مهارت های فنی دیگر

هزینه و نحوه راه اندازی کارگاه قالی بافی (آموزش تصویری)

gold
هنر فرش بافی که در ایران دارای قدمت بسیار طولانی می باشد معمولاً یکی از روش های کسب درآمد برای اکثر خانم های خانه دار بوده است. اما در دهه های اخیر این هنر به شکل گسترده تری توسعه یافت و بسیاری از خبرگان این شغل به فکر راه اندازی کارگاه تولید فرش افتادند تا علاوه بر افزایش در آمد خود برای کسانی که شرایط لازم برای قالیبافی در منزل را ندارند نیز راه چاره ای باشندو همچنین با تولید فرش های با کیفیت ، به وضعیت تولید این صنعت نیز رونق دهند. در این مقاله با مراحل راه اندازی و برآورد هزینه یک کارگاه قالی بافی معمولی آشنا می شوید.

مقدمه:

هدف از راه اندازی و تأسیس یک کارگاه قالیبافی در درجه اول تولید فرش اصیل ایرانی و در درجه دوم کسب درآمد و استقلال مالی است.
هدف مهم دیگر این کارگاه جذب نیرویی کاری و آموزش به آنها بوده که پس از گذراندن مراحل آموزشی می توانند در همین واحد مشغول به کار شوند و خود نیز در آینده یک نفر از افراد آموزش دهنده باشند که هنر قالیبافی و کسب درآمد از این هنر را به دیگران آموزش دهند.

 کسب و کار قالی بافی:

 

لینک دانلود این ویدئو

کارگاه تولید فرش دستبافت یک نوع مؤسسه تولیدی و اشتغال زایی است. که برای رفع نیاز جامعه به محصولات بافتی که باعث آسانتر شدن زندگی می شود تلاش می‌کند. خدمات و تولیدات این کارگاه شامل افراد و خانواده‌های هموطن می‌شود و برای ورود ارز به کشور به خارج صادر می‌شود و همچنین زیر پوشش قرار دادن دادن افرادی که به تنهایی نمی‌توانند از هنر خود استفاده نموده و کسب درآمد کنند.

خدمات و محصولات تولیدی:

  در این واحد تولیدی این خدمات عرضه می شود:

  1.  آموزش به افراد علاقه مند به هنر و کسب درآمد
  2.  تولید فرش دستبافت ایرانی
  3.  تولید انواع محصولات بافتی مانند پشتی پرده ابریشمی و تابلو فرش

 محل کارگاه:

محل کارگاه یک فضای ۲۵۰ متری که شامل ۲ طبقه همکف و زیرزمین می‌شود که زیرزمین ۲۰۰ متری به عنوان انبار رنگ روغن و دیگر مواد اولیه و غیره می باشد. و طبقه همکف برای بافت فرش و آموزش دادن استفاده می شود و ۵۰ متر دیگر حیاط و سرویس بهداشتی و اتاق نگهبانی می باشد.
کارگاه-قالی-بافی-1

  مسائل امنیتی :

برای برقراری امنیت و حفظ اموال کارگاه باید در شبانه روز ۲ نفر نگهبان در شیفتهای شب و روز به کار نگهبانی مشغول باشند ضمناً کارگاه مجهز به دزدگیر نیز  باشد.

 مسائل بهداشتی و امکانات :

برای حفظ بهداشت افراد این کارگاه که بدیهی است جزو سرمایه ها حساب می شوند اندیشیده شود و کارگران از ماسکهای معمولی استفاده کنند. و اتاقی نیز برای استراحت تعبیه شود که شامل چند تخت و  صندلی و جعبه کمکهای اولیه باشد و برای بهداشت محیط نیز  هواکش هایی بمنظور تهویه هوا تعبیه شود  و پنجره هم برای اینکه نور کافی به فضای کارگاه  برسد و هم در مواقع لزوم از لامپ و مهتابی استفاده شود . همچنین برای فصلهای مختلف بخاری و کولر تهیه شود. سرویسهای بهداشتی که شامل توالت و روشویی مناسب با تعداد افراد این کارگاه باشد نیز ساخته و مجهز به مایع دستشویی و دستمال و هواکش و نورکافی باشد و بطور مرتب نظافت شوند.
و ۲ اتاق ۱۲ متری نیز برای موقع ناهار و نماز برای خانم ها و آقایان به طور جداگانه آماده شده است و آشپز خانه ۶ متری مجهز به فرگاز و سماور و غیره

 بازاریابی :

برای راه اندازی یک واحد تولیدی ابتدا منطقه ای انتخاب شد که دراطراف آن هیچگونه مسئله ای که موجب ضرر به این امر نباشد و از نظر فرهنگی، معیشتی و اجتماعی تا حدود زیادی بررسی و شناسایی شد تا براحتی بتوان بازارهای خوبی برای انواع و اقسام تولیدات این مجموعه پیدا کرد، و نیز با کمک خواستن از شرکتهای دولتی و خصوصی برای ایجاد بازاری سالم در داخل و خارج از کشور تلاش می شود.

 امور مالی:

پرداخت حقوق و دستمزد کارگران به طور ماهیانه و باتوجه به سابقه و ساعت کاری آنها در نظر گرفته شود و همچنین تا طی مراحل آموزشی خود را به پایان نرسانده باشند حقوقی دریافت نخواهند کرد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ مجوز :

  • – تصویر کلیه صفحات شناسنامه متقاضی
  • تصویر آگهی ثبت شرکت – اساسنامه و آخرین مصوبه هیات مدیره که در آن صاحبان – امضاء مجاز شرکت تعیین شده باشند .  (برای شرکتها)
  • چهار قطعه عکس ۴*۳ تما م رخ جدید  برای خانمها عکس با پوشش اسالمی الزامی – است برای شرکتها عکس ازمدیر عامل شرکت باشد
  • – تصویر کارت پایان خدمت وظیفه یا معافیت دائم برای آقایان زیر ۳۵ سال سن
  • – مدارک مستند و کافی مبنی برداشتن مهارت فنی وسوابق تجربی الزم در رشته فرش دستباف
  • تصویر مدارک مبتنی بر اختیار داشتن زمین و عدم ممنوعیت قانونی برای احداث مجتمع های بزرگ
  • – تولیدی فرش دستباف مورد نظر در آن زمین واخذ استعلام های لازم از مراجع ذیصالح مبنی بر عدم – منع قانونی احداث وراه اندازی کارگاه تولیدی یا خدمات تکمیلی قالی –
  • طرح توجیهی اقتصادی – فنی برای احداث کارگاه مورد نظر
  • تعهد کتبی بر توانایی مالی جهت اجرای طرح یا اخذ تسهیالت مالی از سیستم بانکی
  • قراردادهای منعقده فی مابین بافنده و صاحب کارگاه
  • تکمیل فرم تعهد نامه کارگاه فرش دستباف توسط صاحب کارگاه

برآورد هزینه:

برای راه اندازی هر دار قالی به ازای هر متر قالی 5 میلیون تومان سرمایه لازم است تا کارگاه راه بیفتد. لازم به ذکر است حاشیه سود این فعالیت حدود 30 درصد در سال می باشد.

کاربر گرامی! قسمت نظرات برای ثبت دیدگاه ها و سوالات مرتبط با این مطلب می باشد.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫26 دیدگاه ها

  1. سلام
    برای نصب دار قالی در منزل شخصی ، ارتفاع ، طول و عرض کارگاه چقدر باید باشد؟
    ممنون

    1. با سلام
      در رابطه با راههای گرفتن مجوز برای راه اندازی کارگاه تابلو فرش
      ممنون میشم راهنمایی کنید

  2. سلام با چقدر پول میتونم یه دونه فرش دطتباف رو ببافم ینی وسایل مورد نیازشو بخرم؟؟؟

    1. درود. هزینه ها در چند ماه اخیر بسیار متغیر هستند و برای یک هزینه حدودی باید از تولیدکنندگان قیمت بگیرید

    2. سلام بنده از بافنده های با تجربه (ترجیحا بافنده ی فرش ابریشم) با سفارش های مرتب و دوره ای حمایت میکنم اگر مقدوره بافنده های عزیز با بنده تماس بگیرن
      ۰۹۱۲۴۷۸۹۸۷۹
      موبدی

      1. با سلام؛ به دلیل پاره ای از دلایل از همکاری با بافندگان متفرقه معذوریم، لطفا دیگر با شماره بالا تماس نگیرید، ارادتمند جامعه ی هنرمند و زحمت کش بافنده ایرانی، موبدی

  3. سلام
    مادر من 15 سال سابقه داره توی فرش بافی یا گلیم بافی
    ولی من دوس دارم الان اموزشگاه داشته باشه
    چون واقعا هنرش عالیه
    یکی بهم بگه باید چیکار کنم تا بتونم براش هنرجو بگیرم
    یا مجوز میخاد ؟

    1. سلام. اگر قرار هست به صورت گروهی کلاس برگزار کنید نیاز به مجوز از فنی و حرفه ای دارید اما اگر به صورت کلاس خصوصی (در حد دو نفر) هست، نیازی نمی باشد

  4. سلام من میخوام یه کارگاه قالی بافی راه اندازی کنم جاش را پیدا کردم از کجا باید شروع کنم. لازم به ذکر است که من چندسال پیش مدرک تاسیس اموزشگاه اش راهم گرفتم ولی به دلیل مشکلات مالی انجام ندادم الان از کجا شروع کنم خوبه؟ ایا میتونم تولید اشتغال و درامد زایی برای خودم و بقیه کنم یا نه؟

    1. سلام میشه بگید مجوز چطوری گرفتید باید چه کارهایی انجام داد ممنون

  5. سلام.من باتوجه به علاقه ای که به قالیبافی دارم,میخوام ازهمین راه هم کسب درآمدکنم.باشروع بافت یه تابلوفرش خوبه شروع کنم؟؟

    1. سلام.
      به نظر من از تابلو فرش شروع نکنید
      چون خیلی حوصله میخواد
      نقشعچه فرشهای زیر پایی بهترع

  6. میخوام ازصفرشروع کنم,بایدچیکارکنم؟اول خودم قالیبافی روشروع کنم.یامیتونم ازاول کارگاه بزنم؟

    1. سلام بهتر است از یه دار قالی شروع کنی تا بتونی براورد هزینه درآمد بکنی بعد تصمیم به کارگاه

  7. سلام
    من میخوام یک کارگاه قالی بافی راه اندازی کنم هم برای خودم کسب درامد باشه هم چند نفر را مشعول بکار بشند . میشه راهنماییم کنید که چطوری و از کجا شروع کنم . ? ممنونم

  8. با سلام و تشکر از سایت مفیدتون
    من علاقه زیادی ب راه اندازی یک کارگاه کوچک قالیبافی دارم.میخواستم میزان حدودی سرمایه اولیه(برای 3دارقالی) و بخصوص میزان دستمزد کارگران را بدونم.ممنون میشم جواب بدین.

  9. سلام من یک بافنده قدیمی هستم چگونه میتوانم شروع به تولید تابلو فرش نمایم برای تامین دستگاه ونخ راهنمایی ام کنید درضمن من در مشهد ساکن هستم

  10. سلام.از چهارمحال و بختیاری هستم.به ازای هر قالی 2*3 چقدر سرمایه لازم دارم ؟ چه مقدار پول میخواد ؟ میخوام کارگاه بزنم

  11. سلام..میخوام یه کارگاه قالی بافی بزنم در زیر بنای ۶۰ متری که حدود ۵ فرش شش متری میشه بافت…فقط نمیدونم از کجا شروع کنم و کارگرارو از کجا پیدا کنم ..در ضمن میتونم آموزش هم بدم ..اگه راهنماییم کنید که بتونم بافنده پیدا کنم ممنون میشم

  12. سلام من حدود ۱۰ سالی میشه که قالی بافی میکنم حالا میخوام کارگاه تابلو فرش تاسیس کنم میشه راهنماییم کنید

  13. سلام و درود خداقوت بهتون
    الان برای راه اندازی یه کارگاه قالی بافی چقدهزینه میخواد ؟؟؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید 🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا