آموزش کامل پرورش انواع ماهی (تصویری)

بهترین غذا برای ماهی قزل آلا برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن!

آیلتس

یکی از مهمترین اولویتها در پرورش ماهی ها نوع و میزان تغذیه آنهاست چون بیشترین تأثیر را در رشد و پرورش آنها دارد. در ادامه  بهترین غذا برای ماهی قزل آلا برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن، به شما معرفی می کنیم.

مقدمه:

رشد مناسب ماهی قزل آلا به عوامل مختلفی نظیر دمای آب، کیفیت آب و میزان اکسیژن و دی اکسید کربن موجود در آن، عوامل محیطی، شرایط نوری ، تراکم ماهی ها و میزان و نوع غذای مصرفی آنها بستگی دارد. در بین همه این عوامل تغذیه ماهی ها بیشترین هزینه را در بر دارد و میزان نور آب باید طوری باشد که ماهی بتواند غذای خود را ببیند تا آن را بخورد. به طور کلی در پرورش قزل آلا شفافیت باید تا کف استخر تامین شده باشد و میزان مواد معلق آن باید کمتر از ۳۰ میلیگرم در لیتر باشد.

حتما بخوانید : 8 نکته بسیار مهم که در مورد شرایط پرورش ماهی کپور باید بدانید!

تغذیه ماهی قزل آلا در محیط طبیعی:

موادی که ماهیان قزل الا در شرایط طبیعی با آنها تغذیه می شوند عبارتند از: 1- ماهیان ریز 2- حشرات آبزی 3- لارو حشرات آبزی 4- حشرات پروازی سطح آب 5- کرمها 6- سخت پوستان.

 


ماهی

توی این پک فوق العاده، روش پرورش ماهی قزل آلا رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش ماهی قزل آلا اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!


 

انواع غذاهای مصرفی ماهی قزل آلا:

1- غذای تر با میزان رطوبت ۴۵ تا ۷۵% نوعی از غذای ماهی است که به صورت دست ساز تهیه می شود و این غذا را بصورت چرخ شده و نشده به مصرف می رسانند.
2- غذای مرطوب با میزان رطوبت 30% به صورت دست ساز تولید می شود و معمولا بصورت چرخ کرده استفاده می شود.
3- غذای خشک یا پلت تولید کارخانجات آبزیان با میزان رطوبت کمتر از 10%. شامل مخلوطی ساده ای از اجزای خشک است که آنها را بصورت حبه یا فشرده در می آورند.

معایب غذاهای تر و مرطوب

  1. مواد اولیه به کار رفته در خوراک ممکن است دارای کیفیت مناسب نباشد.
  2. خوراک تولید شده ممکن است از نظر ترکیبات بالانس و متعادل نباشد.
  3. به علت بالا بودن میزان رطوبت، ماندگاری خوراک خیلی کم است.
  4. ضریب تبدیل خوراک بالاست، احتمال آلودگی آب وجود دارد.
  5. ذرات غذا ممکن است خوب آسیاب و میکس نشده باشند.
  6. سایز غذای تولیدی ممکن است متناسب با اندازه دهان ماهیان نباشد.
  7. احتمال آلودگی محیط زیست وجود دارد.
  8. احتمال مسمومیت غذایی ماهیان بالاست.
  9. ممکن است خوراک بهداشتی نباشد.

مزایای خوراک خشک( پلت) تولیدی کارخانجات:

  1.  خوراک کنسانتره توسط کارشناس تغذیه فرموله می شود بنابراین ترکیبات آن بالانس است.
  2. خوراک، تحت دمای بالا تولید می شود در نتیجه بهداشتی تر است.
  3. ذرات غذا خوب آسیاب و میکس می گردند.
  4. چون ضریب تبدیل مناسب دارد آب استخر را کمتر آلوده می کند.
  5. اندازه پلتهای غذایی متناسب با وزن ماهیها و اندازه دهان ماهیها ساخته می شود.
  6. بسته بندی مناسب و بهداشتی دارد.
  7. حمل و نقل و انبار نمودن آن آسان است.
  8. چون رطوبت غذا پایین است حدود 3-2 ماه خوراک را می توان نگهداری نمود.

انواع روش های موجود برای غذا دادن به ماهی قزل آلا:

دو روش کلی برای غذا دادن به ماهی وجود دارد . شما بسته به شرایط می توانید هر کدام از این روش ها که برایتان مناسب تر است را انتخاب کنید.

۱-غذادهی با دست:

غذا-دادن-با-دست3

این روش بدلیل کم هزینه بودن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. غذادادن با دست یکی از روشهایی است که کارگر غذای مورد نیاز را با دست در داخل استخر می پاشد، یعنی هم باید تمام غذ ارا در استخر بریزد و هم بین دفعات غذا ریزی فاصله مناسب باشد. با این کار به ماهی فرصت گرفتن غذا را خواهد داد و بدین ترتیب غذای کمتری به صورت پرت خواهیم داشت .البته این روش زیاد مناسب نیست چون هرچقدر هم اگر کارگر در غذادهی دقت نماید باز هم مقدار زیادی پرت غذا خواهیم داشت، زیرا با تلاطم آب، غذا از دیدشان پنهان شود و به کف استخر سقوط می نماید و دیگر مورد مصرف ماهی قرار نخواهد گرفت. معمولا در فارم هایی که از این نوع غذادهی استفاده می شود ضریب تبدیل غذایی کم است.
۲-غذا دهی با دستگاه های اتوماتیک:
الف- دستگاه آلن: این دستگاه دارای سوراخ هایی با اندازه های متفاوت است، در داخل آن دو تیغه چرخنده وجود دارد که غذا را به سمت سوراخ ها می برد، از این غذاده معمولا در تراف های پرورشی استفاده می شود.
ب- دستگاه نیلسن: از این دستگاه در کانال های سیمانی استفاده می شود. درته این غذاده یک صفحه متحرک برقی وجود دارد که با ریختن غذا از سوراخهای مخصوص روی صفحه، غذا در منطقه وسیعی پخش می شود.
ج- دستگاه پاندولی: این دستگاه بر روی استخرها نصب می شود و دارای مخزنی است که ماهیان با ضربه زدن به پاندول باعث ریختن غذا در آب می شوند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

پاندولی

مطلب کاربردی : آموزش گام به گام نحوه تصفیه آب پرورش ماهی بصورت اصولی

انواع جیره برای ماهی قزل آلا:

ماهی قزل آلا در هر مرحله از رشد نیازهای غذای متفاوتی دارد، ترکیب غذای هر مرحله باید متناسب با آن مرحله باشد که بر این اساس سه نوع جیره به کار برده می شود.
الف- غذای استارتر: برای بچه ماهی های تا ۵گرم باید از این جیره غذای استفاده کنید. میزان پروتئین موجود در این غذا بالا است این غذا بصورت دانه ای یا خرد در اندازه های متفاوت ساخته می شود.
ب-غذای رشد: این غذا که دارای  پروتئین کمتر است برای ماهی های ۵ تا۲۰گرم مورد استفاده قرار می گیرد. ذرات این غذا بصورت حبه هستند و اندازه غذا با رشد ماهی بزرگتر می شود.
ج- غذای پرواری: در این مرحله پروتئین بازهم کاهش می یابد و ذرات آن بصورت پلت می باشد. در این غذا درصد مواد گیاهی افزایش یافته و قطر ذرات نیز بیشتر می شود، از این غذا برای ماهیان ۲۰گرمی تا اندازه آماده فروش استفاده می شود.

تعداد دفعات غذا دهی:

هر موجود زنده ای در طبیعت، وعده غذایی خاص خودش را دارد. علاوه بر نوع، کیفیت و مقدار غذا ،تعداد دفعات غذادهی روزانه در پرورش ماهی قزل آلا اهمیت دارد. یکی از مهمترین عواملی که تعداد این دفعات را در هر روز مشخص می کند اندازه، وزن و همچنین درجه حرارت آب می باشد. بطوری که در۵ -۴ هفته اول پرورش تعداد دفعات غذادهی بسیار زیاد است و سپس با رشد ماهی تا ۲ بار نیز کاهش می یابد. همچنین در اوایل دوره پرورش تعداد این دفعات در میزان بقا و بازماندگی ماهی و هم در رشد آن مؤثر است. ولی در آخر دوره پرورش فقط روی رشد آنها تاثیر می گذارد. بهتر آن است که نخستین وعده غذا در زمان روشن شدن هوا و آخرین وعده در زمان تاریک شدن هوا داده شود.

معرفی بهترین غذا برای ماهی قزل آلا :

ماهی

تاکنون تحقیقات زیادی بر روی نوع تغذیه این ماهیان صورت گرفته که نتایج مشابهی داشته اند. غذای تر و مرطوب بعنوان غذاهای خوش خوراک در تغذیه قزل آلا استفاده می شود زیرا علاوه برنرم بودن به دلیل تامین بخشی از اسیدهای آمینه و ویتامین ها، بازدهی تغذیه ای و رشد ماهی را افزایش می دهد.علاوه بر غذای تر ومرطوب از غذای خشک که همان کنسانتره پلت شده است نیز استفاده می شود که به طریقه مصنوعی تهیه می گردد و از لحاظ تمام گروه های غذایی کامل است. مقدار مواد موجود در غذای ماهی قزل آلا طوری طراحی می شود که دارای ۴۰ تا ۵۰ درصد پروتئین، ۱۰ تا ۱۵ درصد چربی، ۱۰درصد قند و مقداری ویتامین و عناصر معدنی باشد. حجم باقیمانده غذا نیز توسط پرکننده هایی مثل کنجاله ها تامین می شود. مقدار پروتئین، قند و مواد معدنی مورد نیاز ماهی توسط موادی با منشا گیاهی مثل آردگندم، آردسویا، آردذرت، کنجاله ها، مخمرآب جو، ملاس و … و با منشا حیوانی نظیر پودرخون، پودراستخوان، پودر ماهی ، روغن ماهی و… تامین می شود.

توجه : رعایت نکات بهداشتی در امر پرورش ماهی تضمین کننده بقا و سودآوری یک مرکز پرورشی خواهد بود و با به‌ کارگیری و توجه بــه یکسری مسائل کوچک می‌توانـد از بروز مشکلات بزرگ جلوگیری کرد. همکاران ما آماده پاسخگویی به سؤالات و ابهامات شما در بخش نظرات همین پست می باشند.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫17 دیدگاه ها

  1. سلام من در نزدیکی رشت یک استخر یک ونیم هکتاری دارم و تا سال گذشته ماهی گرم ابی پرورش دادم ولی امسال میخام قزل پرورش بدم میخاستم از شما بپرسم که برای یک استخر یک ونیم هکتاری چند ما۶ی قزل باید بریزم و هزینه غذای پلیت ان چقدر میشود با تشکر

    1. برای محاسبه مقدار تراکم پذیری استخرتون، باید مقدار آب در ثانیه، دمای استخر و حجم استخرتون را برامون بگید تا ظرفیت استخرتون رو محاسبه کنیم، برای مشاوره بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید:
      028-35237939
      0912-9678410
      0912-9678411

  2. سلام ما یه پرورش ماهی داریم تو استان چهارمحال بختیاری راستش به علت گرونیه غذا و هزینه های بالای خوراکشون میخایم پرورشو تعطیل کنیم اگه کسی از دوستان فکری داره برای دادن غذای ارزون یا دست ساز راهنمایی کنه ممنون میشم

      1. سلام برای من هم چنین مشکلی پیش اومده 2 ساله که دو عدد استخر پیش ساخته زدم اما بهره برداری به مشکل خورده چطوری میشه غذای تر سالم درست کرد تا هزینه بیاد پایین اگه راهنمایی کنید ممنونم

      2. سلام، من یک ماهی قزل الا خریدم برای پخت و پز و اینها، توی شکم ماهی حدودا ۲۰_۳۰ تا تخم بود که اونهارو تو ظرف اب ریختم و چند روزه زیر نظر دارم و دارن رشد میکنن، ولی هنوز توی تخم هستن و در نیومدن، بعد از به دنیا اومدنشون چه غذایی باید براشون بریزم که زنده بمونن و بزرگ بشن؟ اولین بارمه ماهی پرورش میدم

    1. سلام من نوعی خوراک تهیه میکنم میدم کیلو ۸ هزارتومان هر ۲کیلوفکر کنم یک کیلو بازدهی داشته باشه دنبال سرمایه گذارم تا طرحم اجرا کنم وبه کل پرورش ماهی ها بفروشم

  3. سلام
    من یه استخر بتنی به مساحت 1000 متر مربع دارم که میخام برای پرورش ماهی قزل ازش استفاده کنم
    استخر بتنی هست و در اشتهارد
    لطفا راهنمایی کنید

  4. سلام برای پرورش ماهی قزل آلا را در یکی از روستاهای کوهستانی که دارای آب شیرین قنات است با استخر پیش ساخته در شهرستان نیشابور راه اندازی کنم ولی خب نمی دونم چقدر هزینه اولیه نیاز دارد لطفا راهنمایی بفرمائید

  5. سلام بنده میخوام غذای ماهی تولید کنم دستگاه اکسترودر دارم جیره لازم دارم
    جیره غذایی خوب

  6. سلام.پرورش ماهی غزل راه اندازی کردم و العان حدود یک بند انگشت هستن ۲گرم ولی چند روزی هست تلفات زیادی دارن . دلیل چی میتونه باشه آب ۱۲ درجه و اکسیژن کافی دارن . ممنون . میتونه تعداد غذا دهی زیاد بوده و یا کیفیت غذا خراب بوده و اگر تا چند روز غذا ندهیم مشکل نداره

  7. سلام
    تو استخر پلیمری باغ سیب مون تو جنوب استان أذربایجانشرقی بالا دست سد سهند هشترود مقداری ماهی از رودخانه روستا مون اخیرا بردم و ریختم ،
    می خواستم راهنمایی بفرمائید برای شون چه غذایی تهیه به چه میزان براشون بریزم . ماهی ها به اندازه 19 الی 20 سانتی مترند. البته زیاد شناختی از ماهی ها ندارم ولی می دانم ماهی قزا آلا نیستند و شاید ماهی سفید باشند.
    لطفا راهنمایی بفرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا