آموزش هنرهای رزمی-دفاعی (تصویری)

کاراته: قوانین، بهترین سبک ها، حرکات اصلی و همه نکات مهم جهت شروع

آیلتس

کاراته به عنوان یک هنر رزمی باستانی بر پایه دفاع شخصی بنا شده و منشاء آن ژاپن و چین است. این ورزش امروزه در سرتاسر جهان محبوبیت دارد و تغییرات زیادی را نیز در خود دیده است. شناخت و تمرین اصول پایهای کاراته میتواند از طریق آموزش اصطلاحات و تکنیکهای مورد استفاده در این هنر رزمی کسب شود. ما در این مطلب مفاهیم اولیه و بسیار مهم این هنر رزمی را در اختیارتان می گذاریم.

بخش 1: آگاهی از سبکهای متفاوت کاراته

سبکهای متفاوت کاراته

1- شناخت سبکهای کاراته. کاراته ریشه در چین دارد، ولی به صورت گسترده در اکینوای ژاپن در دهه 1600 به عنوان روشی برای دفاع شخصی شناخته شد و به دلیل غیرقانونی اعلام شدن حمل اسلحه کم کم توسعه یافت. کاراته میتواند به صورت “دست خالی” ترجمه شود. سبکهای مختلفی از کاراته وجود دارد؛ از سنتی گرفته تا مدرن و سبکهای غربی که تحت عنوان کاراته آزاد آمریکایی و کاراته فول کنتاکت (کاراته ورزشی) شناخته می شوند. با این حال بسیاری از تکنیکهای پایهای شبک های کاراته مشابه هم هستند. برخی از سبکهای محبوب کاراته به شرح زیر میباشند:

  • “شوتوکان”که به عنوان اولین سبک کاراته مدرن شناخته میشود و توسط گیچین فوناکوشی ابداع شده است. کاراته کاهای این سبک از حرکات ثابت و قدرتمندی استفاده میکنند.
  • گوجوریو سبکی است که شامل تکنیکهای کمپو چینی میباشد و حرکات خطی سخت و مدور نرمی دارد که مثل ین و یانگ با هم ترکیب شدهاند. حرکات گوجوریو معمولا آهستهتر بوده و تمرکز آن بر روی تنفس است.

شناخت اجزای کاراته

2- شناخت اجزای کاراته. تمرین در کاراته معمولا شامل چهار جنبه یا اصول است. این اصول شکلهای متفاوت حرکات هستند که منجر به ایجاد ترکیبات و تکنیکهای کاراته می شوند.

  • کیهون (تکنیک پایه)
  • کاتا (فرم یا الگو)
  • بوناکی (مطالعه تکنیکهای کاتا یا کاربرد کاتا)
  • کومیته (مبارزه آزاد)

3-آگاهی از تفاوتهای کاراته با سایر هنرهای رزمی. مردم اغلب سبکهای مختلف هنرهای رزمی را با هم اشتباه میگیرند و اسامی این هنرهای رزمی را به اشتباه و جابجا استفاده میکنند. کاراته را هم میتوان با سایر هنرهای رزمی اشتباه گرفت چون در بسیاری از هنرهای رزمی از تکنیکهای مشابه استفاده می شود.

  • کاراته روی حرکات برجسته با تکنیکهای دست باز تمرکز یافته است. ترکیبات کاراته شامل استفاده از ضربات مشت ، لگد ، زانو و آرنج است.
  • سایر هنرهای رزمی شامل استفاده از تکنیکهای مختلف مبارزه و استفاده از ابزار میباشند. آیکیدو بر روی حرکاتهای ناگهانی، قفل کردن مفاصل، شکستن مفاصل، پرتاب کردن و کنترل تمرکز می کند. جودو روی پرتاب کردن و چنگ زدن به حریف متمرکز شده است. کونگفو هم یک هنر رزمی چینی است که سبکهای مختلفی دارد و از حرکات حیوانات و یا فلسفه چینی الهام گرفته است. هدف کونگ فو بهبود تناسب عضلات و سیستم قلبی-عروقی است.
  • همان طور که هنرهای رزمی مختلف از سیستم رتبه بندی با استفاده از کمبرند استفاده میکنند، کاراته هم دارای سیستم خاصی از کمربندهای رنگی میباشد. در این سیستم سفید بیانگر پایینترین سطح و سیاه بالاترین سطح است.

بخش 2: یادگیری اصول اولیه کاراته

1- شناخت کیهون. کیهون به صورت “تکنیکهای پایه” ترجمه میشود و شامل اصولیست که براساس آن کاراته بنا شده. در کیهون، شما روش های مشت زدن، دفاع کردن، ضربه زدن و حرکات مختلف را یاد می گیرید.

  • دفاع ها، مشتها و لگدهای کاراته باید به طرز ماهرانه ای انجام شوند و برای تسلط روی آنها تمرین و ممارست زیادی لازم است.
  • موارد پایه شامل دفاع، حملات، ضربات و حالتهای مختلف ایستادن است. هنرجوها باید این حرکات را تا زمانی که ملکه بدن و ذهن آنها شود به صورت مکرر تمرین کنند.

توسعه کاتا

2- توسعه کاتا. کاتا به معنی “فرم” است و برپایه تکنیکهای پایه که آموختهاید ایجاد میشود. با کاتا، شما یاد میگیرید که حرکات پایهای را در حرکات سیال ادغام کنید.

  • هریک از کاتاها حول استراتژی مبارزه خاصی برای شما به منظور درک و تمرین در برابر دشمن فرضی شکل میگیرد.
  • کاتا ذاهیبرای انتقال دانش مربیان در رابطه با تکنیکهای کاراته به کاراتهکاها فراهم می کند. به عنوان یک هنرآموز، شما اجرای یکسری از دفاعها، ضربات، پرتاب کردن و حرکات را در کاتا یاد میگیرید.

تمرین بوناکی

3- تمرین بوناکی. بوناکی به صورت “تجزیه و تحلیل” یا “جداسازی” ترجمه میشود و شامل کار با سایرین برای درک کاربردهای کاتا در دنیای واقعی است.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

  • در بوناکی، شما تمامی حرکات آموخته شده در کاتا را تجزیه و تحلیل کرده و کاربردهای آن در شرایط مبارزه واقعی را ارزیابی میکنید. بوناکی مرحله گذر به کومیته است.
  • مفهوم بوناکی کمی پیجیده است چون شامل استفاده از کاتا برای “مبارزه” است و “دفاع” از خود در برابر حریف در این مورد وجود ندارد. این مرحله را میتوان به گامهای رقص باله تشبیه کرد که با یک الگوی رقص یکنفره ترکیب شده و داستانی را برای ما بازگو میکند.

یادگیری کومیته

4- یادگیری کومیته. کومیته به معنی مبارزه است و به هنرجو این امکان را میدهد که تکنیکهای آموخته شده در کاراته را در برابر دیگران و در برخی موارد در قالب یک دوره مسابقه تمرین کند.

  • در کومیته شما یاد می گیرید که از کیهون و بوناکی در محیط کنترل شده استفاده کنید. کومیته یک گام نزدیکتر به مبارزه واقعی است و در آن دو فرد تلاش میکنند حرکات آموخته شده را در برابر یکدیگر استفاده کنند.
  • کومیته در برخی موارد به صورت نوبتی صورت میگیرد. در کومیته دو (Du Kumite) که قدم دیگری به سمت مبارزه آزاد است امتیازاتی برای برخی از حملات در نظر گرفته میشود.

بخش 3: درک حرکات پایه

1- یادگیری نحوه اجرای مشتهای پایه. مشتهای کاراته به صورت تکنیکهای مشت مستقیم با پیچاندن مچ دست در نزدیک نقطه ضربه مورد استفاده قرار میگیرند.

  • همیشه با دو بند انگشت اول انگشتان خود ضربه بزنید و یادتان باشد که آرنجتان نباید بسته شود چون کشیده شدن بیش از حد آن میتواند منجر به آسیب دیدگی تان شود.
  • وقتی مشت می زنید مشتی را که به کمر نمی خورد ، بکشید. این مورد هیکته نامیده میشود و اگر از نظر زمانبدی درست باشد، مشت شما قویتر و تیزتر میشود.
  • کیا را نیز در نظر بگیرید. کیا از دو واژه کی به معنی انرژی و آی (Ai) به معنی ادغام شدن مستق شده. این واژه در واقع صداییست که معمولا در زمان اجرای حرکات حملهای مثل مشت زدن از کاراتهکا به گوش می رسد. هدف کیا، آزادسازی انرژی و تاثیرگذاری بیشتر حملات شما میباشد.

شناخت دفاعهای پایه.

2- شناخت دفاعهای پایه. کاراته در درجه اول به عنوان هنری برای دفاع شخصی و حمله مورد استفاده قرار میگیرد. تعدادی از تکنیکهای پایه دفاع وجود دارد که باید برای دفاع از خودتان آنها را یاد بگیرید:

  • دفاع رو به بالا (Jodan Age Uke)
  • دفاع میانی (Chudan Age Uke)
  • دفاع رو به پایین (Gedan Age Uke)

اجرای ضربات پا پایه

3- اجرای ضربات پا پایه. اگرچه کاراته به معنی “دست باز” میباشد و در وهله اول به عنوان دفاع شخصی مورد استفاده قرار میگیرد، اما از ضربات پا هم برای دفع حملات حریف در آن استفاده می شود. برخی از ضربات پا در کاراته عبارتند از:

  • ضربه رو به جلو (Mae Geri) یا ضربه با کف پا.
  • ضربه پا جانبی (Yoko Geri) یا ضربه با کناره پا در حالی که انگشتان پا رو به پایین است.
  • ضربه پا دورانی (Mawashi Geri) یا ضربه با کف پا. در این حالت باید انگشتان را رو به سمت بالا بیاورید و سعی کنید که آنها را به اطراف بچرخانید.
  • ضربه پا هوک (Uramawashi Geri) یا ضربه پا دورانی معکوس
  • ضربه پا به عقب (Ushiro Geri) یا ضربه پا به سمت پشت. در این حالت باید اطمینان داشته باشید که محل ضربه را نگاه می کنید و با پاشنه ضربه می زنید.

ویدیویی جالب از مبارزه یک کاراته کا با دونفر

 

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. فراموش کردید که این رو بگید
    در تمامی ورزش های رزمی مهم ترین بخش گرم کردنه اگه گرم نکرده باشی تمامی حرکات رو قلط و یا اون جوری که باید باشید نمیشید
    اکثرا اینو فراموش میکنن ویا اصلا انجام ودر عوض فقط راه میرن که یعنی میشه گرم کرن :/ یا وقتی خواستن برن انجام میدن که این کاملا قلطه
    به هیچ عنوان قبل گرم کردن تمرین نکنید

  2. سلام . به صورت انفرادی و با هزینه فردی میشه در مسابقات بین المللی شرکت کرد یا حتما باید از طرف فدراسیون و تیم ملی باشه .
    برخی از سبک های کاراته مثل کان ذن ریو و فول کنتاکت قبلا فدراسیون جهانی و تیم ملی نداشتند پس فعالتشون فقط در کشور خلاصه میشد . الان چه طوره ؟
    اگر کسی بخواد کاراترو شروع کنه کدام سبک باعث حضور در مسابقات جهانی میشه . و مدال طلای جهان را به ارمغان میاره ؟
    آیا مربی خصوصی داشتن با داشتن مربی در باشگاه اختلال ایجاد نمی کنه ؟ یا فقط باید یک مربی داشت .
    پیشاپیش تشکر میکنم از پاسخ گفتن شما .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا