آموزش کامل پرورش انواع ماهی (تصویری)

8 نکته بسیار مهم که در مورد شرایط پرورش ماهی گرمابی

چرب زبان

از جمله ماهیان گروه گرمابی که در ایران پرورش داده می شود انواع ماهی کپور را می توان نام برد مانند ماهی کپور معمولی ، کپور نقره ای ، آمور و ماهی بیگ هد یا سرگنده. در مطلب گذشته اطلاعاتی در مورد بهترین غذا برای ماهی قزل آلا برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن! برای شما نگاشتیم . در ادامه با نکات مهم در مورد شرایط پرورش ماهی گرمابی بیشتر آشنا می شوید.

مقدمه:

ماهیان گرمابی در مناطق نیمه گرم و گرمسیر می توانند زندگی و رشد کنند. در حقیقت، ماهیان گرمابی برای رشد و تولید مثل به آبهای گرم نیاز دارند و با توجه به گونه های (مختلف) آنها ، تکثیر و رشد آنها در دماهای مختلفی صورت می گیرد.

فیلم صفر تا صد پرورش ماهی گرمابی :

 

پست مشابه : 8 نکته بسیار مهم که در مورد شرایط پرورش ماهی تیلاپیا باید بدانید!

چگونگی احداث استخرهای پرورشی ماهیان گرمابی:

مهمترین اقدامات پس ازفراهم شدن مکان مورد نظر جهت احداث کارگاه ، عبارتند از :
الف) مشخص ساختن نوع سیستم پرورشی از لحاظ تراکم(متراکم،نیمه متراکم،فوق تراکم)
ب) مشخص کردن ظرفیت کارگاه براساس مقدار آب ورودی ونوع سیستم پرورشی.
ج) طراحی وبرنامه ریزی کارگاه پرورشی وتاسیسات جنبی آن با توجه به موارد یاد شده وسرمایه.
استخرهای پرورشی ماهیان گرم آبی معمولا مستطیلی شکل هستند و مساحتی برابر نیم تا پنج هکتار را دربر می گیرند، اما مناسب ترین اندازه برای ساخت این نوع استخر ها، استخرهای یک هکتاری است . کنترل این گونه از استخر ها راحت تر است و عملیات غذا دهی، کود دهی،سم پاشی،صید،نمونه برداری،کنترل رشد ماهیها در آن ساده تر صورت می گیرد. عمق این استخرها در شرایط گرم و معتدل 5/1 تا 2 متر در نظر گرفته می شود و دارای شیب طولی1:200هستند، ضمن اینکه یک شیب عرضی از دیوار تا وسط استخر نیز دارند. دیواره استخرها مقطعی ذوذنقه ای شکل دارد و از آن جا که فشار آب را تحمل میکند، ساخت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

 


ماهی

توی این پک فوق العاده، روش پرورش ماهی قزل آلا رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش ماهی قزل آلا اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!


 

8 نکته مهم در مورد شرایط پرورش ماهی گرمابی :

ماهی-گرمابی

  1. ماهیان گرمابی بسته به نوع آنها ممکن است علف خوار و یا گیاهخوار باشند. ماهیان گرمابی معمولاً مقداری از غذای خود را طبیعی تامین می­کنند و مقدار دیگری را با غذاهای دستی (ذرات، گندم و غلات و …) تامین می­شود.
  2. آب وهوا به عنوان یکی از عوامل اساسی در زمینه پرورش ماهیان گرم آبی است و این دسته از ماهیان به آب و هوای معتدل تا گرم عادت دارند،بنابراین منطقه مورد نظر باید درجه حرارتی درحدود 17تا25 درجه سانتی گراد داشته باشد.
  3. آبگیری استخرها تا عمق ۷۰ الی ۸۰ سانتی­متری است که در خوزستان به دلیل گرما تا یک متر نیز می­باشد و در مقابل ورودی آب یک جعبه قرار می­دهند که دور تا دور آن با تور چشمه ریز ۱ الی ۲ میلی­متری پوشیده است تا آبزیان مزاحم وارد استخر نشود. باید همواره به سیستم گردش آب در استخرها توجه خاص داشته باشید. اگر مدیریت مناسب نباشد و به سیستم گردش آب توجه نشود خود می تواند باعث انتشار سریع بیماری از یک حوضچه به حوضچه های دیگر گردد.
  4. بسته به نوع استخر و مواد غذایی موجود در خاک آن، کودهی، هر ۱۰ تا ۱۵ روز یکبار انجام می شود.
  5. ماهی شب و روز را باید احساس کند چون میزان تاریکی و روشنایی بر روی رسیدگی تخمها تاثیر مستقیم دارد.
  6. شرایط اکسیژنی باید کاملاً مناسب باشد و آب باید دارای اکسیژن فراوان باشد. در مولدین شرایط اکسیژنی باید عالی باشد. ولی برای ماهیان بازاری معمولی می­باشد یعنی غذای زیادی، کود دهی زیادی و … که دچار کمبود اکسیژن نشود.
  7. تراکمی که برای استخرهای پرورش در نظر می­گیرند حداکثر ۵/۲ تن در استخرهای یک هکتاری « در هر یک هکتار ۵/۲ تن» به شرطی که مولدین بصورت تک گونه­ای باشند اما اگر چند مولد داشته باشیم می­توان تراکم را به ۳ تن نیز رساند. در این شرایط یک گونه، گونه اصلی با تراکم بالا و بقیه گونه­ها فرعی می­باشند.
  8. ماهی در زمان لاروی دارای شنای عمودی است ولی بچه ماهیان نورس شنای افقی دارند. در واقع بچه ماهی نورس زمانی از رشد ماهی است که لارو به سطح آب آمده و کیسه شنای ماهی از هوا پر شده است. تغذیه لارو منحصراً از کیسه زرده است اما در بچه ماهیان نورس تغذیه خارجی شروع شده اما هنوز کیسه زرده دارد و از آن تغذیه می­کند اما تغذیه فعال شروع شده است و حدود کیسه زرده در بچه ماهی نورس ابتدایی باقی مانده است.

این پست را حتما بخوانید : آموزش نکات مهم پیرامون پرورش ماهی در حوضچه (گام به گام)

 دستیابی به حداکثر تولید با رعایت اصول زیر :

  • جانمایی دقیق و صحیح محل احداث پروژه
  • استفاده از طراحی استخرهای پرورش به شیوه مدار بسته
  • استفاده از آب برگشتی تا حداکثر ممکن
  • استفاده از حداقل مصرف انرژی
  • طراحی بر اساس ماژولهای جداگانه (به دلیل امکان احداث چند مرحله ای ،مدیریت آسانتر ،عدم تسری بیماری احتمالی به تمام مزرعه و …)
  • هوادهی قبل از ورود آب به استخر
  • جلوگیری از ریز شده مواد جامد معلق در استخرها
  • جداسازی آب غلیظ و رقیق در خروجی هر استخر
  • استفاده از فیلتراسیون چند مرحله ای (هیدرولیکی-فیزیکی-بیولوژیکی_شیمیایی )
  • نزدیکی مزرعه پرورش ماهی به بازارهای مصرف
  • استفاده از آب چاه و دوری از آلودگیها و استرس های رودخانه ای

اگر اشکال و یا سوالی در خصوص پرورش ماهی دارید در بخش نظرات آنرا ثبت نمایید تا به آن پاسخ دهیم.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام برای درامد سالیانه حداقل تا 100 میلیون تومن به چه مقدار فضا و سرمایه نیاز است ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا