سایر هنرهای مهم

یادگیری طب سنتی از صفر تا صد با 20 درس رایگان

یکی از میراث های قدیمی که از نیاکان به ما رسیده طب سنتی و درمان بیماری ها با روش های سنتی است. با گسترش طب مدرن، اهمیت طب سنتی کمتر شد، اما امروزه شاهد بازگشت طب سنتی به جوامع بین اللملی با ارائه مدارک نظری و علمی هستیم. شاید شما هم از مخالفان این طب باشید اما باید بدانید همانند طب مدرن، در طب سنتی نیز متخصصانی وجود دارد که در این زمینه به شما کمک خواهند کرد. اگر از علاقه مندان به یادگیری طب سنتی هستید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

طب سنتی چیست؟

سازمان جهانی بهداشت (WHO)، طب سنتی را این چنین تعریف میکند:

طب سنتی به دانش، مهارت و عملکردهایی بر اساس تئوری، عقاید و تجربیات بومی فرهنگهای مختلف اطلاق میشود که با هدف حفظ سلامتی، پیشگیری، تشخیص، بهبود و درمان بیماریهای جسمی و روحی بکار گرفته میشوند.

به طور کلی طب سنتی دانشی است که با کمک بدن انسان، طبع ومزاج، خوراکی ها، نوشیدنی ها و داروهای گیاهی درمان و پیشگیری از بیماری صورت میگیرد.

طب سنتی از داروهای گیاهی، حیوانی ،معدنی، روش های تهاجمی مانند حجامت، بادکش و فصد برای درمان بیماری ها استفاده میکند. همچنین شناخت و تشخیص بیماری‌ها از طریق نبض، ادرار، مدفوع و علائم بالینی بیمار نیز در طب سنتی انجام می‌شودکه در ادامه به طور جامع به آن خواهیم پرداخت.

تشخیص بیماری در طب سنتی

روش های درمانی در طب سنتی

1- گیاه درمانی

داروهای گیاهی یکی از روش های درمان بیماری ها در طب سنتی است. در ایران 2500 نوع گیاه دارویی شناخته شده که نزدیک به 200 نوع آن مصرف عام دارد و 300 – 400 نوع آن در درمان طب سنتی بکار می رود. گیاهانی همچون آویشن، گل گاو زبان، سیاه دانه، رازیانه و …

نکته حائز اهمیت در این روش درمانی، استفاده درست و اصولی است. همانند داروهای شیمیایی که باید در دوز مشخصی مصرف شوند، داروهای گیاهی نیز باید با نظر متخصص طب سنتی و در دوز مناسب مصرف شوند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

2- حجامت

اگر شما غلظت خون،چربی خون و یا سردردهای میگرنی دارید بهتر است روش درمانی حجامت را امتحان کنید. حجامت از روشهای خونگیری و بهبود گردش خون در طب سنتی است. متخصص طب سنتی با توجه به بیماری و نیاز شما محل حجامت را مشخص میکند.

3- ماساژ درمانی

متخصصین طب سنتی برای بهبود جریان خون و افزایش اکسیژن رسانی به بافت های بدن ماساژ درمانی را توصیه میکنند. ماساژ برای درمان بیماریهای اسکلتی، گوارشی، عضلانی، سردردها و رفع استرس و افسردگی به کار میرود.

4- شیاتسو

شیاتسو روش موثر و پیشگیری کننده برای بیماران دچار افسردگی یا بی خوابی است. در این روش توسط انگشتان دست بر نقاط حیاتی بدن برای رسیدن به سلامتی فشار می آورند.

5- زالو درمانی

در این روش خونگیری توسط زالو است که در حین خونگیری ماده هیرودین به بدن وارد می شود و این روش در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد.

6- بادکش درمانی

یکی دیگر از روشهای طب سنتی بادکش درمانی یا حجامت خشک است، در این روش در نقاط مختلف بدن ایجاد مکش می شود که در نهایت موجب انبساط عروقی بدن و پراکندگی مواد از نقطه ای خاص می شود .

شناخت مزاج در طب سنتی

مزاج را میتوان پایه اصلی طب سنتی دانست. معمولا متخصص طب سنتی با روش های علمی مزاج شما را شناسایی میکند، با دخالت در وضع مزاج شما درمان مناسب شما را انتخاب میکند. همچنین این موضوع در اصلاح سبک زندگی و رژیم غذایی شما موثر خواهد بود.

خب ابتدا بهتر است مزاج را تعریف کنیم:

در کتاب ذخیره خوارزمشاهی که کتابی در زمینه پزشکی سنتی است ذکر شده، مزاج از ترکیب عناصر چهارگانه آب، آتش، خاک و باد در بدن پدید می‌آید. افرادی که از مزاج خاصی برخوردار هستند می‌توانند با تغییر شرایط زندگی مانند نوع تغذیه‌ای که دارند، بدن سالم‌تری داشته باشند.

نکته مهم در این باره تفاوت طبع و مزاج است: طبع در واقع طبیعتی است که انسان با آن متولد میشود، غریزی و غیرقابل تغییر است. اما مزاج را میتوان با اصلاح سبک زندگی تغییر داد.

اصول طبابت در طب سنتی بر چهار طبیعت مزاج انسان یا اخلاط اربعه است:

  1. مزاج گرم و خشک (صفراوی) – عنصر غالب: آتش
  2. مزاج گرم و تر (دموی) – عنصر غالب: باد
  3. مزاج سرد و خشک (سوداوی) – عنصر غالب: خاک
  4. مزاج سرد و تر (بلغمی) – عنصر غالب: آب

معیار های مزاج شناسی

  • نرمی پوست نشانه رطوبت مزاج و زبری و سختی پوست نشانه خشکی مزاج است.
  • نبض بیمار
  • شکل جمجمه
  • سفیدی پوست نشان سردی مزاج و سرخی و گندم گونی پوست نشانه گرمی مزاج است.
  • زیادی مو ، رشد سریع و رنگ سیاه گرم مزاجی است. کمی مو و رنگ روشن سرد مزاجی است.

بیماری ها در طب سنتی

طب سنتی بیماریها را به 3 دسته تقسیم می کند :

  1. بیماریهای سوء مزاجی
  2. سوء ترکیبی
  3. بیماریهای تفرق و اتصال

در طب سنتی مواد غذایی سرد، موجب سستی و بی حالی، رنگ پریدگی، پرخوابی، بی حوصلگی و کاهش نیروی جنسی می شوند و ارزش غذایی منفی دارند.

و بر عکس مواد غذایی گرم موجب کم خوابی، جوش صورت، برافروختگی چهره و فشار خون می شود.

در طب سنتی نا هماهنگی بین مزاج و غذا باعث بروز اختلال در اندامهای داخلی بدن ، قلب و ریه شده و فرد احساس بیماری می کند.

دانلود رایگان لیست کامل گیاهان دارویی با عکس+ فایل pdf

طب سنتی در بسیاری از نقاط جهان بکار می رود، که مشهورترین آن طب سنتی چین و آیورودا طب سنتی هندی است و طب سنتی ایرانی گونه ای از پزشکی جایگزین بر اساس اخلاط چهارگانه است.

دانلود دروس آموزش کامل طب سنتی

لینک دانلود هر ویدیو روی پلیر وجود دارد. بهتر است وی پی ان خاموش کنید. برگرفته از پیج سلامتی– فقط دو درس اول به دلیل اهمیت بالا متفاوت از سایر دروس هستند. دقت کنید اگر در گوشی فیلم ها را می بینید بهتر است گوشی را افقی نگه دارید:

درس 1

درس 2

درس 3

درس 4

درس 5

درس 6

درس 7

درس 8

درس 9

درس 10

درس 11

درس 12

درس 13

درس 14

درس 15

درس 16 (از اینجا به بعد دکتر علیزاده)

درس 17

درس 18

درس 19

درس 20

دانلود جزوه PDF آموزش طب سنتی

pdf دانلود جزوه PDF آموزشی

سوالات متدوال

1- طب اسلامی چگونه طبی است؟

در طب اسلامی بیشتر به امساک توجه شده است تا مطالب دیگر. در این طب بیشتر به رعایت بهداشت عمومی توجه شده است. امروزه در این طب، بخشی از دستورها قابلیت دسترسی و اجرای کمی دارد و در برخی موارد هزینه‌ها نسبتا بالاست. دستورالعمل‌ها و نسخه‌های این طب گاه موردی و خاص بوده و تعمیم آن اشتباه است.

2- طب نوین بهتر است یا طب سنتی؟

به طور کلی نمیتوان یک روش درمانی را بهتر دانست، هر دو روش در حال تکمیل و اصلاح هستند، اما استفاده از نظر متخصصین در رابطه با درمان بیماری ها بهترین کار است. از مزایای طب سنتی میتوان به ایجاد تعادل بین درون و بیرون بدن نام برد.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫14 دیدگاه ها

  1. سلام آقا میلاد من دوست دارم طب سنتی رو خوب یاد بگیرم تا حدی که ازش درآمد کسب کنم کمکم میکنید ممنون میشم

      1. سلام
        وقت بخیر
        من هم دوست دارم طب سنتی رو خوب یاد بگیرم تا از اون درآمد کسب کنم
        لطفا راهنمایی کنید

  2. سلام و وقت بخیر
    چرا فیلم ها دانلود نمیشن؟لینک دانلود برای بنده قابل نمایش نیست

  3. سلام
    در مورد آموزش طب سوزنی اطلاعات میخواستم.لطفا راهنمایی بفرمایید.مدرک تحصیلی چی میخاد؟ ممنون

    1. سلام وقتتون بخیر من میخوام طب سنتی رو به صورت جامع برای کسب درآمد از این حرفه یاد بگیرم و مدرکشو بگیرم ولی نمیدونم باید چیکار کنم. میشه لطفا راهنماییم کنید

  4. سلام .من میخوام در مورد طب سنتی و بخصوص مزاج شناسی اطلاعات کافی داشته باشم .لطفا راهنمایی میفرمائین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا