درمان بیماری های شایع روانی

انواع اضطراب در زنان و علائم آن که باید بشناسید (تحقیقات جدید)

چرب زبان

در این مطلب نتایج جدیدترین تحقیقات دنیا در زمینه روشهای درمان اضطراب در زنان را در اختیار شما قرار می دهیم. دقت کنید که روش درمان افسردگی در زنان با مردان کاملا متفاوت است و این به دلیل ساختار متفاوت ادراکی و بیولوژیکی دو جنس است. در اکثر موارد اضطراب نوعی افسردگی است و به همین دلیل در این مطلب در کنار هم مطرح می شوند.

انواع مختلف اضطراب در زنان

یک زن، نقش های بسیاری در زندگی دارد. مادر، همسر، کارمند، دوست، طبیب و مراقب و این فهرست ادامه دارد. پیچیدگی همه این نقش ها می تواند باعث فراز و نشیب های زندگی شود. برخی از این تغییرات ممکن است به دلیل رویدادهای زندگی (به عنوان مثال بحث با دوست) یا ممکن است به خاطر هورمون ها (به عنوان مثال بارداری یا پریود) باشد. در حالت کلی بعد از چند روز احساسات شما فروکش کرده و دیگر احساس افسردگی نمی کنید.

اما اگر از افسردگی و اضطراب رنج می برید، “احساس افسردگی ” پس از چند روز از بین نمی رود و ممکن است در فعالیت های روزمره و روابط شما تاثیرگذار باشد. این چرخه ناتوان کننده ای است و به دلایلی ایجاد می شود. نشانه ها می توانند هفته ها، ماه ها و یا چند سال طول بکشند و آرام آرام یا یک دفعه اتفاق بیفتند.

حتما بخوانید: موثرترین و جدیدترین روش مقابله با استرس و کنترل 100درصد آن (حتما بخوانید)

افسردگی در زنان دو برابر مردان است و در زنان دلایل مختلفی نسبت به مردان دارد. عوامل موثر شامل هورمون های باروری و واکنش متفاوت به استرس و فشارهای اجتماعی که منحصر به تجربیات زندگی یک زن هستند. در ادامه انواع مختلفی از افسردگی آورده شده که در زنان رایج است.

افسردگی یا اضطراب شدید

نوعی افسردگی که در آن زن توانایی خود را برای پیدا کردن لذت از فعالیت هایی که زمانی لذت بخش تلقی می شدند، از دست می دهد. علاوه بر این، بر توانایی زنان در کار، خواب و خوراک تاثیر می گذارد و معمولا اثرات منفی بر روابط بین فردی و اجتماعی می گذارد. با افسردگی شدید که به اختلال افسردگی عمده نیز مشهور است، حالت افسردگی ممکن است برای مدتی طولانی ادامه داشته باشد و اغلب با عزت نفس پایین همراه است.

افسردگی یا اضطراب پس از زایمان

شکل خاصی از افسردگی که پس از تولد کودک اتفاق می افتد. نشانه های خاص افسردگی در ماه های بعد از تولد شروع می شود، در حالی که در بعضی از زنان در حین بارداری رخ می دهد.

اختلال افسردگی یا اضطراب مداوم

حالت خفیف افسردگی محسوب می شود. این حالت افسردگی دراز مدت است که دو سال یا بیشتر طول می کشد. اختلال افسردگی عمده (فرم شدید تر افسردگی) ممکن است در طول اختلال افسردگی مداوم رخ دهد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

افسردگی یا اضطراب قبل از پریود

افسردگی که به چرخه پریود زن گره خورده است. در این شکل افسردگی، نوسانات روحی شدید، اضطراب و افکار منفی در هفته پیش از شروع پریود آغاز می شود و زمانی که پریود شروع می شود، از بین می رود. علائم افسردگی به اندازه کافی شدید هستند و بر روابط فردی و فعالیت های روزانه تاثیر گذارند. برخی از عوامل متمایز در این که افسردگی بین زنان در مقابل مردان تفاوت دارد عبارتند از:

  • زنان احساس اضطراب و ترس می کنند؛ مردان احساس امنیت می کنند
  • زنان برای افسردگی خود را سرزنش می کنند؛ مردان دیگران را سرزنش می کنند
  • زنان غالبا احساس غم، بی ارزشی و بی تفاوتی می کنند؛ مردان زود رنج و عصبانی می شوند
  • زنان در معرض افسردگی بیشتر از درگیری ها اجتناب می کنند؛ مردان بیشتر احتمال ایجاد درگیری دارند
  • زنان برای خود درمانی سراغ غذا خوردن و دوستانشان می روند. مردان سراغ الکل، تلویزیون و یا ورزش می روند
  • زنان احساس بی حالی و عصبی بودن دارند، مردان احساس اضطراب و بی قراری
  • زنان به راحتی در مورد احساسات خود، شک و ناامیدی صحبت می کنند؛ مردان احساسات، شک و ناامیدی را پنهان می کنند، زیرا صحبت در این رابطه را نشانه ای از ضعف می دانند

علل افسردگی یا اضطراب در زنان چیست؟

علل بسیاری از جمله عوامل ژنتیکی، هورمونی، روانی و اجتماعی وجود دارد که در افسردگی زنان نقش دارند.

بیولوژیک و هورمون ها

از نظر بیولوژیک، افسردگی در خانواده ها اتفاق می افتد – با شواهد علمی مبنی بر اینکه برخی از ترکیبات ژنتیکی مستعد ابتلا به افسردگی هستند، در حالی که برخی از ترکیبات ژنتیکی نسبت به افسردگی مقاوم ترند.

سایر عوامل بیولوژیک و هورمونی نیز احتمالا باعث افزایش ابتلا به افسردگی خواهند شد. مسائل مربوط به دوران بارداری، باروری، دوران پیری، یائسگی و دوران پریود عوامل خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد. اکثر این موارد ناشی از عدم تعادل هورمونی و نوسانات سریع در هورمون های تولید مثل است. مشکلات بهداشتی به طور کلی، به ویژه بیماری های مزمن یا ناتوانی می تواند موجب افسردگی در زنان شود.

علل روانشناختی

زنان بیشتر در معرض عوامل روانی افسردگی هستند تا مردان. زنان چون از مردان عاطفی تر هستند افکار منفی بیشتر به سراغشان می آید. تحقیقات نشان داده است که فکر مدام در مورد افسردگی می تواند باعث شود که این افسردگی بیشتر طول بکشد و حتی آن را بدتر کند. در مقابل، مردان تمایل دارند خود را از حالت افسردگی منحرف کنند – که نشان داده شده است که مدت زمان علائم را کاهش می دهد.

استرس در زنان

عوامل روانشناختی که زنان را بیش از مردان تحت تاثیر قرار می دهد، احساس منفی نسبت به بدن و افسردگی ناشی از استرس است. بسیاری از زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض استرس هستند، استرس باعث ابتلا به کمبود پروژسترون خواهد شد. مسائل مربوط به حس منفی نسبت به بدن معمولا از دوران بلوغ شروع می شود.

علل اجتماعی

مهارت های مقابله، انتخاب روابط و انتخاب سبک زندگی زنان را متفاوت از مردان تحت تاثیر قرار می دهد. در زنان، احتمال بیشتری وجود دارد که افسردگی به علت مشکلات زناشویی یا روابط، مشکلات تعادل کار و زندگی، مشکلات مالی و رویدادهای زندگی روزمره، از جمله از دست دادن یکی از عزیزان، ایجاد شود.

علاوه بر عوامل بیولوژیک، روان شناختی و اجتماعی که در بالا ذکر شد، موسسه ملی بهداشت می گوید که موارد زیرریسک ابتلا به افسردگی در زنان را افزایش می دهند:

  • مرگ پدر و مادر قبل از 10 سالگی
  • از دست دادن شغل، مشکلات روابط، طلاق
  • سوء استفاده فیزیکی یا جنسی در دوران کودکی
  • تاریخچه اختلالات خلقی
  • استفاده از داروهای خاص

علائم و نشانه ها

علائم و نشانه های افسردگی در زنان مختلف متفاوت است. بعضی از علائم و نشانه های رایج در زیر آمده است:

  • احساس تهی بودن، ناامیدی و غم و اندوه
  • کچ خلقی، اضطراب و گناه
  • احساس خستگی شدید
  • از دست دادن علاقه در فعالیت های لذت بخش
  • عدم توانایی در تمرکز کردن و یا به یاد آوردن جزئیات
  • افکار خودکشی یا تلاش برای خودکشی
  • اختلالات خواب؛ خواب بیش از حد یا خیلی کم، بی خوابی
  • تغییرات اشتها – خوردن بیش از حد یا خیلی کم
  • علائم جسمی – درد، گرفتگی، سردرد، مسائل گوارشی، حساسیت سینه، التهاب
  • کمبود انرژی
  • احساس عدم کنترل
  • نوسانات روحی و خلقی
  • حملات هراس
  • احساس تنش
  • بی علاقگی در فعالیت های روزانه و روابط

حتما بخوانید: علائم، علل و جدیدترین راه های درمان قطعی استرس کم تا شدید

گزینه های درمان

در حال حاضر (سال 2019) هیچ روش درمان خانگی یا طبیعی برای درمان افسردگی زنان ثابت نشده است و مطالبی که در اکثر وبسایت های فارسی می بینید فقط نظر شخصی هستند. اگر زن هستید و از افسردگی رنج می برید بهتر است که برای بهبود کیفیت زندگی خود به دنبال درمان باشید. اولین اقدام دیدار پزشک یا متخصص روانشناسی است. پزشک سوالاتی از شما خواهد کرد و آزمایش هایی برای مشخص کردن علت افسردگی تعیین می کند یا اینکه آیا داروهای خاصی وجود دارند که باعث افسردگی شما شده اند.

پزشک همچنین چند سوال در مورد علائم افسردگیتان خواهد کرد – اینکه چه مدت دوام آورده اند، شدت علائم چقدر بوده، چقدر پایدار هستند و تاریخچه خانوادگی افسردگی- حتما سعی کنید به روانپزشکی مراجعه کنید که توانایی روان درمانی هم دارد (یعنی در کنار تجویز داروهای ضد افسردگی، با صحبت کردن هم گره های ذهنی وروانی شما را تشخیص می دهد و به شما در درمان کمک می کند).

رایج ترین روش های درمانی برای زنانی که از افسردگی رنج می برند عبارتند از دارو و روان درمانی. اگر حین درمان باردار هستید یا قصد بارداری دارید حتما به پزشک خود اطلاع دهید چون مصرف بعضی از دارو ها روی جنین تاثیر می گذارد. اگر دچار افسردگی شدید، پزشک برای شما داروهای ضد افسردگی تجویز می کند که کمک می کند با افسردگی مقابله و علائم را کم کنید. اگر شروع به استفاده از داروهای ضد افسردگی کنید، علائم خود را زیر نظر داشته باشید و به هر عارضه جانبی توجه کنید. عوارض جانبی ویژه داروهای ضد افسردگی می تواند افسردگی را در درصد کمی از افراد بدتر کند.

در برخی از افراد مصرف داروهای ضد افسردگی باعث افزایش خطر ابتلا به خودکشی، افکار خودکشی و کج خلقی می شود. سایر عوارض جانبی دیگر عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • سردرد
  • اختلالات خواب
  • تحریک
  • مشکلات جنسی

هر چند که این مشکلات معمولا در طول زمان کاهش می یابند.

درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از رایج ترین روش های گفتار درمانی یا روان درمانی در درمان افسردگی است. این روش درمان روی یاد دادن روش های جدید تفکر و مکانیسم های مقابله با احساس افسردگی، تمرکز دارد.

علاوه بر این، درمان برای کمک به زنان برای فهمیدن مشکلات روابط و چگونگی بهبود آن ها و نحوه تغییر عادت هایی که ممکن است باعث افسردگی شود، مفید است. متاسفانه، نرخ تشخیص اشتباه افسردگی در زنان 50 درصد است و کمتر از نیمی از زنان مبتلا به افسردگی هرگز به دنبال درمان نیستند. بیش از 80 درصد زنان دارای افسردگی با استفاده از دارو، روان درمانی یا ترکیبی از هر دو درمان می شوند. علاوه بر دارو و روان درمانی، روش های زیر هم می تواند به بهبود خلق و خو در حین افسردگی کمک کند:

  • احساسات خود را سرکوب نکنید و آنها را با دوستان خود در میان بگذارید
  • در فعالیت های اجتماعی یا مهمانی ها شرکت کنید
  • منظم ورزش کنید
  • به اندازه کافی بخوابید- 8 ساعت خواب در طول شبانه روز ایده آل است
  • مدیتیشن و یوگا انجام دهید

حتما بخوانید: موثرترین روش برای رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی در زندگی

اگر شما یا یکی از عزیزانتان از افسردگی رنج می برید، بدانید که تنها نیستید. برای بهبود خلق و خو و بالا بردن کیفیت زندگی خود تلاش کنید. اکیدا به شما پیشنهاد می کنیم در صورتیکه به افسردگی مبتلا هستید، به روانشناس مراجعه کنید. خصوصا روانشناسان مسلط به روان درمانی می توانند به افسردگی زنان کمک کنند.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا