درمان بیماری های شایع روانی

راههای غلبه بر ترس از تنهایی (6 روش درمانی موثر)

چرب زبان

مونوفوبیا یک ترس غیر طبیعی یا شدید از تنها ماندن است .  بسیاری از افراد یا حتی حیوانات نیز از مونوفوبیا رنج می‌ برند و غلبه کردن به این ترس راحت نیست.

مونوفوبیا همچنین نام های دیگری مثل ایزولوفوبیا، ایروموفوبیا یا آتوفوبیا را دارد. هنگام مواجهه با این ترس، نا امنی شدید، اضطراب و افسردگی هنگام تنهایی اتفاق می‌ افتد؛ حتی اگر برای مدت کوتاه باشد.  در نتیجه این فرد نمی تواند بخوابد، چیزی بخورد یا حتی به تنهایی به دستشویی برود. افرادی که از مونوفوبیا رنج می‌ برند، نمی توانند کارهای ساده ای که انسان های دیگر به آسانی انجام می‌ دهند را به انجام برسانند . ترس از تنهایی هم چنین می تواند عاملی برای وارد شدن به روابط بد برای فرار از تنهایی باشد.

علائم مونوفوبیا یا ترس از تنهایی

مونوفوبیا مانند دیگر انواع فوبیا با علائم روحی و جسمی همراه است:

 


مرد بهترین شویم

توی این پک فوق العاده، مرد بهتری شویم رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! 


 

علائم جسمی:

  • احساس ناپایداری، سبک شدن سر یا سرگیجه
  • احساس خفگی
  • تپش قلب
  • بالا رفتن سرعت نبض و تپش قلب
  • عرق
  • درد و ناراحتی قفسه سینه
  • حالت تهوع و مشکلات گوارشی
  • لرزش بدن
  • بی حسی یا احساس گزگز کردن

علائم دیگر:

  • ناتوانی در تشخیص بین واقعیت و غیر واقعیت
  • ترس از مرگ
  • ترس از دست دادن کنترل
  • گرگرفتگی یا احساس سرما
  • ترس از هوش رفتن

مونوفوبیا اغلب با انواع دیگری از فوبیاها همراه می شود. مثلاً بسیاری از افرادی که از آگورافوبیا ( ترس از مکان های عمومی و باز ) یا تاناتوفوبیا ( ترس از مرگ ) رنج می برند، ممکن است به مونوفوبیا هم مبتلا باشند.

علل مونوفوبیا یا ترس از تنهایی

مونوفوبیا یا ترس از تنهایی می‌ تواند به دلایل مختلف اتفاق بیفتد . اکثر انواع فوبیا ها ریشه در مونوفوبیا دارند که می توانند الگوهایی در دوران کودکی فرد را به جا گذاشته باشند که باعث ایجاد یک تجربه وحشت درون او شده است.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

استرس، اضطراب و رابطه بد، وضعیت به هم ریخته در خانه و دیگر مشکلات اقتصادی و اجتماعی در طولانی مدت می تواند عاملی برای مشکل باشد. اضطراب ها و فوبیا ها در افرادی اتفاق می‌ افتد که استراتژی های ضعیف تری برای مواجهه با شرایط سخت در زندگی دارند. کودکانی که در خانواده‌ های ضعیف بزرگ می شوند ، همچنین احتمال رنج بردن از انواع بیشتری از فوبیا ها را دارند. زیرا آن ها اضطراب را از اعضای خانواده یاد می گیرند و باعث می شود که در شرایط استرس زا واکنش منفی داشته باشند.

word image 180

فردی که از ترس از تنهایی رنج می‌ برد ، اغلب دچار کمبود اعتماد به نفس و باور است و نمی تواند فعالیت هایش را به تنهایی انجام دهد. این فرد احساس می کند که به خودش اعتمادی ندارد و اگر به تنهایی کاری را انجام دهد، شکست می خورد. حتی ممکن است این مشکلات تا جایی برسد که به مرگ خودش فکر کند و کنترل خودش را هنگام روبرو شدن با شرایط تنهایی از دست بدهد.

چگونه با وجود تنهایی شاد باشیم؟ 10 ترفند

درمان ترس از تنهایی

بسیاری از افرادی که از مونوفوبیا رنج می برند، باید استراتژی ها و تکنیک هایی را برای کمک کردن به خود فرا بگیرند. هم چنین می توانند از یک درمانگر یا روانشناس برای درمان هایی مثل گفتار درمانی، تراپی رفتاری شناختی ( که تقریباً برای ۷۵ درصد از افراد با فوبیا های مختلف به کار می‌ رود ) یا مشاوره و غیره استفاده کنند.

هیپنوتراپی همچنین یک درمان موثر برای بسیاری از انواع های فوبیا است.

رایج ترین عوامل ترس در انسان، انواع و روش مدیریت

دارو معمولا نمی تواند ترس از تنهایی را در فرد از بین ببرد. اگرچه بعضی از درمان های دارو در کوتاه مدت می‌ تواند برای مواجهه با علائم موثر باشد‌. بتا بلاکر ها ، دارو های ضد افسردگی و اضطراب و غیره می‌ توانند تحت نظر پزشک برای از بین بردن استرس و ترس به دلیل مونوفوبیا بهبود پیدا کنند. بسیار مهم است توجه کنیم که علائمی  مثل گوشه گیر شدن، ممکن است توسط فرد بعد از استفاده از داروها تجربه شود. در نتیجه کم کم بهبود پیدا می‌‌کند.

تکنیک های ریلکسیشن و تنفس صحیح، طبیعی ترین نوع درمان پیشنهادی برای مواجهه با ترس شدید از تنهایی است. مدیتیشن، تصورات ذهنی ، تنفس عمیق و اکسیژن رسانی به عضلات و صحبت کردن با خود،  جزء راه های تاثیرگذار برای مقابله با مونوفوبیا است.

همچنین حساسیت زدایی و نوع درمان قرار گرفتن در معرض مشکل به طور تدریجی هم می تواند کم کم تجربه ترس از تنهایی را از بین ببرد که اول به شکل تصاویر و تصویر سازی و بعد به شکل واقعیت خواهد بود که می‌ تواند به فرد کمک کند تا حساسیت خود را نسبت به آن موضوع بکاهد و دیگر واکنش هایی مثل وحشت هنگام مواجهه با تنهایی از او سر نزند.

چگونه ترس از تنهایی را در زندگی مدیریت کنیم؟

بسیاری از افراد ترس از تنهایی دارند. تنهایی می تواند باعث احساس افسردگی یا غمگینی در این افراد شود. بنابراین نمی توانند شرایط مهم زندگی را به تنهایی احساس کنند.

در این قسمت لیستی از تکنیک ها را به شما معرفی می کنیم که این افراد می‌ توانند از آن ها برای غلبه بر ترس از تنهایی استفاده کنند تا به یک مشکل بزرگ در زندگی شان تبدیل نشود.

1- اولین مرحله پیدا کردن فعالیتی است که از آن لذت ببرید و بتوانید افراد زیادی را ملاقات کنید. مثلاً ملحق شدن به یک فعالیت گروهی مانند والیبال گروهی ، باشگاه های زنانه و مردانه، انجام کارهای دستی در یک گروه، راهی عالی برای ملاقات با افراد است. انجام دادن کاری که دوستش دارید، شما را شاد می‌ کند و احتمال دوست پیدا کردن را در شما افزایش می دهد.

2- گذراندن اوقات با حیوانات می‌ تواند منبع عالی از همکاری و همراهی باشد. اگر حیوان خانگی دارید، می توانید زمان بیشتری را در کنار او سپری کنید تا احساس بهتری در شما ایجاد شود . حیوانات می‌ توانند همراهان خوبی برای افراد تنها باشند.

3- کمک کردن به دیگران در اتحادیه های مختلف می تواند کمک کننده باشد‌. بسیاری از افراد در محل زندگی شما هستند که از زمان و استعداد خود به نحو احسن استفاده می کنند. کمک کردن به دیگران می تواند به شما یک حس افتخار و موفقیت بدهد و همچنین باعث ایجاد دوستی های جدید شود.

چطور کنترل ذهنمان را به دست بگیریم؟

4- تنها ماندن اتفاق خوبی نیست، اما گاهی اوقات ترس از آن، به بدترین چیز تبدیل می شود. مثلا تصور کنید که ازدواج کرده اید و در یک رابطه هستید که نمی توانید از آن خارج شوید و شما را به یک انسان بدبخت و بیچاره تبدیل کرده. نه تنها مایل هستید مدل دیگری زندگی کنید ، بلکه خارج شدن از آن رابطه برای شما سخت می باشد که علت آن مشکلات شخصی و اقتصادی است. در نتیجه ترجیح می‌ دهید که با این فرد زندگی کنید. از طرفی نمی‌ توانید این شرایط را تحمل کنید و هر روز افسردگی در شما افزایش پیدا می کند‌. با چنین وضعیتی، تنها بودن اصلا اتفاق بدی نیست.

5- گذراندن اوقات با خداوند کمک کننده خواهد بود. زمانی که با خداوند اوقات خود را سپری کنید و از او بخواهید که در هنگام تنهایی به شما کمک کند، بیشترین آرامش را احساس می کنید. هرگز نمی دانید که خداوند چگونه در زندگی شما تاثیر گذار خواهد بود . به یاد خدا بودن در هر روز از زندگی می‌ تواند به کاهش حس تنهایی شما کمک کند. با او صحبت کنید. اگر نمی دانید که باید چه کاری انجام دهید، با او صحبت کنید.

6- مهم ترین چیز این است که یک کار ساختاری انجام دهید . نشستن و هیچ کاری نکردن هرگز چیزی را بهتر نمی‌ کند. پس سعی کنید یک روز را اختصاص دهید و به خودتان متعهد باشید و در آن روز مشکلات را برطرف کنید و تاثیرگذار باشید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام وقت بخیر من دوستی دارم که به این بیماری گرفتار شده و بعد از مرگ مادر بزرگش بوده حدود 6 سال پیش ازدواج کرده ولی بخاطر داره از مشکلات شوهرش مجبور شده به یک شهر دیگه بیاد دوست من شوهرش رو خیلی دوست داره ولی شوهرش بد دهن و کم تر اوقات عصبی است ، شوهرش دیابت داره میخواستم بدونم چگونه میتونم به این دوستم کمک کنم ، این دوستم تازه مادرشوهرش رو از دست داده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا