علت و راه های غلبه بر ترس از ازدواج (و 3 نکته کاربردی)
هیچ شکی وجود ندارد که بعضی از افراد از ازدواج ترس دارند. چیز های زیادی می تواند عامل ایجاد ترس از ازدواج شود اما با سخت کوشی و پیدا کردن علت می توان به این ترس ها غلبه کرد. اگر در یک رابطه بلند مدت هستید که قرار است به ازدواج ختم شود، و دل تان می خواهد از آن فرار کنید، بنابراین باید یاد بگیرید که چگونه خودتان را اصلاح کنید. همچنین به دنبال یک رابطه سالم بگردید که از آن احساس رضایت داشته باشید.
گاموفوبیا چیست؟
گاموفوبیا نوع شدیدتری از ترس از ازدواج و متعهد شدن است . در واقع این یک فوبیا از یک کار مشروع است که هر سال زندگی بسیاری از افراد را درگیر می کند. اگر چه مردان بیشتر احتمال ابتلا به گامو فوبیا را دارند. گاموفوبیا چیزی فراتر از یک ترس معمولی از تعهد است. با وجود این فوبیا، افراد با فکر کردن به ازدواج دچار ترس و وحشت می شوند. حتی سپری کردن اوقات در کنار افراد متاهل هم می تواند برای چنین کسانی کار سختی باشد.
علائم گاموفوبیا
اگر ترس بسیار شدیدی از ازدواج و این امر شرعی دارید ، احتمالاً علائمی از گاموفوبیا در شما وجود دارد. اگر این علائم را داشتید، احتمالاً نیاز به کمک دارید تا به ترس از ازدواج غلبه کنید.
علائمی که باید بررسی کنید، شامل موارد زیر هستند :
- اضطراب و ترس هنگام فکر کردن به ازدواج
- دوری از افراد متاهل و مراسم های عروسی
- ناتوانی در غلبه بر استرس از تعهد
- تنش عضلانی ، ضعف یا عرق
- حملات ترس و وحشت یا اضطراب شبیه به حمله قلبی
حتی ممکن است که فکر به این علائم هم شما را بترساند. اگر علائم گاموفوبیا را در خودتان مشاهده کردید و مدام رابطه هایتان را به هم می زنید، و هیچ رابطه بلند مدتی ندارید، احتمالاً باید علت ریشه این ترس را از ازدواج پیدا کنید که باعث ایجاد این مشکل شده است . پس بهتر است به خودتان ارزش بدهید و سعی کنید علل موجود را از گاموفوبیا پیدا کنید و روی درمان آن ها کار کنید.
علل ترس از ازدواج
علل دقیق ترس از ازدواج گاهی اوقات ناشناخته هستند و چیز های زیادی می تواند به گامو فوبیا مربوط باشد که شامل محیط ، نوع تربیت و آسیب دیدگی های دوران کودکی است. البته موارد دیگری هم هستند که می تواند علت را تشدید کند و شامل موارد زیر می باشند:
- طلاق گرفتن والدین
- سابقه خانوادگی از یک بیماری ذهنی مخصوصاً اضطراب
- یک مشکل عاطفی و احساسی که در فضای ازدواج رخ داده است
- بیماری زمینه ای ذهنی که تشخیص داده شده یا هنوز تشخیص داده نشده است.
بیشتر اوقات ترس از ازدواج می تواند ریشه در ترکیب، ژنتیک و عوامل محیطی داشته باشد. اگر فردی در خانواده شما دچار بیماری ذهنی یا اضطراب شده باشد ، احتمال ایجاد این وضعیت عاطفی برای شما بالا تر خواهد بود و می تواند این ترس را در طولانی مدت برای تان ایجاد کند.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
روشهای درمان
1-در مورد تغییرات فکر کنید
توقف کنید. در مورد چیز هایی که قرار است در آینده و بعد از ازدواج تغییر کند ، فکر کنید. اگر هرگز قصد ترک کردن شریک زندگی را ندارید، احتمالاً بعد از ازدواج هم چیز زیادی تغییر نمی کند. ازدواج کردن شبیه یک برگ کاغذ است. اگر شما و نامزدتان مدت زمانی در کنار یکدیگر زندگی کردید ، احتمالاً در آینده هم شریک خوبی برای یکدیگر باقی بمانید. نگاه کردن به این مسائل از دیدگاه های مختلف می تواند به ترس از ازدواج غلبه کند.
2-به چیز های مثبت فکر کنید
در مورد چیز های مثبتی که در ازدواج می شناسید، منطقی فکر کنید. باید راهی را در نظر بگیرید، مثلاً تعطیلات بعد از ماه عسل. حتی می توانید تجربه های مراسم عروسی را هم در نظر بگیرید. معمولاً امکانات دیگری مثل هزینه ارزان تر، بیمه ، کاهش مالیات، مدیریت آسان تر و وضعیت مالی هم می تواند انگیزه شما برای ازدواج را بالا ببرد.
3-بررسی کنید که چه چیزی شما را ترسانده است
آیا ازدواج شما را می ترساند؟ یا این که ترس از مراسم عروسی دارید؟ اگر شما از مراسم عروسی می ترسید و با ازدواج مشکلی ندارید، راه های مقابله با آن زیاد است. مراسم عروسی می تواند بسیار منعطف پذیر باشد. اگر با ایده دعوت کردن دوستان، اعضای خانواده و اطرافیان در مراسم عروسی راحت نیستید ، می توانید طوری مراسم را برگزار کنید که خودتان آرامش داشته باشید و یا حتی جشن نگیرید. اجازه ندهید که ترس از چیز های کوچک این چنینی ادامه زندگی و رابطه بلند مدت و یک ازدواج خوب را از شما بگیرد.
4-به مراسم عروسی بروید
یکی از بهترین راه ها برای غلبه بر ترس یا فوبیا این است که خودتان را در معرض آن چیز قرار دهید. شرکت کردن در مراسم عروسی یک راه عالی برای غلبه بر ترس از ازدواج است. حضور داشتن در مراسم عروسی و سپری کردن اوقات در کنار یک زوج شاد به شما کمک می کند که نوع دیدگاهتان نسبت به ازدواج تغییر کند. هم چنین می توانید در مراسم های سالگرد ازدواج مخصوصاً برای افرادی که بالای ۳۰ سال از زندگی مشترکشان گذشته است، هم شرکت کنید. این مراسم ها به شما کمک می کند که ببینید ازدواج شادی های زیادی هم به همراه دارد.
درمان گاموفوبیا
زمانی که ترس از ازدواج به یک فوبیا تبدیل می شود ، می تواند اضطراب و وحشت را برای افراد ایجاد کند که حتما باید به آن غلبه کرد. البته هیچ درمان خاصی برای گاموفوبیا طراحی نشده است اما درمان هایی هم هستند که روان شناسان و روان درمان ها می توانند برای بهبود زندگی این گونه افراد انجام دهند.
1-در معرض نهادن
قرار گرفتن در معرض یک روز خاص یکی از رایج ترین راه های متخصصان برای کمک به افراد در غلبه از ترس هایشان است . قرار دادن خودتان در معرض چیزهایی که شما را مضطرب می کند، در نهایت شما را در برابر اثر آن چیز خنثی می کند. معمولا درمانگر توصیه می کند که در مراسم های ازدواج و عروسی شرکت کنید. از راه های مختلف هم این کار را انجام دهید تا به ترس از ازدواج غلبه کنید.
2-درمان رفتاری _ شناختی
درمان رفتاری شناختی یکی از رایج ترین راه های استفاده شده در روان درمانی است و در درمان بسیاری از فوبیا ها موثر است. این نوع از درمان روی آگاهی سازی از افکار و احساسات کار می کند و تاثیر زیادی روی رفتار دارد و باعث می شود که فرد بتواند این رابطه سالم تر را با شریک زندگی و حتی با خودش تجربه کند.
3-رفتار درمانی دیالکتیکی
رفتار درمانی معمولاً در یک گروه انجام می شود. اگرچه برای درمان فوبیا ها به طور خاص طراحی نشده است ( اما یک درمان برای اختلال شخصیتی است ) همچنین یک نوع تراپی است که می تواند فواید زیادی برای افراد مبتلا به اضطراب و فوبیا مانند ترس از ازدواج داشته باشد. زیرا در طول این مسیر مهارت های شما در جلسات گروهی افزایش پیدا می کند. رفتار درمانی دیالکتیکی از مدیتیشن برای تفکر منطقی تر افراد و غلبه بر ترس ها استفاده می کند.
4-دارو تراپی
اگرچه داروی خاصی برای گاموفوبیا یا دیگر فوبیا ها و ترس ها طراحی نشده است اما بعضی از داروها کمک کننده هستند. بعضی از دارو های ضد افسردگی می توانند به این افراد مبتلا به فوبیا کمک کنند. دارو های ضد اضطرابی هم هستند که علائم را کاهش داده و مشکلات کلی را در فرد بهبود می بخشند، پس بهتر است علائم را با فرد مورد نظر در میان بگذارید تا درمانگر بتواند در تشخیص و درمان به شما کمک کند.
5-کمک گرفتن
اگر می خواهید مطمئن شوید که به ترس های خود از ازدواج غلبه کردهاید و سلامت ذهنی کاملی دارید، اول از همه باید کمک بگیرید. با درمان های رایج که در بالا گفتیم، می توانید به ترس از ازدواج غلبه کنید و به نامزد خود متعهد باقی بمانید. یک درمانگر به شما کمک می کند روش های ترس از ازدواج را پیدا کنید و بتوانید با آسیب دیدگی های خود در گذشته کنار بیایید. همچنین به شما دارو تجویز می کند که می تواند در درمان موثر باشد.
نتایج یک شبه حاصل نمی شوند. ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا بتوانید به مشکلات پنهانی روابط خود غلبه کنید. اگرچه هر چقدر بیشتر روی خودتان کار کنید، راحت تر با این قضیه کنار می آیید و می توانید مشکل را برطرف کنید.
مراجعه کردن به روان درمانگر و مشاور برای کمک هیچ خجالتی ندارد.