آموزش هنرهای رزمی-دفاعی (تصویری)

آموزش رنگ کمربندها و نحوه بستن آنها بصورت اصولی در ورزش کاراته

چرب زبان

اگر نگاهی به هنرهای رزمی مختلف بیندازید متوجه می شوید که در کاراته هم مثل خیلی از هنرهای رزمی دیگر از کمربندهایی با رنگهای مختلف برای تعیین میزان مهارت کاراتهکاها استفاده می شود. از آنجایی که هر مهارت رتبه بندی خاص خودش را دارد، این کمربندها سطوح مختلف مهارت کاراتهکاها را نشان می دهند. عمومی ترین رنگ کمربند در کاراته رنگهای مشکی و سفید است. سفید نشان دهنده پایین ترین رتبه و مشکی بیانگر متخصص بودن فرد است. اما این وسط رنگهای دیگری هم وجود دارد که باید با معانی آنها در کاراته آشنا شوید.

حتما بخوانید: همه آنچه که در مورد کاراته باید بدانید! (بهمراه فیلم تکنیک های آن)

معانی رنگهای کمربند در کاراته

کمربندهای رنگی در هنرهای رزمی مورد توجه همه هستند. یک کاراتهکا با رنگ کمربندش به دیگران نشان می دهد که در چه سطحی از تخصص قرار دارد. حتی اگر رنگ کمربند هنرجو سفید باشد باز هم نشان دهنده بی تجربگی او نیست؛ بلکه کمربند سفید نمایانگر این است که فرد در مسیر یادگیری و رسیدن به تخصص است.

کمربندهای کاراته به جز مشکی و سفید در رنگ های زرد، نارنجی، قرمز، سبز، آبی، بنفش و قهوهای وجود دارند. ممکن است در کلاس های آموزش کاراته از همه این رنگها برای کمربندها استفاده بشود یا نشود.

رنگ کمربندها، سطوح مرتبط با آنها و مهارت های کسب شده در کاراته

1-سطح مبتدی

کمربند یک مبتدی در شروع کار سفید رنگ است که نشان دهنده اراده او برای کسب مهارت و تخصص می باشد. وقتی کاراتهکای مبتدی موفق به یادگیری همه حرکات اصلی و پایه کاراته شود، رنگ کمربند او به زرد تغییر پیدا می کند. در این مرحله، کاراتهکا باید 10 حرکت دفاع شخصی در کاراته را کاملا یاد بگیرد. وقتی او به چنین سطحی رسید رنگ کمربندش نارنجی می شود. برای دستیابی به پله ها و مراحل بالاتر، کاراتهکا باید تکنیک های تمرکز روی شرایط بدنی و همینطور حرکات تهاجمی کاراته را یاد بگیرد.

https://i.enkivillage.org/wbIpz4C_MOR8i0HasCxGRYMdTSg=/800x0/images/2015/06/380d7dca2679d0dafa5a6a3e9026a92d.png

حتما بخوانید: معرفی تمام سبک های معروف و اصطلاحات مهم در کاراته

2- سطح متوسط

وقتی کاراتهکا موفق به اخذ کمربند سبز شد، باید روی مهارت های کسب کرده اش به طور عمیق تری کار کند تا بتواند کمربند آبی را دریافت کند. به محض اینکه کاراتهکا به این سطح از مهارت و تخصص رسید کمربند آبی را دریافت می کند. در این مرحله او باید بتواند حداقل 200 حرکت کاراته را به خوبی انجام بدهد. بعد از عبور از این مرحله نوبت کمربند قهوهای می شود. این مرحله نسبت به مراحل قبلی درجه بندی بیشتری دارد؛ به این معنی که کاراتهکا اول کمربند قهوهای درجه 3 را میگیرد و بعد به سمت کمربند قهوهای درجه 2 و 1 حرکت می کند. از کاراتهکا انتظار می رود که در این سطح، از مهارت های کافی برای کنترل و تعادل جسم و ذهنش برخوردار باشد و در عین حال بتواند حرکات متنوع کاراته را به خوبی به نمایش بگذارد.

https://i.enkivillage.org/A5W-0EjOSpUch0Gkz6IkyTRyL0s=/800x0/images/2015/06/4cf1bb5be169e5c344b0998f64e55c94.png

3- سطح پیشرفته

کمربند مشکی بالاترین سطح مهارت و تخصص را در کاراته نشان می دهد. البته نکته مهم اینجاست که دستیابی به کمربند مشکی لزوما به این معنا نیست که کاراتهکا تمام مهارتهای موجود در کاراته را به دست آورده است. رنگ مشکی کمربند نشان می دهد که رزمیکار آماده روبرو شدن با چالش های پیشرفته آموزش کاراته است. علاوه بر این وقتی شما با موفقیت کمربند مشکی را از آن خود می کنید، مشمول موارد خاص این کمربند هم میشوید. به عنوان مثال به دارنده کمربند مشکی درجه 1 شودان (showdan) گفته می شود. همین مساله باعث می شود کاراتهکا با انگیزه و تلاش بیشتری به سمت دستیابی مهارت های بیشتر حرکت کند.

https://i.enkivillage.org/3nHtkzF2Puo8AnXvimINsaIr1iA=/800x0/images/2015/06/8b249573cb18b8453642ba5de88fb4db.png

حتما بخوانید: 5 نکته بسیار مهم در آموزش کاراته به کودکان 2 تا 8 ساله

4- سایر رنگ های کمربند در کاراته

ممکن است رنگ های مورد استفاده در مدارس مختلف کاراته با هم متفاوت باشند. در برخی کلاس ها و مدارس آموزش کاراته از مجموعه رنگهای معمول و رایج برای کمربندها استفاده می کنند، در حالی که ممکن است طیف رنگی این کمربندها در کلاس ها و مدارس دیگر متفاوت باشد. برخی مدارس کاراته از رنگ های بنفش و قرمز هم در کمربندهایشان استفاده می کنند و برخی دیگر هم کمربندهایی با نوارها و راه راه های رنگی مختلف به کار می برند؛ مثلا کمربند سفید با نوارهای زرد نشان می دهد که کاراتهکا به سمت دستیابی کمربند زرد حرکت می کند یا اگر کاراتهکایی کمربند قهوهای با نوارهای رنگی دارد یعنی در حال گذراندن مراحل زیر مجموعه دستیابی به کمربند قهوهای درجه 1 است.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

5- زمان لازم برای گذراندن هر مرحله آموزشی

به طور کلی برای تکمیل یک مرحله از کاراته چیزی حدود 8 تا 18 ماه آموزش لازم است. این بازه زمانی بسته به مدت زمان آموزش هفتگی تغییر می کند. برای مثال، اگر کاراتهکا فقط هفتهای یکبار تحت آموزش کاراته قرار بگیرد، زمان بیشتری هم برای تکمیل یک مرحله نیاز دارد. علاوه بر این، هر چه سطح کاراتهکا بالاتر می رود، مراحل مختلف هم طولانی تر می شوند و به زمان بیشتری نیاز پیدا می کنند.

6- رنگهای مشترک کمربند در کاراته به ترتیب

ممکن است هر کلاس یا مدرسه کاراته از رنگ های به خصوصی برای کمربندهای کاراتهکاها استفاده کند. در ادامه 3 نوع ترتیب رنگی کمربند از ابتدا تا انتها را مشاهده می کنید:

  • سفید، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قرمز، قهوه ای، مشکی
  • سفید، قرمز، زرد، نارنجی، سبز، آبی، بنفش، قهوه ای، مشکی
  • سفید، زرد، سبز، نارنجی، قرمز، آبی، بنفش، قهوه ای، مشکی

معانی مختلف رنگ های کمربند در کاراته از نظر سازمان جهانی هنرهای رزمی

در طول جنگ جهانی دوم سیستم رتبه بندی تخصص در کاراته بسیار ساده بود. کمربندها در هر مرحله فقط تیره تر می شدند و هر چه کمربند یک کاراتهکا رنگ تیره تری داشت تخصص و مهارت او هم بیشتر بود. رنگ کمربند در کاراته اصلی ترین نشانه تخصص و مهارت یک کاراتهکا است که با مشاهده آن می توان متوجه شد او چه مراحلی را پشت سر گذاشته و تا به حال چه تکنیک ها و اصولی را یاد گرفته است.

کمربند سفید: سفید نماد تولد و زندگی جدید است. علاوه بر این رنگ سفید تداعی کننده بذر کاشته شده در دل برف است و نشان می دهد که کاراتهکا در زندگی اش با چالش جدیدی برای کسب مهارت های کاراته دست و پنجه نرم می کند.

کمربند زرد: این کمربند اولین پرتوهای نور خورشید را به تصویر می کشد. رنگ زرد نماد ذهن هنرجوست که در این مرحله بیش از پیش آماده دریافت دستورالعمل ها و اصول مربوط به کاراته است.

کمربند نارنجی: کمربند نارنجی نمایانگر گسترش پرتوی خورشید روی زمین است و نشان می دهد که چطور دانش و آگاهی هر لحظه بیشتر از قبل گسترده تر و وسیعتر می شود.

کمربند سبز: رنگ سبز نماد ریشه ها و ساقه های نافذ گیاه است که سمت خورشید حرکت می کنند. علاوه بر این کمربند سبز بیانگر پیشرفت مهارت ها و فنون هنرجوست.

حتما بخوانید: 8 تکنیک MMA بسیار کاربردی که هر کاراته کار باید بداند

کمربند آبی: این کمربند بلندقامتی و حرکت به سمت پهنه آبی آسمان را تداعی می کند و عمق دانش و درک هنرجو را نشان می دهد.

کمربند بنفش: بنفش نشان می دهد که کاراتهکا با از خودگذشتگی و فداکاری مثال زدنی و تحسین برانگیزی به سمت دستیابی به کمربند مشکی در حرکت است.

کمربند قهوهای: کمربند قهوهای بیانگر سطح بلوغ هنرجوست. از این رنگ به عنوان نماد شکوفه کاملا رسیده و بالغ استفاده می شود.

کمربند قرمز: قرمز نشان دهنده عمق دانش و توانایی های ذهنی و جسمی هنرجوست.

کمربند مشکی: مشکی سایه های تاریک پشت پرتوهای خورشید را تداعی می کند. کمربند مشکی نشان دهنده گنجینه پر ارزش دانش و بصیرت هنرجو و روشنگری ذهن اوست.

آموزش نحوه بستن کمربند کاراته به شکل صحیح و اصولی

  1. کمربند را از وسط تا کنید. در این حالت باید وقتی کمربند را از وسط می گیرید، دو طرف آن کاملا هماندازه و یکسان باشند. بعد قسمت وسط کمربند را روی شکمتان بگذارید.
  2. کمربند را طوری دور کمرتان بپیچانید که در پشت کمر شکل یک ضربدر یا حرف x ایجاد شود و بعد انتهای کمربندها را به جلو بیاورید.
  3. الان باید همان شکل ضربدر را در قسمت جلو هم تکرار کنید.
  4. حالا یکی از دو سر کمربند در بالا و دیگری در سمت پایین قرار گرفته اند.
  5. دو سر کمربند را بگیرید و یکی از آنها را از بالا و سر دیگر دیگر را از پایین رد کنید تا کمربند گره بخورد.
  6. در انتها هر دو سر کمربند را محکم بکشید تا گره آن کاملا سفت و محکم شود.

https://i.enkivillage.org/Hh-6iG78Z4quzSANB2kuHeUHfe0=/800x0/images/2015/06/d4861840269c4498466041f280d286ad.png

 

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر
    شما در رابطه با بستن کمربند به طوریکه دان ها سمت راست یا چپ فرد باشه ، نظری دارید ؟؟؟؟؟
    چون من هم سمت راست دیدم و هم سمت چپ
    دارم روی این مورد کمی تحقیق می کنم. سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا