روش تمیز کردن کاغذ دیواری (اصولی بدون صدمه زدن)
کاغذ دیواری ظاهری زیبا و شیک به خانه می بخشد اما در صورت نگهداری یا شست و شوی نادرست، سریعا جلا و زیبایی خود را از دست می دهد. به خصوص اگر در خانه کودکانی داشته باشید که ریختن غذا را به خوردن آن ترجیح می دهند! تمیز کردن کاغذ دیواری مشکل تر از دیوار رنگ شده است چون حساسیت و آسیب پذیری بیشتری دارد.
اما این بدان معنا نیست که تمیز کردن آن غیرممکن است. شما با کمک نکات و ترفندهای ارایه شده در این مطلب می توانید یاد بگیرید که چگونه کاغذ دیواری را به درستی و بدون هیچگونه آسیبی تمیز کنید. اولین قدم در تمیز کردن کاغذ دیواری ها، تشخیص جنس و نوع دقیق آن است. کاغذ دیواری انواع مختلفی دارد و روش تمیز کردن هر کدام بسته به جنس آن متفاوت است.
1- کاغذ دیواری وینیلی (یا با روکش وینیل)
اگر کاغذ دیواری شما روکش وینیل دارد، بسیار خوش شانس هستید! این نوع کاغذ دیواری به مراقبت کمتری نسبت به دیگر انواع کاغذ دیواری نیاز دارد و در برابر لکه های چربی و آب مقاومت خوبی دارد. کدر شدن این کاغذ دیواری ها مشکلی ایجاد نمی کند چون به راحتی می توان آنها را تمیز کرد.
توی این پک فوق العاده، تعمیرات و نگهداری منزل رو خودت انجام بده، همسرت و خونواده تو سربلند کن و کلی توی مخارج اضافی صرفه جویی کن!
روش تمیز کردن:
برای تمیز کردن کاغذ دیواری وینیلی، ابتدا گرد و غبار موجود روی کاغذ دیواری را با یک دستمال خشک تمیز کنید. سپس یک سطل را با آب گرم و چند قطره تمیز کننده چند منظوره (یا صابون) پر کنید. همچنین یک سطل دیگر را با آب تمیز و گرم پر کنید تا بتوانید اسفنج را بطور پی در پی در آن بشویید. اینکار از بجای ماندن کثیفی ها بر روی دیوار جلوگیری می کند.
یک پارچه نرم میکروفیبر (یا یک اسفنج نرم) را درون سطل حاوی محلول تمیزکننده فرو کنید و آن را به دیوار بکشید. (توجه: فراموش نکنید که اشباع بیش از حد کاغذ دیواری با آب باعث از بین رفتن چسب های نگهدارنده بخصوص در محل قرار گیری رول های کاغذی می شود که نتیجه ی آن، بلند شدن کاغذ از روی دیوار است). بنابراین اجازه ندهید که آب به پشت کاغذ دیواری نفوذ کند.
سپس به آرامی پارچه را از بالا به پایین بر روی کاغذ دیواری بکشید. همچنین می توانید از حرکات دایره ای برای انجام اینکار استفاده کنید. اگر اولین بار است که دیوارها را با یک محصول پاک کننده خاص تمیز می کنید، ابتدا اینکار را روی یک قسمت کوچک از کاغذ دیواری امتحان کنید و در صورت عدم بروز مشکل، برای تمیز کردن کل دیوار بکار ببرید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
توصیه می شود که پس از تمیز کردن کاغذ دیواری، آن را با آب تمیز بشویید تا از بجای ماندن لکه و کثیفی ها روی آن جلوگیری شود. برای انجام اینکار کافی است یک اسفنج مرطوب را روی مناطق شسته شده بکشید. پس از اتمام تمیز کاری، رادیاتورها را تا حداکثر درجه روشن کنید تا دیوارها خشک شوند. همچنین تمام دیوارها را به آرامی با یک حوله تمیز، خشک کنید. برای تمیز کردن کاغذ دیواری های وینیلی، از اسفنج های نرم استفاده کنید چون استفاده از وسایل ساینده یا دارای بافت خشن، صدمات جبران ناپذیری را به آن وارد می کند.
2- کاغذ دیواری های پارچه ای
کاغذ دیواری با روکش پارچه ای، دوام کمتری نسبت به کاغذ دیواری وینیلی دارد و در برابر لکه ها مقاومت کمتری دارد. اما خوشبختانه این نوع کاغذ دیواری اغلب با روکش اکریلیک یا وینیل پوشانده می شود، بنابراین می توان آنها را به راحتی شست. برای شست و شوی این نوع کاغذ دیواری می توانید از همان روشی که در بالا توضیح داده شد، استفاده کنید. مجددا توصیه می شود که قبل از بکار بردن هر روش برای تمام دیوار، ابتدا آن را روی یک قسمت کوچک آزمایش کنید تا از مناسب بودن آن اطمینان حاصل نمایید.
3- کاغذ دیواری ضد آب / قابل شستشو
کاغذ دیواری های ضد آب و قابل شستشو معمولاً از اکریلیک یا وینیل ساخته می شوند و به این ترتیب با استفاده از روش فوق (که برای کاغذ دیواری های وینیلی توضیح داده شد) به راحتی تمیز می شوند. توصیه می شود که به هیچ عنوان از پارچه های خشن یا محلول های تمیز کننده ساینده استفاده نکنید و ابتدا آنها را روی یک قسمت کوچک از خانه امتحان نمایید.
4- کاغذ دیواری های کاغذی، ابریشمی یا الیاف گیاهی
تمیز کردن کاغذ دیواری های کاغذی، ابریشمی یا الیاف گیاهی، کمی مشکل تر از گزینه های قبلی است. برخی از این کاغذ دیواری ها پوشش محافظی دارند که آنها را در برابر لکه ها و فرآیند شست و شو مقاوم تر می کند اما همگی آنها از این مزیت برخوردار نیستند. کاغذ و مواد طبیعی در اثر تماس با آب از بین می روند بنابراین هیچگاه آنها را با استفاده از آب (و روش گفته شده در بالا) تمیز نکنید.
بهترین کار برای تمیز کردن این نوع کاغذ دیواری ها این است که به محض ایجاد هر گونه لکه، آن را پاک کنید تا از تثبیت شدن آلودگی ها روی آن جلوگیری شود (برای اینکار تنها کافی ست که یک گوش پاک کن را به یک محلول تمیز کننده ملایم و رقیق آغشته کنید و به آرامی روی لکه ها بکشید). برای تمیز کردن قسمت های بزرگتر، استفاده از یک اسفنج تمیز کننده خشک گزینه خوبی است.
اسفنج تمیز کننده خشک برخلاف دیگر پارچه ها و اسفنج ها، به آب نیاز ندارد و می توان از آن با خیال راحت برای تمیز کردن مواد حساس به رطوبت، استفاده کرد (از این اسفنج ها علاوه بر کاغذ دیواری، می توان برای تمیز کردن آباژورهای ابریشمی، مبلمان، اسناد کاغذی و مواردی از این قبیل استفاده نمود).
بهترین روش برای گردگیری کاغذ دیواری چیست؟
گردگیری کردن منظم کاغذ دیواری ها برای تمیز نگه داشتن آنها و افزایش فواصل شست و شو بسیار مهم است. خوشبختانه غبارروبی دیوارها بسیار آسان تر از شستن آنها است. از این روش گردگیری می توانید برای انواع کاغذ دیواری استفاده کنید:
آسانترین و کارآمدترین روش غبارگیری، استفاده از جاروبرقی است. به آرامی با حرکات کوتاه و ملایم از سمت بالا به پایین، کاغذ دیواری ها را جاروبرقی بکشید. برای کاغذ دیواری های برجسته و دارای برآمدگی، احتیاط کنید و از شانه ی جاروبرقی استفاده کنید.
به غیر از جاروبرقی می توانید یک پارچه ی میکروفایبر (یا یک پارچه ی سفید و تمیز) را روی سر یک جاروی دسته بلند بکشید و کاغذ دیواری را از چپ به راست و از بالا به پایین تمیز کنید. علاوه بر این می توانید از یک پارچه و یا یک برس خشک و تمیز میکروفایبر استفاده کنید و دیوارها را از چپ به راست گردگیری کنید. برای اینکار از بالا شروع کنید و به سمت پایین حرکت کنید. اگر دیوارها گرد و غبار زیادی دارند، بهتر است هر از چند گاهی پارچه ها را تعویض کنید تا از کثیف شدن دیوارها جلوگیری شود.
چند نکته ی مهم برای تمیز کردن کاغذ دیواری
- برای جلوگیری از ایجاد لکه و خط های کثیف روی دیوار، از حرکات دایره ای و آرام برای کشیدن پارچه یا اسفنج روی کاغذ دیواری استفاده کنید.
- هیچگاه بدون توجه به نوع کاغذ دیواری، عمل شست و شو را انجام ندهید و از وسایل ساینده یا خشن استفاده نکنید.
- از اسفنج پاک کن جادویی برای تمیز کردن کاغذ دیواری استفاده نکنید (حتی اگر کاغذ دیواری بد رنگ شده باشد). این اسفنج ها، بافت خشنی دارد و می توانند صدمات جبران ناپذیری ایجاد کنند.
- همیشه سعی کنید روش مورد نظر را ابتدا روی یک قسمت کوچک از کاغذ دیواری امتحان کنید و در صورت عدم بروز مشکل، آن را برای تمام دیوارها بکار ببرید.
- هرگز کاغذ دیواری را بخصوص در محل قرار گیری رول ها، با آب اشباع نکنید چون اینکار باعث بلند شدن کاغذها می شود.
- از استفاده از هرگونه محصول تمیز کننده و خشن، به ویژه محصولات دارای سفید کننده، اجتناب کنید.
همانطور که مشاهده کردید، تمیز کردن کاغذ دیواری بسته به نوع و جنس آن متفاوت است. بنابراین قبل از اینکه شروع به تمیز کردن کاغذ دیواری کنید، ابتدا باید جنس آن را مشخص کنید و بر این اساس روش مناسب را انتخاب کنید. برای تمیز نگه داشتن کاغذ دیواری ها، آنها را بطور منظم گردگیری و لکه گیری کنید تا از تثبیت آلودگی ها جلوگیری شود و جلا و زیبایی خود را به مرور زمان از دست ندهد.