دفاع شخصی با آموزش تصویری فرم های 1 تا 6 تکواندو+ فیلم در خدمت شما بودیم. دراین مطلب تصمیم داریم حرکات مختلف تکواندو را بهمراه تصاویر مربوطه به شما آموزش دهیم.

 مقدمه :

شاید شما هم تکواندوکار هستید و یا به این رشته رزمی علاقه دارید. پس حتما می دانید که تکواندو یکی از ورزش های المپیکی است که بدون استفاده از سلاح تکنیک های دفاع و حمله را به هنرجویانشمی آموزد.
همانطور که می دانید واژه تکواندو از سه بخش تشکیل شده. “ت” به معنی پا یا ضربات پا، “کوان” به معنی دست یا ضربات دست و “دو” بمعنی هنر یا طریقت است. با قرار دادن این سه بخش در کنار یکدیگر معنی “هنر ضربات پا و دست” بدست می آید و دو مفهوم از آن استنباط میشود: اول اینکه تکواندو راه درست استفاده از ت و کوان ( پا و دست) می باشد و دوم اینکه تکواندو راه کنترل و آرام کردن جنگ و حفظ صلح است.

فیلم 1- آموزش ضربات پا در تکواندو :

 

فیلم 2 – آموزش فارسی ضربات پا تکواندو – قسمت اول

 

پست مشابه : دانلود بهترین کتاب رایگان آموزش تکواندو به زبان فارسی (پی دی اف)

تکواندو یک ورزش رزمی کره ای و یکی از ورزشهای المپیکی است. تکواندو ورزش ملی کره جنوبی و دارای بیشترین تعداد ورزشکار در میان ورزش های رزمی در سراسر دنیا است. فنون تکواندو از ورزش های سنتی تاریخ کره استخراج و پس ازجنگ جهانی دوم با کوشش استادان هنرهای رزمی کره جنوبی در قالب یک ورزش رزمی مدرن به دنیای هنرهای رزمی عرضه شده است. مهمترین حالتها و حرکتهای دست و پا در تکواندو عبارتند از :

بخش اول : معرفی حرکات پا

در مبارزه تكواندو از ضربات پا استفاده زیادی می شود در تكواندو به این ضربات چاگی می گویند كه خود به انواع مختلفی تقسیم می شود كه معروف ترین آنها به نام های دیت چاگی، آپ چاگی، پاكان آن مریان چاگی، یوپ چاگی، دولیو چاگی، آپ دولیو چاگی و موندولیا چاگی معروف هستند كه بعضی از آنها را به كرات در گزارش های تلویزیونی شنیده اید. در ادامه با این حرکات بیشتر آشنا می شوید.

1- چاریوت : حالت خبردار

چاریوت

در اين حالت پاها چسبيده به هم و رو به جلو هستند ، دستها در پهلو پايين انداخته اند و ديد رو به جلو می باشد. چاريوت و کيونگ ره (تعظيم) معمولا با هم هستند يعنی ابتدا حالت چاريوت و سپس کيونگ ره. اين دو کلمه اولين کلمات کره ای هستند که پس از ورود به هر کلاس تکواندو مي شنويد.

2- چونبی : حالت آماده باش

چونبی حالت آماده باش

در اين حالت پاها به اندازه عرض شانه ها باز و رو به جلو است.
دست ها از زير بازو مقدار کمی خم شده و به حالت مشت جلوی کمربند (ولی نه چسبيده به آن) قرار ميگيرند.
چونبی به معنی آماده باش است و معمولا قبل از شروع هر تمرين شامل فرم ، مبارزه ، نرمش و … استفاده می شود.

3- جوچوم سوگی : حالت سوار کاری

حالت سوار کاری

در اين حالت پاها دو برابر عرض شانه ها باز و کاملا رو به جلو هستند. زانو ها مقدار کمی به طرف داخل خم ميشوند. جوچوم سوگی قوی ترين حالت ايستادن در تکواندو و حالتی بسيار مناسب برای تمرين تکنيک های دست است. اين حالت معمولا اولين موردی است که به شاگردان مبتدی آموزش داده ميشود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

4- آپ سوگی : حالت راه رفتن

آپ سوگی -حالت راه رفتن

پاها به اندازه ی عرض شانه ها باز و بگونه ای قرار ميگيرند که پاشنه ی پای جلو در راستای نوک پای عقب قرار ميگيرد. وزن بدن بايد بطور مساوی روی دو پا تقسيم شود. آپ سوگی اساسی ترين حالت ايستادن در تکواندو است. تمام تکنيک های دست و پا می توانند در حالت آپ سوگی انجام گيرند. آپ سوگی همچنين کاربرد خيلی زيادی در فرم های تکواندو دارد.

5- آپ کوبی : حالت رو به جلو

آپ کوبی

در اين حالت پا ها به اندازه ی عرض شانه ها باز و حدود دو برابر عرض شانه ها از هم فاصله دارند. پای جلو بايد 81 درجه خم شده و پای عقب کاملا راست و قفل شده باشد. %81 وزن بدن روی پای جلو و 11 % روی پای عقب است. ديد هم رو به جلو است.

6- دیت کوبی : ایستادن عقب

دیت کوبی- ایستادن عقب

مچ دو پا با هم بايد شکل حرف L را بسازند.
پای عقب کاملا خم و پای جلو نيز مقدار کمی خم ميشود.
روی پای عقب نشسته به طوری که 1.% وزن روی پای عقب و 91 % روی پای جلو باشد.
بدن هم نه کاملا رو به جلو و نه کاملا رو به پايی است که وزنمان روی آن است بلکه بين آندوست( 15 درجه)
ديت کوبی حالت دفاعی اصلی در تکواندو است يعنی برای تکنيکهای دفاع بيشترين کاربرد را دارد.

7- کیوروگی سوگی : حالت مبارزه ای

کیوروگی سوگی-حالت مبارزه ای

پاها در يک خط و حدود 1.5 برابر عرض شانه ها با هم فاصله دارند.
نوک پاها 15 درجه قرار ميگيرد (مانند حالت بدن در ديت کوبی)
بدن کاملا رو به کنار است ( يعنی اصلا نبايد بدن جلوی حريف قرار گيرد) و وزن آن روی دو پا بطور مساوی تقسيم ميشود.

8- بوم سوگی : حالت پا گربه ای

بوم سوگی -حالت پا گربه ای

اين حالت دقيقا همانند ديت کوبی است با اين تفاوتها:
بدن بايد کاملا رو به جلو باشد.
%81 وزن روی پای عقب و فقط 11 % روی پای جلوست.
( پاشنه ی پای جلو بايد از زمين برداشته شود) و پا روی سينه پا باشد.
اين حالت برای اين است که پای جلو آماده ضربه سريع باشد.

9- گوا سوگی : حالت عبور

گوا سوگی -حالت عبور

اين حالت ، حالت x هم ناميده ميشود و در آن پاها به طرف جلو و پای عقب پشت پای جلو قرار ميگيرد.
گوا سوگی حالتی زود گذر است که معمولا (نه هميشه) برای تغيير از يک سوگی( حالت ايستادن) به سوگی ديگر کاربرد دارد.

10- آب سوگی

مانند قدم بر داشتن است هر دو پا زاویه ی 12 درجه دارند.
ابکوبی نشستی بزرگ است وفاصله ی پا ها از یک دیگر بیشتر است زاویه ی پای عقب 92 وپای جلو 72 درجه است.

11- نارانهی پیون هی سوگی

فاصله ی پا ها از یکدیگر به اندازه ی عرض شانه پای جلوبازاویه ی 92 درجه در ربع اول محور مختصات فرضی وپای عقب در ربع دوم وسوم محور مختصات به طوری که نصف پا در ربع دوم ونصف دیگر در ربع سوم دقت داشته باشید که پا ها وقتی جمع میشوند باید مماس باشند.

12- دیت کوبی سوگی

مثل نشست قبل فقط پای جلو باید بیشتر باز بشه و وزنتان هم 72 درصد روی پای عقب و 92 درصد روی پای جلو بیافتد.

13- نارانهی سوگی

دوپا موازی همدیگر و با زاویه ی 12 درجه قرار می گیرند.


بخش دوم : مهمترین ضربات پا در تکواندو

1- ضربه آپ چاگی :

آب-چاکی1

این ضربه در واقع آپچوک آپچاگی است. آپچوک به معنی سینه پاست. برای اجرای درست این ضربه، حالت پنجه پا را تمرین کنید تا به هنگام اجرای ضربه با مشکل مواجه نباشید. حالت درست پنجه پا به این شکل است که پا را از مچ کاملا صاف کنید و انگشتان پا را به عقب بکشید تا پنجه پا کاملا بیرون کشیده شود.

برای اجرای ضربه ی آپچاگی حالت “پال چاگی چونبی” بگیرید، پا را از زانو خم کنید و به بالا بیاورید(جاگی) در این حالت سینه پا را به حالت گفته شده نگه دارید. پس از بالا کشیدن زانو تا بالاترین حدی که برایتان ممکن است پا را از زانو به حالت انفجاری باز کنید و ضربه را به صورت حریف وارد کنید. توجه کنید که به هنگام اجرای ضربه پاشنه پای محور از زمین بلند نشود و همچنین زانویتان خم نشود.

2- آپ دولیو چاگی :

آپ-دولیوچوکی

آبدولیو چاگی از پرکاربردترین ضربات تکواندو در مبارزه است. محل موثر در این ضربه روی پا (بال دونگ) است. این ضربه به مومتونگ اصابت میکند. زانو را تا حد نیاز به بالا بکشید پا را از زانو باز کنید و با روی پا به پهلوی حریف ضربه وارد کنید. سعی کنید کمر را با ضربه همراه کنید تا ضربه قدرت بیشتری داشته باشد. به هنگاه وارد کردن ضربه پاشنه پای محور(پایی که روی زمین است) را 30 درجه بچرخانید. برای اصابت درست ضربه پا را با محوریهت لگن از ران کمی چرخش دهید.

برای استفاده از این ضربه در مبارزه خلاقیت داشته باشید، میتوانید ضربه را در حمله یا ضد حمله استفاده کنید. ضربات سریع و مداوم تمرکز حریفتان را به هم خواهد ریخت. فقط به ضربه زدن با یک پا اکتفا نکید. به هنگام مبارزه اصول کلاسیک را به کنار بگذارید و سعی کنید بهترین ضربه را با نهایت سرعت، قدرت و تعادل به حریف وارد کنید. از پرشهای کوتاه،حرکت به جلو، عقب و طرفین برای پیدا کردن زمان مناسب برای وارد کردن ضربه به حریف استفاده کنید. رقص پا یکی از مهمترین عناصر در مبارزه است.

3- دولیو چاگی :

این ضربه شباهت زیادی به آبدولیو چاگی دارد. در این ضربه هم مثل آبدولیو محل موثر روی پا (بال دونگ) است با این تفاوت که این ضربه به سر اصابت میکند. زانو را تا حد نیاز به بالا بکشید پا را از زانو باز کنید و با روی پا به سر یا صورت حریف ضربه وارد کنید. سعی کنید کمر را با ضربه همراه کنید تا ضربه قدرت بیشتری داشته باشد به هنگاه وارد کردن ضربه پاشنه پای محور(پایی که روی زمین است) را 45 درجه بچرخانید. برای اصابت درست ضربه، پا را با محوریت لگن از ران کمی چرخش دهید.

4- ضربه باندائه دولیو چاگی :

باندائه دولیو چاگی یا همان “یوپ کوروگی” به معنی ضربه زدن در خلاف جهت دولیو چاگی است. در بعضی کتب قدیمی برای این ضربه از نام “دیو دولیو چاگی” نیز استفاده شده است.

این ضربه با کف پا زده میشود و معمولا محل مورد اصابت صورت است. برای اجرای این ضربه زانو را به طرف بالا و داخل بدن جمع کرده و کمی به کنار متمایل شوید به طوریکه حریفتان در امتداد شانه شما قرار گیرد. پا را از زانو بالا بکشید و با چرخش پا از زانو در مسیر داخل به خارج همراه با جمع شدن پا، با کف پا به صورت حریف ضربه وارد کنید. به هنگام اصابت از کمر نیز به ضربه شوک دهید. توجه کنید که پا از روی یک شانه حریف باز میشود و در روی شانه دیگر بسته خواهد شد. این ضربه برای اجرا در ضد حمله بسیار کاراست. این ضربه را هم با پای جلو و هم با پای عقب میتوانید به کار ببرید.

5- ضربه یوپ چاگی :

یوپ-چاکی1

یوپ چاگی به معنی ضربه زدن با پا از پهلو است.این ضربه با تیغه پا(بال نال) زده میشود. یکی از مهمترین ضربات پا برای اجرای فرم ضربه یوپ چاگی است. با این ضربه در فرم چهارم تگوک (تگوک سام جانگ) مواجه میشویم. حالت درست تیغه پا به این شکل است که پا را از مچ به طرف بالا بکشید، انگشتان پا را جمع کنید و کف پا را رو به داخل کج کنید.

برای اجرای یوپ چاگی حالت آماده باش بگیرید(پال چاگی چونبی) پای راست را از زانو جمع کنید و به بالا بکشید و پا را به حالت تیغه در آورید. به طوری که پاشنه ، لگن و شانه در یک خط باشد.حال پاشنه را با استفاده از باز کردن زانو به حالت کشویی بجلو هدایت کنید تا پا صاف شود. از جلوی شانه به حرف نگاه کنید. به هنگام اجرای ضربه پای محور چرخش میکند تا پاشنه رو به حریف باشد. بدن را به پایین خم نکنید. بدن را در یک خط نگه دارید. ضربه را با نهایت قدرت بزنید و در محل اصابت قفل کنید.

علاقمندان به دفاع شخصی بخوانند : دانلود رایگان بهترین کتاب آموزش دفاع شخصی (پی دی اف)


بخش سوم : تکنیکهای دست

  • جیروگی : ضربات جیروگی دارای چرخش از نقطه شروع تا اصابت به هدف است. ضربات جیروگی از کمر پرتاپ می شود.
  • دانیکو توک چیگی: این حرکت با ضربه ی مشت همراه با گرفتن همراه می باشد.
  • الگول باندا جیروگی : به ضربه ی مشت به قسمت صورت از روبه رو ، الگول باندا جیروگی می گویند.

الگول باندا جیروگی

  • ممتونگ یوپ جیروگی : ضربه ی مشت از بغل به وسط بدن است.
  • مومتونگ بارو جیروگی : ضربه ی مشت مستقیم به وسط بدن است.
  • بوجوموک : به حرکت گرفتن مشت برای تمرکز و نفس گیری بوجوموک می گویند.

از اینکه با جواب دادن به سؤالات مرتبط شما در بخش نظرات می توانیم تا حدودی از ابهامات و مشکلات شما را رفع کنیم خوشحالیم.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫14 دیدگاه ها

    1. پانزده سال پیش کمربند قرمز تکواندو رو گرفتم، روزهای خوبی بود،اما به دلایلی رها کردم، و دیگه ادامه ندادم، الان پشیمانم، کاش لااقل تا دان دو میرفتم 😔امروز اومدم و توی سایت مفید شما حرکات رو دوره کردم، و روزهای قشنگ اون زمان و باشگاه برام تداعی شد

    1. حرکت مهمه چی باشه«:
      ولی تو تکواندو بهمون فرم های رو یاد می دند که این ضربات دست و پا توشون به کار رفته:)
      ورزش خوبیه ولی انعطاف پذیریه زیادی میخواد برای همین یه ذره سختش کرده.
      برای راحتی کار باید از بچگی شروع کنی.
      امـــیــدوارمـــــــ مــــفید بـــــودهـ بــــاشم♡

  1. سلام من از اینجا الاقه مند شدم به تکواند و الان کمربند قرمز مشکی پوم ۳ هستم خیلی ممنون

  2. تکواندو ورزش رزمی عالی است
    و بدن باید از انعطاف پذیری بالایی برخوردار باشه تا یادگیری حرکات و فرم ها برای شما راحت تر باشه
    توصیه میکنم قبل از ثبت نام در تکواندو مدنی ژیمناستیک بروید تا. بدن انعطاف پذیر شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا