شخصیت شناسی و نکاتی برای جذاب شدن

روش تشخیص تیپ شخصیتی افراد از روی گفتار و رفتار (16 تیپ موجود)

چرب زبان

۱۶ نوع تیپ شخصیتی توسط Isabel Myers و Katharine Briggs، توسعه دهندگان ارزیابی MBTI خلق شدند. Myers و Katharine برای کمک به مردم در کشف نقاط قوت خود و کسب درکی بهتر از این که افراد چگونه متفاوت هستند، گونه ‌شناسی شخصیت خود را ایجاد کردند.

زمانی که نوع شخصیت خود را کشف کنید، واضح تر خواهید فهمید که چرا می توانید یک سری از کارها را انجام دهید. شما به نقاط قوت خود دست خواهید یافت و می توانید تصمیم هایی متناسب با ماهیت واقعی خود بگیرید.

حتما بخوانید: شخصیت شناسی افراد مختلف از روی چهره آن ها (جدیدترین روش بدون خطا)

برای اطلاعات بیش تر در مورد خود و عزیزانتان، تمام توضیحات ما را از در مورد 16 نوع شخصیت مطالعه کنید. یا اگر مطمئن نیستید که کدام نوع شخصیت برای شما مناسب است، تست شخصیتی رایگان ما را بر اساس نظریه های Briggs and Myers انجام دهید.

1-تیپ شخصیتی میانجی (INFP)

شفا بخش

افراد با تیپ شخصیتی INFP دارای آرمان های تخیلی هستند که توسط ارزش‌های اصلی و اعتقادات خود هدایت می ‌شوند. برای یک فرد شفا بخش احتمالات در اولویت قرار دارند و عقیده آن ها این است که ” این لحظه” تنها یک نگرانی زود گذر است. آن ‌ها پتانسیل و استعداد این را دارند که آینده ‌ای بهتر را ببینند و با استعداد خود به دنبال حقیقت و معنای آن باشند.

2-تیپ شخصیتی معمار (INTJ)

مغز متفکر

افراد دارای این تیپ شخصیتی حل کننده مسائل تحلیلی هستند که با علاقه زیادی مسائل و روش ها را با ایده های ابتکاری خود بهبود می بخشند. آن ها این استعداد را دارند و می دانند که برای پیشرفت چه در محل کار، چه در خانه و حتی در دید خودشان به چه امکاناتی نیاز دارند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

حتما بخوانید: 10 نکته کوتاه ولی کاربردی روانشناسی شخصیت (ثابت شده)

3-تیپ شخصیتی حامی (INFJ)

مشاور

این افراد خلاق هستند و حس یکپارچگی شخصی دارند و محرکی برای کمک به دیگران در تحقق استعدادهایشان هستند. افراد دارای این تیپ شخصیتی خلاق و متعهد هستند، آن ها دارای استعداد برای کمک به دیگران در حل مسائل اصلی و چالش های شخصیشان هستند.

4-تیپ شخصیتی منطق دان (INTP)

سازنده

افراد دارای این تیپ شخصیتی مبتکرانی فلسفی، عاشق تجزیه و تحلیل منطقی مسائل و راهکارهای آن ها هستند. آن ها تئوریسین هستند و در پشت هر آن چه می بینند، قانون جهانی را جست و جو می کنند. آن ها می خواهند مضامین متحد کننده زندگی را با تمام پیچیدگی هایشان درک کنند.

5-تیپ شخصیتی پیکارگر (ENFP)

مدافع

این ها افرادی در محور توجهات هستند و با تمرکز بر روی امکانات خود و اشتیاقی که برای ایده ها، افراد و فعالیت های جدید دارند، شناخته می شوند. افراد دارای این تیپ شخصیتی، پر انرژی، گرم و پر شور بوده و دوست دارند که به دیگران کمک کنند تا پتانسیل خلاقانه خود را کشف کنند.

حتما بخوانید: شخصیت شناسی افراد از روی حرف زدن از نظر روانشناسی

6-تیپ شخصیتی فرمانده (ENTJ)

رهبر

افراد این تیپ شخصیتی رهبران استراتژیک هستند. این افراد انگیزه زیادی برای ایجاد نظم و سازماندهی تغییرات دارند. آن ها به سرعت می توانند ناکارآمدی را دیده و راه حل های جدید را مفهوم سازی کنند و از تهیه برنامه های دور برد برای تحقق دیدگاه خود لذت می برند. آن ها در منطق استعداد ذاتی داشته و برتر هستند و بسیار تیز هوش بوده و در صحبت کردن ماهر می باشند.

7-تیپ شخصیتی مباحثه گر (ENTP)

خیال پرداز

این افراد خلاق هستند و انگیزه این را دارند تا راه‌ حل‌ های جدیدی برای مشکلات چالش برانگیز فکری پیدا کنند. آن‌ ها کنجکاو و زیرک بوده و به دنبال درک مردم، مسائل و راه حل هایی هستند که آن‌ ها را احاطه کرده‌ اند.

حتما بخوانید: آموزش کامل نظریه‌ها و اصطلاحات روانشناسی شخصیت

8-تیپ شخصیتی قهرمان (ENFJ)

معلم

افراد دارای این تیپ شخصیتی سازمان دهندگانی آرمان گرا هستند که برای پیاده سازی دیدگاه خود در مورد آن چه برای بشریت بهترین است تلاش می کنند. آن ها اغلب به دلیل توانایی دیدن استعداد در افراد دیگر و متعاقد کردن آن ها در دست یابی به عقایدشان، به عنوان کاتالیزور رشد انسان عمل می کنند.

9-تیپ شخصیتی یاری رسان (ISFJ)

محافظ

افراد دارای این تیپ شخصیتی سرپرستانی ماهر و وفادار به آداب و رسوم هستند. آن ها کاری، دلسوز و غم خوار دیگر افراد هستند و برای تامین نیاز دیگران و در محافظت کردن از سایر افراد در مقابل خطرات زندگی انگیزه دارند.

10-تیپ شخصیتی هنرمند (ISFP)

خلاق

افراد این گروه بسیار آرام و مهربان بوده و در زمان حال زندگی می کنند. این افراد با شور و شوق فراوان و کم حرف بودن خود از محیط اطرافشان لذت می برند. آن ها انعطاف پذیر هستند و فی البداهه عمل می کنند و دوست دارند در مسیر جریان زندگی از آن لذت ببرند.

حتما بخوانید: شخصیت کاریزماتیک چیست؟ با 18 روش جدید

11-تیپ شخصیتی بازپرس (ISTJ)

خود ساخته

افراد دارای این تیپ شخصیتی سازمان دهنده و مسئول ایجاد و اجرای نظم در سیستم ها و موسسات می باشند. آن ها در داخل و خارج از خانه مرتب و منظم بوده و تمایل دارند که راه و روش خود را برای هر کاری انجام دهند.

12-تیپ شخصیتی پیشه ور (ISTP)

چیره دست

این افراد صنعتگرانی هوشیار با درک درستی از مکانیک و علاقه به عیب یابی هستند. آن ها با یک منطق انعطاف پذیر و با اشرافی که به دور و بر خود دارند به دنبال راه حل های عملی برای مشکلات موجود هستند.

13-تیپ شخصیتی پیشتبان (ESFJ)

مهیا کننده

این افراد کمک رسانانی با وجدان هستند، افراد دارای این تیپ شخصیتی نسبت به نیازهای دیگران حساس بوده و به طور جدی به وظایف خود متعهد می باشند. آن ها به محیط عاطفی خود بسیار توجه دارند و به احساسات و درک دیگران نسبت به خودشان توجه زیادی می کنند.

حتما بخوانید: 20 نکته جالب روانشناسی که در 99 درصد شرایط زندگی مفیدند

14-تیپ شخصیتی سرگرم کننده (ESFP)

بازیگر

هنرمندانی سرزنده و با نشاط هستند که افراد اطراف خود را مجذوب و درگیر می کنند. آن ها خود جوش، پر انرژی و سرگرم کننده هستند و از چیزهای اطراف خود همانند غذا، لباس، طبیعت، حیوانات و به ویژه مردم لذت می برند.

15-تیپ شخصیتی مجری (ESTJ)

سرپرست

افراد دارای این تیپ شخصیتی زحمت کشانی سنتی هستند و مشتاقانه مسئولیت سازماندهی پروژه ها و مردم را بر عهده دارند. این افراد به طور منظم با پیروی از قانون و وجدان دوست دارند کارها را به اتمام برسانند و تمایل دارند که به شیوه ای منظم و هدفمند در راستای اتمام پروژه ها پیش بروند.

16-تیپ شخصیتی کار آفرین (ESTP)

پر تکاپو و فعال

این افراد دارای هیجان و بسیار پر انرژی بوده و هنگام بروز جنگ و نزاع چه به صورت تحت الفظی و چه استعاری در بهترین شرایط خودشان می باشند. آن ها یک حس انرژی پویا را هنگام تعامل خود با دیگران و دنیای اطراف خود به ارمغان می آورند.

حتما بخوانید: روانشناسی کنترل ذهن (باکمک اعداد)

در مورد 16 نوع تیپ شخصیتی

تیپ شخصیتی نوعی سیستم دسته ‌بندی افراد بر اساس گرایش ‌های آن‌ ها برای فکر کردن و عمل کردن به روش‌ های خاص است. تیپ شخصیتی برای پیدا کردن بهترین و مهم ‌ترین روش ‌هایی است که تفاوت فرد را با دیگران نشان می دهد و درک این تفاوت‌ ها را با دسته ‌بندی افراد به گروه ‌های معنی ‌دار می توان احساس کرد.

تیپ شخصیتی چیست؟

تیپ‌ های شخصیتی توصیف ‌شده در این جا توسط Isabel Myers و Katharine Briggs، در دهه 1960 خلق شدند. نظریه ‌های آن‌ ها بر اساس اصول روانشناسی Carl Jung بود، البته آن ‌ها ایده ‌های این روانشناس را گسترش دادند تا یک چارچوب کامل‌ تر از تیپ شخصیتی ایجاد کنند. Myers و Briggs پیشنهاد کردند که چهار بعد کلیدی وجود دارد که می ‌تواند برای طبقه ‌بندی افراد مورد استفاده قرار گیرد:

  • درون گرایی در مقابل برون گرایی
  • احساس در مقابل بینش
  • فکر کردن در برابر احساس
  • قضاوت در مقابل درک

هر یک از این چهار بعد به عنوان یک دوگانگی یا یک انتخاب یا یکی از دو سبک وجودی هر فرد توصیف شده است. Myers و Briggs این موضوع را “دارای اولویت” توصیف كرده اند و پیشنهاد كردند كه هر فرد می تواند یك سبك ترجیحی را در هر چهار بعد داشته باشد. جمع چهار سبک دلخواه یک شخص به نوع شخصیت آن ها تبدیل می شود.

Myers و Briggs این گونه استدلال می کنند كه برتری های ما در مورد هر یك از این چهار بعد، برای ایجاد الگوهای قابل پیش بینی در تفكر و رفتارمان با هم تركیب می شوند، و این گونه است که افرادی که این ویژگی ها را به طور مشترک در خود دارند در بسیاری از شیوه های زندگیشان نیز با هم دیگر مشترک هستند پس کارهایی می کنند که برایشان مناسب باشد.

معنای چهار حرف در یک تیپ شخصیتی چیست؟

هر کدام از چهار حرفی که در تیپ شخصیتی افراد قرار می گیرید ترجیحا بر اساس سبک تفکر یا رفتار آن ها است.

I / E: درونگرایی یا برونگرایی

بعد درون گرایی / برونگرایی چگونگی مدیریت انرژی انسان را توضیح می دهد.

  • درونگراها با گذراندن ساعتی آرام به تنهایی یا با یک گروه کوچک انرژی می گیرند. آن ها تمایل دارند بیش تر محتاط و متفکر باشند.
  • برونگراها با گذراندن وقتشان با مردم و در محیط های شلوغ و فعال فعالیت می کنند. آن ها تمایل دارند که گویاتر و صریح تر باشند.

S / N: سنجش یا بینش

بعد سنجش / بینش چگونگی پردازش اطلاعات را توسط یک فرد توضیح می دهد.

  • افرادی که سنجش قوی تری دارند روی پنج حس خود تمرکز دارند و به اطلاعاتی علاقه دارند که مستقیما بتوانند آن ها را ببینند، بشنوند، احساس کنند و غیره. آن ها تمایل دارند که فراگیر باشند و اغلب به عنوان ” اهل عمل” توصیف می شوند.
  • افراد دارای بینش بر سطح تفکر انتزاعی تر تمرکز می کنند. آن ها بیشتر به نظریه ها، الگوها و توضیحات علاقه مند هستند. آن ها غالبا بیش تر از گذشته، به آینده توجه دارند و اغلب به عنوان “خلق کننده” توصیف می شوند.

T / F: فکر یا احساس

بعد تفکر / احساس نحوه تصمیم گیری افراد را توصیف می کند.

  • متفکران تمایل دارند با مغز خود تصمیم بگیرند. آن ها علاقه مندند منطقی ترین و قانونی ترین روش انتخاب را پیدا کنند.
  • افراد احساسی تمایل دارند با قلب خود تصمیم بگیرند. آن ها همیشه به دنبال این هستند که تصمیمشان چگونه بر مردم تاثیر می گذارد، و آیا این با ارزش های آن ها مطابقت دارد یا خیر.

J / P: قضاوت یا درک کردن

بعد قضاوت / درک کردن نحوه برخورد مردم به ساختارها در زندگی خود را توضیح می دهد.

  • داوران از ساختار و نظم یک پارچه پیروی می کنند. آن ها چیزهایی را که برنامه ریزی شده دوست دارند و از تغییرات لحظه آخری فراری هستند.
  • افرادی که دارای تیپ شخصیتی ادراکی هستند از انعطاف پذیری و خود جوش بودن پیروی می کند. آن ها دوست دارند همه چیز را باز بگذارند تا بتوانند نظر خود را تغییر دهند.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا