مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

3 تا از بدترین تاثیرات منفی طولانی مدت اینترنت بر سلامت انسان

چرب زبان

مطالعات جدید نشان می‌ دهد که اینترنت روی مغز و ادراک ما تاثیر می گذارد؛ مخصوصاً زمانی که صحبت از ظرفیت‌ های توجهی یا تمرکز، فرآیند حافظه و تعاملات اجتماعی به میان می آید.

یکی از محققان معتبر در این زمینه به نام جوزف فیرت که دارای مدرک phD است، در کشور استرالیا این گونه اعلام کرده است که ” هم اکنون یک زمان مهم و حیاتی برای شروع کشفیات مهم در مورد رابطه بین استفاده از اینترنت و سلامت مغز است زیرا استفاده از آن به سرعت در حال افزایش در کل جوامع می باشد .”

حتما بخوانید: 44 مهارت که هر زن و مردی باید بلد باشند

او همچنین گفت که : “هم اکنون همه ما در حال مطالعه چگونگی جنبه های مختلف سبک زندگی مثل فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی خواب و غیره و تاثیر آن ها روی عملکرد مغز و سلامت ذهن هستیم . جایی که استفاده از اینترنت و آنلاین بودن، یکی از همین اقدامات مهم در سبک زندگی جدید است اما می‌ تواند روی ذهن ما و عملکردش تاثیر گذار باشد و حتی مسیر مغزی بعضی از افراد جوان را نیز تغییر دهد.

جمع آوری شواهد اخیر از علم روانشناسی، نورولوژی و عصب شناسی این چنین نشان می‌ دهد که این مطالعات باعث شده است تا مدل هایی ایجاد شوند که بتوانند تاثیر اینترنت بر روی تغییر فهم و ادراک را نشان دهند. آن ها مشخصات تاثیر استفاده از اینترنت را بررسی کردند که روی موارد زیر اثر گذار است :

  • تمرکز. زیرا جریان اطلاعات آنلاین در مغز باعث توجه به منابع چندگانه رسانه می شود.
  • حافظه. زیرا اطلاعات وسیعی از مطالب، روی نوک انگشت ما در دسترس هستند که باعث می‌ شود آن ها را به یاد بیاوریم.
  • درک اجتماعی. زیرا تنظیمات اجتماعی آنلاین می‌ تواند ما را وارد فرآیند اجتماعی در جهان واقعی کند.

تمرکز

فیرت و همکارانش توضیح دادند که توانایی اینترنت برای نگه نداشتن تمرکز، نه تنها به دلیل کیفیت محتوای رسانه بهم می‌ ریزد، بلکه به دلیل طراحی‌ ها و ارائه جهان آنلاین رخ می دهد. بسیاری از افراد هم اکنون اثرات آسیب زای اینترنت روی تمرکز و توجه کودکان را تایید کرده اند.

محققان باور دارند که اینترنت روی ظرفیت‌ های توجهی از طریق هایپرلینک ها، نوتیفیکیشن‌ ها و ارتقای صفحه تاثیرگذار است که می تواند طیف وسیعی از انواع مختلفی از ویژگی های رسانه اجتماعی را در اختیار قرار دهد و افراد را تشویق کند که تعاملات مختلفی به طور همزمان داشته باشد که به آن رسانه چند گانه گفته می ‌شود.

حتما بخوانید: 14 تاثیر منفی قهوه بر بدن طبق تحقیقات جدید (در طولانی مدت)

شواهد موجود نشان می دهد که وارد شدن به رسانه های چندگانه از طریق رسانه دیجیتال ، ممکن است اجرای این رسانه را در تنظیمات دیگر کاهش دهد زیرا توانایی نادیده گرفتن حواس پرتی های دیگر کاهش پیدا می کند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

حافظه

سیستم های حافظه برعکس تعاملات دیگر در قسمت خارجی بدن هستند. “اینترنت هیچ مسئولیتی روی کاربر برای به دست آوردن اطلاعات منحصر به فرد به جز پایین و بالا کردن صفحه ندارد. همچنین کاربر نیاز ندارد که برای خودش یادآوری کند که دقیقا فلان اطلاعات در کجا ذخیره شده اند. فریت و همکارانش در مطالعه خود توضیح دادند که اینترنت یک محرک نرمال محسوب می‌ شود. به این معنا که دیگر گزینه‌ ها برای بالا آوردن اطلاعات درک و فهمی مانند کتاب ها ، دوستان و دایره های اجتماعی یک نوع کار اضافه هستند زیرا ظرفیت های اینترنت و کامپیوتر را برای ذخیره اطلاعات خارجی و بازیابی آن ها ندارند.

word image 215

به طور کلی اینترنت می تواند یک سوپر محرک یا یک محرک قوی برای تعاملات حافظه محسوب شود که هم اکنون راه ذخیره سازی، بازیابی و حتی ارزش گذاری اطلاعات را تغییر داده است. آن ها نوشتند: ” اگرچه با منابع اطلاعاتی آنلاینِ محبوبی مانند گوگل و ویکی پدیا برای افراد زیر 20 سال، هم اکنون ممکن نیست که بتوانیم تاثیر نهایی اینترنت را در صورت تغییرات بلند مدت برای ساختار و عملکرد مغز انسان مشخص کنیم. ”

تعامل اجتماعی

ممکن است ارتباطات اجتماعی آنلاین از طریق راه های مشابه به صورت آفلاین هم افزایش پیدا کند. به همین دلیل باعث می شود که اینترنت به یک ” دنیای واقعی ” تبدیل شود که در آن تعاملات اجتماعی رخ می دهد. اگرچه رسانه اجتماعی برای قوانین اجتماعی هم هست؛ مخصوصاً در بین جوانان این قوانین پر رنگ‌ تر است. مثلاً قبول آن به عنوان جهان واقعی و یا رد آن معمولاً در هاله ‌ای از ابهام است. فیرت همکارانش نوشتند که پلتفرم های رسانه اجتماعی مستقیماً باعث موفقیت اجتماعی با کیفیت یا شکست از طریق استاندارد های واضح در قالب “دوستان ” ، “فالوور ها ” و “وبلاگ ها ” خواهد شد.

فیرت توضیح داده است که اینترنت ممکن است تاثیرات مختلفی بسته به سن کاربران داشته باشد.

حتما بخوانید: 14 ویژگی افراد باهوش که از نظر علمی ثابت شده است

به طور مثال؛ کودکانی که به طور مداوم از اینترنت برای شرکت در رسانه های اجتماعی چند کاره با صرف زمان زیادی نگاه کردن به تصاویر و رسانه های اجتماعی آنلاین استفاده می کنند، ممکن است که عملکرد ادراکی آن ها بیش از همیشه شود. درحالی که فرصت های آن ها برای فعالیت های اجتماعی واقعی کاهش پیدا می کند. او گفته است: ” در جوانانی که سن بیشتری دارند، کاهش توانایی حافظه و کاهش عملکرد فیزیکی تجربه شده است. این تکنولوژی ها می تواند به عنوان کمکی به فهم و درک انسان مثل بازیابی حافظه باشد و همچنین تعاملات اجتماعی را در جهان آنلاین راحت تر کند .

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا