هزینه و حداقل سرمایه برای پرورش ماهی چقدر است و چقدر عایدتان می شود؟
در مطلب گذشته 8 نکته بسیار مهم که در مورد شرایط پرورش ماهی خاویار باید بدانید! را برای شما نگاشتیم. در این پست تصمیم داریم تا هزینه و حداقل سرمایه برای پرورش ماهی را طبق آخرین و جدیدترین گزارشات به شما بیان نماییم.
مقدمه:
ماهی با خواص شگفت انگیز و مفیدی که دارد امکان ندارد که از برنامه غذایی خانواده ها حذف شود. ماهی ها منبع خوبی از آهن و پروتئین هستند و به تنظیم فعالیت های عصبی در مغز کمک فراوانی می کنند ولی ويژگی مخصوص ماهی كه آن را بين ساير مواد غذايی حائز اهميت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است. همه این دلایل در کنار دلایل اقتصادی دست به دست هم داده اند تا بعضی از افراد به فکر پرورش ماهی بیافتند اما این قبیل افراد ابتدا باید روش اصولی اینکار را یاد بگیرند.
کلیپی ببینید درمورد برآورد سرمایه لازم برای پرورش ماهی :
مطلب کاربردی: آموزش نکات مهم پیرامون پرورش ماهی در حوضچه (گام به گام)
در ابتدای مطلب لازم است بدانید که استان های مازندران، چهارمحال و بختیاری، لرستان و فارس به لحاظ تولید در جایگاه بالاتری قرار دارند.
توی این پک فوق العاده، روش پرورش ماهی قزل آلا رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش ماهی قزل آلا اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!
بنا به گزارش واحد خبرگذاری تسنیم، حدود 20 درصد از مجموع پروتئین حیوانی مورد نیاز انسان از ماهی تأمین می شود و تقریبا یک سوم مردم جهان بیشترین پروتئین مصرفی خود را از ماهی بدست می آورند. ماهی های گرمابی یکی از مهمترین منابع تأمین پروتئین است. سالانه حدود 140 هزار تن ماهی گرمابی در ایران تولید میشود. سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 8 کیلوگرم است که یک سوم متوسط سرانه جهانی آن است.
ماهی کپور به دلیل ارزش غذایی بالا و نیز برخورداری از بازار صادراتی مناسب از جمله عرصه هایی است که از منظر اقتصاد مقاومتی و امنیت غذایی موضوعیت دارد. کار پرورش ماهی را از حیاط منزل پدری اش شروع کرد و حالا سالانه 700 هزار قطعه ماهی کپور پرورش می دهد. یکی از فعالان پرورش دهنده ماهی، آقای محمد بهمن که فارغ التحصیل رشته شیلات است درگفتگو با این واحد خیرگذاری درباره سودآوری پرورش ماهی کپور در کشور می گوید: “بازار ماهی در کشور وضعیت خوبی دارد و محصول روی دست تولید کننده نمی ماند. در حال حاضر 700 هزار قطعه ماهی کپور در اختیار دارم که در صورت فروش پیش بینی می کنم بین 350 تا 400 میلیون تومان سودآوری خالص داشته باشد.”
سرمایه اولیه برای پرورش ماهی:
اینکه شما می خواهید کارتان را با چه سرمایه و در چه حجمی آغاز کنید، پس در نتیجه سرمایه اولیه هم به همان نسبت کوچک یا بزرگ بودن پروژه پرورشی شما کم و زیاد می شود. اگر شما بخواهید اینکار را در مقیاس کوچک شروع کنید مسلما به سرمایه خیلی کمتری هم احتیاج خواهید داشت اما شروع کار پرورش ماهی با ظرفیت تولید بالا، نیاز به سرمایه اولیه بالایی دارد. به گفته کارشناسان امر راه اندازی یک مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت تولید زیر 20 تن در سال، توجیه اقتصادی ندارد؛ بنابراین برای شروع باید کار را با این حجم تولید در نظر بگیرید که برای راه اندازی آن لا اقل به سرمایه ای بالغ بر 200 میلیون تومان احتیاج دارید، البته این مبلغ منهای هزینه های خرید زمین است. تمام هزینه ها شامل ساختمان اداری، انبار آذوقه، اتاقک نگهبانی، ساخت استخرها و کانال های ورودی و خروجی آب به مزرعه و نصب تجهیزات فنی مزرعه است، بنابراین از این مبلغ 70 تا 80 میلیون تومان برای احداث ساختمان اداری، انبار غذا و انبار لوازم و تجهیزات استفاده می شود (معمولا در مزارع پرورش ماهی به جای احداث ساختمان های مجزا از یک ساختمان دو طبقه که طبقه زیرین شامل انبار غذا و تجهیزات و طبقه دوم هم ساختمان اداری و دفتر فروش و یک اتاق استراحت است استفاده می شود).
ساخت اتاقک نگهبانی هم هزینه آنچنانی برایتان ندارد و کمتر از پنج میلیون تومان تمام می شود. مهم ترین قسمت کار ساخت و طراحی استخر هاست که معمولا در مزارع به صورت متداول از سه نوع استخر استفاده می شود؛ استخر های 1×10 برای نگهداری بچه ماهی های یک تا سه گرمی، استخر های 5/2 ×20 برای نگهداری ماهیان پیش پرواری و استخرهای 3×30 متر برای نگهداری ماهیان پرواری.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
امروزه در اکثر مزارع پرورش ماهی از روش های تولید لایه ای استفاده می شود به این ترتیب که پس از هر مرحله از تولید و رشد مرحله غربال گری صورت می گیرد و به این ترتیب ماهی ها با اندازه ها و وزن های یکسان در استخر های مجزا نگهداری می شوند و به همین ترتیب کار ادامه می یابد. به این ترتیب تقریبا در تمام طول سال ماهی آماده فروش در مزرعه موجود است لذا مزرعه دار می تواند مشتریان خود را در تمام طول سال راضی نگه دارد. فضای کلی که برای استخر در نظر گرفته می شود بین 800 تا 1000 متر مربع است که یک فضای مفید500 تا 700 متری را در اختیار شما قرار می دهد.
چنانچه می خواهید آموزش گام به گام نحوه تصفیه آب پرورش ماهی بصورت اصولی را بیاموزید کلیک کنید.
قیمت هر بچه ماهی برای خرید بمنظور پرورش و درآمد حاصل از پرورش آنها:
مرتضی جوانی صاحب استخر ماهی دماوند میگوید: «برای بررسی میزان سودآوری این کسبوکار باید روند تولی تا عرضه را بررسی کرد. شروع تولید از خرید بچه ماهیهای یک تا سه گرمی آغاز میشود، البته در برخی مزارع از بچه ماهیهای پنج تا ۱۴۰ گرمی متغیر است. قیمت هر بچهماهی یک گرمی در بازار حدود 600 تومان است و پس از آن تا پنج گرم به ازای هر گرم 25 تومان بر قیمت آن افزوده میشود. از پنج گرم تا ۱۰ به ازای هر گرم 20 تومان و تا ۲۰ گرم به ازای هر گرم 17 تومان قیمت بچه ماهیها افزایش مییابد و از ۲۰ گرم به بعد بهصورت کیلویی خریدوفروش میشود. درمرحله اول ۴۰ تا ۵۰ هزار بچه ماهی نیاز است که بین 80 تا 95 میلیون هزینه نیاز دارد.
طول دوره تولید شش تا هشت ماه است و طی این مدت برای تولید هر کیلوگرم ماهی آماده فروش ۴/۱ کیلوگرم غذا مصرف میشود که در حال حاضر بین ۴۸۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان در بازار قیمت دارد بنابراین برای کل تولید در یک سال حدود ۲۸ تن غذا مصرف خواهد شد که چیزی نزدیک به ۱۳۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان سرمایه باید صرف این کار شود. پس از آن فروش تقریبا به روز شده و تامین سرمایه و منابع مالی مورد نیاز دیگر بدون مشکل پیش میرود. یک استخر مجهز و مناسب با طرح سودآور تقریبا تولید ۲۰ تن در سال را در نظر میگیرد که سالیانه حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان فروش در نظر گرفته میشود. به این صورت با در نظر گرفتن هزینههای ذکر شده سودآوری مجموعه را بین ۳۰ تا ۳۵ درصد میتوان تخمین زد.»
کاربران گرامی! ممنون از اینکه دیدگاه های باارزش خود را با ما در میان می گذارید. ضمناً آمادگی خود را برای پاسخگویی به سؤالات مرتبط شما در بخش نظرات اعلام می کنیم.
به گمونم این قیمتا مربوط به سال 95باشه ..امسال که وضعیت خیلی داغون تر ازین حرفاس
سلام خواهشمندم بنده پنج میلیون مجوز تکثیر بچه ماهی گرفتم ممنون میشم بگید از صفر تابد هزینه اش چقدر میشه ؟؟؟
سلام کدوم استان تشریف دارین شما
یک زمین دارم کنار رودخانه در منطقه نهاوند حدودا ۳ هزار متر داخل زمین یک چشمه نیز وجود دارد ساختمان به مساحت ۱۲۰متر بنا کامل ساخته ام حدودا چقدر سرمایه نیاز دارم تا بتوانم یک مزرعه پرورش ماهی راه اندازی کنم؟یا اصلا زمینم مناسب این کار هست یا نه؟
سلام علی هستم از توابع تهران سولقان یک استخر ۲۳متر طول ۷مترعرض ۲/۵ارتفاع میخوام بفرمایید چقدر ماهی میشه پرورش داد و چقدر سرمایه میخواد آب چاه هم دارم
باسلام خدمت شما
در خصوص راه اندازی یه مزرعه کوچک پرورش ماهی گرمابی از صفر تا صد این کار با شرایط حاضر چه مبلغی را برای سرمایهگذاری باید پیش رو گرفت
خرید زمین و ساختن استخر و ساختمان و غیره
لطفاً راهنمایی بفرمایید
با درود.آیااین قیمتهابه روزاست؟
با عرض سلام و خسته نباشی.یه سوال اینکخ این قیمت ها توضیح دادین به روز هست؟دوم اینکه من 250میلیون تومان دارم میشه باهاش ی پرورش ماهی اجاده کرد و شدوع ب کار کرد؟سوم اینکه دوره های اموزشیه حضوریه پرورش ماهی رو کجا باید برم یاد بگیرم؟ممنون
ما استخر قزل داریم میخوام ماهی امور فیتی فاک شروع کنم فضا چقد میخواد برای تقریبا بیست تن یکم توضیحات اگه میشه بدین لطفا توضیحات کامل اگه باشه ممنون میشم دمای آب و….
سلام خسته نباشید آب خروجیو چگونه کنترل کنیم
سلام من زمین و مجوز را دارم، برای ساخت یک مجموعه پرورش ماهی در سال 1400چقدر پول لازم دارم و آیا سازنده معمار میتواند اینکار را انجام دهد یا سازنده مخصوص محیط پرورش ماهی با معمار ساختمان مسکونی فرق داره؟ واینکه به غیر از زمین و مجوز ساخت، چقدر هزینه داره تا مرحله ماهی ریزی در استخر؟
سلام۔ شما زمین شما توی کدوم شهر واقع هست؟
سلام،شهسوار زمین دارم
باغ مرکبات
میخوام تغییر کاربری بدم پرورش خاویار
و شریک لازم دارم
من حاضرم شریک بشم اخه خودم هم در لرستان پرورش ماهی قزلآلا دارم اما اگه جای شما هم مورد تایید باشه حاضرم در اونجا سرمایه گذاری انجام بدم
سلام وقت شما بخیر من زمین خریداری کردم و تمام مجوزات احداث چاه آب و مجوز پرورش قزل الا هم گرفتم۴۰۰۰۰ قطعه در هر دوره دنبال شریک میگردم که بتونم ۲۰ تا۴۰٪ درصد از مزرعه پرورش شریک بشه اگر مایل بودید من درخدمت شما هستم و خوشحال میشم که باهم و درکنار هم کاررا شروع کنیم
سلام شب بخیر هرچند بعداز چند ماه این پیام رو مشاهده کردم ومتوجه اش شدم میشه بفرمایید زمین شما تو کدوم شهر هستش؟؟
شرایط برای ۱۵۰متر پرورش ماهی برای شروع کار چطور هست؟
با سلام من چاه آب کشاورزی دارم زمین هم دارم پول 80ملیون دارم هزینه مجوز برای4تونی گرفتن چغد لازمه آیا نسبت به آب چشمه خوبست یانه لرستان نوراباد
سلام تشکر از راهنمایی مفیدتان میخاستم بپرسم ببینم در دمای زیر صفر مثل استان اردبیل درفصل زمستان ایا مشکلی پیش نمیاد و اینکه ایا کلاسهای اموزشی هست که کسی شرکت کنه وایا جهاد کشاورزی حمایت میکنه ازاین کار
۱۵۰ متر برای شروع
شرایطش چطور هست؟
با عرض سلام و خسته نباشی .من یه زمین شالیزار ۲۰۰۰متر در شمال دارم که توش برنج میکاریم میخوام اونجارو پرورش ماهی بزنم میخواستم سرمایه اولیه برای شروع چقدر میشه؟ بعدش میترسم موفق نشم میشه یه کمکی بهم کنید بگید چیکار کنم؟ ممنون
سلام و احترام
کار بسیار ارزشمندی انجام دادید که تجربه و علم خود را بدون هیچ چشم داشتی در اختيار دیگران گذاشته اید.
سلامت و پیروز باشید
من سه تا استخر کنار هم دارم اول استخر به مساحت ۲۰متر در ۱۷ متر و عمق ۱۷۰ دوم استخر ۲۳ متر در ۲۰متر و سوم استخر ۲۳متر در ۱۵ متر لطفاً راهنمایی کنید که ظرفیت چند تن ماهی دارد و به چقدر سرمایه نیاز هست و آیا کسی را سراغ دارید اجاره به هش بدم من بچه کردستانم و اینم بگم آب استخر ما شیرینه چه نوع ماهی به درد این کار میخورد
سلام خواستید من هم سرمایشو دارم هم تجربه دوست داشتی تماس بگیرید mohammadz.ataeiy@gmail.com
سلام.آیا در مناطق سردسیر هم میتوان ماهی پرورش داد؟مثلا منطقه ما گاها به 30 درجه زیر صفر هم میرسه.ممنون از توضیحات