آموزش نکات روابط زناشویی موفق

چه عواملی باعث طلاق میشوند؟ 17 دلیل اصلی در ایران

چرب زبان

امروزه ازدواج های زیادی به طلاق منجر میشوند به گونه ای که این آمار در ایران یک طلاق به ازای هر 3 ازدواج است. زمانی که دو فرد با فرهنگ، شخصیت و سبک زندگی متفاوت با یکدیگر ازدواج میکنند مشکلاتی ایجاد میشود. مدیریت این تفاوت ها و جهت دهی آن نیازمند مهارتی است که باید به آن توجه کرد. اما گاهی این دلایل به تنهایی منجر به طلاق نمیشوند. در این مقاله سعی داریم تا همه عوامل مربوط به طلاق را بررسی کنیم و در نهایت راهکارهایی برای پیشگیری از طلاق ارائه خواهیم داد.

طلاق

طلاق از واژه طَلَق می آید و به معنای رها شدن و خلاص شدن است و در اصطلاح وقتی دو زوج نمی توانند به زندگی با هم ادامه دهند و از هم جدا می شوند را طلاق گویند. اما از نظر حقوقی طلاق به معنای انحلال ازدواج دائم با شرایط خاص از جانب مرد یا نماینده قانونی او است از این‌رو این نوع جدایی تنها مخصوص ازدواج دائم است.

در ایران آمار طلاق به وضعیت هشدار رسیده است (منبع) و عوامل مختلفی در آن دخیل هستند (منبع1 منبع2)

 


تعمیرات و نگهداری

توی این پک فوق العاده، تعمیرات و نگهداری منزل رو خودت انجام بده، همسرت و خونواده تو سربلند کن و کلی توی مخارج اضافی صرفه جویی کن!


 

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، براساس گزارش سالنامه آمارهای جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور، از کل طلاق‌های ثبت شده در سال ۱۳۹۸ در مجموع ۱۷۴ هزارو ۸۳۱ طلاق در کشور داشته‌ایم که از این میزان ۱۶۲ هزار و ۹۰۷ ازدواج در بخش شهری و ۱۱ هزار و ۹۲۴ ازدواج در بخش روستایی بوده و این درحالی است که در سال ۱۳۹۷ در مجموع ۱۷۶ هزار و ۹۲۲ طلاق در کشور به ثبت رسیده و از این میزان ۱۶۵ هزار و ۳۹۳ طلاق در بخش شهری و ۱۱ هزار و ۵۲۹ طلاق در بخش روستایی بوده است.

word image 1

عوامل موثر بر طلاق

1- خیانت

خیانت زوجین یکی از عوامل اصلی طلاق است. ازدواج به تنهایی موجب ایجاد تعهد نمیشود. تربیت خانوادگی، مسائل عاطفی و یا حتی مسائل جنسی زمینه خیانت را به وجود می آورد. خیانت اعتماد بین زوجین را از بین برده و این احساس سرخوردگی و طردشدگی موجب ا هم پاشیدن ازدواج و در نهایت منجر به طلاق خواهد شد. پیامدهای خیانت بر زوجین و بر فرزندان

2- مسائل جنسی

ناسازگاری جنسی گاهی خود عامل اصلی طلاق است و گاهی به‌صورت غیر مستقیم سبب طلاق می‌شود. اغلب زوج‌هایی که فرکانس رابطه‌ی جنسی‌شان با هم متفاوت است با مشکل روبه‌رو می‌شوند. در این حالت یکی از طرفین احساس می‌کند که تحت فشار قرار دارد در حالی‌که طرف دیگر احساس می‌کند مورد بی‌اعتنایی قرار گرفته است. احساس سرخوردگی در رابطه جنسی بار روانی زیادی به دنبال خواهد داشت از این رو میتواند یکی از عوامل اصلی طلاق باشد. چگونه زندگی جنسی خود را در طول ازدواج سالم نگه داریم؟

3- بیماری های روحی_ روانی

براساس آمارها، طلاق در بین زوجینی که یکی از طرفین با مشکلات روحی همچون افسردگی، وسواس و یا اختلال دو قطبی دست و پنجه نرم میکند بسیار زیاد است. این افراد با نشان دادن رفتارهای غیرعادی، اعمال خشونت بار و گاهی برخوردهای فیزیکی زمینه طلاق را به وجود خواهد آورد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

4- تفاوت های فرهنگی

تفاوت در سبک زندگی، باورها و اعتقادات منجر به بروز اختلافات میشود. به طور کلی همسرانی که اشتراکات دینی یکسانی دارند نسبت به زوج‌هایی که عقاید مذهبی متفاوت دارند، بیشتر در کنار هم می‌مانند.

5- مسائل مالی

فقر یکی از شاخص‌هایی است که بیشتر از هر دلیل دیگری خطر طلاق را افزایش می‌دهد. بین مادیات و شادی رابطه‌ی مستقیم وجود دارد. زن و شوهرهایی که مدام روی این موضوع تمرکز دارند که چه چیز بخرند و برای خرید چه چیزهایی باید صبر کنند، نسبت به کسانی که مشکلات مالی چندانی ندارند کمتر احساس شادی می‌کنند. مسائل مالی را در ازدواج چگونه مدیریت کنیم؟

6- آموزش های قبل از ازدواج

شرکت در مشاوره‌های قبل از ازدواج می‌تواند به‌طور قابل توجهی در کاهش آمار طلاق مؤثر باشد. دانستن این موضوع که زندگی با یکشخص متفاوت ممکن است موجب بروز اختلافات وتنش هایی شود افراد را به سمت آگاهی و میدهد. لازم است تا قبل از ازدواج این آموزش ها به افراد داده شود ومهارت های زندگی گام مهمی برای قبل از ازدواج شود. آیا من باید با فلانی ازدواج کنم؟ 20 سوالی که باید از خود بپرسید

7- از بین رفتن صمیمت بین زوجین

طلاق رسمی با طلاق عاطفی رخ میدهد. زمانی که صمیمت و رابطه سالم زوجین تهدید شود ازدواج به سمت طلاق پیش خواهد رفت. قهر، بحث و تنش های طولانی عامل ا بن رفتن صمیمت بین زوجین میشود. از سوی دیگر درمیان نگذاشتن مشکلات نیز ممکن است صمیمت را از بین برده و رابطه به سمت متلاشی شدن پیش رود. 13 روش ایجاد تنوع در رابطه عاشقانه [راهکارهای عملی]

8- ازدواج در سن پایین و یا اختلاف سنی بالا

ازدواج به معنی تعهد و مئولیت در قبال فرد دیگر است. این مسئولیت ها نیازمند بلوغ فکری و عقلی است.تازدواج در سنی که افراد به طورکامل به بلوغ نرسیده اند منجر به شکست خواهد شد. از سوی دیگر ازدواج با اختلاف سنی بالا و زوجینی که متعلق به دو نسل است منجر به طلاق خواهد شد. بهترین اختلاف سنی از دو سال تا 7 سال است. حداکثر اختلاف سنی در ازدواج چقدر است

9- نداشتن استقلال فکری

دخالت اطرافیان و خانواده های دو طرف یکی از دلایل اصلی طلاق بین زوجین است. زمانی که زن ومردی تصمیم به ازدواج مگیرند لازم است تا به استقلال فکری نیز برسند تا بتوانند سکان زندگی مشترک را به دست بگیرند.

10- اختلاف نظر در تربیت فرزندان

بسیاری از پدر و مادرها بر سر اینکه چه کسی باید تربیت و پرورش کودکان را به عهده بگیرد اختلاف نظر پیدا می‌کنند. بهتر است افراد پیش از ازدواج در مورد انتظارات‌شان در رابطه با تربیت کودکان به‌طور کامل با هم صحبت کنند؛ در غیر این‌صورت به احتمال زیاد زندگی مشترک‌شان به طلاق منجر خواهد شد.

دلایل روانشناسی طلاق که از نظر علمی ثابت شده اند

11-گم کردن خود واقعیتان در ازدواج

وابستگی در هیچ نوع رابطه ای خوب نیست؛ مخصوصاً در ازدواج.

زمانی که دو نفر به یکدیگر وابستگی شدید دارند، از لحاظ فردی دچار آسیب می شوند. بنابراین احتمال شکست آن ها در زندگی مشترک نیز افزایش پیدا می کند

طبق مطالعات انجام شده، وابستگی یک نوع الگوی مخرب است که در جریان زندگی رخ می دهد و می تواند در هر رابطه یافت شود.

حتما بخوانید: دانلود رایگان 4 تا از بهترین و جدیدترین کتاب های زناشویی که باید بخوانید

وابستگی زمانی اتفاق می‌ افتد که دو نفر، رابطه بسیار نزدیکی را با هم احساس می‌ کنند و “به نوعی به یکدیگر محتاج هستند و فرد دیگر ناجی می باشد.”

ازدواج نباید به شخصیت مستقل شما پایان دهد. باید این موضوع را در نظر داشته باشید که شما دو شخصیت جداگانه هستید که قرار است در کنار یکدیگر زندگی بسازید و مکمل هم باشید .

بسیاری از افراد این موضوع را اشتباه می‌ گیرند.

زوج ها طلاق می گیرند، زیرا در ازدواج کردن، به دنبال خودشان نمی گردند.

در نتیجه احساس بدبختی و بیچارگی می کنند . آن ها دیگر روی ارتقای شخصی خود کار نمی کنند و احساس می‌ کنند که دیگر هیچ هدفی برای زندگی ندارند.

12-ناسازگاری شدید

بسیاری از متخصصان باور دارند که موفقیت هر رابطه یا ازدواج به یک چیز وابسته است:

تصمیم بی ‌رحمانه برای انتخاب یکدیگر و انجام این کار به صورت روزانه . بدون در نظر گرفتن تفاوت ها و سختی های زندگی.

بزرگترین مشکل انسان ها این است که با یکدیگر ازدواج می‌ کنند و توقع دارند که طرف مقابل عالی باشد . زمانی که این گونه فکر کنید، همیشه ناامید می‌ شوید اما زمانی که با شخصی ازدواج کنید و قبول کنید که او هم مانند شما یک انسان با فراز و فرود های شخصیتی و محاسن و معایب است، پس تمایل بیشتری برای صلح و آشتی پیدا می کنید .

اما یک محدودیت برای این قانون وجود دارد.

word image 439

گاهی اوقات با شخصی خوب تا نمی کنید، پس ناسازگاری های شدید ممکن است که عاملی برای شکست در ازدواج شما باشد، اشتباهات انجام می شوند، افراد صدمه می بینند، همه حرف‌ ها گفته می‌ شود و در نتیجه یک محیط سمی به وجود می‌ آید که کاملاً ناسالم است و بهترین راه پیش رو طلاق می باشد.

در این مثال زوج ها نیاز دارند که یک خطی بین حفظ ازدواج و حفظ خودشان بکشند و بین این دو، یکی را انتخاب کنند و دیگر یکدیگر را نداشته باشند.

13- کمبود و نبود تعهد

مطالعات نشان می دهد که یکی از اصلی ترین عوامل طلاق، کمبود تعهد است اما این روزها که روابط بسیار گسترش پیدا کرده اند، تعهد چه معنی دارد ؟

زمانی که همه چیز خوب و راحت است، می‌ توان به راحتی جمله “من به زندگی ام تعهد دارم را به کار برد” اما زوج ها نیاز دارند که این موضوع را بفهمند که تعهد عمیق تر از این حرف هاست. تعهد یعنی برداشتن قدم های فعال برای پیش بردن یک ازدواج .

حتما بخوانید: 26 نکته مهم برای جذب مردان توسط همسر (رابطه های پایدار و طولانی)

تعهد انجام دادن کاری است که به بهبود ازدواج شما کمک می‌ کند. بنابراین کمبود تعهد اقدامی است که نه تنها شریک زندگی شما را آزار می‌ دهد، بلکه موجب مشکلات در ازدواج خواهد شد‌.

هیچ کس نمی خواهد با شخصی زندگی کند که برایش تلاش نمی کند. ازدواج در مورد زندگی دو نفر است که با یکدیگر زندگی می کنند، نه فقط برای خودشان.

14- اعتیاد

اعتیاد می‌ تواند مشکلات زیادی را در روابط ایجاد کند؛ مخصوصاً بعد از ازدواج. هم اکنون 24 میلیون فرد ازدواج کردند که مبتلا به اعتیاد هستند.

زمانی که یک شخص از هر نوع اعتیادی رنج می برد _ فرقی ندارد که این اعتیاد به مواد مخدر، دارو، شرط ‌بندی، الکل و … باشد _ این موضوع روی نزدیک ترین فرد زندگی او یعنی همسرش تاثیر بسیار زیادی خواهد گذاشت.

15- خشونت و تجاوز

خشونت و تجاوز در ازدواج شایع است و روابط را دچار مشکل می کند. در حقیقت از هر 3 خانم ، یک نفر و از هر چهار مرد یک نفر، نوعی از خشونت فیزیکی توسط همسرش را تجربه می کند.

اما منظور ما از تجاوز چیست ؟ تجاوز می تواند همان خشونت جسمی باشد اما چیزی فراتر از آن محسوب می شود. تجاوز خانگی یک الگوی جسمی ، کلامی یا روانی است که تاثیر منفی روی همسر می گذارد. تجاوز، تلاش برای کنترل یا آسیب به جسم شخص مقابل را نشان می دهد.

حتما بخوانید: چطور ازدواج موفق داشته باشیم؟ (جدید ترین تحقیقات روانشناسی دنیا)

متاسفانه بسیاری از قربانی های تجاوز خانگی ، توانایی ترک این ازدواج را ندارند، زیرا احساس وابستگی و آسیب دیدگی وارد شده به آن ها ترس و وحشت را در آن ها به وجود می‌ آورد‌.

در چنین شرایطی بهترین راه این است که این افراد سریعاً از یک فرد مشاور و متخصص کمک بگیرند. اولین مرحله برای طلاق ، ترک کردن است و همه چیز زمانی بهتر می شود که افراد احساس امنیت کنند.

16- دوری از یکدیگر

ازدواج مانند یک گیاه است. نیاز به مراقبت و عشق و رسیدگی مداوم دارد. اگر این موضوع نادیده گرفته شود ، گیاه پژمرده شده و از بین می رود. بسیاری از زوج ها فکر می کنند که ازدواج چیزی است که باید همزمان با آن حرکت کنید. یعنی چیزی که نیاز به مراقبت ندارد. اما ازدواج یک نوع کار است.

اصلا منظور ما این نیست که هر روز خودتان را مجبور به انجام اقداماتی کنید اما نیاز دارید که مراحلی را در زندگی به کار بگیرید و با شریک زندگی خود ارتباط بهتری برقرار کنید و از این رابطه مراقبت کنید.

حتما بخوانید: 6 علت اصلی بی میلی مردان در رابطه زناشویی چیست؟

“اگر یک زوج از رابطه خود مراقبت نکنند ، زندگی آن ها کسل کننده می شود و هر کدام از آن ها از یکدیگر دور می شوند. این اتفاق نشان می دهد که در بسیاری از موارد طلاق هرگز رفتار بدی نیست و به همین دلیل به همین راحتی رابطه از هم می‌ پاشد . “

برای بعضی از زوج ها این فاصله به جایی می‌ رسد که آن ها هیچ نیازی برای تلاش احساس نمی کنند، زیرا هیچ دلیلی برای جنگیدن و ادامه زندگی ندارند .

17- ناتوانی در حل و فصل مخالفت ها

کشمکش در هر رابطه ای طبیعی است. ازدواج نیز از دو فرد متفاوت تشکیل شده و فقط بر اساس ذهن یک نفر پیش نمی رود. زوج ها در مورد چیزهای مختلف با یکدیگر بحث می کنند. از مشکلات جزئی تا مشکلات بسیار بزرگ اما چیزی که یک ازدواج موفق را از ازدواج ناموفق تمییز می دهد ، توانایی برآمدن از پس مخالفت‌ ها با یک رفتار بالغانه و سالم است.

زوج ها نیاز دارند که به خودشان یاداوری کنند که هر دوی آن ها مسئول مشکلات هستند و نباید مقابل یکدیگر بایستند؛ و گرنه این پیچیدگی ها بیشتر و بیشتر خواهد شد.

7 روش پیشگیری از طلاق (اینفوگرافی)
7 روش پیشگیری از طلاق (اینفوگرافی)

حرف آخر

قبل از تصمیم به ازدواج به همه مواردی که در بالا اشاره کردیم خوب فکر کنید، این سوال را از خود بپرسید به اندازه کافی به بلوغ فکری و استقلال رسیده اید. از سوی دیگر اگر زندگی مشترکتان در معرض خطر است، سعی کنید ریشه آن را پیدا کنید، از یک مشاور خانواده کمک بخواهید و به دنبال راه حل باشید. طلاق آسیب های زیادی به شما و فرزندتان خواهد زد.

7 تا از مشکلات زناشویی اوایل ازدواج که همه زوجین تجربه می کنند

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا