مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

ارگونومی کار با کامپیوتر (روش صحیح نشستن پای کامپیوتر)

چرب زبان

مطلب امروزمان را به این خاطر انتخاب کرده ایم چون روز به روز گردن درد و کمردرد بین افراد مختلف و به ویژه کسانی که مشاغل پشت میز نشینی دارند بیشتر می شود. این مساله اخیرا بین افرادی که وقت زیادی را صرف کار با گوشی، تبلت و رایانه آموزش پایتون و همچنین آموزش برنامه نویسی می کنند هم رواج پیدا کرده است.

Computer Posture

این صحنه برایتان آشنا نیست؟

حالا این سوال پیش می آید که منظورمان از ارگونومی کار با کامپیوتر چیست؟ خب، این صحنه را تصور کنید. شما پشت میزتان نشسته اید و به مانیتور روبرویتان نگاه می کنید. بعد عضلاتتان را شل می کنید و اجازه می دهید قسمت تحتانی کمرتان به پایین برود. شانه هایتان خم می شوند و به سمت جلو می روند. چانه تان هم به جلو و نزدیک مانیتور کشیده می شود. تا حالا این کار را انجام داده اید؟

حتما بخوانید: آموزش ارگونومی نشستن و برای افراد مبتلا به کمردرد و پیشگیری از آن

وقتی پشت کامپیوتر می نشینیم، بدن ما ناخودآگاه به سمت بد نشستن ترغیب می شود. این اتفاق طبیعی است؛ چون عضلاتمان دوست دارند در حالت راحتی قرار بگیرند و خودمان هم تمایل داریم در وضعیتی قرار بگیریم که چشممان نزدیک به صفحه نمایش باشد. اما این را بدانید که اگر به همین روند ادامه بدهید و نحوه نشستن تان پشت کامپیوتر را تغییر ندهید مشکلات بالقوه ای برای گردن و کمرتان ایجاد می شود.

همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، نحوه نشستن شما پشت کامپیوتر در درمان درد و جلوگیری از کمردرد ناشی از نشستن اهمیت زیادی دارد. کمردرد و گردن درد جزو بیماری های شایعی هستند که فیزیوتراپ ها با آن سر و کار دارند و اکثر آنها هم به کار با کامپیوتر مربوط می شوند. معمولا وقتی فیزیوتراپ وضعیت کسانی که از این مشکلات رنج می برند را بررسی می کند خیلی زود به این نتیجه می رسد که کمردرد یا گردن درد بیمار با نحوه نشستن او ارتباط دارد.

کاربردی: آموزش صحیح نحوه دویدن: 5 حالت بدنی مهم که باید حفظ کنید

بنابراین برای جلوگیری از وقوع این مشکل باید موقع نشستن بدنتان را در “وضعیت فعال” نگه دارید. وضعیت فعال یعنی یادگیری حالت درست نشستن و حفظ این حالت به طور فعال و آگاهانه است. اگر می خواهید موقع کار با کامپیوتر و یا پشت میز نشستن از بروز کمردرد جلوگیری کنید توصیه می کنیم مراحل زیر را دنبال نمایید:

1- آگاهی از وضعیت نشستن: از نوع نشستنان آگاهی پیدا کنید و بدانید که نحوه صحیح نشستن چگونه است.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

2- موقع نشستن حالت فعال خود را حفظ کنید: به صورت موثر و فعالانه بنشینید و چک کنید که بدنتان در حالت درستی قرار گرفته باشد. یادآورها و محرک هایی تنظیم کنید که به شما کمک کنند وقتی در وضعیت بدی قرار گرفتید با توجه به آنها متوجه حالت غلط نشستنان بشوید.

3- محل کارتان را به درستی تنظیم کنید: میز کارتان را به صورت ارگونومیک تنظیم کنید؛ یعنی به گونه ای که موقعیت صندلی، میز و یارانه شما در شرایط درستی قرار بگیرند و از حالت درست نشستن شما حمایت کنند.

4- چند تمرین خوب برای درست نشستن یاد بگیرید: برای تقویت عضلات پشتی که از ستون فقرات حمایت می کنند می توانند تمرین ها و حرکاتی را در نظر بگیرید. این کار به شما کمک می کند تا به جایی برسید که دیگر نیازی به یادآورهایتان برای درست نشستن نداشته باشید. به این ترتیب شما دیگر به طور طبیعی و ناخودآگاه درست می نشینید!

Correct Computer Posture Example

حتما بخوانید: زنان و مردان بیشتر جذب چه نوع چهره ای می شوند؟

باید به این نحو بنشینید

در ادامه یک چک لیست مفید برای درست نشستن هنگام کار با کامپیوتر در اختیارتان می گذاریم:

1- قسمت بالایی صفحه نمایش کامپیوتر باید موقع نشستن هم سطح و در موازات با چشم هایتان باشد.

2- پاها و زانوهایتان باید از لگن فاصله داشته باشند و رو به جلو باشند. در حالت درست ران های شما باید کمی پایین تر از باسنتان قرار بگیرند.

3- استخوان دنبالچه باید به سمت بالا قرار بگیرد.

4- تیغه شانه باید کمی به سمت پایین و در طول گردن نگه داشته شود.

5- سر شما باید مستقیما بالای شانه هایتان قرار بگیرد. تصور کنید یک بادکنک هلیومی سرتان را به سمت بالا می برد و اجازه خم شدن به آن نمی دهد.

این حالت درستی بود که موقع کار کردن با کامپیوتر باید داشته باشید. علاوه بر این حتما باید مطمئن شوید که میز، صندلی و رایانه تان به صورت ارگونومیک برای حمایت از این وضعیت طراحی شده اند.

حفظ “وضعیت فعال” هنگام نشستن

اینکه حتی بعد از چند بار تلاش کردن باز هم وضعیت درستتان را از دست بدهید چیز عجیبی نیست و معمولا هم اتفاق می افتد. ممکن است تمرکزتان روی نحوه درست نشستن را از دست بدهید و به حالت خلسه نادرستی بروید. با اینکه ممکن است چندین و چند بار از وضعیت صحیح و اصولی خارج شوید ولی خیلی مهم است که برای مدت طولانی این حالت بیرون نروید. سعی کنید اغلب اوقات وضعیتتان را به خودتان یادآوری و آن را تصحیح کنید (استفاه از محرک ها و یادآورها در این زمینه خیلی مفید خواهد بود). یادتان باشد که بد نشستن باعث آسیب دیدگی تان می شود.

حتما بخوانید: 3 تا از بدترین تاثیرات منفی طولانی مدت اینترنت بر سلامت انسان

ما از شما انتظار نداریم که از این به بعد همیشه و در تمام مدت درست بنشینید؛ بلکه می خواهیم از نحوه درست و صحیح نشستن آگاه باشید و به سمت انجام آن حرکت کنید. هر دقیقه درست نشستن شما را به سمت اینکه به طور طبیعی و ناخودآگاه درست و صحیح بنشینید پیش می برد. این کار قدمی اساسی در مدیریت طولانی مدت نحوه نشستن و جلوگیری از بروز مشکلات گردن و کمر ناشی ازکار با کامپیوتر است.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا