مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

روش ارتقای مهارت گفتاری (5 ترفند و 4 فوق ترفند)

چرب زبان

ما برای زنده ماندن و داشتن زندگی بهتر باید بتوانیم با افرادی که پیرامون مان هستند، گفتگو کنیم. دلیل وجود زبان مثل ترکی استانبولی  هم نیاز ما به برقراری ارتباط با انسان ها است.  در کل ارتباط یعنی تبادل اطلاعات بین دو نفر یا گروهی از افراد. وقتی درگیر گفتگوی کلامی می شویم، در اجتماع بیشتر معاشرت می کنیم و خیلی راحت تر مورد توجه قرار می گیریم. در این مقاله راه هایی برای بهبود مهارت های ارتباطی کلامی تان خواهیم آموخت.

ارتباط کلامی چیست؟

ارتباط کلامی عبارت است از مکالمه بین دو نفر یا گروهی از افراد که زبان یکسانی دارند. ارتباط کلامی معمولا کلمات یا جملاتی است که برای توصیف موضوعی برای دیگران به کار می بریم.

مهارت های ارتباط کلامی فقط به صحبت کردن محدود نمی شود، نحوه رساندن پیام و مفهوم و استفاده از کلمات در مکالمه هم بخشی از مهارت های گفتاری است. علاوه بر این نحوه تفسیر مکالمه در ذهن شما را هم شامل می شود.

بسیاری از اشکال ارتباط کلامی برای تبادل اطلاعات حیاتی هستند. نمونه ای از آن ها عبارتند از:

1-ارتباط بین فردی: این شکل از ارتباط مربوط به زمانی است که شما با خودتان حرف می زنید، یعنی متکلم و شنونده شما و ذهن تان هستند.

2-ارتباط بین فردی: این نوع ارتباط کلامی زمانی اتفاق می افتد که بین دو نفر مکالمه ای انجام شود. هم متکلم و هم شنونده در طول زمان عوض می شوند .

3-ارتباط گروهی: ارتباط کلامی با گروهی از افراد. این نوع ارتباط می تواند مربوط به یک جلسه یا گرد همایی باشد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

4-ارتباط عمومی: این شکل از ارتباط کلامی زمانی اتفاق می افتد که فردی با مخاطبان یا جمعیت زیادی صحبت می کند.

انتخاب کلمات، لحن و تن صدا برای هر کدام از این ارتباطات متفاوت خواهد بود.

روش ارتقای مهارت گفتاری

داشتن مهارت های گفتاری خوب یکی از بزرگترین نقاط قوت افراد است. وقتی برای مصاحبه شغلی می روید، آن ها مهارت های ارتباط کلامی شما را محک می زنند. کسانی که در این مهارت ها خوب هستند، می توانند به راحتی کار را به دست آورند.

نکاتی برای تقویت مهارت های گفتاری

صرف زمان برای بهبود مهارت های گفتاری می تواند برای آینده شغلی و همین طور استخدام شما بسیار مفید باشد. چند نکته ای که به شما کمک می کند مهارت های ارتباط کلامی تان را تقویت کنید، عبارتند از:

1-شنونده فعال باشید

مهمترین نکته برای بهبود مهارت های کلامی یا همان فن بیان این است که صبر داشته باشید و به دقت به کسی که صحبت می کند، گوش دهید. به جای فکر کردن به این که چطور باید جواب فرد مقابل را بدهید، یک شنونده فعال باشید. با گوش دادن فعال، شما حرف های طرف مقابل را می شنوید و می توانید با تفسیر آن ها سریع عکس العمل نشان بدهید.

گوش دادن فعال همچنین باعث می شود طرف مقابل احساس کند که حرف هایش شنیده می شود و حس بهتری از گفتگو با شما داشته باشد. در اینجا توضیح دادیم چطور شنونده فعال باشیم

2-با فکری باز پذیرای حرف های دیگران باشید

خیلی مهم است که در ارتباط کلامی ذهنی باز داشته باشیم و با حوصله به نظرات دیگران گوش بدهیم. وقتی با کسی مشغول گفتگو هستید، او نباید احساس کند که توسط شما قضاوت می شود.

بنابراین همیشه به طرز تفکر و عقاید دیگران احترام بگذارید و بی طرف باشید. همه مثل هم نیستند و هر فرد متفاوت فکر می کند. نکته اصلی این است که علیرغم تفاوت ها، ارتباط کلامی بین افراد برقرار باشد.

در کنار این مطلب توصیه می شود: چطور ارتباط اجتماعی برقرار کنیم؟

3-زبان بدن و لحن

حرکات بدن غیر کلامی هستند، اما در برقراری ارتباط کلامی به همان اندازه مهم هستند. همیشه سعی کنید هنگام صحبت از بدن و حرکات آن استفاده کنید. می توانید از دست یا حتی ابروهای تان در مکالمه کمک بگیرید. هر چه منظورتان را رساتر بیان کنید، مخاطب تان شما را بهتر درک می کند.

لحن صدای شما هم باید بر اساس نوع مکالمه تان متفاوت باشد. نکته اصلی این است که شما احساسات تان را با لحن تان بیان کنید. در اینجا روش استفاده از زبان بدن را توضیح دادیم

4-هنگام صحبت کردن شفاف باشید

هنگام برقراری ارتباط، پیام تان باید واضح و شفاف منتقل شود تا طرف مقابل گیج نشود . تمرین کنید طرز حرف زدن تان قابل فهم و واضح باشد. برخی از افراد تمایل دارند خیلی سریع صحبت کنند یا به هم ریخته و در هم حرف می زنند. درست صحبت کردن را با افراد بیشتری تمرین کنید.

صحبت کردن به زبانی واضح و قابل درک باعث می شود تا شنونده هم تصور و برداشت خوبی از شما داشته باشد.

5-اعتماد به نفس داشته باشید

اعتماد به نفس کلید یک ارتباط کلامی خوب است. باید به خودتان و نظری که می دهید ایمان داشته باشید. بنابراین اعتماد به نفس را با گفتگو و دیدن افراد جدید تمرین کنید. اگر ندارید این 11 ترفند را بخوانید

اعتماد به نفس داشته باشید

4 فوق ترفند

مهارت های ساده مثل برقراری ارتباط را می توان به اندازه مهارت های سخت تقویت کرد، فقط لازم است تکرار و تمرين کنید.

در این بخش چند ترفند برای یادگیری مهارت های گفتاری آورده شده است :

  • ببینید و یاد بگیرید. احتمالا افرادی را در زندگی تان دیده اید که به خاطر توانایی برقراری ارتباط خوب، تحسین می شوند. برخی از آن ها در گفتن یک خبر بد هم فوق العاده عمل می کنند. بعضی از آن ها هم هستند که برای تدریس و توضیح ساخته شده اند. روی هر جنبه ای از مهارت های برقراری ارتباط که فکر می کنید در آن بهتر هستید، کار کنید. به کسانی که به نظر می رسد در این ترفند تسلط دارند، توجه کنید . از نزدیک آن ها را زیر نظر بگیرید و توجه کنید که چه چیزی در شیوه کاری شان باعث می شود آن ها ارتباطات موثری داشته باشند. حتما توصیه می کنیم به سایت TED سری بزنید و از سخنوران قدرتمند آن تقلید کنید تا مهارت گفتاری تان تقویت شود
  • بازخورد بگیرید. مستقیم ترین راه برای این که به بهترین خودتان بدل شوید، استقبال از انتقادات سازنده است. از مدیر، همکاران یا دوستان تان بخواهید به شما بگویند بهتر است روی کدام بخش از مهارت های ارتباطی تان کار کنید. فقط بدون تعصب نظرات را بشنوید و اگر حرفی بر خلاف میل تان بود ، جبهه نگیرید.
  • سنجیده عمل کنید. اگر مهارت های ارتباطی تان را برای یک موقعیت شغلی ارتقا می دهید، برنامه ریزی کنید و به آن پایبند باشید. مثلا شاید بهتر باشد به ایمیل های تان با نظم و تداوم بیشتری پاسخ بدهید، پیام های تان را کوتاه تر و هدفمندتر کنید و یا در جلسات تیمی اطلاعات مفیدتری ارائه دهید. هدف تان هرچه باشد، آن را بنویسید و به عنوان یک یادآوری در جایی که در دید باشد ، نصب کنید. توجه به این که چطور با دیگران ارتباط برقرار می کنید، کمک می کند الگو های رفتاری تان را بشناسید و برای بهتر کردن مهارت های ارتباطی، آن ها را اصلاح کنید.
  • تمرین کنید. شما برای تمرین این مهارت فقط به خودتان و حداقل یک نفر دیگر نیاز دارید. در رویداد هایی شرکت کنید که مجبور می شوید با افراد غریبه چت کنید . یک مجله یا وبلاگ اینترنتی راه بیندازید و یا در محل کارتان از هر فرصتی برای برقراری ارتباط با دیگران بهره ببرید. با طرز فکر و هدف گذاری درست، می توانید مهارت های ارتباطی تان را در کمت رین زمان تقویت کنید. بهترین تمرین های تقویت بیان و گفتار را در اینجا توضیح داده ایم

کلام آخر

یادتان باشد که کار نیکو کردن از پر کردن است ! خواندن یک مقاله به تنهایی نمی تواند به شما در بهتر کردن مهارت های ارتباط کلامی کمک کند. تمرین کلید پیشرفت است. شما باید این نکات را در مکالمات روزانه با افرادی که با آن ها راحت هستید به کار بگیرید تا وقتی با یک غریبه گفتگو می کنید اعتماد به نفس کافی برای استفاده از این مهارت های ارتباطی کلامی را داشته باشید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا