تقویت هوش، حافظه و خلاقیت

تکنیک های حل مسئله (و 7 مرحله عملی حل مساله)

gold

همه ما زمانی که با یک مشکل مواجه می شویم ، شرایط برایمان در وهله اول طاقت فرسا به نظر می رسد. این ترس ممکن است در وهله عمل شما را به هم بریزد و از خودتان بپرسید اگر نتوانم خودم مشکل را حل کنم چه اتفاقی می افتد؟ نگران نباشید ! ما به شما کمک می کنیم. در این قسمت از سایت تکنیک های تاثیر گذار حل مسئله را به شما معرفی می‌کنیم که می‌ تواند از راه خلاقانه‌ ای به شما کمک کند . بنابراین می توانید مشکلات را به سرعت و با نتیجه و به آسانی حل کنید.

حل مسئله به چه معناست؟

حل مسئله می‌ تواند تعریف مشکل یا مسئله، ” تعیین علت مشکل، تشخیص اولویت بندی و انتخاب جایگزین ها برای یک راه‌ حل و اجرای یک راه حل نهایی باشد .”

همیشه با مشکلاتی در زندگی خود روبرو هستیم که ممکن است برای جان ما خطرناک باشد. توانایی در حل مشکلات به صورت موثر و سریع به ما کمک می‌ کند که میزان موفقیت خود را در محل کار و در زندگی شخصی تعیین کنیم. تکنیک های خاص مربوط به حل مسئله به ما کمک می‌ کند که این کار را انجام دهیم.

 


تقویت حافظه

توی این پک فوق العاده،تقویت حافظه رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! ترفندهایی که بهت کمک می کنن مغزت رو کامل در اختیار داشته باشی!


 

تعریف حل مساله
تعریف حل مساله

انواع روش های حل مسئله

1-از مقایسه برای پیدا کردن راه حل استفاده کنید

در صورتی که اطلاعات از یک منبع خاص به دست شما می رسد، می توانید از این روش برای برطرف کردن مشکلات استفاده کنید. اگر در مورد تفکر انتقادی و تکنیک های حل مسئله اطلاع داشته باشید، این روش به عنوان یک ترفند برای شروع کار عمل می کند. مثلا در مورد رادیوتراپی ممکن است پزشک تومور سرطانی را در بیمار تشخیص دهد که نمی تواند مستقیماً آن را جراحی کند. سپس از اشعه هایی برای تخریب تومور استفاده می‌ کند اما مشکل اینجاست که ممکن است این اشعه‌ ها بافت سالم را هم تخریب کنند. در چنین موردی استفاده از روش مقایسه ای یعنی نگاه کردن به داستان کلی برای پیدا کردن یک راه حل مناسب است.

شاید به نظر شما نامربوط باشد اما ماموریت شما با یک ماموریت جنگی دقیقاً برابر است. یک ژنرال مهاجم باید سنگر پادشاه را تسخیر کند اما باید مراقب باشد و از زمین های مین گذاری شده دوری کند که ممکن است در هر جایی در مسیر او قرار گرفته باشد. سپس نیرو های کوچکی از سربازان را در مسیرهای مختلف می‌ فرستد. بنابراین ارتش او می توانند همزمان در سنگر ها به یکدیگر بپیوندند و یک نیروی کامل را تشکیل دهند. این راه حل در این داستان می‌ تواند روشی باشد که پزشک برای درمان تومور از آن استفاده می کند.

2- روش Rubber duck

این روش زمانی کاربردی است که بتوانید به راحتی این مشکل را از طریق این متد توضیح دهید یا هر مسئله دیگری را. نکته این است که قبل از این که شخص دیگری وارد مسئله یا مشکل شما شود  شما از قبل در مورد این مسئله خوب فکر کرده باشید.

3- تفکر جانبی

این روش زمانی کاربرد دارد که قوانین اجرایی نادیده گرفته می شود و باید کمی فراتر از ماجرا فکر کنید. این دیدگاه خلاقانه و غیر مستقیم است. ممکن است در وهله اول خیلی مشهود نباشد اما این فکر خلاقانه بدون دنبال کردن قوانین خاص، شما را قادر می سازد که یک راه حل خوب پیدا کنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

4- آزمون و خطا

درباره حل مسئله، روش آزمون و خطا می تواند یک روش مناسب برای امتحان کردن باشد. می توانید به این روش ادامه دهید و همه ی گزینه های ممکن را امتحان کنید. این روش بر اساس تکرار است تا بتوانید به موفقیت برسید.

برای تقویت مغز خود این 100 کار را انجام دهید

تکنیک هایی برای کمک کردن به شما در فرایند حل مسئله

1-نفس بکشید.

ممکن است احساس کنید که کلاً ذهن تان کار نمی کند. تنفس تاثیر مثبتی روی فرایند حل مسئله دارد. اگر یک لحظه به خودتان اجازه دهید و نفس بکشید و روی تنفس خود تمرکز کنید، می ‌توانید عصب های خود را آرام کنید و اجازه دهید که مغز شما در بهترین حالت به دنبال یک راه حل در آرامش بگردد که می تواند موثر هم واقع شود.

2- تا جایی که می توانید سوال طرح کنید

این اقدام برای مرحله قبل از حل مسئله بسیار مهم است و باعث می شود که خودتان را تنظیم کنید و آماده کار باشید‌ . قبل از اینکه وارد کار شوید ، سوالات مختلف را از خودتان بپرسید . هر چه قدر تعداد سوال ها بیشتر باشد، بهتر است. هر سوال می تواند اطلاعات صحیح برای بهترین انتخاب در مورد راه حل به شما بدهد.

3- خیال پردازی را از ارزیابی جدا کنید

مجبور نیستید که روی اولویت بندی ایده هایی که مدام به ذهن شما هجوم می‌ آورند متمرکز شوید. این بخش یعنی یک نوع انباشت یا هجمه ذهنی که حتما باید هر ایده ای روی ذهنتان را روی برگه بنویسید.

4- قضاوت کردن را کنار بگذارید

اجازه دهید ایده های شما خودشان را نشان دهند . اصلا نیاز نیست که خودتان را متوقف کنید و به خودتان بگویید: خوب این ایده خیلی احمقانه است. این قضاوت کردن در مورد خودتان باعث متوقف شدن فرآیند خلاقانه با سرعت بالا می شود. اجازه دهید این جریان به خوبی ادامه داشته باشد. می توانید بعدا تصمیم بگیرید که کدام ایده‌ ها ارزشمند هستند و کدام ایده ها نیستند.

5- برای شروع دوباره کار، مشکلات خود را به عنوان یک سوال مطرح کنید

دوباره برای شروع کار، مشکلات را با سوالاتی با پایان باز چارچوب بندی کنید. این روش به شما کمک می کند که ایده ها راحت تر داخل سرتان جریان پیدا کند.

word image 438

تندخوانی چیست؟ آموزش 3 متد اصلی تندخوانی

مراحل عملی برای حل مسئله

1- اول به صورت واضح و مشخص تعیین کنید که مسئله و مشکل چیست

مشکل و مسئله را به سادگی و به صورت واضح شناسایی کنید که اثر خوبی روی فرایند حل مسئله دارد. به یاد داشته باشید که ممکن است هر کسی از دیدگاه خودشان به مسئله نگاه کنند و آن را به گونه‌ ای متفاوت تعریف کنند.

2- انگیزه های مربوط به افراد دیگر را در نظر بگیرید

روی تمام افراد کلیدی که تحت تاثیر این مشکل هستند ، تمام عوامل را واضح و مشخص تعیین کنید و به دنبال یک راه حل روشن باشید.

3- مشخص کنید که چه راه حل هایی در دسترس است

تمام راه حل های ممکن که می توانید برای این مشکل و مسئله در نظر بگیرید را روی یک کاغذ بنویسید. هر چقدر تعداد راه حل ها بیشتر باشد ، کار شما راحت تر است . خب، در این قسمت باید کمی هم خلاقیت خود را به کار بیندازید.

4- گزینه ها را ارزیابی کنید

در زیر هر گزینه تمام قسمت ها را برای انتخاب گزینه مورد نظر انتخاب کنید.

چطور سریعتر و بهتر یاد بگیریم؟

5- یک راه حل انتخاب کنید

گزینه ای را انتخاب می کنید که فکر می کنید بهترین حالت برای شما است. آیا می توانید بعضی از این گزینه‌ ها را با یکدیگر ترکیب کنید؟ آیا گزینه ‌های دیگری هم وجود دارد که فکر می‌کنید برای برطرف کردن مشکل شما به طور مساوی عمل می کنند؟ آیا گزینه ای هست که هنوز باقی مانده باشد؟

6- مدرک تهیه کنید

ممکن است بهترین راه حل ها به ذهن تان برسد اما این راه حل های زیاد در ذهنتان چرخ بزنند و بعضی از آن ها را از دست بدهید یا بعضی دیگر را با یکی دیگر اشتباه بگیرید . فرقی ندارد که فکر و حافظه شما چقدر عالی عمل کند، در هر صورت بسیار مهم است که تمام این راه حل ها را به صورت واضح و با جزئیات خاص یادداشت کنید.

7- دست به عمل بزنید و پیگیری کنید

اکنون که راه‌ حل مشکل خود را پیدا کردید، یک اقدام انجام دهید و سعی کنید که آن را به انجام برسانید. چیزی که انتخاب کرده اید را اجرا کنید و سپس چیزهایی را که تنظیم کرده‌ اید ، دنبال کنید.

تکنیک های تصمیم گیری (31 تکنیک اصلی)

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا