شخصیت شناسی و نکاتی برای جذاب شدن

6 راه تقویت مهارت گوش دادن و تبدیل شدن به یک شنونده خوب

gold

مهارت شنیداری، مهارتی بسیار مهم و حیاتی است که اغلب نادیده گرفته می شود . ما در مورد مهارت شنیداری واقعی صحبت می کنیم- یعنی گوش دادن دقیق به حرف های مراجعه کنندگان. مثلا اگر در کشور ترکیه زندگی می کنید دیده اید که با آموزش زبان ترکی استانبولی بسیاری از مشاوران بیشتر سعی دارند که مراجعین خود را با دانش و حرف های خود تحت تاثیر قرار دهند.

آن ها آنقدر مجذوب دانش و صحبت خود می شوند که حتی نمی توانند بفهمند همه آن چه که می شنوند فقط و فقط صدای خودشان است. بعد از این پروسه مشاوران ادعا می کنند که به حرف های مراجعین گوش داده اند و الان می دانند که آن ها دقیقا چه چیزی می خواهند . ولیکن واقعیت امر این است که مشاوران بیشتر دوست دارند صحبت های خودشان را بشنوند.

ولی این کار باعث می شود که فرصت برقراری یک رابطه عمیق تر با مراجعه کننده خود را از دست بدهند.

حتما بخوانید: 17 روش موثر تشخیص سیگنالهای دروغ (تشخیص آدم دروغگو)

چرا گوش دادن مهم است؟

همه ما دوست داریم مورد تایید قرار دیگران قرار بگیریم. صدای مرا می شنوی؟ مرا می بینی؟ شنیدن یکی از بهترین راه هایی است که می توانید اعتماد طرف مقابل را جلب کنید. مراجعه کنندگان به دنبال علایمی می گردند که بفهمند شما مشکل آن ها را به خوبی درک کرده اید یا خیر . آن ها منتظر شنیدن راه حل و یا پیشنهادی از طرف شما هستند. با گوش دادن به آن ها نشان می دهید که نیازهای آن ها برای شما مهم است و به خواسته هایشان اهمیت می دهید.

گوش دادن یکی از مهارت های ضروری و مهم است. با گوش دادن دقیق و کامل می توانید اطلاعات خوبی به دست بیاورید و شناخت خود را نسبت به طرف مقابل بالا ببرید . هنگامی که سعی در رفع مشکل دارید، رابطه بسیار قوی و محکمی بین شما و مراجعه کننده شکل می گیرد .

1- مواردی را که موجب حواس پرتی می شوند ، حذف کنید.

اگر واقعا می خواهید به صحبت های مخاطب خود گوش دهید، حتما باید روی حرف های طرف مقابل تمرکز کنید.

  • اجازه ندهید مکالمات دیگری صورت گیرد.
  • تلفن همراه، کامپیوتر، و هر آن چه که منجر به حواس پرتی می شوند را خاموش کنید .
  • حین صحبت کردن سکوت کنید و وسط حرف های طرف مقابل نپرید.

برای این که شنونده خوبی باشید حتما باید از صحبت های طرف مقابل یادداشت بردارید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

2- پیش بینی نکنید.

گاهی اوقات جملات بعدی طرف مقابل را حدس می زنیم و احساس می کنیم که می دانیم بعد از اتمام این جمله چه چیزی بر زبان خواهد آورد. اگر شناخت خوبی از طرف مقابل داشته باشیم ، ممکن است درست پیش بینی کنیم. ولی با این حال این دامی بیش نیست . با این کار نمی توانیم با دقت به حرف های طرف مقابل گوش دهیم و ناخود آگاه نسبت به وی بی توجه می شویم. پس بهتر است پیش بینی و یا قضاوت نکنیم.

3- ارتباط چشمی برقرار کنید و از زبان بدن خود کمک بگیرید.

حتما باید با مخاطب خود ارتباط چشمی برقرار کنید. هم چنین حین صحبت باید از زبان بدن خود هم کمک بگیرید. اگر مراجعه کنندگان روی شما تمرکز ندارند، شما باید حتما به آن ها توجه کنید .

فراموش نکنید که به زبان بدن مخاطب خود دقت کنید و توجه ویژه داشته باشید. می توانیم حدودا پنجاه و پنج درصد از اطلاعاتی که می خواهیم را از علایم غیر گفتاری مخاطبین به دست بیاوریم.

حتما بخوانید: نکته های کوچک برای زندگی بهتر (15 نکته ریز ولی موثر)

4- سوال بپرسید.

این موضوع کاملا واضح و آشکار به نظر می رسد ؛ ولیکن بین یک مشاور خوب و یک مشاور عالی قطعا تفاوت زیادی وجود دارد. هدف از پرسیدن سوالات مختلف این است که مخاطب اطلاعات بیشتری را به اشتراک بگذارد. این کار به آن ها کمک می کند تا داستان را به خوبی بازگو کنند.

5- چیزی را که شنیده اید، مجددا بازگو کنید.

اینجاست که یک شنونده خوب خود را به خوبی نشان می دهد. هدف شما از بازگو کردن صحبت های مخاطب به شیوه ای دیگر این است که مخاطب متوجه می شود شما به حرف هایش با دقت گوش کرده اید. این موضوع به برقراری رابطه ای نزدیک بین شما و مخاطب تان کمک می کند و هم چنین توجه شما را می رساند.

با این حال ، مراقب باشید که صحبت های طرف مقابل را قطع نکنید ، چرا که با این کار رشته افکار از دستشان خارج می شود و نمی توانند داستان را در یک جهت مستقیم و به طور کامل برایتان شرح دهند و شاید احساس سردرگمی کنند. شما باید به مخاطب خود نشان دهید که برای وی احترام قائلید و حرف هایش را به طور کامل شنیده اید .

حتما بخوانید: 9 نکته برای پرورش مهارت ذهن‌خوانی: چطور ذهن مردم را بخوانیم؟

6- سکوت کنید.

سکوت معجزه می کند. در حقیقت می توان گفت که سکوت قدرت خارق العاده ای دارد. بعد از اینکه سوالات خود را پرسیدید ، سکوت کنید و اجازه دهید فرد مقابل صحبت کند . این سکوت شما به مخاطب کمک می کند تا افکار خود را جمع کند و راحت تر بتواند صحبت کند.

اغلب مردم سکوت بیش از حد را دوست ندارند و معذب می شوند. زمانی که طرف مقابل تان صحبت می کند، سکوت کنید؛ این سکوت شما نشانه احترام است و هم چنین با این کار مخاطب شما مطمئن می شود که به حرف های او گوش می دهید.

چکیده مطلب

به طور میانگین همه انسان ها می توانند در هر دقیقه حدودا 175-125 کلمه را به زبان بیاورند ؛ ولیکن توانایی شنیدن بالغ بر 450 لغت را در هر دقیقه داریم. از کودکی به ما گفته اند که بشنویم اما نحوه شنیدن و گوش دادن را به ما آموزش نداده اند . خوشبختانه، می توانیم مهارت های شنیداری خود را با تمرین و تکرار تقویت کنیم. و این پیشرفت و موفقیتی که در این زمینه به دست می آوریم ما را به یک شنونده و مشاور عالی تبدیل خواهد کرد .

در ادامه بخوانید: 20 نکته جالب روانشناسی که در 99 درصد شرایط زندگی مفیدند

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا